Şimdi Ara

AVR İle Pc Arası Ses Bağlantı Sorunum :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ben 4+2 LG NA9640P AVR ses sistemi kullanıyorum. Bunu aynı zamanda masaüstü bilgisayarıma da bağlayıp bilgisayarla kullanmak istiyorum. İnternetten film,müzik vb. izlemek dinlemek için.
    Fakat anakartımda optik çıkış yuvası yok. Fakat anakartın SPDIF özelliği varmış araştırdığım kadarıyla. Anakartın modeli Asus M5A97 LE R2.0.

    Şimdi, ben monitör kullanmıyorum. Projeksiyon cihazıyla perdede görüntü alıyorum. kasanın Hdmi çıkışını projeksiyonun hdmi çıkışına bağlıyorum. Burada sıkıntı yok, görüntüyü alıyorum. Bu seferde kasanın 2.nci bir hdmi çıkışı ve optik çıkış yuvası olmadığı için Avr ye bağlayamıyorum pc kasasını.
    Aux veya portable ile avr yi pc ile bağladığımda da ses kalitesi bozuluyor, verim alamıyorum.

    Araştırmalarım sonucunda optik çıkışlı ses kartı al,optik çıkışlı anakart al ya da, USB Harici 6 Kanal Optik Dijital Ses Ses Kartı Adaptörü al dediler.

    Bu sorunu az maliyetli ve en uygun yoldan nasıl çözebilirim?







  • LG cihazın arkasını net bir şekilde foto atarsanız yardımcı olabirim.
    Normal Avr sistemler gibi ise.
    Muhtemelen Hdmi yı direk lg ye girip görüntüyü projeksiyona aktarabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg de 3 adet hdmi in bir adet hdmi out var. Pc kasasindan cikan hdmi lg nin in portuna, lg nin out portundan da projeksiyona hdmi ile baglanti yaptiginizda. Sesi lg cozer goruntuyude projeksiyona atar. Lgnin surekli projeksiyonda kalmasi problem degilse masrafsiz isiniz cozuluyor. Gerekirse hdmi outu seyyar kablo gibi sutekli degistirebilirsiniz. Optik kablo ile dts in ustundeki sesleri alamazsiniz. Vede duzgun bir ses karti almazsaniz dolby digital live yazilim destegi olan. Oyunlardada 4.2 kanal ses alamazsiniz.

    Anakartlarinda bazilarinda toslink ses cikislari mevcuttur bu modeller nadir. Spdif adaptoru ile spdif cikis elde edebilirsiniz. Cikisin uzerinde spdif yazar genellikle adaptor kucuk vede ucuz bir aparat. Ama parazite neden olabiliyor. En guzeli hdmi ile ses cozmek. Bu sekilde analog baglantida oldugu gibi windows sistem yapilandirmanizi 4.2 kanal ayarlayabilirsiniz. Optikte hoparlor yapilandirma diye bir secenek mevcut degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O şekilde denedim, fakat perdede siyah ekran çıkıyor, ses geliyor ama görüntü yok.
     AVR İle Pc Arası Ses Bağlantı Sorunum :(
  • Hts diye gecseydi hem sesi hem goruntuyu aktarmiyor diyecektim ama av receiver diye geciyor. Yani audio video ileticisi aktaricisi demek oluyor.

    Buda lg yi dava etme hakkina sebebiyet veriyor. Kullanim klavuzunu bir okuyun. Goruntuyu hdmi in ile goruntu ve ses aktariyor gibi bir konu vardir kullanim kitapciginda. Kucuk bir puf nokta var bence onu atluyorsunuz.

    Sitesinden bakti a/v diye geciyor. Ses formatlarinda dts i goremedim fakat dts desteklememe gibi bir durum soz konusu degildir heralde. Goruntu isini karistirin biraz. Baglantinizda iki kablo kullanmaniz gerekiyor. Kablolarin ayni versiyon olup olmadigini kontrol edin. Mutlaka bunun gibi kucuk bir puf nokta vardir.

    Pc den hertz i degistirin yada goruntu olarak 1080 i yi fln secin. Onlada alakali olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can-can-can -- 26 Ocak 2016; 22:01:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde 3 adet HDMİ kablosu vardı. 2 Sini denedim siyah ekran çıktı. 3.sünü de deniyim belki olur dedim. 3. kabloyla görüntüyü aldım. Fakat ara ara görüntü 1-2 saniye kesilip geri geliyor. Projeksiyonla AV/R arası uzaklık 5 metre bende 5 metrelik HDMİ Kablosu kullanıyorum. Bu sorunu daha iyi bir HDMİ kablosuyla çözebilirmiyim?

    Birde bu sistem 2300 Watt lık bir sistem Pc nin Onboard'ını kullanmama rağmen ses %10 da bile muazzam. Creative nin x-fi 5.1 surround pro harici usb den pc ye giriş giriş ses kartını alsam maximum performansa yakın ses alırmıyım ?

    Bu arada destekleriniz için teşekkür ediyorum.
  • Burada 3 seçenek var windows 10 hoparlör kurulumunda STEREO, DÖRT SESLİ, VE 5.1 SURROUND Bu 4+2 cihaz için hangisi ideal ?
     AVR İle Pc Arası Ses Bağlantı Sorunum :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freedoomforever

    Burada 3 seçenek var windows 10 hoparlör kurulumunda STEREO, DÖRT SESLİ, VE 5.1 SURROUND Bu 4+2 cihaz için hangisi ideal ?
     AVR İle Pc Arası Ses Bağlantı Sorunum :(

    4 sesli olanı seciceksin. 4+1 gibi düşün 4.2 sistemde 2 ön 2 back var. 5.1 olsaydı sadece konuşma sesi centerdan gelecekti filmlerde tek fark o olacak cokta önemli değil amaç çevresel ses almaksa bunun için 4 hop. yetiyor. sub lar zaten 4 kolandaki ses göre çalışacak. bunda sadece oyun ve sistem sesleri dört seli olur.

    dolby digital ve dts filmlerde kodlamayı power dvd 12 vb bir programla passtgrouth ederek dogrudan av ye gönderdiğinde yapılandırmanın bir önemi yoktur.
    kaynaktan gelen ses düzenine göre calar. sen stereo sistem yapılandırmasını secsen film dts ise gene cevresel ses gelir. dts 5.1 i sistemin otomatik oalrak kendi düzenine göre yapılandırır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.