Şimdi Ara

Avrupada amerikada laiklik yok diyenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    bilgilerini yolla,hemen İran biletini alayım sana,orada mutlu mesut yaşarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olivier17 kullanıcısına yanıt
    Ulkemizin laf sokma amaciyla konusmak isteyenleri bile senin gibi oluyor.

Iran, benim istedigim ve dusundugum destekledigim seriat fikrini yasatmaz ve yasamaz. Cok bilmis olsaydin Iran'in veya Suudi Arabistan'in aslinda ne kadar Islam alemine bela oldugunu anlardin.

Suudi Arabistan'a defol diyen kisileri gerikafali olarak kabulleniyorum. Ben bir Turk'um ve bundan seref duyarim, gidecek olan varsa cok sevdigi ve laiklik meraklisi kisiler gitsin...

Ulkemin laik oldugunu bilmekteyim. seriat kanunlarinin ulkemizde gerceklesmesi beklenemez. Ben sadece farkli dusunuyorum ve onu istiyorum. Yoksa laik olana da lafim yok, sadece sevmiyorum onun disinda saygim var.

Yani ben comar olanlardan degilim. Gitmek istiyorsaniz buyrun seyahat olarak degerlendirin. Ayrica Tebriz'de cok fazla Turk vardir.

• zero fear kullanıcısına yanıt
    ismim nerede yaziyor benim sayfamda gozukmuyor cunku

• Trump geçen konuşmasında okullarda dini eğitime önem vermeliyiz gibi bir şeyler söylüyordu. Bana bunlar bir yerlerden tanıdık gelmişti aslında.

Diğer ülkeler ne kadar laikse Türkiye de o kadar laiktir. Asıl farklı olan durum toplumun görüşleri. Amerika'da sokağa çıkıp sorsan toplumun büyük bir kısmı İncil'deki kuralların günlük hayatta uygulanmasını istemez ama Türkiye'de orta çağ kafasından kurtulamamış bir sürü insan var. Eğitimin önemi ve turuncu kafanın yolunun ne kadar yanlış olduğunu buradan anlıyabilirsiniz.

• Mr. Hyde kullanıcısına yanıt
    Evet bizim sorunumuz bu aslinda.

• Bu adamda bi tuhaf yeri geliyor aşırı saçmalayıp avrupayi kotu gostermeye calisiyor yeri geliyor ovuyor anlayamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

Trump geçen konuşmasında okullarda dini eğitime önem vermeliyiz gibi bir şeyler söylüyordu. Bana bunlar bir yerlerden tanıdık gelmişti aslında.

Diğer ülkeler ne kadar laikse Türkiye de o kadar laiktir. Asıl farklı olan durum toplumun görüşleri. Amerika'da sokağa çıkıp sorsan toplumun büyük bir kısmı İncil'deki kuralların günlük hayatta uygulanmasını istemez ama Türkiye'de orta çağ kafasından kurtulamamış bir sürü insan var. Eğitimin önemi ve turuncu kafanın yolunun ne kadar yanlış olduğunu buradan anlıyabilirsiniz.

Okullardaki din eğitimiyle laiklik arasında hiçbir bağlantı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Hyde

Trump geçen konuşmasında okullarda dini eğitime önem vermeliyiz gibi bir şeyler söylüyordu. Bana bunlar bir yerlerden tanıdık gelmişti aslında.

Okullardaki din eğitimiyle laiklik arasında hiçbir bağlantı yok.

Dolaylı yoldan kesinlikle alakası var. Okuldaki zorunlu dini eğitim dindar bir toplumun alt yapısını oluşturuyor. İlkokul çağındaki çocuğa din eğitimi verilmesini baştan doğru bulmuyorum. Daha doğru düzgün araştırma yapamayacak, doğruyu yanlıştan ayırt edemeyecek çocuklara din eğitimi veriyorlar. Çocuğun düşünce yapısı buna göre şekilleniyor, dine merak salıyor, X dininin kitabını okumaya başlıyor ve büyüyünce içinde bulunduğu devletin yönetim biçiminin yanlış olduğunu düşünüyor. Belki de büyüyünce dinlerle hiçbir alakası olmayacak olan bir çocuk ilgisinin başka bir yöne kaydırılmasından dolayı dindar bir kişi haline dönüşüyor.

• Niye sorulana cevap vermiyorsun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.