Şimdi Ara

Avrupada amerikada laiklik yok diyenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hani bazı şeriatçı tayfa falan sürekli bunu derya alın size laiklikle yönetilen ülkeler

Laikliğe karşısınız çünkü araplığa asimile olmuşsunuz

+ Avrupada laiklik olmayan ülkelerdede ibadet yaşam tarzı dayatması yok avrupada bir müslüman camiye rahatça gidebiliyor ama arabistanda bir hristiyanın kliseye gitmesini bırakın namaz kılmayana bile ceza veriyorlar

Avrupada amerikada laiklik yok diyenler

Maviler laiklikle yönetilen ülkeler kırmızılar ise şeriatla yönetilen ülkeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 15 Haziran 2017; 19:47:19 >

• Şeriatla yönetilenden ziyade anayasasında resmi herhangi bir dini olan ülkeler demek daha doğru.

İngiltere, Norveç, İzlanda falan da sadece kağıt üstünde resmi dini olan ülkeler bu arada ekleyeyim.
  • Laiklik Amerikada Avrupada yok diye boş propaganda yapıyorlar.Algı yapıyorlar.Görende sanacak Amerika Avrupa dini esaslara göre yönetiliyor..

Hepsi evrensel hukuk kanunlarına göre yönetiliyor.Bir dinin esasları veya din kanun konuyucu değil.Hatta bazı ülkelerde insanları zorla dini ayin veya ibadete götürmenin bile cezası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Laiklik Amerikada Avrupada yok diye boş propaganda yapıyorlar.Algı yapıyorlar.Görende sanacak Amerika Avrupa dini esaslara göre yönetiliyor..

Hepsi evrensel hukuk kanunlarına göre yönetiliyor.Bir dinin esasları veya din kanun konuyucu değil.Hatta bazı ülkelerde insanları zorla dini ayin veya ibadete götürmenin bile cezası var.

Aynen ha bu tayfa zannediyorki avrupada pazar ayinine gitmeyenleri kırbaçlıyorlar
  • ya sabır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rixeos

ya sabır...

Zorunamı gitti gerçekler ?
  • Din kişisel bir şey.Dinini yaşamak isteyen dünyanın neresinde olursa olsun yaşar.Neden böyle her yere sokuluyor din anlamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne kardeşim heryerde.siyaset
    3 yıl önce açıldı
    AVRUPADA DURUM BU
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Avrupa batsin umurumda olmaz zoruma da gitmez.

Allah'in kanunlari esastir benim icin, gerisi zerre umurumda degil.

• zero fear kullanıcısına yanıt
    Terbiyeni takin efendi.

Bir sey oldugu yok. Laiklik meraklisi kisilerden ve demokrasi hayrani insanlardan bunaldim sadece o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rixeos

Avrupa batsin umurumda olmaz zoruma da gitmez.

Allah'in kanunlari esastir benim icin, gerisi zerre umurumda degil.

Benimde umrumda olan modernlik laiklik gerisi umrumda degil

• Yok tabi. Amerika ve avrupada adamlar incile el basarak göreve başlıyor. Bizim burada vekillik yemininden önce besmele okunsa hüloooooğ irtica hortladı. Bi yürüyün gidin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'daki siyasi partiler dini kullanıyorlar. Örnek: Hristiyan birlik partisi
  • yalnız_adam11 Y kullanıcısına yanıt
    Sen bana abd deki inanc ozgurlugunu sagla istersen degil besmele hatim indir.

• türkiye hiç bir zaman laik bir ülke olmadıki 80 90 lardaki hali laikliğe hakaret....türkiyede uygulanan çin komünizmiydi...siz once laiklik nedir onu gidin bir öğrenin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yalnız_adam11

Yok tabi. Amerika ve avrupada adamlar incile el basarak göreve başlıyor. Bizim burada vekillik yemininden önce besmele okunsa hüloooooğ irtica hortladı. Bi yürüyün gidin.

Yav he he

Orada isteyen el basıyor kimseyi zorlamıyorlar sadece abdde var o olay orasıda Türkiye gibi muhafazakar bir nüfusa sahip

İşiniz gücünüz dini dayatmak istemiyorum kardeşim ben din üzerine yemin etmek zorlamı ? Bunu zorlayınca elinize ne geçecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 15 Haziran 2017; 21:8:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

türkiye hiç bir zaman laik bir ülke olmadıki 80 90 lardaki hali laikliğe hakaret....türkiyede uygulanan çin komünizmiydi...siz once laiklik nedir onu gidin bir öğrenin...

Laikliği gayette iyi biliyorum laikliğe hakaret edenlerden bahset sen önce

Şeriatın gelmesini isteyen milyonlar var bu konuda ne düşünüyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 15 Haziran 2017; 21:10:35 >
  • laiklik demek bir kişinin kafasına taktığı başörtüsünden yada sakalından dolayı öğrenim ve kariyerik hayatından men edilmesi değildir bu bir...

isteyebilriler ama azınlıklar her akp ye oy veren şeriatik baskıcı yönetim istiyor diye birşey yok zaten bizim ülkede şeriatı düzgün uygulayabilcek bir yapıda yok elinmize yüzümüze bulaşır,ülkem için laiklik daha iyi ( ama gelişmiş ülkelerde olan uygulama şekliyle)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Haziran 2017; 22:18:27 >
  • Birleşik Arap Emirlikleri, Katar gibi ülkeler şeriatla yönetilir

Bu ülkelerde kliseler vardır. Kimsenin giyim kuşamina karışılmaz

On binlerce belki yuzbinlerce Hristiyan çalışanlari vardır bu ülkelerin. Dubai de hac amblemli bir kolye takip bir avm ye gidebilirsin kimse bir şey demez.

Gece hayatı canlıdır. Müslüman değilseniz alkol alabilirsiniz kimse bir şey demez. Kimse sizi zorla camiye sokmaz namaz vakitlerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

laiklik demek bir kişinin kafasına taktığı başörtüsünden yada sakalından dolayı öğrenime ve kariyerik hayatından men edilmesi değildir bu bir...

isteyebilriler ama azınlıklar her akp ye oy veren şeriatik baskıcı yönetim istiyor diye birşey yok zaten bizim ülkede şeriatı düzgün uygulayabilcek bir yapıda yok eline yüzümüze bulaşır,ülkem için laiklik daha iyi ( ama gelişmiş ülkelerde olan uygulama şekliyle)

Başörtüsü yasaklansınmı diyorum ben ?

Ateistlerin deistlerin hristiyanlarında hakları güvence altına alınmal kimse ibadete zorlanmamalı çokmu bir şey istiyoruz ?
  • yooo hemfikiriz isteyen öküze 7/24 tapsın isteyen allaha...kimse kimseye karışmasın..herkes biribirne ve inançlarına saygılı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Haziran 2017; 22:21:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.