Şimdi Ara

Avrupa Turu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar 4 arkadaş kafaya koydu 1 sene içerisinde güzel bir avrupa turu yapacağız.Tabik herşey güzel hoş da birde bunun öğrenci bütçesi tarafı var Önümüzde 2 tane alternatif var birincisi interrail ile gezmek ikincisi ise araba ile gezmek.İnterrail biletleri pahalı(400€x4 )olduğundan ben arabanın daha uygun olacağını düşünüyorum.2 arkadaşımda trenin daha keyifli olacağını ve yorulmayacağımızı savunuyor şuan fikir ayrılığına düştük sizlerede sorayım dedim.Rota olarak henüz kafamda birşey belirlemedim ama İstanbuldan yola çıkacağız tahmini gezi süremiz 20gün 1 ay arasında düşünüyoruz.Sizlerden rota hakkında ve mutlaka gezilmesi gereken yerler tadılması gereken lezzetler dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi istiyorum

• Kesinlikle arabayla gezin. (İmkanınız varsa motor) Arabayla çok keyifli helede arabanın üstünde açılan cam olunca. .. Almanyanın yemyeşil köylerinden arabayla geçmek çok keyiflidir bilginize umarım hayalniz gerçek olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam interrail için eğlence,non-stop,vuhuu felan derler de bir haftadan sonra uykusuzluktan gözleriniz şişebilir.Çünkü sürekli ayakta olduğunuz için anca ülke geçişlerinde felan dinlenebiliyorsunuz(gün içinde) bir de ayakkabılar 13-14 saat çıkmadığı oluyor.Ama karalamak gibi olmasın yani.Araba ile gezme imkanınız varsa diye arabanın yanında daha rahatsız bi yolculuk geçirirsiniz demek istiyorum.Çok daha rahat edersiniz.
  • Interrail turizmde en çok abartılan konulardan biridir bence. Araç kiralayarak, daha ucuz, daha eğlenceli, daha rahat, daha özgür şekilde tatil yapılabilir. Üstteki 2 arkadaşın söylediklerine de katılıyorum. Arabayla görebileceğiniz çoğu manzarayı trende kaçırırsınız.
  • Bende bu şekilde düşünüyorum zaten göbekliyim günde 12-13 saat yürüyüp birde trende uykusuz kalmak bana göre değil arabada en fazla çeker bi yere içinde yatarız diye düşünüyorum

Bakalım ufaktan plan yapmaya başlayalım o zaman

leg1:

01- istanbul, turkey - thessaloniki, greece (07h01)(617km)
    02- thessaloniki, greece - skopje, macedonia (02h52)(228km)
    03- skopje, macedonia - tirane, albania (04h08)(299km)
    04- tirane, albania - kotor, crna gora (03h29)(259km)
    05- kotor, crna gora - zabljak, crna gora (02h34)(151km)
    06- zabljak, crna gora - sarajevo, bosnia and herzegovina (03h41)(230km)
    07- sarajevo, bosnia and herzegovina - mostar, bosnia and herzegovina (01h48)(139km)
    08- mostar, bosnia and herzegovina - dubrovnik, croatia (02h27)(131km)
    09- dubrovnik, croatia - split, croatia (03h44)(213km)
    10- split, croatia - zagreb, croatia (04h04)(412km)
    11- zagreb, croatia - ljubljana, slovenia (01h50)(143km)
    12- ljubljana, slovenia - wien, austria (03h53)(385km)
    13- wien, austria - bratislava, slovakia (00h54)(79km)
    14- bratislava, slovakia - praha, czech republic (03h15)(338km)
    15- prague, czech republic - melsungen, germany (04h52)(526km)
    16- melsungen, germany - amsterdam, netherlands (04h07)(428km)
    17- amsterdam, netherlands - bruxelles, belgium (02h23)(223km)
    18- bruxelles, belgium - luxembourg, luxembourg (02h13)(212km)
    19- luxembourg, luxembourg - london, united kingdom (06h03)(525km)

leg 1 total: 5,538km

leg2:

01- london, united kingdom - paris, france (04h51)(405km)
    02- paris, france - le viaduc de millau, france (05h53)(657km)
    03- le viaduc de millau, france - toulouse, france (02h39)(186km)
    04- toulouse, france - andorra la vella, andorra (02h34)(185km)
    05- andorra la vella, andorra - barcelona, spain (02h42)(198km))
    08- barcelona, spain - marseille, france (04h45)(507km)
    09- marseille, france - saint tropez, france (01h49)(135km)
    10- saint tropez, france - cannes, france (01h11)(84km)
    11- cannes, france - nice, france (00h37)(41km)
    12- nice, france - monaco, monaco (00h29)(19km)
    13- monaco, monaco - monte carlo, monaco (00h02)(1.6km)
    14- monte carlo, monaco - genova, italy (02h04)(180km)
    15- genova, italy - portofino, italy (00h49)(47km)
    16- portofino, italy - firenze, italy (02h28)(216km)
    17- firenze, italy - roma, italy (02h50)(284km)
    18- roma, italy - vatican city, vatican (00h06)(2.5km)
    19- vatican city, vatican - ancona, italy (03h14)(309km)

Şöyle bi rota buldum mantıklı geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdr_ -- 20 Mayıs 2014; 2:17:33 >

• rotalar guzel ama buralara gıdebılmek ıcın hem şengen hemde ıngılız vızesı lazım haberınız olsun :)
  • Gezilecek şehirler olarak fena değil ama belirlenen rotada düzenlemeler yapılabilir. Çok detaylı incelemedim. Yalnız birkaç önerim olacak
    1-Saat yönünün tersine bir rota belirlemişsiniz. Saat yönünden bir rota bence daha mantıklı olabilir. Yani Hırvatistan'dan sonra Kuzeye çıkmak yerine İtalya, Güney Fransa, İspanya, Fransa, İngiltere (Schengen'den ayrı vize almanız gerekir) Hollanda, Almanya ve Orta Avrupa...
    2-Genova'yı kesin çıkartın. Portofino'ya gitmek için mecburen Genova'dan geçeceksiniz. Ama şehir merkezine girmeden çevre yoldan geçin gidin. Nefret etmiştim o şehirden
    3-Bratislava'yı çıkarıp yerine Budapeşte'yi ekleyebilirsiniz. Ya da Bratislava'yı çıkarmadan Budapeşte'yi ekleyin. Oraya kadar girip Budapeşte olmazsa ayıp olur.
    4-Balkanlara karşı özel bir ilginiz, sempatiniz yoksa balkanlarda fazla zaman harcamayın. Gezi uzun olduğu için zamanı ayarlayamayabilirsiniz. Öyle olunca asıl gezilmesi gereken yerlere az zamanınız kalır. Balkan şehirlerinde 2şer 3er saat geçirip geldik gördük diyebileceğiniz kadar zaman harcamak bence yeterli.
    5-Gönül ister ki doğa olarak Avrupa'nın en güzel yerleri İsviçre ve Avusturya'ya da gidin ama bu bölge tam ortada kaldığı için ya yolu çok uzatmak gerekir ya da kuzeydeki bazı şehirlerden feragat etmek gerekir. O yüzden karar sizin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARABA İLE TÜRKİYE TURU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belirtmeyi unutmuşum hepimizin yeşil pasaportu var O zaman oturup yeniden programlamak lazım
  • kdr_ kullanıcısına yanıt
    bukadar büyük bir gezi için nekadar bütçe ayırıyorsunuz?
  • Interrail görüldüğü gibi ekonomik bir şans değil aslında,daha ekonomik yollar bulabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

bukadar büyük bir gezi için nekadar bütçe ayırıyorsunuz?

10 bin tl diye düşündük kişi başı 2500 tl
    Kesinlikle arabayla gidin. Yukarıda arkadaşın verdiği rota gayet iyi ingiltereye gitmesenizde olur
    İlginizi çeker belki
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=74036073&p=1&f=200

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne marka araba ile gideceksiniz. Bence en önemlisi bu konu dışında bir adam Clio ile gitmeye çalışıyordu mesela kimse ona katılmadı da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Ne marka araba ile gideceksiniz. Bence en önemlisi bu konu dışında bir adam Clio ile gitmeye çalışıyordu mesela kimse ona katılmadı da

2001 skoda faiba 1.4 ümüz var 101 hp lpg li bizi rahat taşır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdr_

quote:

Orijinalden alıntı: Losgalacticos

Ne marka araba ile gideceksiniz. Bence en önemlisi bu konu dışında bir adam Clio ile gitmeye çalışıyordu mesela kimse ona katılmadı da

2001 skoda faiba 1.4 ümüz var 101 hp lpg li bizi rahat taşır

Direksiyonu bırakınca sağa kayan Suzuki Swift'le, konforu sıfırın altında olan Fiat Panda'yla Avrupa turları yaptım. Skoda Fabia onların yanında E sınıfı araba gibidir. Trafik kurallarına dikkat edin, Zamanı iyi ayarlayın, yanınızda yeterince paranız olsun. Zaten gerisi teferruat. Eğlencenize bakın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.