Şimdi Ara

Avrupa'dan Beklentileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda yaklaşık 1 haftadır görüyorum ki Avrupa'da beklentiler üst düzeyde. Ama ben bu seneki o beklentilerinizi karşılayabileceğimizi düşünmüyorum.

Her ne kadar bazılarınız bunu görmese de gerçekten objektif bakıldığında bu takımın sorunları olduğu bi gerçek. Sorunları sıralamak gerekirse;

1-Lugano,Yobo ve Serdar Kesimal ligin 2-3 gömlek üstünde oyuncular olsa da Avrupa'da Lugano'nun yanına oynatacağımız adam konusunda problemler var. Şöyle ki Yobo kapalı savunmalarda mükemmel ötesi oynayan bir adam. Lugano ise hızlı olmamasına rağmen mükemmel bir markaj ve pozisyon kabiliyetine sahip. Yani bir adamla 10 kez karşı karşıya gelirse 8'inde arkasını döndürmez. Ama döndürdüğü zaman yanındaki stoperin çevikliğiyle o problemi kapatması gerekli. İşte 2008 yılında Edu bunu iyi yapıyordu. Ama ben aynı başarıyı Yobo'nun sağlayacağını düşünmüyorum. Ki Yobo'yu gerçekten de çok severim. Ama böyle bir problemimiz var. Bu yüzden açık alanda yakalanacağımız çoğu pozisyon bizim için kabusa dönüşebilir.

2-Takımın hala bir defansif orta saha eksikliği var ve açıkçası çözülecek mi hiçbir fikrim yok. Çıkıp yararlı transferler yaptık deniyor ve adeta özetle transfer kapandı manasına da geliyor bu. Umarım böyle bir saçmalık yapmazlar çünkü bu takımda Emre'den başka o mevkide Avrupa'da oynayabilecek adam yok. Orada oynayan adamın hem stoperleri hem Emre'yi rahatlatması gerekiyor bu yüzden 90 dakika mücadele edip bol bol top kapması lazım. Gökhan İnler Türk statüsünde olduğu için ilk tercih o olmalı. Mohamed Sissoko, Capoue gibi oyuncular da gayet iyi gider.

3-Takımın hala bir sağ açık eksikliği var. Evet Mehmet Topuz belki canını dişine katarak oynuyor ve lig için üst düzey bir performans gösteriyor buna da eyvallah, ama bir kanattan çok bir defansif orta saha gibi oynuyor. Defansa yardım etmesi güzel birşey ama bunu sınırlandırmalı. 34 maç oynayıp da 1 gol atan bir kanat oyuncusu belki dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Bu kadar girmemeli içeri. Türkiye'de idare ediyoruz ama Avrupa'da tüm yük Alex,Stoch ve Niang'a binecek. Bunlara kesinlikle yardım etmeli.

4-Forvet konusunda yeterli miyiz bu konuda da şüpheler var. Bu forumda Niang'ı en çok sevenlerden birisiyim ama kesinlikle ilk 10 haftadaki döneme geri dönmeli. Yoksa ne Avrupa'da ne Ligde başarılı olabiliriz. Zira Emenike çok övülse de henüz as oynayabilir mi bilmiyorum. Yeri gelecek Alex'e ve Stoch'a sıkı markaj uygulanacak böyle zamanda takımı taşıyabilecek bir forvete ihtiyacımız var. Umarım Niang eskiye dönüş yapar da böyle bir problemimiz kalmaz.

Gördüğünüz üzere takımda çok fazla ufak sorun var. Ben kendi görüşümü söyleyeyim, bu sezon oyuncuların hepsi her maçta maximum oynamadığı sürece Avrupa'dan çok birşey olacağını sanmam. 3. olup Uefa'ya gidebiliriz muhtemelen Uefa'dan ilerlemek daha mantıklı olur. Ayrıca kimse 2008'de kadromuz kötüydü oynadık demesin. 2009'da da kadromuz daha iyi olmasına rağmen 2 puan topladık. 2008'de şans faktörü yanımızdaydı. Bu sezon da yanımızda olacağının garantisini kim verebilir ? Özellikle Alex, Stoch ve Niang fazladan insiyatif alır ve gerçekten mükemmele yakın oynarlarsa birşeyler olabilir, inşallah da olur. Saygılar.

• Gruptan çıkarız,sonrası zor.
  • güzel tespitler
  • Kiev deplasmanı bekliyoruz...
  • ben 3. olup uefa avrupa ligi'ne gitmemizi istiyorum, o kulvarda daha başarılı olabiliriz bence
  • Takım savunmasını iyi yaparsak ve az hata ile oynayabilirsek gruptan bu kadro ile çıkarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afgonur

Kiev deplasmanı bekliyoruz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fransa`dan ne alınır?
    8 yıl önce açıldı
    Danimarka'dan ne alınır?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsnt

ben 3. olup uefa avrupa ligi'ne gitmemizi istiyorum, o kulvarda daha başarılı olabiliriz bence

şampiyonlar liginden 1 maçta gelen para =4-6 uefa maçına eşit bunuda unutmayalım
  • 1-Yobo'ya güvenim tam.Yıllarca dünyanın en hızlı top oynanan liginde top oynamış bir oyuncu.Ligde Bursalı İbrahim Öztürk'ten sonra en hızlı stoper.Tabii bir David Luiz değil.Ama Yobo'ya ağır oyuncu demek futbol cahilliğidir.Yobo'nun tek sıkıntısı bazen yerini şaşırıyor.Pozisyon almada kesinlikle Lugano çok daha başarılı.Ama Yobo'nun hızı ve top tekniği Lugano'dan çok daha iyi.Ben stoper konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum.Kesimal'ın daha pişmesi lazım 22 yaşında daha.

2-%100 katılıyorum.

3-Sağ açık eksikliği demeyelim de takımın oynadığı sistemde bir sağ açık sorunu var.Yoksa 1 numaralı sağ açık Dia'dır.Ama Dia'nın savunması neredeyse 0.Gökhan da hücumcu bir bek olduğu için o bölgede Topuz ile çok iyi anlaşıyorlar birbirlerini tamamlıyorlar.Yanılmıyorsam 10 asisti var Topuz'un.Bir de fb tv her gün veriyor maçları saat 10'da izliyin bakın tekrar Topuz kadar şanssız mı beceriksiz mi artık ne denilir bilmem topçu yok.Adam ne vurduysa kaleci, direk, az farkla aut.

4-Niang tam bir santrafor değil.Marsilyada hiç en uçtaki adam olarak oynamadı.Biz ondan çok santrafor oynamasını istiyoruz.Emenike de bu tip bir oyuncu değil.Tek Semih böyle.Her türden forvetimiz var aslında.Sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Avrupadan beklentim 2 galibiyet 1 beraberlik alıp grubu 3. bitirmek.Avrupa liginde de en az çeyrek final oynamak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firenze

Avrupadan beklentim 2 galibiyet 1 beraberlik alıp grubu 3. bitirmek.Avrupa liginde de en az çeyrek final oynamak.

Avrupa ligine gidersek en az final oynanmalı bence bu kadroyla hocam. Oradaki çeyrek finali buradaki 2.tura değişmem.

Müziği bile adamı heyecana sokar. ŞAMPİYONLAR LİGİ SPONSORU FORD, FENERBAHÇE BARCELONA MAÇINI SUNAR ! dediği an Sabri Ugan, neler hissedersin? veya Avrupa ligi düşler sahnesi, Fenerbahçe Dinamo Zagreb mücadelesi.

Şampiyonlar ligi bambaşka bir yer. Avrupanın en güçlü 32 takımının savaştığı bir turnuva ve bu arenadan sadece 1 takım çıkıyor.
  • Yobo,Niang,Cristian,Dia gibi 3. sınıf futbolcularla 0 çekmezsek iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

quote:

Orijinalden alıntı: Firenze

Avrupa ligine gidersek en az final oynanmalı bence bu kadroyla hocam. Oradaki çeyrek finali buradaki 2.tura değişmem.

Müziği bile adamı heyecana sokar. ŞAMPİYONLAR LİGİ SPONSORU FORD, FENERBAHÇE BARCELONA MAÇINI SUNAR ! dediği an Sabri Ugan, neler hissedersin? veya Avrupa ligi düşler sahnesi, Fenerbahçe Dinamo Zagreb mücadelesi.

Şampiyonlar ligi bambaşka bir yer. Avrupanın en güçlü 32 takımının savaştığı bir turnuva ve bu arenadan sadece 1 takım çıkıyor.

Tabiiki dostum Şampiyonlar ligi apayrı bir yer ama bir anda olmaz o kulvarda başarı.2008'deki çeyrek final, 2006'da Uefa kupasında Newcastle maçından başlayan bir süreç sonunda geldi.Bu yıl bu kadro iyice pişip seneye çok daha iyi yerlere gelebilir.

• Orhan transferi sonrası sağ açık problemini de bir nebze olsun ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum, Orhan veya Gökhan, hem önde hemde arkada oynayabilen oyuncular, yabancı sınırına takılacaksak sağ açık için böyle bir çözüm bulabiliriz,

orta saha için alternatifimiz çok fazla, Baroni satılmadığı sürece de bir orta saha beklemeyin,
    ortada oynayabilecek, *Mehmet*Gökay*Emre*Sezer*Özer*Selçuk*Baroni* gibi isimler mevcut, lig için bu isimler yeter, ama dediğiniz gibi Avrupa da bir yerlere gelmek istiyorsak bir yabancı daha sıkıştırmalıyız(Baroni yerine),
    defans için sıkıntımız yok, Avrupa arenası için Yobo, Lugano, Serdar, Bekir gerektiğinde Orhan yeterli gelir, ki bir sakatlık kart cezası olmadığı müddetçe oynayacak isimler Lugona-Yobo ikilisi olacaktır.

kadroya baktığımda yedekleri bırak 18'e bile giremeyecek oyuncuların ligde 16 takımda 11 e banko oynar oluyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuclear Incubus

Yobo,Niang,Cristian,Dia gibi 3. sınıf futbolcularla 0 çekmezsek iyidir.

Nijerya kaptanı Yobo ile Senegal kaptanı Niang 3. sınıf futbolcu
  • quote:

cristian hariç talihsiz bi yorum..
  • quote:

Bu arkadaşa futbolcu beğendiremiyoruz, Messi gelse kafa topunda hakimiyeti yok der.
  • quote:

quote:

Bu arkadaşa futbolcu beğendiremiyoruz, Messi gelse kafa topunda hakimiyeti yok der.

e yok ki
  • Takıma bakınca aslında bi önlibero dışında tamam gibi duruyo transfer edilecek mevkide bulamıyosun ama takım sahaya çıkınca yaratıcılığı düşük oluyo hele bazı maçlar kilitlenip kalıyolar bunun çözülmesi içinde daha kaliteli oyuncular lazım veya takımdaki Stochun Mehmetin Niangın geçen seneye göre daha verimli olmaları lazım.Mesela ben Önder Turacı varken onu iyi bir sağ bek sanardım GG gelince sağ bek nasıl olur onu gördüm o adama nasıl dayandığımızı sordum kendime Niangın adı Niang diye verimsizse tahammül etmeye gerek yok muhakkak daha iyisi bulunur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rizeli

quote:

quote:

e yok ki

Hayır, çamur atmak için her yolu deniyor. Kezman, Güiza gibilerini gördükten sonra Niang gibi adamı bulmuşuz iyi adam değil diyor. Gözüne dizine dursun adam akıllı oynamadığı halde 15 gol attı, bilmem kaç asist yaptı.

Dia bu ligin en hızlı topçusudur. Sadece hızıyla çok kolay adam eksiltiyor. son toplarda felaket onları pas olarak kullanmalı.

Yobo, Bilica'dan sonra ilaç gibi. Yaş maş hiç önemli değil, hızlı (bir tek emenikeye karşı zorlandı) ve nerede ne yapacağını iyi biliyor. Kritik toplar kesiyor.

Cristian için aynı şeyleri söyleyemem. Selçuktan iyi bana göre ama bu takımda yeri yok. Kesinlikle o bölgeye çok iyi adam almamız gerek ama Aykut hoca gerek görmüyor.

• Selçukla çeyrek final oynadık mantığı bizi ya-ka-cak ! Sağlam bir orta saha alınmadıktan sonra avrupada maç kazanmak çok zor olacak.Anca şans olur,tesadüf olur 2007deki gibi çıkarsak gruptan ilerleyemeyeceğimiz ortada.

Yoboya da güvenim tam.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.