Şimdi Ara

Avea'dan Turkcell'e Geçtim, İkisi Arasındaki Farklar.!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 hafta oldu operatör değiştireli, sizlere görüşlerimi paylaşmak istedim...

Öncelikle tarifeleri yazmak istiyorum;

Avea'da Kamu Mega Tarifesindeydim, 1000dk,1000sms ve 4gb taahhütlü 32-33 TL arasında oynuyordu fatura... Fiyat olarak gayet tatmin edici ama performansa gelince avea benim bulunduğum bölgede gerçekten rezalet bi halde, diğer bölgelerde tabiki farklılık gösterir...

Avea'da Taahhütüm bitmesine 215 gün vardı daha ama kafaya koymuştum değiştirmeyi, avea bayisine gidip sordum ne kadar ceza öderim diye 35 TL gibi beklemediğim şekilde düşük bi fatura çıkardı, nitekimde öyle oldu dediği gibi 35 tl geldi ceza olarak...

Turkcell'de Kaçmaz39 paketine geçtim, 500dk HY, 1000sms HY ve 3 GB 12 ay taahhütlü, 39 TL... 4 günde geçiş yaptı...

İkisi arasındaki bulunduğum bölgeye göre farklar... ;

Avea'nın 3G performansı gerçekten çok düşük, iç kısımlarda asla çekmiyor, açık alanda olman gerekiyor illa 3G'ye bağlanabilmen için, en iyi çektiği yerde ise hız maksimum 4-5 megabit'i gördüm, digiturkplay'ten maç dahi izleyemiyordum gerisini siz düşünün... 3G'yi bırak asansörde dahi hiç çekmiyor tel..
    zor durumda kalsak yarı yolda bırakacak bizi...

Turkcell'e geçtikten sonra ilk denediğim şey 3G'yi açıp digiturkplay'den bir tv izlemek oldu, eğer donmadan oynatıyorsa tamamdır dedim ve beklediğim gibide oldu ve hız testinde 8-10 arası değişiyordu... İç kısımlarda rahatlıkla, duvarların arkasında rahatlıkla 3G'ye bağlanabiliyordum artık, istediğim şeyde buydu zaten... avea'da iken 500 dk ve 1 gb fazladan vardı ama doğru dürüst kullanamadıktan sonra bi faydasını göremedim, üstede 7-8 tl fazladan fatura ödüyorum ama olsun, şimdilik hakediyor turkcell...

• Avea gerçekten kapalı mekanda sıkıntı. Klostrofobisi var sanırım.
  • Aynen bende bundan bir sene önce turkcelle korka korka mecburiyetten geçtim çok samimi söylüyorum iyi ki geçmişim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcellin interneti şu sıralar istanbulda sabır işi.
  • Son birkaç gündür Turkcell' in internetinden şikayetçiyim. (İstanbul)
    Ben de Avea' dan geçtim ve baya fark var. Turkcell çok tatmin edici.
  • avea rezil dilenci bir operator sonucta kaliteyi ucuza alamazsiniz

• Aynen oyle dostum,yildiz gencten sozde platinum gectim hic fark gormedim ustelik konusmalarim daha cok kesilir oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VDSL

Turkcellin interneti şu sıralar istanbulda sabır işi.

Uzun süredir istanbulda internet hızında sürünüyor turkcell..

• Avea kötü operatör değil ancak iyi operatörde değil..

Benim en çok şikayetçi olduğum konular "burada çekmez" dediğim yerlerde beni hep haklı çıkarması. Çekmiyor evet..

Bide yoğun yerler. Tamam internette diyei sorun oluyor oralarda ama aramlarda bari olmasın arkadaş. Bu sene Olimpiyat Stadyumunda bir kaç kez telefon lazım oldu stadyumda ve hepsinde diğer operatör kullanan arkadşalarımın telefonlarını almak zorunda kaldım..

64 lira Avea Prime için ödeme yapıyrum..

Turkcell için bunun 10 15 lira fazla vermeye raazıyım ancak Turkcell Platinum tarifeleri tam bir rezalet durumda.

85 lira para vereceğim 2000 dk konuşma alacağım. Avea da bu konuda sıkıntım olmuyor. Kasmadan kesmeden konşabiliyorum bazen 1000 dk bazen 2200 dk bazen 2500 dk oluyor ama rahatm. Turkcellde de bu sıkıntı mevcut olacak.

En iyi fiyat performans oranı Vodafone'da olsa da oda "evimde" malesef 3g konusunda çok sorunlu.

• Turkcell de internet için pek iyi değil artık. Hız limiti var, kesilme oluyor, 3G çok sık kesiliyor, her yerde çekmemeye başladı. Eskiden 3G ile 5-6MB alıyordum evde, şimdi 2G ile girdiğine sevinecek hale geldik. Madem evde çekmiyor, kullanacağım zaman interneti daha fazla olsun diyerek Avea'ya geçiyorum şimdi.

• Turkcell pismanliktir.

• Turkcell in kalitesinde gözle görülür bir düşüş var. Özellikle metropol yoğun yerlerde. En kısa zamanda kendini toplar umarım. Elazığ da kullanıyorum bir sıkıntım olmadı şu ana kadar.

• Bir de Vodofone deneyin bende 8 Yıldır Turkcell kullanıyordum Vodafone hat aldım sonuç mükemmel

• Turkcell şu sıralar çok sıkıntılı
    Özellikle interneti kullanamıyoruz,4g ye geçiş yoğunluğu diyorlar da,hikaye bunlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AVEA ucuz ama interneti yavaş her yerde çekmiyor TÜRKCELL çoğu yönden 10 numara ama aveada 20 tl ye aldığın paketi türkcell 50 ye satar bu kadar basit.
  • Bulunduğunuz bölgeye göre seçim yapmak en güzeli. Turkcell ve Vodafone düşünüyorum bende baktım geçmek için fakat başka operatörden geçmeme rağmen uygun fiyatlı birşey bulamadım 35tl üstü hep tarifeler. Hele turkcell bayisinde aveada normalde 35tl olan ama benim 26 liraya kullandığım 1000sms 1000dk 2gb net nekadar diye sordum 64 lira dedi. Oha dedim naptın yahu.

Eskişehir de bir Espark üst katta çekmiyor daha doğrusu full çekiyor ama ne arama yapabiliyorsunuz ne de nete girebiliyorsunuz böyle saçma sapan bir olay var. Onun dışında çoğu yerde full çekiyor gündüz 8-10mbit geceleri ise vişnelik tarafında 20mbit hız alıyorum.

Fakat kırsala çıkınca 3g performansı ölü derecede diyeiblirim. Uzun yolculuklarda 3G çeken yerler nadir. Turkcell bu konu da nasıl bilmiyorum.
  • Avea ile evimde 20-24 mbit işyerimde 15-20 mbit hızı görebiliyorum. Ancak stadyum vb gibi kalabalık ortamlarda, mağazalarda (cam kenarı olsa bile) internet 3G hikaye hiçbir şekilde bağlantı sağlayamıyorum. Turkcell deseniz yok 1.grup yok 2.grup yok üst limit 7.2 mbps yok öncelik turbo'da bir sürü tantana. Geçen Vodafone deneme fırsatım oldu baya hoşuma gitti. Engelli raporum olduğu için RED tarifelerini %43 indirimli alabiliyorum ama onda da ek 2GB internet alayım desen 35 TL. Yani mecburen Avea.
  • Son 1 ayım turkcell de istanbulda rezalet 3g ful gösteriyo internet sayfası açamıyor var bu işte bir çakallık vodafone olduğum yerlerde daha iyi faturalı genç tarafilerinde bir kısıtlama veya 2. Öncelik vs durumu varmıdır acaba vodafonede

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.