Şimdi Ara

AVEA'DA TELSİZ KULLANIM ÜCRETİ ALMAYA BAŞLAYACAK! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
8.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: paradox1026

Bugün avea hattıma gelen mesajda 1.1TL kesileceği yönünde msj geldi müşteri hizmetlerinden net yanıt yok!

websitesinde yayınlandı.

duyuru

http://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/duyurular/telsiz_kullanim_ucreti.shtml?pagemenu=duyurular.telsizkullanim

*

standart tarife

http://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/tarifeler/faturasiz/standart_tarife.shtml?pagemenu=tarifeler.faturasiz.standart

• standart daha kazık. ben kat kat kullanıyorum. 20 yüklüyorum 40 geliyor 7,8 veya 9a da sms yaptımmı ay geçiyor... hem konusma hem sms bolca ve bedavaya geliyor sayılır. standart pakette 18sms = 9 lira ve 60sn = 0,41 lira olduğu düşünülürse 19. mesaj ve sonrası bedava. 20 lira yüklemeye de 20 lirası ücretli + 40 lira da her yöne konuşma ile toplam 60 lira konuşma epeyce yetiyor. ve gözüme en avantajlı tarife gibi görünüyor şu sıralar. 1,1 lira için vazgeçeceğimi sanmam. tabi tarifede kalıp da ödediğimiz 1,1 liraları gün gelir de alabilirsek bi şekilde son kuruşuna kadar da söke söke alırım paramı.
  • Hatlarını sadece internet ve sms için kullananlar Standart Tarife'ye geçsinler. Mesaj ve internet paketleri orada da alınabiliyor. Fakat 19'luk paketin her yöne 500 dakika konuşmalı olanı alınamıyor. Öbür paket yine alınabiliyor.
  • bana da şimdi geldi 11 eylüldne itibaren devletin kesitği telsiz vergisi 1.1 tl detaylı bilgi i.in 9595 ara diyor
  • tamamen saçmalık ya telsiz telefon kullanımı nedir yanında ahizeli tel mi taşıyacam ben ya artık vergi ve kazanç için buldukları vergi ismine bak bu kadar olmaz
  • Neyin nesi bu saçmalık,bilen biri tam olarak açıklayabilir mi?
  • tmm da 1.1 ne salakça bir para miktarıdır...? ? ? ??

19 tl lik tarife için 20,1 tl yani? 30 tl lik kontör mü alacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winters

Neyin nesi bu saçmalık,bilen biri tam olarak açıklayabilir mi?

herşeye bir sürü abuk subuk isimlerle vergi bindiriyor ya bize devletimiz. Bu da onlardan biri işte. aslında ilk çıktığı zamanlarda ön ödemeli hatlara uygulayamadılar tepki çok olacak diye. alttan alttan faturalı hatlara uyguladılar. bizler de yırttık. sözde operatörlr bizim yerimize ödüyordu. biraz alıştırdıktan sonra bizi ortalık yatıştı diye düşünmüş olmaları lazım. Artı uzun zamandır ön ödemeli hatlara zam yapamadılar. bu yüzden bu vergiyi bizden ek olarak alma kararı almış operatörler. yok yok örgütlenme yok Bizde olsa şöyle 15-20 milyon kişi 1 hafta kullanmasın telefonları bakalım alıyorlarmı bu vergileri bizden.1,1'e faiz işliyormu bilmem de faiz işliyorsa o 19luk tarife gibi tarifelerden iyi para kazanacakları kesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanpayi

quote:

Orijinalden alıntı: Winters

Neyin nesi bu saçmalık,bilen biri tam olarak açıklayabilir mi?

herşeye bir sürü abuk subuk isimlerle vergi bindiriyor ya bize devletimiz. Bu da onlardan biri işte. aslında ilk çıktığı zamanlarda ön ödemeli hatlara uygulayamadılar tepki çok olacak diye. alttan alttan faturalı hatlara uyguladılar. bizler de yırttık. sözde operatörlr bizim yerimize ödüyordu. biraz alıştırdıktan sonra bizi ortalık yatıştı diye düşünmüş olmaları lazım. Artı uzun zamandır ön ödemeli hatlara zam yapamadılar. bu yüzden bu vergiyi bizden ek olarak alma kararı almış operatörler. yok yok örgütlenme yok Bizde olsa şöyle 15-20 milyon kişi 1 hafta kullanmasın telefonları bakalım alıyorlarmı bu vergileri bizden.1,1'e faiz işliyormu bilmem de faiz işliyorsa o 19luk tarife gibi tarifelerden iyi para kazanacakları kesin.

Valla diyecek bişey yok. Haram olsun!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: <flame>

quote:

Orijinalden alıntı: parkae

quote:

Orijinalden alıntı: aslanpayi

bakiyen yoksa bir dahaki yüklemede kesilecek. atıyorum 15inde yükledin o zaman kesecekler. Belli numaralara belli gün veriyorlar böylece herkesi 30a bölüp yığılmaları önleyecekler. Kendileri için işlem kolaylığı yani.

Avea'da Turkcell gibi eksilere düşme durumu yok diye biliyordum, bu sebeple sormuştum. Böyle olacaksa iyi, sorun olmaz.

Mecburen kullancağız yapacak bir şey yok maalesef.

dun de bana geldı msj tl olmadıgı ıcın kesemedı haliyle..bı daha kı aya artık ıkısını bırden kesecekler demekki

9 undan 9 una kesilcektır dıye bıse yazıodu ama tam anlamadım..

9unda olan senin vergiyi ödeyeceğin gün evet. ama hattında para yoksa o zaman ilk yüklemende keseceklermiş diye biliyorum ben. şu turkcell'deki eksi bakiye muhabbeti gibi.

• Bugün devletimize zeval gelmesin benden de 1,1 tl yi indiragandi yapmışlar, basitçe düşünürsek 35 milyon gsm abonesi var = 38.500.000 TL az para değil geminin bakım zamanı gelmiştir nasıl yapılacak. Haram Zıkkım olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IORI -- 15 Eylül 2011; 8:48:30 >
  • Eskiden ara ara 10 tl yükler 9 tl'ye 11bin sms'imi yapar otururdum.Bugün yine 10 tl yükleyip sms yapayım dedim fakat 2 kez o vergiyi kestiler 10 tlden 7.92 tl kaldı.Standart tarife olayı var ona geçicem fakat sms hakkını yine kullanabilirmiyim ? Eğer kullanamıyorsam zaten heralde birdaha kolay kolay tl yüklemem.3 ay yüklemesem yüklediğimde 3.3 tl kesmiş olucaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blooods

Eskiden ara ara 10 tl yükler 9 tl'ye 11bin sms'imi yapar otururdum.Bugün yine 10 tl yükleyip sms yapayım dedim fakat 2 kez o vergiyi kestiler 10 tlden 7.92 tl kaldı.Standart tarife olayı var ona geçicem fakat sms hakkını yine kullanabilirmiyim ? Eğer kullanamıyorsam zaten heralde birdaha kolay kolay tl yüklemem.3 ay yüklemesem yüklediğimde 3.3 tl kesmiş olucaklar.

standart tarife ile sms internet paketi alınabiliyor ama konuşma süresi içerigi olan paketler alınamıyor. ayrıca arankazan da olmuyor .

"Standart Tarife'deki müşteriler, Avea'nın numara taşıma kampanyalarından, her yöne dakika veren ses paketlerinden ve aran-kazan kampanyalarından faydalanamaz."
  • hiç değilse bunun kesilmemesi için standart tarifeye geçebilrisiniz diye bir mesaj atmaları iyi olurdu habersiz kesmeden önce.haber vermeden kesmişler.ben de buna karşılık avea hat kullanımımı en aza indiriceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruicosta

quote:

Orijinalden alıntı: Blooods

Eskiden ara ara 10 tl yükler 9 tl'ye 11bin sms'imi yapar otururdum.Bugün yine 10 tl yükleyip sms yapayım dedim fakat 2 kez o vergiyi kestiler 10 tlden 7.92 tl kaldı.Standart tarife olayı var ona geçicem fakat sms hakkını yine kullanabilirmiyim ? Eğer kullanamıyorsam zaten heralde birdaha kolay kolay tl yüklemem.3 ay yüklemesem yüklediğimde 3.3 tl kesmiş olucaklar.

standart tarife ile sms internet paketi alınabiliyor ama konuşma süresi içerigi olan paketler alınamıyor. ayrıca arankazan da olmuyor .

"Standart Tarife'deki müşteriler, Avea'nın numara taşıma kampanyalarından, her yöne dakika veren ses paketlerinden ve aran-kazan kampanyalarından faydalanamaz."

Zaten sadece sms olarak kullanıyorum sorun olmaz benim için teşekkürler.

• Aşağıda yazdığım şekilde avea ya mesaj attım. Bakalım ne cevap verecekler.

Avea'ya mesajım:
    19 TL lik tarifem 20 TL yükleyince aktif hale geçmiyor. sebebi yeni almaya başladığınız 1,21 tl telsiz kullanım ücreti. 21 TL yüklenemediği için 30 TL yüklemek zorunda kaldım. Hattımda extra para olmasını istemiyorum. Kredi kartı ile ödeme yaptığımdan dolayı alacağım lira miktarını kendim yazmalıyım. 10 20 30 gibi seçeneklere zorlamanız hiç hoş değil. bu problemi çözmenizi istiyorum. Hattımdaki extra paranın iznim olmadan harcanmaması da çözüm olabilir.
    (mesaj burda bitti....)

Hattıma yüklediğim extra paraları bir şekilde iç edeceklerini düşünüyorum. en çok buna gıcık oldum. 1.21 tl hadi neyse de kalan 9 küsür liraya yazık.

Hiç kullanmadığım aramaya kapalı sabit telefonuma 14 tl her ay para ödüyorum. Ona göre avea'nın bu tarifesi mükemmel.

Geçen sene 444 lü aramaların extra ücretlendirilmesi gündeme geldiğinde operatörümü aradım, operatör telekomu suçladı, telekom Btk'nın aldığı karar doğrultusunda yaptık dedi, Btk'ya geçen sene "siz kime çalışıyorsunuz ?" diye mesaj atmıştım. Bizim suçumuz yok operatörler yapıyor demişlerdi.

Çocukların birbirine suç attığı gibi birbirlerine suçu atıp kim vurdu'ya getirme olayını bile çözmüşler.

Bunlar niye böyle oluyor biliyormusunuz ? Ahlak çökünce sonuçları böyle ortaya çıkmaya başlar.

• Benim taraftar hattı var. Uzun süre oldu TL yüklemiyordum, bir yükledim pat diye TL'ler kesildi. Müşteri hizmetleri standart yazıp 6363'e gönderin dedi ancak o da işe yaramıyor. Sonradan öğrendim ki faturasız taraftar tarifelerinde 1.1 TL tahsil edilmeyen tarife yokmuş. Kısacası Avea taraftar hattı kullanıyorsanız yapabileceğiniz bir şey yok ne yazık ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHTR

Benim taraftar hattı var. Uzun süre oldu TL yüklemiyordum, bir yükledim pat diye TL'ler kesildi. Müşteri hizmetleri standart yazıp 6363'e gönderin dedi ancak o da işe yaramıyor. Sonradan öğrendim ki faturasız taraftar tarifelerinde 1.1 TL tahsil edilmeyen tarife yokmuş. Kısacası Avea taraftar hattı kullanıyorsanız yapabileceğiniz bir şey yok ne yazık ki.

Merhaba;

Telsiz Kullanım ücreti olarak kullanıcılarımızdan her ay 1,21 TL TL tahsil edilip devlete ödenmektedir.

20 Haziran itibariyle tüm ön ödemeli hatlara tıpkı faturalı hatlarda olduğu gibi bu ücret yansıtılmaya başlanmıştır.

Telsiz kullanım ücreti ödemek istemeyen müşterilerimiz için Standart tarife kullanımı önerilmektedir.

Standart Tarife'de yapacağınız yurt içi her yöne aramaların dakikası 41,5 kuruş olarak ücretlendirilecektir ve bu tarifede telsiz kullanım

ücreti tahsilatı yapılmayacaktır.Standart tarife faturasız hatlardan geçişe açıktır.Taraftar hatları bu tarifeden yaralanmak için Avea

İletişim Merkezlerimizden başvuru yapmalıdır.

Detaylı bilgiyehttp://www.avea.com.tr/tr/sta/bireysel/tarifeler/faturasiz/standart_tarife.shtml?pagemenu=tarifeler.faturasiz.standart linkinden ulaşabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.