Şimdi Ara

Avrupayı dolasmak icin araba tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya'dan araba alıcaz 4 arkadaş.Dayım almanyada oturuyor o alıcak yani,araba tavsiyesi bekliyorum bütce maximum 2000 euros.Kiralama secenegi devredısı cunku yeni ehliyet aldık ve cok asırı paralar ıstıyorlar.Ben kendi kafamdaki secenekleri yazayım.Sizde eklemeler yaparsanız sevinirim.Piyasayı bilen bilir

Volvo V70 2001-2006

Renault Laguna GrandTour(SW) 2001-2007

Renault Espace (2002 +) (Bu biraz buyuk ve kullanması dıgerlerıne gore zor o yuzden son secenek)

BMW ,Mercedes, Audi yi bu paraya dusuk model bulcagımız dusuncesıyle safdısı bıraktık.Araba benzinli olucak.Yolculuk suresi tahmini 60-75 Gün.Şehirlerde dinlenicez yani arada arabada uyumakta istiyoruz.Malum İskandinavyadaki yuksek yasam sartları nedeniyle.

NOT:Arabayla gezmek dısı secenegimiz yok.

AutoScout24.De sitesinden arastırma yaptım biraz bunlar gözume carptı bildiginiz baska secenekler varsa seve seve dinlerim

• Bence yüksek araç bulursanız alın, suv yada van gibi.

Çünkü daha konforlu olur ve yol görüşünüz daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-548F160EC

Bence yüksek araç bulursanız alın, suv yada van gibi.

Araba alınca kaskoya vereceğiniz parayı da hesaplayın. Avrupadaki kaskoların bir kısmı isme yapılıyor. Araç sahibi kimse veya ek verilen isimlere kasko yapılıyor. Alman ehliyetli olmayan birisi kaza yaparsa muafiyet veya cezası nedir sorun öğrenin. Yüzü astarından pahalıya çıkmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverBlue

Araba alınca kaskoya vereceğiniz parayı da hesaplayın. Avrupadaki kaskoların bir kısmı isme yapılıyor. Araç sahibi kimse veya ek verilen isimlere kasko yapılıyor. Alman ehliyetli olmayan birisi kaza yaparsa muafiyet veya cezası nedir sorun öğrenin. Yüzü astarından pahalıya çıkmasın.

Alıntıları Göster

• OGK1903 O kullanıcısına yanıt
    Arkadasim simdiden hayirli yolculuklar olmasini dilerim :))

Vaktiyle benim de boyle bir konum vardi, incele istersen -->http://forum.donanimhaber.com/m_74036073/f_//tm.htm#74036073

Kuzey Finlandiya´ya yolunuz duserse beklerim ;)

Sorularin varsa elimden geldigince cevaplarim.

Ayrica Avrupa´da araclarin omru 200.000km´de bitmez, arac ararken Renault olsun 50.000 olsun diyecegine, Volvo olsun 200 hatta 300 bin km olsun diyebilirsin.

Onemli olan, aracin servis gecmis defterinin eksiksiz islenmis olmasidir.

Daha once Avrupa´da arac kullanmadiysan, bazi kurallar TR´den farkli, orn: doner kavsak yaklasimi, girisi-cikisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DNZ_84 -- 6 Kasım 2014; 11:04:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Bence yüksek araç bulursanız alın, suv yada van gibi.

Imm sanırım bende sana katılıyorum ancak SUV Yerine SW istiyor arkadaslarım oysaki ben SUV ve VAN araclara hayranım özellikle Renault ESPACE C4 Picasso gibi kullanmak zevk verir diye dusunuyorum kocaman ön cam filan :)
  • SilverBlue S kullanıcısına yanıt
    Cevap icin teskkürler .Sigortayı dayıma filan yapsak sorun cıkar mı acaba dayım almanya da oturuyor.Alman vatandası
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DNZ_84 kullanıcısına yanıt
    Anlamadıgım bir sebepten dolayı konunuzu acamadım :).Tesekküürler bu arada .Gezimiz aslında İskandinavya gezisi Avrupayı 20-25 günde biticek geriye kalan 40-50 günde hep iskandinavyada olcak amacımız insanlar tanıyıp ingilizcemizi üst seviyeye tasımak bir yandanda gezmek tabiki muhtesem İskandinav ülkelerinde umarım size ugrayıp bir cayınızı icerim.(Zamanı geldiginde mesaj atarım bununla ilgili :)).Avrupada hic arac kullanmadım ama araba taavsiyenizi tuttum.Bizde Volvo gibi üst kademe bir arac istiyoruz ancak Renault Espace benim cok aklımı karıstırıyor.Birde Mercedes 2001 modele(E series SW) ne gibi bir yaklasımda bulunursunuz .Şimdiden tesekkürler
  • Alsana .Onu satar araba alırız ordan burda Murat 131 orda Volvo V70 Ediyor
  • OGK1903 O kullanıcısına yanıt
    Araciniz D segmenti yada daha ustu olsun, uyumayi da dusunuyorsunuz genis olmasi acisindan SW yada MPV, sedandan daha mantikli olacaktir.

Yol masraflarinda hep gozden kacan vignette denilen ulkelerin gecis etiketleri, ulkesine gore 26 euro lari bulabiliyor.

Bunun disinda yerinzde olsam bu geziyi mayis-haziran gibi yaparim. Mesela bulundugum Finlandiya'da civili lastik zorunlu ama Norvec'te ekstra vergiye tabi ve kesinlikle gerekli.

Benzin 95 oktan 1.58 euro, euro dizel(burada -37'ye kadar dayanan mazot oluyor) 1.5 civarinda.

Cay icmeye, adres sormaya, fotograf cektirmeye her zaman beklerim;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DNZ_84 kullanıcısına yanıt
    Okulumuz haziran sonunda tatile giriyor bu yuzden malesef Mayıs-Haziran baslarında ders calısıyor olucaz sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: OGK1903

Okulumuz haziran sonunda tatile giriyor bu yuzden malesef Mayıs-Haziran baslarında ders calısıyor olucaz sanırım :)
    2 bin euro ya araba alınıyor hemde yazdığınıza göre gayet iyi araçlar. Vay be o arabaları burada en az 20 bin liraya alabiliyoruz.
  • quote:

Doğru dürüst bir karavanla daha rahat edersiniz. Nasıl olsa altyapı var. Bir arabada dört kişi gecelemek ilk gün enteresan gelir ertesi gün sıkar, dinlemezsiniz.
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Burası Türkiye :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Karavan pahalıya geliyor ve biz yolculuk rahat olsun istiyoruz hız açısından çok hız yapmıcaz ama yaparsak da sağlam hissetmek istiyoruz. Ve gerçekten pahalı düzgün Karavanlararabada da hergün yatmıcaz zaten ama ilerde kız arkadaşımla yapıcam umarım karavan gezisi

• quote:

Karavan pahalıya geliyor ve biz yolculuk rahat olsun istiyoruz hız açısından çok hız yapmıcaz ama yaparsak da sağlam hissetmek istiyoruz. Ve gerçekten pahalı düzgün Karavanlararabada da hergün yatmıcaz zaten ama ilerde kız arkadaşımla yapıcam umarım karavan gezisi
    Benim çok daha leş bir programım vardı. Balkan ülkelerinden birine gidip nerede araba ucuz ise oradan bir Vosbus alıp (transporter 1), arkadaşlarla Avrupa'yı gezmek şeklinde. Türk lüksüne düşkün arkadaş. Kimseyi ikna edemedim. Lan ne var? Araba bozulursa, nerede bozulursa orada satarız. Uçağa atlar döneriz. Yok abi, "olmaz" dediler. O zamandan beri yurtdışına çıktılar mı? Anca Kıprıs...

Transporterlar kaça? Transporter 3 ucuz olur gibi geliyor bana. Hem gecelemek için daha uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 7 Kasım 2014; 11:24:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Benim çok daha leş bir programım vardı. Balkan ülkelerinden birine gidip nerede araba ucuz ise oradan bir Vosbus alıp (transporter 1), arkadaşlarla Avrupa'yı gezmek şeklinde. Türk lüksüne düşkün arkadaş. Kimseyi ikna edemedim. Lan ne var? Araba bozulursa, nerede bozulursa orada satarız. Uçağa atlar döneriz. Yok abi, "olmaz" dediler. O zamandan beri yurtdışına çıktılar mı? Anca Kıprıs...

Transporterlar kaça? Transporter 3 ucuz olur gibi geliyor bana. Hem gecelemek için daha uygun.

Alıntıları Göster
    biz bu yaz gezdik. araç a4 2.tdi quatro idi 2014 model

• Ceed sw ile gezen biri vardi. Lpgli olmqyan her sw arac olabilur

• quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Ceed sw ile gezen biri vardi. Lpgli olmqyan her sw arac olabilur

Simit LPG de olur ne olacak canım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

Ceed sw ile gezen biri vardi. Lpgli olmqyan her sw arac olabilur

Simit LPG de olur ne olacak canım?

Alıntıları Göster
    Tamam SW Araclar olur ama bildiginiz iyi bir araba vaarmı türkiyedende örnek verebilrsiniz SW olarak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.