Şimdi Ara

Avize halojen led değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Avizemde 4 halojen g4 ampül ve basit mavi ledlerden var
    Avizenin ışığına bir kez basınca mavi ledleri kapatıp ikinci kez basınca ise hem mavi ledleri hem halojenleri yakıyordu
    Önce arada sırada çalışmamaya başladı cızırdayıp hiç çalışmadan bir süre bekliyor sonra çalılıyordu şimdi ise tamamen bozuldu
    Ben de aliexpressten g4 220 volt led ampül aldım içini açıp trafoyu driver i iptal etmek için

avizeyi açtım tavandan ilk bağlantı uzaktan kumanda adaptörüne yapılmış oradan çıkan iki bağlantı var biri ac/ac 80 watt adaptöre gidiyor bu g4 halojenler için
    Diğeri de minik 3w led drivera gidiyor bu da mavi ledler için
    Sanırım uzaktan kumanda adaptörünün içindeki rölelerden biri yanmış hepsinin içini açtım tek bunda sorun var gibiydi.

Şimdi birkaç sorum var.
    1-) ben bütün bu driver ve adaptörleri iptal etsem direk tavandan halojen g4 kablolarına elektrik versem(mavi led iptal olsa da olur) g4 duy ve kabloları 220v 6w lık yeni aldığım ledlerle problem çıkartır mı? Kablolar ince ama çektiği akım az olur diye düşünüyorum emin olamadım?

2-) eğer g4 duy ve kabloları sorun çıkarmaz yani 6w 220 volt’u o kablolar kaldırırsa led drivera ihtiyacım var mı? Forumda okuduğum bir konuda 12v led ile uğraşmayın 220 v alın led driverla da uğraşmazsınız demişler emin olamadım.

3-) eğer vazgeçip sadece uzaktan kumanda adaptörünü değiştirirsem adaptörün ilk yanmasını halojenlere ikinci yanmasını ledlere 3. Yanmasını da ikisine birden(olmasada olur) vermem mümkün mü?

Yardım edebilirseniz ona göre kesip biçeceğim kabloları teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar.

1- G4 Ledler 220VAC ile çalışıyor ise direkt olarak bağlayabilirsiniz. 12VAC ise 12V trafo,12VDC ise 12V güç kaynağı gerektirir,üzerinde yazmaktadır. Belirttiğiniz gibi 220V yazıyorsa akım bakımından da sorun çıkarmaz. 6x4=24W 24/220 = 109 miliAmper,bu akımı kaldıracak kablo avizede mutlaka vardır.

2- 1. soru ile bağlantılı durumda. Eğer ki G4 ledlerin çalışma gerilimi 12 Volt ise ; VAC yazıyorsa sadece trafo gerekir. VDC ise güç kaynağı gerekir(driver de diyebiliriz) AC/DC yazıyorsa da çalışma gerilimi önemlidir. Ancak 220 Volt yazıyorsa direkt bağlayabilirsiniz.

3-Bunun için 3 kanallı ( Kumandasında A B C şeklinde 3 bölüm olan ) avize kumanda-röle ikilisini almanız yeterlidir. Üzerindeki şemadan A yazanı G4 lere , B yazanı mavi ledlere bağlamanız yeterlidir. C ise grup olarak aç kapa yaptıracaktır.

Saygılarımla...

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar.

1- G4 Ledler 220VAC ile çalışıyor ise direkt olarak bağlayabilirsiniz. 12VAC ise 12V trafo,12VDC ise 12V güç kaynağı gerektirir,üzerinde yazmaktadır. Belirttiğiniz gibi 220V yazıyorsa akım bakımından da sorun çıkarmaz. 6x4=24W 24/220 = 109 miliAmper,bu akımı kaldıracak kablo avizede mutlaka vardır.

2- 1. soru ile bağlantılı durumda. Eğer ki G4 ledlerin çalışma gerilimi 12 Volt ise ; VAC yazıyorsa sadece trafo gerekir. VDC ise güç kaynağı gerekir(driver de diyebiliriz) AC/DC yazıyorsa da çalışma gerilimi önemlidir. Ancak 220 Volt yazıyorsa direkt bağlayabilirsiniz.

3-Bunun için 3 kanallı ( Kumandasında A B C şeklinde 3 bölüm olan ) avize kumanda-röle ikilisini almanız yeterlidir. Üzerindeki şemadan A yazanı G4 lere , B yazanı mavi ledlere bağlamanız yeterlidir. C ise grup olarak aç kapa yaptıracaktır.

Saygılarımla...
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Aslında avize içinde her g4 yuvasına ayrı kablo gidiyor yani g4 kablolarını klemensle birleştirip tavandan gelen bakır kabloya takacağım bu durumda tek kabloya düşen miliamper değeri daha az olacaktır değil mi? Emin olmak istiyorum kesmeden önce :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: forumdayim

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim Aslında avize içinde her g4 yuvasına ayrı kablo gidiyor yani g4 kablolarını klemensle birleştirip tavandan gelen bakır kabloya takacağım bu durumda tek kabloya düşen miliamper değeri daha az olacaktır değil mi? Emin olmak istiyorum kesmeden önce :)

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Doğrudur. Tanesi 27 miliAmper civarında akım çekecektir :)

Saygılarımla...
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.