Şimdi Ara

Aveanın Fiyaskosu ( İPHONE 5 )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün yaklaşık 1 saat önce avea bayisine taahhütlü iphone 5 almaya gittim, bayi müdürü ilgilendi ( adama başta kıl olmuştum zaten ) neyse orda kağıtları felan hazırladı bu zaten ellerinde de 1 tane vardı cihazın açılımını burada yapacağım dedim ( cihazın kutu içinden kusurlu olarak çıkmasından korktuğumdan ) neyse diğer elemanda bilgisayardan işlemleri hallediyormuş o sırada cihazı açtık baktım inceliyorum cihazın alt taraftaki hoparlör girişinin biraz üstünde tırnak takılacak kadar nokta gibi bir boşluk gördüm adama gösterdim direk aldı müdür eline telefonu bi sağını çeviriyor bi solunu kıllandım zaten hareketlerinden sonra bundan bişey olmaz felan demeye başladı ben bu cihazı böyle kabul edemem dedim, tamam o zaman dedi ama biz cihazı sizin numaranıza işledik işlemi yaptık dedi ımeı yi sizin numaranızla eşleştirdik o yüzden değiştiremeyiz dedi ( forumdan okumuştum bir kaç kişinin başına gelmiş aynı olay adamlar direk yenisini vermiş hatta sorunsuz çıkana kadar açmışlar ) bende böyle böyle bişey varmış ama dedim adamda onu taahhütsüz alanlara yapabiliyoruz dedi, bu baş şubelerinin müdürünü aradı oda servise gönderin bi baksınlar dedi bu işlemleri yapıyor orda ilk başta cihazı alırken teknopaket sigorta yaptıralım mı dediler bende tamam demiştim ilk başta faturanın üzerinde yapışkan yoktu diye hatırlıyorum sonra bu servise göndermek için işlemleri hallederken görmedim ben galiba o sırada yapıştırdı içime bir kurt düştü baktım faturaya teknopaket yapışkanı var ve cihazın numarası yazıyor üzerinde dedim bu ne adam dedi onu ilk başta yapıştırmıştık zaten o sigorta aldığınız için dedi bide faturaya " Tarafımızından değişim yapılmıştır " diye yazı yazmış bu ne dedim oda ilk teknopaket sigortasını 30 tl diye 3tl yazmış muhasebeci onu 30tl diye düzelttim onun için yazdım dedi baktım gerçekten 30tl yerine 3tl yazmış bu üstünden düzeltmiş ama benim içime kurt düştü bi kere eve geldim direk müşteri hizmetlerini aradım oda aynı şeyi söyledi eğer cihaz kutudan bozuk çıkarsa değişim yapıyoruz anında yoksa yapamıyoruz servis onayından sonra dedi siz ne diyorsunuz bu olaya arkadaşlar.

    NOT; Apple destek hattına email atmayı düşünüyorum avea ile ilgili yardımcı olabilecek var mı bu konuda.







  • bi nokta virgül kullansaydın be kardeşim. haa en sona bi nokta konmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dilmac

    bi nokta virgül kullansaydın be kardeşim. haa en sona bi nokta konmuş.

    haklısın kardeşim sinirden, direk daldım kusura bakma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dorocha

    Arkadaşlar bugün yaklaşık 1 saat önce avea bayisine taahhütlü iphone 5 almaya gittim, bayi müdürü ilgilendi ( adama başta kıl olmuştum zaten ) neyse orda kağıtları felan hazırladı bu zaten ellerinde de 1 tane vardı cihazın açılımını burada yapacağım dedim ( cihazın kutu içinden kusurlu olarak çıkmasından korktuğumdan ) neyse diğer elemanda bilgisayardan işlemleri hallediyormuş o sırada cihazı açtık baktım inceliyorum cihazın alt taraftaki hoparlör girişinin biraz üstünde tırnak takılacak kadar nokta gibi bir boşluk gördüm adama gösterdim direk aldı müdür eline telefonu bi sağını çeviriyor bi solunu kıllandım zaten hareketlerinden sonra bundan bişey olmaz felan demeye başladı ben bu cihazı böyle kabul edemem dedim, tamam o zaman dedi ama biz cihazı sizin numaranıza işledik işlemi yaptık dedi ımeı yi sizin numaranızla eşleştirdik o yüzden değiştiremeyiz dedi ( forumdan okumuştum bir kaç kişinin başına gelmiş aynı olay adamlar direk yenisini vermiş hatta sorunsuz çıkana kadar açmışlar ) bende böyle böyle bişey varmış ama dedim adamda onu taahhütsüz alanlara yapabiliyoruz dedi, bu baş şubelerinin müdürünü aradı oda servise gönderin bi baksınlar dedi bu işlemleri yapıyor orda ilk başta cihazı alırken teknopaket sigorta yaptıralım mı dediler bende tamam demiştim ilk başta faturanın üzerinde yapışkan yoktu diye hatırlıyorum sonra bu servise göndermek için işlemleri hallederken görmedim ben galiba o sırada yapıştırdı içime bir kurt düştü baktım faturaya teknopaket yapışkanı var ve cihazın numarası yazıyor üzerinde dedim bu ne adam dedi onu ilk başta yapıştırmıştık zaten o sigorta aldığınız için dedi bide faturaya " Tarafımızından değişim yapılmıştır " diye yazı yazmış bu ne dedim oda ilk teknopaket sigortasını 30 tl diye 3tl yazmış muhasebeci onu 30tl diye düzelttim onun için yazdım dedi baktım gerçekten 30tl yerine 3tl yazmış bu üstünden düzeltmiş ama benim içime kurt düştü bi kere eve geldim direk müşteri hizmetlerini aradım oda aynı şeyi söyledi eğer cihaz kutudan bozuk çıkarsa değişim yapıyoruz anında yoksa yapamıyoruz servis onayından sonra dedi siz ne diyorsunuz bu olaya arkadaşlar.

    NOT; Apple destek hattına email atmayı düşünüyorum avea ile ilgili yardımcı olabilecek var mı bu konuda.

    tabi işlerine gelmiyor değiştirmek sana tüketici hakları yolu görünmüş kardeşim bi uğra dilekçeni ver istersen




  • Avea'ya güvenmiyorum ben açıkçası. Bunun dışında arkadaşımın başına gelen bir olayda adam Turkcell'den kapalı kutu iPhone 5 alıyor ve eve gidip kutuyu actığında cihaz defolu(çizik) çıkıyor hemen Turkcell'e gidiyor ve sormadan yenisini veriyorlar ve faturada düzenleme yapmadan yeni fatura kesiyorlar. Kısacası alacaksan Turkcell , Vodafone veya Genpa bayiden alacaksın Türkiyede.
  • taahhütlü işlemlerin hepsinde hiçbir imza atmadan bırakın tüm işlemleri yapsınlar. siz telefonu inceleyin. en son işlem imza kısımlarına gelince içinize siniyosa imza atın, sinmiyorsa ya da problem varsa imza atmayın.

    " ama biz işlemleri yaptık, işledik imei'nizi " derlerse de " umrumda değil " diye cevap verin açık açık. herşey tamam olmadan imza falan atmayın. imza attığınız an ipler karşı tarafa geçer..

    bi kere hangi mal olursa olsun alır almaz teknik servis de neymiş? tüketici haklarında üründen memnun kalmadığınız takdirde koşulsuz iade hakkınız bile varken daha kutusundan yeni çıkmış ürünün teknik servisi mi olur. eğer teknik servise gidecek bir ürünse bu kusurlu, ayıplı bir üründür. almama, reddetme hakkınız var.

    pışpışlayıp göndermelerine izin vermeyin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andruil -- 28 Şubat 2013; 23:22:08 >
  • valla kusura bakma ama ben orda olucam ve bana içime sinmeyen bir cihazı vermeye çalışacaklar imza felan dinlemem alır o evrakların hepsini parçalarım.bu kadar para ödeyeceksin ve ayıplı sayılacak bir ürünü vermeye çalışacaklar yok öyle.hakkını ara..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim kafada biraz dağınıktı cihazı alırken daha şimdi jeton düşüyor, sabah direk açılışıyla bayiye gideceğim ve yeni cihazı direk alacağım yada kusurlu cihazı alıp direk tüketici haklarına başvuracağım. Teşekkürler arkadaşlar kafam başka bi konuya takılmıştı sağlıklı düşünemiyordum sayenizde kendimi biraz topladım
  • Benim basima bole bi olay gelcek orayi yikarim onlarin basina salak yerine koyuyorlar insani resmen , o kadar para vercem garantisiylr ugrascam bak bak , o kadar da keriz degiliz arkadaslar biraz korkutun yikin dokun paranizla rezil olmayin , para kolay kazanilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herküller toplanmış maşallah, he canım yıkarsınız, yav he he
  • Bir bayinin yaptigi ayibi avea ya maletmek ne derece dogru tartisilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu avea' nin degil ordaki cakalin, kurtun, tilkinin sucu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayinin suçu diyorsunuz da müşteri hizmetlerini aradığımda olayı anlattım onlarda aynen bayinin dediğini dedi, neyse ama bugün 9 gibi gideceğim öyle yada böyle halledilecek bu iş
  • Avea bayiileri içlernde en sıkıntılıları. Tabi ki bütün Turkcell, Vodafonelar da yukarıda bahsedildiği kadr iyi değil ama Avealar'ın iyi çıkanını duymadım.

    Bir kere cihazın IMEI nosunun işlenmesinde hiç bir sakınca yok hatta işleri kolaylaştırır. Sizin elinizde A seri numaralı bir cihaz var; kutudan sıkıntılı çıktı hemen bir değişim belgesi hazırlanır "A nolu cihaz kutusu önümüzde açılmış ve ayıplı olduğu görülmüştür, yerine B nolu cihazı müşteriyle birlikte açıp, onaylıyıp teslim ettik" denir, kaşelenir ve verilir. Arkadaşlar aslında bu ve benzeri durumlar için kanunları ve yapılması gerekenleri açık açık belirten bir başlık hazırlamalıyız. Asla ve asla yeni alıp kutuyu personelle açtığınız ayıplı mal ile dükkanı terketmeyin !! Polis ya da bir yakınınızı çağırın o dükkana. Gerekirse siz polise giderken ya da dilekçe hazırlarken yakınınız da cihazla orada beklesin.

    Avea reklama harcayacağı parayı müşteri hizmetlerine yatırıp fark yaratsaydı bugün Avea çekmeyen yerlerde bile insanlar sırf içleri rahat olsun diye alıp açık havada, pencere diplerinde konuşmaya razı olurlardı. Bu arada Avea'nın tedarikçisi Telpa da farklı değil, tüketici haklarının yazıcıdan çıktısını alıp gitmeme rağmen gözümün içine baka baka "o 20 iş günü muhabbeti onarımda geçerli, değişim söz konusu olunca Samsung Türkiye ne derse o olur, gerekirse 6 ay beklenir" diyebilen insanlarla dolu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

    Avea bayiileri içlernde en sıkıntılıları. Tabi ki bütün Turkcell, Vodafonelar da yukarıda bahsedildiği kadr iyi değil ama Avealar'ın iyi çıkanını duymadım.

    Bir kere cihazın IMEI nosunun işlenmesinde hiç bir sakınca yok hatta işleri kolaylaştırır. Sizin elinizde A seri numaralı bir cihaz var; kutudan sıkıntılı çıktı hemen bir değişim belgesi hazırlanır "A nolu cihaz kutusu önümüzde açılmış ve ayıplı olduğu görülmüştür, yerine B nolu cihazı müşteriyle birlikte açıp, onaylıyıp teslim ettik" denir, kaşelenir ve verilir. Arkadaşlar aslında bu ve benzeri durumlar için kanunları ve yapılması gerekenleri açık açık belirten bir başlık hazırlamalıyız. Asla ve asla yeni alıp kutuyu personelle açtığınız ayıplı mal ile dükkanı terketmeyin !! Polis ya da bir yakınınızı çağırın o dükkana. Gerekirse siz polise giderken ya da dilekçe hazırlarken yakınınız da cihazla orada beklesin.

    Avea reklama harcayacağı parayı müşteri hizmetlerine yatırıp fark yaratsaydı bugün Avea çekmeyen yerlerde bile insanlar sırf içleri rahat olsun diye alıp açık havada, pencere diplerinde konuşmaya razı olurlardı. Bu arada Avea'nın tedarikçisi Telpa da farklı değil, tüketici haklarının yazıcıdan çıktısını alıp gitmeme rağmen gözümün içine baka baka "o 20 iş günü muhabbeti onarımda geçerli, değişim söz konusu olunca Samsung Türkiye ne derse o olur, gerekirse 6 ay beklenir" diyebilen insanlarla dolu.


    Haklısın kardeşim benim o an dalgınlığıma geldi bundan sonra ne yapmalıyım bide bu işleri hiç bilmediğimden oldu zaten bunlar




  • taahütlü cihaz değişimi gerçekten sıkıntılı tedarikçi firmalar bayiiye baskı yapıyor imei girişinden dolayı
  • Hayır anlamadığım ordayken almıyorum diyerek bıraksaydın ya telefonu, madem böyle problem varmış neden aldın? İptal edin almıyorum yoksa tüketici haklarına şikayet edicem deseydin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snsnc

    Hayır anlamadığım ordayken almıyorum diyerek bıraksaydın ya telefonu, madem böyle problem varmış neden aldın? İptal edin almıyorum yoksa tüketici haklarına şikayet edicem deseydin..

    +1 Aynen bende anlamadım bu durumu. İçine kurt düşmesine rağmen hala alıyorsun telefonu. Orda iptal ettirsene arkadaşım. Kusura bakma ama sende, kendin kaşınmışsın resmen. İptal etmek gibi bir durum söz konusu iken, yeni bir cihazın büyüsüne kaptırıp kendini, adamlar resmen sana kakalamışlar teli, sende bakmışsın öyle kedi gibi.
  • Neyse arkadaşlar cihaz o anlık dalgınlığıma geldi ama az önce müşteri hizmetlerini aradım, biraz sert çıktım siz ilgilenmezseniz tüketici haklarına başvuracağım felan dedim direk tamam efendim, bayiye gidip bizi arayın mağduriyetinizi gidereceğiz dedi şimdi bayiye gidiyorum.
  • Kardeşim, bende avea dan ip5 64 gb aldım. Almaya giderken açılmamış kutusu olsun. İlk ben açacağım dedim. Tmm dediler.

    Gittiğimde ise birde ne göreyim; cihaz açılmış ve kulaklığı yok. Cihaza baktım gayet temiz ama kulaklığı nerede diye sorduğumda; "içerisinden çıkmadı" ama biz size birkaç gün içerisinde 0 kulaklık temin edeceğiz dediler. Bende; cihaz sizin olsun dedim çıktım.

    Hemen eve gelip avea destek e twitter dan ulaşıp konuyu onlara aktardım. Gereğinin yapılacağını ve yeni cihaz temin edeceklerinden bahsettiler. Neyse 2 gün içerisinde tekrar aradılar. Aynı şb ye size kapalı kutu gönderdik dediler. Akşamında gittim. Kapalı kutuydu. Oradaki müdüre, işlemden önce açmak istediğimi söyleyince sözleşme yapmadan olmaz dedi. Bende gülerek nasıl olmaz dedim ve kutuyu o anda açtım. Jelatini yırttım. Müdür hemen atladı elime; beyefendi ne yapıyorsunuz dedi. Bende bu ürünü alacağım, kontrol de mi etmeyelim diye çıkıştım. Neyse açtım baktım bir sorun yok. O arada da nano simi tanımlamışlar ben daha imza atmadan

    Onu da alabilir miyim dedim. Verdiler taktım. Sonra müdüre telefon numaranızı alabilir miyim dedim. Adam çatlıyor tabi bu arada

    Verdi numarayı aradım konuştuk biraz. Baktım ses de iyi geliyor. Tmm evraklar nerede dedim. İmzaladım.

    Sonra da hani bunun ekran filmi dedim? Paralı dediler, bende bu şekilde muameleden sonra burayı müşteri getirmemi beklemeyin. Sizi şikayet edicem dediğimde müdür geldi kendisi taktı. İçinde bir adet toz bıraktı bu da nazarlık olsun dedi. Bende böyle şeylerde çok hassas olduğumu belirttim ve bir adet de ne yapıp edip hediye olarak aldım ve dayanamayıp evde 0 hata ile kendim taktım

    Yani bu yaşananlar biraz hayat tecrübesi, biraz şans ve biraz inatlaşma. Yoksa tokatlayıp gönderirlerdi. Gözümüzü açmamız lazım. Yoksa halimiz perişan olur




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.