Şimdi Ara

Avrasya Tüneli geçiş cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
2.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün Avrasya Tüneli tarafından bir mesaj geldi. 4 şubatta yaptığım geçişte bakiyem olmadığı için 21 nisanda gelen mesaj ile öğrendim ki 10 katı ceza işletilmiş. O zaman hatırlıyorum. Sık sık bakiye sorunu yaşıyordum. Hgs olan banka kayıtlarında 4 şubat geçişi göremedim. Hatta bazı arkadaşlarıma sordum sizde gözüküyor mu vs. diye heralde dedim sistemsel bir sorun var.

Bugün gelen mesaj da avrasyatuneli.com diye bir siteleri olduğunu öğrendim. Hgs de gözükmeyen geçiş orada gözüküyor.

Müşteri hizmetleri ile görüştüm. Biz özel bir kuruluş olduğumuz için hgs'de geçişler gözükmez dedi. Peki dedim ben hgs kullanıyorum. Sizin geçişleri nasıl görecektim bu siteyi bilmiyorum dedim. İşte medya da, cumhurbaşkanı konuşmasından falan çıktı dedi. Ben medya takip etmek zorunda değilim. Kaldı ki eski haberlere de baktım. Hiç öyle bir bilgi yok. Özellikle yazıp ararsanız bir kaç teknoloji sitesinde çıkmış. Kaç tane trafik ile haşır neşir kişiye sordum. Kimse bu siteyi bilmiyor.

Madem mesaj atabiliyorsunuz neden bildirim yapmadınız dedim. Kişisel bilgilerin korunması açısından telefonunuz yok dedi. Sadece cezaya düşünce Hgs'den alıyoruz dedi. Dedim baya gizliymiş. 200 TL tahsil edilecekse ulaşılıyor dedim.

Yani avrasyadan geçerken devletin hgs sistemini kullanıyorsunuz ama muhattap edildiğiniz kişiler bunlar. Bu süper "hizmete" şimdi 182 lira ödeyeceğim. Bu da gps'in azizliğine uğrayarak geçmemle oldu. Zaten fiyatı yüzünden tercih etmiyordum. Var olan bir hgs sistemine avrasya, osmangazi vs. dahil etmek çok zor olmasa gerek.

Çok sinirliyim. İçimi dökmek ve bilgisi olmayanlarında bilgisi olsun diye yazmak istedim. Halkını, milletini çok seven büyüklerimize selam olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkantipi -- 21 Nisan 2017; 13:1:59 >

• aynısına yakın olaylar defalarca basıma geldigi icin normalmiş gibi geliyo bu tür durumlar bana insanı bu tür şeylere alıstırıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ay başıma bu tarz şaçma sapan bir olay geliyor, düzenli olarak....

Bir türlü çözemedim, bir askeriyeden, bir gss den, bir trafikten..

Bir ay ygs ücreti, bir ay lys ücreti...

Velhasılı kelam, her ay bu tarz işlere hiç yoktan 200 tl ayırıyorum. Çünkü burası Türkiye....
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanakcakil

Her ay başıma bu tarz şaçma sapan bir olay geliyor, düzenli olarak....

Velhasılı kelam, her ay bu tarz işlere hiç yoktan 200 tl ayırıyorum. Çünkü burası Türkiye....

beğenmeyen çekip gider demi
  • Soğuk su

• Kardeş şaka mısın?

Ben burada hukuk eksikliğinden, absürtlüklerden bahsediyorum.

Kurumların saçmalıklarından ötürü vatanımı terk edeceğimi mi düşünüyorsun?!!

Biz bu vatana canımızı koyduk birader!!

Ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun....
  • quote:

Kardeş şaka mısın?

İnsanlar haklarının yenilmesini bile birşeyleri korumak için savunur olmuş. Yazık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkantipi

quote:

Kardeş şaka mısın?

İnsanlar haklarının yenilmesini bile birşeyleri korumak için savunur olmuş. Yazık.

Çok haklısınız hocam.

+1
  • Bence BİMER ya da benzeri yerlere şikayet edin bu durumu

Normalde HGS'de bakiye olmasa bile bakiye yüklenince otomatik çekmesi gerekiyor bana hep öyle oldu
  • Şubat ayı başındaki geçmişimle ilgili benimde başıma aynı olay geldi. Konuyu açan arkadaşla ayni duyguları paylaşıyorum. Bimer e attığım şikayet ulaştırma bakanlığına yönlendirilmiş olup bakanlıktan gelen cevabı paylaşmak isterim.

"Avrasya Tüneli Projesi’nin tasarım, inşaat ve işletmesini gerçekleştirmesi için Genel Müdürlüğümüz tarafından Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ) görevlendirilmiştir. Görevli Şirket, HGS/OGS sistemleri üzerinden geçiş ücretlerini tahsil ederek ulaşım hizmeti sunmaktadır. SMS ile bilgilendirme için gerekli müşteri bilgileri Görevli Şirkette bulunmayıp, belirtilen hizmet HGS/OGS sağlayıcıları tarafından sağlanmaktadır.

Avrasya Tüneli geçişiniz sırasında yeterli bakiyenizin olmaması durumunda 15 takvim günü süresince HGS/OGS bakiyeniz sorgulanmakta ve belirtilen süre içerisinde bakiyenizin yeterli olması durumunda geçiş ücretiniz otomatik olarak tahsil edilmektedir.Yasalarla belirlenmiş olan 15 takvim günü içerisinde bakiyenizin yeterli olmaması veyawww.avrasyatuneli.com internet sitesi üzerinden ödeme gerçekleştirmemeniz durumunda ise ihlalli geçişinize 6001 sayılı Kanun’un 30.ncu maddesi gereği 10 kat cezai işlem uygulanmaktadır.

Görevli Şirketin, sürücülerin HGS/OGS ve buna bağlı kimlik ya da iletişim bilgilerine erişimi, geçiş cezası uygulanana dek mümkün olamamaktadır. Bu sebeple, bakiyenizin yetersiz olduğu bilgisini HGS/OGS sağlayıcılarının kullanıcılarına sunduğu kanallardan öğrenmeniz gerekmektedir.

Ayrıca, sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek adınawww.avrasyatuneli.com internet sitesi üzerinden geçiş ihlali sorgulama sistemi geliştirilmiş olup, 1 Mart 2017 tarihi itibarıyla hizmete sunulmuştur. Bununla birlikte, 0850 222 80 20 numaralı çağrı merkezi aracılıyla tünelin açıldığı tarihten itibaren geçiş ihlali sorgulamaları yapılabilmektedir. Avrasya Tüneli geçiş ihlallerinden kaynaklı cezai işlem uygulamasını kaldırma yetkimiz bulunmamaktadır. Ancak sistemin geliştirilmesi için çalışmalar devam etmekte olup, tüm öneri ve şikâyetler bu çalışmalar kapsamında Bakanlığımızca dikkate alınmaktadır."

Kısacası Avrasya tüneli müşteri hizmetleriyle aynı kafa. Olayın ne olduğunu özümseyememiş kopyala yapıştır cevaplar veren insanlar topluluğu. En azından müşteri hizmetlerinden farklı olarak ilave bir bilgi edinmiş olduk. O da; Hgs sisteminden harici olarak hizmete sunulan geçiş ihlali sorgu sistemi 1 Mart tarihinde devreye alınmış olduğu. Dolayısıyla 1 Mart öncesinde geçiş yapmış birinden sorgu sistemine giriş yaparak geçiş ihlali olup olmadığına bakmasını beklemenin en hafif ifadeyle saçmalık olduğudur. Orada bir işletme var ve bu işletme müşteri memnuniyetini hiç düşünmüyor. Ya o işletme batar ya da o işletmeyi yönetenlerin işine son verilir ve işi bilen dürüst yöneticilere iş teslim edilir. Vatandaş da böyle saçma uygulamalara maruz kalmaz.

• İsiö vermeksizin hırsız var ye bağırdığınızda polisler tarafından tutulacağınız bir muz cumhuriyetinde herşey mübah.

• quote:

Orijinalden alıntı: NemyE

Şubat ayı başındaki geçmişimle ilgili benimde başıma aynı olay geldi. Konuyu açan arkadaşla ayni duyguları paylaşıyorum. Bimer e attığım şikayet ulaştırma bakanlığına yönlendirilmiş olup bakanlıktan gelen cevabı paylaşmak isterim.

"Avrasya Tüneli Projesi’nin tasarım, inşaat ve işletmesini gerçekleştirmesi için Genel Müdürlüğümüz tarafından Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. (ATAŞ) görevlendirilmiştir. Görevli Şirket, HGS/OGS sistemleri üzerinden geçiş ücretlerini tahsil ederek ulaşım hizmeti sunmaktadır. SMS ile bilgilendirme için gerekli müşteri bilgileri Görevli Şirkette bulunmayıp, belirtilen hizmet HGS/OGS sağlayıcıları tarafından sağlanmaktadır.

Avrasya Tüneli geçişiniz sırasında yeterli bakiyenizin olmaması durumunda 15 takvim günü süresince HGS/OGS bakiyeniz sorgulanmakta ve belirtilen süre içerisinde bakiyenizin yeterli olması durumunda geçiş ücretiniz otomatik olarak tahsil edilmektedir.Yasalarla belirlenmiş olan 15 takvim günü içerisinde bakiyenizin yeterli olmaması veyawww.avrasyatuneli.com internet sitesi üzerinden ödeme gerçekleştirmemeniz durumunda ise ihlalli geçişinize 6001 sayılı Kanun’un 30.ncu maddesi gereği 10 kat cezai işlem uygulanmaktadır.

Görevli Şirketin, sürücülerin HGS/OGS ve buna bağlı kimlik ya da iletişim bilgilerine erişimi, geçiş cezası uygulanana dek mümkün olamamaktadır. Bu sebeple, bakiyenizin yetersiz olduğu bilgisini HGS/OGS sağlayıcılarının kullanıcılarına sunduğu kanallardan öğrenmeniz gerekmektedir.

Ayrıca, sizlere daha iyi bir hizmet sunabilmek adınawww.avrasyatuneli.com internet sitesi üzerinden geçiş ihlali sorgulama sistemi geliştirilmiş olup, 1 Mart 2017 tarihi itibarıyla hizmete sunulmuştur. Bununla birlikte, 0850 222 80 20 numaralı çağrı merkezi aracılıyla tünelin açıldığı tarihten itibaren geçiş ihlali sorgulamaları yapılabilmektedir. Avrasya Tüneli geçiş ihlallerinden kaynaklı cezai işlem uygulamasını kaldırma yetkimiz bulunmamaktadır. Ancak sistemin geliştirilmesi için çalışmalar devam etmekte olup, tüm öneri ve şikâyetler bu çalışmalar kapsamında Bakanlığımızca dikkate alınmaktadır."

Kısacası Avrasya tüneli müşteri hizmetleriyle aynı kafa. Olayın ne olduğunu özümseyememiş kopyala yapıştır cevaplar veren insanlar topluluğu. En azından müşteri hizmetlerinden farklı olarak ilave bir bilgi edinmiş olduk. O da; Hgs sisteminden harici olarak hizmete sunulan geçiş ihlali sorgu sistemi 1 Mart tarihinde devreye alınmış olduğu. Dolayısıyla 1 Mart öncesinde geçiş yapmış birinden sorgu sistemine giriş yaparak geçiş ihlali olup olmadığına bakmasını beklemenin en hafif ifadeyle saçmalık olduğudur. Orada bir işletme var ve bu işletme müşteri memnuniyetini hiç düşünmüyor. Ya o işletme batar ya da o işletmeyi yönetenlerin işine son verilir ve işi bilen dürüst yöneticilere iş teslim edilir. Vatandaş da böyle saçma uygulamalara maruz kalmaz.

Aynı cevap bana da verildi. İnsanı zıvanadan çıkartıyor bu saçmalıklar.

• 2 tane 186 tl bana yazmislar. Odemezsek ne olur?

• quote:

Her ay başıma bu tarz şaçma sapan bir olay geliyor, düzenli olarak....

Cezalar felan neyse de YGS LYS ücretlerini konu içine katman çok absurt olmuş. O ücretler sınavda görevli gozetmenlere o gün mesai yapan insanlara o soruların güvenli bir şekilde sana ulaşmasında kullanılıyor. Milyonlarca kitapçık binlerce görevli insan gökten zembille o okula inmiyorlar.

• aynisi bana da oldu içinde para olmasına rağmen 2 tane toplam 366 tl ceza gözküyor

müşteri hizmetlerini arayip (13 dk bekledikten sonra ) sordugumda ise sizin aracin kartini okumamıs diye cevap verildi...

ee ne olacak diye sordugumda biz inceleyecegiz size bilgi verecegiz dediler

bekleyelim bakalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurforever53

aynisi bana da oldu içinde para olmasına rağmen 2 tane toplam 366 tl ceza gözküyor

müşteri hizmetlerini arayip (13 dk bekledikten sonra ) sordugumda ise sizin aracin kartini okumamıs diye cevap verildi...

bekleyelim bakalım...

Gülsem mi ağlasam mı? Yaşadığımız muamelemeye bak arkadaş ya.
  • quote:

quote:

aynisi bana da oldu içinde para olmasına rağmen 2 tane toplam 366 tl ceza gözküyor

bekleyelim bakalım...

sorma hocam yaaa sabahtan beri sinir oldum adam gibi muhattap olmaması da cabasi...
  • quote:

quote:

quote:

bekleyelim bakalım...

sorma hocam yaaa sabahtan beri sinir oldum adam gibi muhattap olmaması da cabasi...

Ceza mesajıyla öğrendin durumu değil mi?

• ver ver mehter oh yeahh
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bekleyelim bakalım...

Ceza mesajıyla öğrendin durumu değil mi?

yok hocam nerdeeeeee..

kendim sitesine girdim oradan sorgulayrak tamamen tesadüf öğrendim...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.