Şimdi Ara

Avensis 2.0 Elegant mı Mondeo Ghia-x mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 25000-30000 arası bütçeyle 2005-2006 modellerde bu arabalardan hangisini neden seçmeliyim sizce. İkisi arasında kaldım Bu ay içinde almayı düşünüyorum. Otomatik vites tercihim ama acaba bu modellerde otomatik vitesle ilgili sıkıntı var mıdır. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahallenin_delisi -- 3 Nisan 2009; 13:42:16 >

• mondeo dizel mi? benzinli mi?
    avensis 2.0 'ın vergisi yüksek olacaktır ama memnun kalırsınız...
  • Mondeo benzinli evet toyota hakkında hep iyi yorumlar duyuyorum. Otomatik viteste bir sıkıntı yaratır mı acaba bu konu hakkında bilginiz var mı?
  • iki araç da bir önceki kasa olacak,bence bu duruda seçiminiz avensis olmalıdır.mondeonun avensisten tek üstünlüğü sürüş özellikleridir.ama avensis seçimi daha mantıklı bana göre.
  • avensis iyi arabadır,sıkıntı çıkarmaz... ama bildiğim kadarıyla 2.0 motorlara lpg takılamıyor galiba, bunu araştırın(tabi daha sonra lpg taktırma gibi bir düşünceniz varsa)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 3 Nisan 2009; 0:40:35 >
  • Avensis banada daha mantıklı geliyor aslında.
    @soldier_of_fortune LPG taktırılamadığını bilmiyordum. Umarım öyle değildir.
    @Duratorq hocam sürüş özellikleri derken biraz daha açabilir misiniz?
  • sahibinden com da arama yaptırdım evet sanırım 2.0 lara lpg takılmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • avensis konforlu geniş sorunsuz yumuşak bir sürüş sunan kaliteli kolay kolay sorun cıkartmayan düzenli bakımla yıllarca kullanılabilecek bir modeli toyotanın

özellikle yol konforu cok iyi türkiyede yollar malum yumuşak bir süspansiyon sistemi var mondeoya göre ve bu darbe emiş olsun konfor olsun daha üstündür kabin kalitesi ve sessizliği daha iyi...

ben olsam avensis alırdım

satmak istediğindede elinden daha kolay cıkartırsın avensisi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahallenin_delisi

Arkadaşlar 25000-30000 arası bütçeyle 2005-2006 modellerde bu arabalardan hangisini neden seçmeliyim sizce. İkisi arasında kaldım Bu ay içinde almayı düşünüyorum. Otomatik vites tercihim ama acaba bu modellerde otomatik vitesle ilgili sıkıntı var mıdır. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

kesinlikle mondeo ghia x ben kullanıyorum çok memnunum donanım olarakta yüksektir
    ghia x i ghiadan ayıran donanımlar
    ahşap görünümlü on konsol
    elektrikli sürücü ve yolcu koltuğu ve koltuk ısıtma
    17jant , krom çıta ve ızgara xenon farlar park sensörü elektrikli ısıtmalı yan aynalar ve otm yanan farlar gibi donanımları var
    benim aracım düz vites ama otm viteste bi sıkıntı yaratmaz ve şöylede bir şey var mondeo ghia xlerden bildiğim kadarıyla trye 55 adet yollamışlar

• mondeonun bahsettiğimiz kasası focusun boyut olarak büyük ben hiç bir d segment aracı olarak göremedim.tipi zaten hiç sevmedim ve araç her neakadar kaliteli gibi görünsede avensis mondeodan daha diri ve kaliteli gözükecektir demek istediğimi anlatamadım ama ikisinide test edin anlarsınız
  • donanım olarak ghia-x, Avensisten daha donanımlı mesela sunroof ghia-x lerde standart olarak geliyor. Bi arkadaşımın ghia-x var araba fena gözükmüyor ama iç tasarım, donanım, konfor üst seviyede. Ama Avensisin de görünüşü çok güzel geliyor bana. Henüz kullanmak nasip olmadı ama Toyota, güvenlik, sağlamlık üzerine oluşturulmuş çok iyi araçlar yapıyor. Sanırım 2. el piyasası daha iyi. Ama daha tam olarak karar veremedim. Avensis kullanmam lazım sanırım.
  • aynı model avensis ve mondeo'yu yanyana koyarsan (tabi ikiside bakımlı); avensis daha derli toplu durur..
  • birini alıcam die dierini unutma tabi ilanlara göre hareket etmen daha ii olabilir ve her 2 aracıda yakından görüp incelemen
  • Toyota D4 motorlarda direkt yakıt püskürtme sistemi kullanılıyor.. VW'deki FSI gibi birşey.. O yüzden LPG takılamıyor, takılsa da sorun çıkarıyor şeklinde yorumlar okumuştum.. Ekonomi düşünüyorsanız iyice araştırın bence..
    Kolay gelsin..
  • evt avensis 2.0 lara takılmıyor 3003ten sınrakilere yani d4 motorlar hariç çünkü bunar vw fsı ve tsılerdeki sistemle aynı direk püskürtmeli sistem olduğu için uygulanmıyor o yüzden mondeo düşünseniz daha iyi olur yada 1.6 avensis düşünün ama ondada otomatik yok.
  • Ya bu araba işi ne menem bi işmiş.İnsanın kafası bi arabaya takıldı mı başkasını görmüyor. Arkadaşlar Avensisle ilgili birkaç sorum olacak.

1- Tamam LPG olmuyor peki 2.0 otomatik yakıt harcaması nasıldır?
    2- Avensisin vergisi yıllık ne kadardır?
    3- 1,6 Elegant alsam bu motor bu kasayı taşır mı? Yakıt yine ne olur?
    4- Hız sabitleyici 1,6 larda var mıdır?

Arkadaşlar düşünceleriniz benim için çok önemli teşekkürler.
  • quote:

Avensis banada daha mantıklı geliyor aslında.
    @soldier_of_fortune LPG taktırılamadığını bilmiyordum. Umarım öyle değildir.
    @Duratorq hocam sürüş özellikleri derken biraz daha açabilir misiniz?

sürüş özellikleri dediğimiz olay;

yol tutuş,ani şerit değiştirme refleksi,yüksek hızdaki stabillik,direksiyon tepkilerinin netliği gibi özellikler.

zaten bu bahsettiklerim Ford'un araçlarının en önemli avantajlarıdır.

bu arada ben ghia sanıp yorum yapmıştım,mondeo eğer ghia-x ise gerçekten üzerinde düşünülmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duratorq -- 3 Nisan 2009; 13:58:03 >
  • Arkadaslar bu D sinifi otomatik viteslerde benzin tuketimleri 100 km de kac litre civaridir acaba? sehirici , sehirdisi olarak bilgisi olanlar yazbilirmi. Avensis, mondeo ve passatlar icin..
  • quote:

Ya bu araba işi ne menem bi işmiş.İnsanın kafası bi arabaya takıldı mı başkasını görmüyor. Arkadaşlar Avensisle ilgili birkaç sorum olacak.

1- Tamam LPG olmuyor peki 2.0 otomatik yakıt harcaması nasıldır?
    2- Avensisin vergisi yıllık ne kadardır?
    3- 1,6 Elegant alsam bu motor bu kasayı taşır mı? Yakıt yine ne olur?
    4- Hız sabitleyici 1,6 larda var mıdır?

Arkadaşlar düşünceleriniz benim için çok önemli teşekkürler.

1.6 düz vites 100 km ş.içi 8-9 litre (kullanıma göre kimasız) klimalı olursa9-10 litreye çıkıyor. 2.0 otomatikler normal kullanımda 11 litreden aşa yakmaz klimayıda açarsan 12litreleri görür aknımca

yıllık vergisi modeline göre değişir. 1.6 elegant son hız 210 gayet iyi taşıyor kasayıda
    1.6larda hız sabitleme sistemi yok

başka sorunuz varsa cevaplarım.

• Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar sanırım Avensis 1,6 Elegant üzerinde yoğunlaştım. Şimdi az kullanılmış hasarsız ve ekonomik bir 1,6 elegant bulmaya geldi. Artık otomatik vitesten ve hız sabitleyiciden vazgeçeceğiz artık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.