Bildirim
Avrupa sunucularında iyi ping alan var mı? (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
Hocam arkadaş fiber kullanıyor, siz Docsis kullanıyorsunuz. Docsis'in başlangıç pingi ülkemizde 9ms'dir. Yani ping değeriniz fazlasıyla iyi duruyor. -
hangi paketi kullanıyorsunuz acaba kablonette ? hız düşme problemi yaşıyormusunuz hiç ve verdikleri modemimi kullanıyorsunuz ? -
hangi internet hocam bu ? csgo almanya serverlarında kaç ping alıyorsunuz ve hangi şehirdesiniz ? -
Alıntıladığınız mesajın altında belirtmiştim. Turk Telekom Fiber. İstanbul'da oturuyorum. Ping durumu Frankfurt, Vienna ve Luxembourg'da değişmiyor. Yani aynı. -
4 sene önce verdikleri CBW-383Z4 modemini kullanıyorum. 100mbps akıllı sınırsız tarifesindeyim. Hız düşüşü yaşamadım. Sadece upload konusunda bir kaç kez sıkıntı yaşadım. -
-
Fiber Internet tabii ki cok daha iyi ama her fiber kullanan ayni degerlere sahip degil. Benim altyapim ile bir baska fiber kullanicisinin altyapisi farklilik gosterebilir. Hatta gosterir. Su ISS daha iyidir gibi kesin soylemler de yanlis olur. Sonuclari sadece kaba taslak degerlendirebiliriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam sizin pinginizi 31 görünce gerçekte 35-36 ms aldığınızı düşünmüştüm.Ama valvede gerçek aldığın ping skor tablosundan 10-15 arası fazla oluyor.Bu rakam faceitte 5 e düşüyor...Pinginiz iyi gerçekten ama sizin değerleri alan tanıdıklarım var benim merak ettiğim acaba hiç 40 altı MS alan var mıdır türkiyeden ben görmedim 39 ms bile... -
Bu aralar cok fazla oyun oynamiyorum. Ama aylar once hardcore oynadigim zamanlar 39ms aldigim bir kac tane mac hatirliyorum. Ping konusu degisken, mesela Austria'nin ana telekom firmasi olan A1 Telekom'dan 31-37ms gibi degerler aliyorum. Ustte ekran goruntuleri var. Valve'in Austria'daki sunucularindan ise 40ms civari aliyorum. Yani buyuk ihtimal Faceit'den cok daha iyi sonuclar alirim diye dusunuyorum.
Ben su ana kadar CSGO rekabetciye Turkiye'den baglanan ve ping'i skor tablosunda 30 gorunen birine rastlamadim. Tanidiklarim var diyorsunuz, onlardan bir zahmet SS rica edebilir misiniz? Kendimden baskalarini da gormek isterim. Merak ettim.
Önemli olan bizim pingimiz hocam. 10-15'lik oynama en son 8ms'e kadar indirilmişti diye hatırlıyorum. CS:GO'nun sunucularından ve istemcisinden kaynaklı gecikmeye bağlı bu değer. Sadece bizde değil herkeste mevcut o yüzden hesaba katmak çok doğru olmaz. Örneğin LEC bölgesinin LOL turnuvaları için kurulan lokal sunucunun gecikme değeri 8ms. Yani sunucuya doğrudan bilgisayarı bağlasanız bile LOL oyununda minimum 8ms ile oynayabiliyorsunuz.
Uydunet altyapısında 50ms görebilmek için gerçekte 40ms alabilmek gerek çünkü Türksat'ın kullandığı kablo yani Docsis altyapısından kaynaklı gecikme ülkemizde 10ms civarında. Ve özellikle de Türk Telekom omurgasından hizmet alıyorsanız, düşük öncelikli bağlandığınız için pinginiz her zaman yüksek oluyor. Yani standart bir TT kullanıcısı komşunuz 40ms alıyor ise, siz hem +10ms docsis'ten dolayı pinge maruz kalıyorsunuz, hem de düşük öncelikten dolayı +10 bazen de +20ms biniyor. Özellikle de 195'li IP bloğunda bazı TR lokasyonlu sunuculara bağlanmak için bile yurt dışından dolaşmanız gerekiyor. böyle saçma şeyler var maalesef.
-
Şöyle açıklayım faceitte oynuyor gerçek ms i 43 mesela sizle aynı ama tab da 38 gözüküyor orda...Mesela gerçekte 45-50 arası ms alsa valve sunucularında 30-40 arası gözükür pingi... -
Faceit ile Valve'in sunuculari cok farkli. Turkiye'den Faceit'e baglanan cogu oyuncu zaten iyi ping degerleri aliyor. Ama ayni sey rekabetci icin gecerli olmuyor. Yani Faceit'de benim ekledigim degerlerde ping aliyorsa, onun uzerine +10 ekleyin derim.
Kablolu kullanın. Kablosuz da inip çıkar ikide bir. -
Dediğiniz doğru sizin ping değerleriniz kaç faceit almanyada mesela -
Hic test etmedim. Hic Faceit'de de oynamadim. Ama oynamayi dusunuyorum. Mac attigimda SS alirim. Sonuclari eklerim.
Tamam beklemedeyim...En kötü faceitin frankfurt sunuculu dm lerinde deneyebilirsiniz. -
Bunu bana birisi daha demişti sizin daha modeme giderken kafadan 10 ms kaybediyorsun gibi demek doğruymuş...Ben bir kere 58 ms görmüştüm faceitte kablonet ile...Yani mesela baska olsa süperonline falan 40-50 arası alma ihtimalim var ankaradan... -
BF V, BF 1 ve CS GO oynuyorum. Almanya sunucularında pingim en yüksek 55 MS. İngiltere'de ise 60 oluyor. Genel olarak 50 civarındayım.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X