Şimdi Ara

Avrupa'yı felç eden elektrik kesintisinin tam olarak çözülmesi bir haftayı bulabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa'yı felç eden elektrik kesintisinin tam olarak çözülmesi bir haftayı bulabilir
    Dün İspanya'da başlayıp Portekiz'e sıçrayan ve Fransa, İtalya gibi ülkelerin belli bölümlerinde de etkisini hissettiren dev elektrik kesintisi, Avrupa'yı adeta felç etti. Para transferinden uçak seferlerine kadar pek çok şey elektrik kesintisi yüzünden tamamen dururken, özellikle İspanya ve Portekiz'de endişe verici bir tablo ortaya çıktı. Nitekim İspanya ülkenin belli bölgelerinde acil durum ilan etti.



    İspanya ve Portekiz elektrik şebekesindeki bu sorunu çözmek için hemen harekete geçti ve bu sabah itibarıyla pek çok bölgeye yeniden elektrik verilmeye başlandı. Independent'ın aktardığı bilgilere göre şu anda İspanya'nın yüzde 92'sine elektrik veriliyor. Aynı şekilde Portekiz de 89 bölgeden 85'ine yeniden elektrik vermeyi başardı. Ancak geri kalan bölgelerde sorunun tam olarak çözülmesinin bir haftayı bulabilecceği söyleniyor.



    Ayrıca Bkz.Havacılıkta üstünlük Çin'e mi geçiyor? Çin'in süpersonik jeti Amerikalıları endişelendirdi



    Avrupa'daki Elektrik Kesintisinin Sebebi Hâlâ Tam Olarak Anlaşılamadı



    Daha da endişe verici olanı bu dev kesintinin sebebinin hâlâ tam olarak anlaşılamamış olması. Konuya dair farklı teoriler olsa da Avrupa'da hayatı felç eden bu dev kesintiye tam olarak neyin sebep olduğu hâlâ anlaşılabilmiş değil.



    Portekiz'de elektrik şebekesini idare eden REN'in yaptığı açıklamada, İspanya'daki sıcaklık değişikliklerine bağlı olarak ortaya çıkan "tetiklenmiş atmosferik titreşimin" bu kesintiyi tetiklediği belirtiliyor: "“İspanya'nın iç kesimlerindeki aşırı sıcaklık değişimlerinden kaynaklanan atmosferik titreşimler, çok yüksek gerilim hatlarında (400 kV) anormal salınımlara sebep oldu. Bu salınımlar elektrik sistemleri arasında senkronizasyon arızalarına yol açarak, birbirine bağlı Avrupa şebekesinde art arda bozulmalara neden oldu.”



    Bu konuda hâlâ kesin bir yargıya varılmamış olması, farklı teorilerin de ortaya çıkmasına sebep oldu. Nitekim bu dev kesintinin bir siber saldırının sonucu olduğu yönündeki teoriler de hâlâ gündemde. Bu da endişe yaratıyor. Çünkü bu kesintiye neyin sebep olduğunun tam olarak anlaşılamamış olması, tekrarlayıp tekrarlamayacağına dair de soru işaretleri yaratıyor.



    REN, elektrik akışını yeniden dengeleme ihtiyacı nedeniyle bu arızayı tam olarak düzeltmenin bir haftayı bulabileceğini söylüyor.




    Kaynak:https://www.euronews.com/my-europe/2025/04/29/spain-and-portugal-hit-by-sweeping-power-outage-here-is-what-we-know
    Kaynak:https://www.independent.co.uk/news/world/europe/spain-portugal-power-outage-cut-electricity-live-updates-b2740780.html



  • 2015 de bizim sistem de komple çökünce

    Tüm ülkede elektrik sistemini kontrol eden bir otomoasyon yazılımı yapmıştık. Onu satalım.

    Gerçi otoyol hatlarında birbirini yedekleyen planlama yoksa domino taşı gibi devire devire gider sistem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • trafoya Kedi Girmiştir. anlayan anladı

  • Bizde seçime hile karıştırmak için elektriği AKP kesiyor ama orada nasıl olmuş ki akıl alacak iş değil.

  • Avrupa ya elektrik altyapısı için entegre olmakta ayak sürüyen İspanya ve Portekiz için bu kesintinin bir anlaşmayı hızlandırma ! olduğu çeşitli basın ve internet ortamında paylaşılıyor .Yani işin içinde hizaya getirme durumu söz konusu olabilir olduğunu bilmemizde yarar var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 29 Nisan 2025; 10:33:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vezir kullanıcısına yanıt

    Teknik olarak bu da büyük bir sıkıntı. Yani ayak sürümelerinin hiçbir mantığının olmadığının kanıtıdır bu aslında.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    İnanmak yeter.
  • şaka gibi, Avrupa şaşırmaya devam ediyor...:)

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Avrupa orman yangınında akıllanmadı, elektrik kesintilerinde de akıllanmaz.

    _____________________________
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.