Şimdi Ara

AVENSİS 2,0 dizel mi 2,0 benzinli mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AVENSİS almayı düsünüyorum 2,0 lt olacak amma takıldım kaldım dizel mi alsam , benzinli mi, fiyat farkı 2300 ytl ne önerirsiniz ,yakıt farkıda..( 100 km ortalama).. benzinli 8,1 -- dizelde 5,5 lt yılda ortalama 10 km yapıyorum coğu şehirdışı. iki aracta manuel .( benzinli 5 ileri 147 bg )--- ( dizel 6 ileri 126 bg). BU KONUDA FİKİRLERİNİZİ VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLERİM.

• Aralarındaki fark fazla değilmiş hiç düşünmeden dizel al derdim ama 10.000 km yi daha çok şehirlerarası yapmanız olayı biraz karıştırıyor.Verdiğiniz değerler bilrleşik değerler daha çok şehirler arası yapacağınıza göre dizel için 4.6lt benzinli için 6.6 lt değerlerine göre seçim yapmanız daha doğru olur. Şimdi şu soruları cevaplandırmanız lazım.
    -Sizin için benzinli motorun sağlayacağı ataklık ve konfor(sesizlik açısından) mu önemli?
    -Yoksa dizelin sağlayacağı %50 ye varan düşük yakıt gider mi?
    Bunun yanında servisinden dizel-benzinli arasındaki rutin bakım giderlerinide öğrenmeniz kararınız açısından faydalı olacaktır. Benim tercihime gelirsek dizel ve benzinli araçları test ettikten sonra bir aksilik olmadığı taktirde tercihim dizel olacaktır.
  • tartışılması bile hatalı kesinlikle dizel, hemde sadece 2300 ytl fark var
  • bence de dizel.

performans yonunden arasindaki fark cok az sayilir.
    fakat ekonomi yonunden ve ara hizlanma yonunden dizelin daha basarili oldugunu saniyorum.

2300 ytl fark cok az sayilir.
    eger maddi dueum elverisli ise kesinlikle en donanimlisini al.
    rahat edersin.
  • kesinlikle dizel olmalı performans olarak dizeller artık benzinlileri aratmaz hale geldi birde pompaya yanaşınca verdiği zevk bambaşka
  • Dizel tabii ki. 6 ileri vites uzun yolda çok çok az yakıyor. Hiç düşünme.
  • Avrupa birliğinde benzinli motorlar üretimden kalkıyor. Saab ve Volvo, İsveç Hükümeti ile ortaklaşa aldıkları karar sonucunda, 2010 yılına kadar benzinli motorları bantlarından kaldırıyor. Devir artık dizel devri...

Ben çok dizel araç kullandım, gerçekten çok keyif ve güven verici bir çekiş gücü var. Yedi yıl önce aldığım kendi aracım maalesef benzinli ve ilk fırsatta dizele geçmek için elimden geleni yapıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    seat leon 1.2 tsi mi, 1.4 tsi mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufhanlar

AVENSİS almayı düsünüyorum 2,0 lt olacak amma takıldım kaldım dizel mi alsam , benzinli mi, fiyat farkı 2300 ytl ne önerirsiniz ,yakıt farkıda..( 100 km ortalama).. benzinli 8,1 -- dizelde 5,5 lt yılda ortalama 10 km yapıyorum coğu şehirdışı. iki aracta manuel .( benzinli 5 ileri 147 bg )--- ( dizel 6 ileri 126 bg). BU KONUDA FİKİRLERİNİZİ VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLERİM.

Aradaki fiyat farkı gerçekten çok az. Bu nedenle senelik 10.000 Km yapsanız bile dizel daha maliyet/etkin görünüyor. Tartışmasız dizel alın derim...
  • bencede dizel. zaten uzun yolda kullanacaksın. rahat edersin. özelliklede cebini. buyuk ihtimal ne zaman yakıt aldığını unutursun.
  • bencede dizel ülkemizde ne yazıkki benzin çok pahalı
  • Tabi ki dizel
  • Dizel al ya. Benzinli devri yavaş yavaş bitiyor.
  • Al dizel gez güzel güzel
  • Alırken 2500 ytl fazla verisin satarken en az 6000 ytl fazlaya gider.
    2000 cc benzinli araç fiyatları yerlerde sürünüyor.
  • ama dizel alacaksan her yeden dizel alma. kaçağı falan va bunun. 2 kuruş kar edeyim derken 5 kurus masraf acar sana
  • 2.0 benzinli alınmaz 1.6 olsa bişe dememde 2.0 bnzinli aracı satman çok zor arada fazla fiyat farkıda yok bn benzinlili arabayı tercih ederim ama bı koşullarda dizel
  • tavsiyem dizel...
    Fakat bazı arkadaşlar 2.0 benzinliyi zor satarsınız diye belirtmişler..Katılmıyorum. 2.0 Avensis 1.6 ile kıyaslanmaz.Çekiş gücü açısından ve sınıf açısından daha üst düzeydir.Ayrıca yakıt tüketimleride birbirine çok yakındır..Size getireceği extra külfet tamamen vergidir...
    saygılar
  • ben şahsen benzinli alırdım, performans ve sessizlik yönünden daha üstün, zaten fazla da yol yapmayacağınıza göre benzinli daha mantıklı.
  • dizel de ses vazlamı bu modellerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.