Şimdi Ara

Avira AntiVir PersonalEdition Classic 8.1.0.295 (En İyi Ücretsiz Virüsten Koruma Yazılımı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
14.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: beytepe

Yazılım hakkında sorularınız falan varsa sorun arkadaşlar, bakın sizler için NOD32'Yi kaldırdım, kesin yanıt vereyim diye.

HeRsey icin SaoL benim Bi SoRum olcak.
    Bende SpysweepeR ve CCleaneR vaR verdigin antiviRus pRogRamini indiRsem bi ZaRaRi oluRmu BilgisayaRa?
    Paylasim icin TesekkuRleR.
  • bunu sanırım önerirsiniz değil mi arkadaşlar benim avastın süresi bitmek üzere bunu kullanıyı mı avast kadar başarılı mı ayrıyeten kullanımı nasıl basit mi
  • Sezgisel tarama günümüzde ücretli ya da ücretsiz tüm AntiVirus yazılımlarının geliştirmeye, bu özelliğe sahip olmayanların ise koymaya çalıştığı bir özelllik. Her ne kadar algılama veritabanı güncelleme yapılarak daha iyi hale getirilmeye çalışılsa da , bir zararlı ile karşılaşıldığında (yeni olanlar) eğer veritabanında yoksa zararlı sisteme bulaşıyor. Bunun önüne geçebilmek için virüslerin karakteristik özelliklerinin olduğu, zararlı kodların tespit edilmesine yarayan sezgisel algılama özelliği getiriliyor.

Şu an da ücretli yazılımlarda bu özelliği geliştirmekte
    Nod32
    Kaspersky
    Panda
    ...

gibi ücretli yazılımlarda bu özellik mevcut.

AntiVir'de de olması gerçekten çok önemli ve bu nedenle bir adım öne geçiyor.

Gelelim hatalı uyarı durumuna. Zararlı olmadığı halde bir dosyaya,klasöre, koda zararlı içerik taşıdığına dair uyarı verilmesi can sıkıcı bir durum. Özellikle Avast yazılımı bu konuda kullanıcıları çok zor durumda bırakıyor. Yazılımlar veritabanındaki bir hatadan dolayı bu uyarıyı verdiği gibi sezgisel tarama özelliğine sahip yazılımlarında vermesi muhtemel. Fakat şunu söylemeliyim ki sezgisel tarama da zararlı kodların genel hareketleri bilindiğinden, sisteme hangi yollarla bulaşıp zarar vereceği önceden kestirildiğinden hayalı uyarı durumu her en aza indirgenebiliyor. Zaten yazılımlar bu özelliklerini her geçen gün geliştirerek daha hızlı ve doğru tanımlama yapmayı amaçlıyorlar.

Sonuçta günümüzde bilgisayar güvenliği sağlamak isteyenlerin sezgisel tarama özelliğine sahip bir AntiVirus yazılımı kullanması(başka tür yazılımlar ve daha çok etken var tabii ki güvenliği sağlamakiçin) çok önemli.

quote:

Orjinalden alıntı: Van_Helsing76

quote:

Günümüzde AntiVirus yazılımlarının mevcut zararlıları algılama-temizleme özelliğinin artık yetmediği görülmüştür. Çünkü ne kadar çabuk çözüm getirilirse getirilsin virüsler daha önce yazılmaktadır. Durum böyle olunca AntiVirus yazılımları yapılarını değiştirerek henüz tanımlanmamış zararlıları da algılayıp, sisteme zarar vermelerini engelleme özelliği getirmişlerdir. Heuristic tarama olarak tabir edilen bu özellik ile yeni yazılmış ya da veritabanında antivirüsü bulunmayan zararlıyı program algılamakta ve vereceği zararın önüne geçmektedir. Bu özellik AntiVir Personal Edition Classic yazılımında da mevcuttur. Bir çok ücretli yazılımda bulunmamasına rağmen bu hizmeti AntiVir'in sunması güvenliğe verdiği önemi göstermektedir.

bu özellik sürekli can sıkıcı yanlış alarmlara neden olmaz mı???
    benim bildiğim kadarıyla ücretli anti-vir yazılımları bu özelliği yanlış alarm verdiği için tercih etmemektedir.

• Kullanmış olduğunuz yazılımlardan birisi olan Webroot Spy Sweeper bir AntiSpyware yazılımı, AntiVir ile birarada kullanmanız hiç bir sıkıntı yaratmaz; aksine daha da iyi olur.
    Diğeri olan Crap Cleaner ise bir sistem temizleme ve yapılandırma yazılımı. Aynı şekilde bir soruna neden olmayacaktır.

Tabii ki (belirtmediğiniz için yazıyorum) sisteminizde bir AntiVirus yazılımı var ise mutlaka öncelikle onu kaldırmanız gerekmektedir.

quote:

Orjinalden alıntı: Mymuammer

quote:

Yazılım hakkında sorularınız falan varsa sorun arkadaşlar, bakın sizler için NOD32'Yi kaldırdım, kesin yanıt vereyim diye.

HeRsey icin SaoL benim Bi SoRum olcak.
    Bende SpysweepeR ve CCleaneR vaR verdigin antiviRus pRogRamini indiRsem bi ZaRaRi oluRmu BilgisayaRa?
    Paylasim icin TesekkuRleR.

• beytepe kardeşimiz eline sağlık güzel bi paylaşım olmuş yanlız benim sana bi sorum olcak BEN DÜN KASPERSKY anti virüs programını yükledim ve hiç memnun kalmadım ve silemedim silemeyincede pc format atmak zorunda kaldım bundada böle bi sorun yaşarmıyım eyer yaşamicaksam hemen yüklerim TEKRAR SAĞOL
  • Kaspersky antivirus yazılımının hızlı tarama yapmak amacıyla ilk taramasından sonra dosyalara eklemiş olduğu eklentiler, amacının dışına çıkarak taramayı daha da yavaşlatıyor. Yavaşlatmasının yanısıra sistemin şişmesine ve yazılım kaldırılmaya çalışıldığında da sorunlar oluşturmasına neden oluyor. Bir çok kullanıcı da bu yazılımı kaldırma sırasında maalesef sorun yaşıyor.

Şunu söylemeliyim ki NOD32 kullanmaya başlamadan önce uzun süre AntiVir kullandım, bu yeni 7 numaralı sürümünü ise çeşitli amaçlarla 6-7 kere sistemime kurup kaldırdım ve hiçbirisinde en ufak bir sorun yaşamadım.Gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz sisteminize.

Ayrıca şu konuya da bakmanızı öneririm:
    Kaldırılamayan Yazılımlar Nasıl Kaldırılır ve Nasıl Temizlenir

quote:

Orjinalden alıntı: hell_storm

beytepe kardeşimiz eline sağlık güzel bi paylaşım olmuş yanlız benim sana bi sorum olcak BEN DÜN KASPERSKY anti virüs programını yükledim ve hiç memnun kalmadım ve silemedim silemeyincede pc format atmak zorunda kaldım bundada böle bi sorun yaşarmıyım eyer yaşamicaksam hemen yüklerim TEKRAR SAĞOL

• @beytepe, özel ileti gönderdim....Kontrol eder misin
  • @boldshark, Opera kullanıyorum ve özet iletilerin geldiğini ancak kendim denetleyerek anlayabiliyorum, yakın zamanda çözülür inşaallah bu sorun.

Bu arada sen de özel ileti demeye başlamışsın.

quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

@beytepe, özel ileti gönderdim....Kontrol eder misin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepe -- 12 Haziran 2006; 20:28:46 >
  • paylaşım için sağol
  • quote:

Kaspersky antivirus yazılımının hızlı tarama yapmak amacıyla ilk taramasından sonra dosyalara eklemiş olduğu eklentiler, amacının dışına çıkarak taramayı daha da yavaşlatıyor. Yavaşlatmasının yanısıra sistemin şişmesine ve yazılım kaldırılmaya çalışıldığında da sorunlar oluşturmasına neden oluyor. Bir çok kullanıcı da bu yazılımı kaldırma sırasında maalesef sorun yaşıyor.

Şunu söylemeliyim ki NOD32 kullanmaya başlamadan önce uzun süre AntiVir kullandım, bu yeni 7 numaralı sürümünü ise çeşitli amaçlarla 6-7 kere sistemime kurup kaldırdım ve hiçbirisinde en ufak bir sorun yaşamadım.Gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz sisteminize.

Ayrıca şu konuya da bakmanızı öneririm:
    Kaldırılamayan Yazılımlar Nasıl Kaldırılır ve Nasıl Temizlenir

quote:

beytepe kardeşimiz eline sağlık güzel bi paylaşım olmuş yanlız benim sana bi sorum olcak BEN DÜN KASPERSKY anti virüs programını yükledim ve hiç memnun kalmadım ve silemedim silemeyincede pc format atmak zorunda kaldım bundada böle bi sorun yaşarmıyım eyer yaşamicaksam hemen yüklerim TEKRAR SAĞOL

TEŞEKKÜRLER

• quote:

Orjinalden alıntı: nolamaz

bunu sanırım önerirsiniz değil mi arkadaşlar benim avastın süresi bitmek üzere bunu kullanıyı mı avast kadar başarılı mı ayrıyeten kullanımı nasıl basit mi

bana göre avasttan kesinlikle daha ii bi program antivir
    en azından bi dene bu antiviri memnum kalacaksın
  • Sizlerde sağolasınız arkadaşlar, rica ederim.(Toplu geribildirim.)

quote:

Orjinalden alıntı: _yasin_
    Sağol kardeş.

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus
    sağol kardeş bunu deniyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: MuratFb

quote:

Orjinalden alıntı: :::SpyNet:::
    TEŞEKKÜRLER

quote:

Orjinalden alıntı: C@RtHeR
    kesinlikle katılıyorum beleş programlar arasında en iyisi antivir
    paylaşım için teşekkürler beytepe

quote:

Orjinalden alıntı: okeyn
    saolasın

quote:

Orjinalden alıntı: fatihbavik
    Evet bende eve gidince kullanıcağım abimin bilgisayarına kurmam gerkiyor çok sağolasın +2

quote:

Orjinalden alıntı: duranyildirim
    paylaşım için sağol

quote:

TEŞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytepe -- 12 Haziran 2006; 20:54:44 >

• Tamam beytepe saoL indiRioRum bilgisayarimda AntiViRus progRami yok.
  • yahu beytepe bu antivir sunucu sorunu hala çözülmedi
    antivirüs güncel olmayınca benimde içim rahat etmiyor açıkcası
  • Maalesef sunucu sorunu ile ilgili yapabileceğim bir şey yok, bir kaç kez deneyin üst üste.

quote:

Orjinalden alıntı: hupunu

yahu beytepe bu antivir sunucu sorunu hala çözülmedi
    antivirüs güncel olmayınca benimde içim rahat etmiyor açıkcası
  • yaklaşık 5 dk oldu güncelleye başlayalı fakat daha %0'da ilk güncellemem çünkü yeni bugün kullanmaya başladım neden bu kadar uzun sürüyor veya başlamadı

Avira AntiVir PersonalEdition Classic 8.1.0.295 (En İyi Ücretsiz Virüsten Koruma Yazılımı)
  • AntiVir'in sunucularındaki sorundan dolayı güncellemelerde yavaşlık var.
    Bekleyip güncellemeni yapmanı öneririm.

yaklaşık 5 dk oldu güncelleye başlayalı fakat daha %0'da ilk güncellemem çünkü yeni bugün kullanmaya başladım neden bu kadar uzun sürüyor veya başlamadı
  • Orjinalden alıntı: beytepe

AntiVir'in sunucularındaki sorundan dolayı güncellemelerde yavaşlık var.
    Bekleyip güncellemeni yapmanı öneririm.

yaklaşık 5 dk oldu güncelleye başlayalı fakat daha %0'da ilk güncellemem çünkü yeni bugün kullanmaya başladım neden bu kadar uzun sürüyor veya başlamadı

bide şunu söyleyecektim avastın aktif olduğunu sürekli dönmesinden anlıyorduk ya bunun nerden anlayacağız

sürekli aktif mi nasıl test edebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nolamaz -- 17 Haziran 2006; 12:22:21 >
  • Etkin
     Avira AntiVir PersonalEdition Classic 8.1.0.295 (En İyi Ücretsiz Virüsten Koruma Yazılımı)

Pasif

quote:

bide şunu söyleyecektim avastın aktif olduğunu sürekli dönmesinden anlıyorduk ya bunun nerden anlayacağız

• quote:

Etkin

Pasif

quote:

teşekkürler ama ben bi manada da şunu kastetmiştim yani virüs bulacak mı bunu nasıl test edeyim diye

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.