Şimdi Ara

Avatar: Frontiers of Pandora Türkçe Yama (Oyunun 179 Liraya Nasıl Alınabileceği Anlatımı Mevcut)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avatar: Frontiers of Pandora Türkçe Yama (Oyunun 179 Liraya Nasıl Alınabileceği Anlatımı Mevcut)

    Avatar: Frontiers of Pandora Türkçe Yama


    Türkçe Yama Sayfası:


    https://sinnerclownceviri.com/konu/avatar-frontiers-of-pandora-tuerkce-yama-yayinlandi.5598/#gsc.tab=0


    Erken erişimli yamadır. (Bir süre sonra herkese açık olarak yayınlanır.) Siteye destek bağışı ile hemen kullanıma açılır. Destek sayfası: https://sinnerclownceviri.com/sayfa/destekci_Uye/#gsc.tab=0


    Türkçe yamanın kalitesi, oyunun deneyimlemeye değer oluşu ve 179 liraya sahip olunabilme imkanı hakkında kişisel deneyimimiz:


    Türkçe Yamanın Kalitesi


    Sinnerclown'a bu güzel (ve en önemlisi gecikmeden servis edilen) Türkçe yama için binler teşekkürler. Şunu kesinlikle söylemeliyim ki, yamanın çeviri kalitesi kesinlikle elle çeviriyi beklemeye ihtiyaç bırakmayacak kadar güzel ve anlaşılır. Gecikmeden oyunu deneyimlemek dururken, elle çeviriyi beklemeye değmeyecek kadar iyi olduğu bence tartışmasız. Zaten çok karmaşık, teknik, entellektüel bir akademik makale metni yok ki karşımızda. Dolayısıyla oyunu beklemeden hemen bu yamayla oynamaya başlamamak için makul hiçbir sebep olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Hem elle çeviri arzu edenler, bu yamayla başlayıp, daha sonra elle çeviriye geçebilirler. (Tabi siz oyunu biterene kadar elle çeviri yama yayınlanmış olursa!) Yine de yamanın yüzde 90 oranında bir anlaşılabilirliğinin olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bazı yerlerde mantıksız ve bozuk cümleler olduğu için değil aslında. Şu nedenle: Bir metnin çevirisinde elle çevirinin önemi, metnin ifade ettiği manayı doğru ve anlaşılabilir olarak aktarabilme imkanıdır. Sadece düzgün cümle kuruluşları değildir. İşte makine çevirilerinde metnin bazı yerlerinde, mana ve maksad tam doğru aktarılamamaktadır ve dolayısıyla anlamanız zorlaşmaktadır. Fakat yama içinde bu tarz kısımlar oldukça nadirdir ve kanaatimizce aylarca veya haftalarca elle çeviriyi beklemeye değecek nitelikte bir kusur değildir. Zaten çoğu oyunun senaryosu da, bir edebiyat şaheseri veya akademik bir metin niteliğinde değildir.


    Oyunun Deneyimlemeye Değer Oluşu


    Oyunla ilgili bazı olumsuz yorumlar nedeniyle almakta tereddüt ediyordum. Sonunda almaya karar verdim ve başladım. Doğrusu hem oyun, hem de Türkçe yama çok ama çok iyi. (Ufak tefek ve pek nadiren karşılaştığınız ifade bozuklukları haricinde, genel olarak çok iyi ve anlaşılır bir çeviri olmuş) Oyun ise son derece sağlam ve iyi yapılmış. Eleştirilerin bazısında oyunda bir yönlendirme sistemi olmadığı ve boş arazide yürüyüp gittiğin ve ne yapacağını bilemediğin şeklindeki ifadelerin, en ufak bir gerçeklik payının olmadığını gözlerimle gördüm. Hele ki gayet başarılı Türkçe yamayla. Oyun size hem ne yapacağınızı söylüyor, hem de gideceğiniz istikameti iki ayrı yönlendirme sistemiyle belirtiyor. Harita da mevcut. Hikaye kurgusu ve görsel kalite de son derecede yüksek düzeyde. Oyunda zorluk-kolaylık ve rehberli-rehbersiz gibi özelleştirme ayarları mevcut. Hikaye odaklı birinin sevmemesi ve keyif almaması için hiçbir sebep görünmüyor. Öyle inanılmaz muhteşem, benzersiz vs. denilecek kadar harika olmasa da, çok kaliteli ve keyifli bir deneyim sunduğu şüphesiz. Kesinlikle sıkıcı ve sıradan, basmakalıp ve Far Cry kopyası değil! O kadar olumsuz yorumdan sonra, beklediğimden çok daha iyi buldum ve aksiyon-hikaye-görsel kalite vs. gibi unsurların dengeli bir şekilde işlenmiş olduğu bir yapımla karşılaşmış olmaktan gayet memnunum.


    Oyuna 179 Liraya Sahip Olunabilme İmkanı


    Oyunu 179 liraya nasıl alabileceğinizle ilgili tecrübemi ve edindiğim bilgileri de aşağıya aktarıyorum.


    Oyunu satın almadan, sadece 179 lira ödeme yaparak, Xbox sayfası üzerinden üye olunabilen Ubisoft Plus aboneliğiyle hemen oynayabilirsiniz. (Normalde Ubisoft Plus aboneliği Türkiye'de yok ve yurtdışında fiyatı 15 dolar yani 435 lira.)


    https://www.xbox.com/tr-TR/games/ubisoft-plus


    Xbox ubisoft plus şeklinde arama yaptığınızda çıkan sayfada "şimdi katılın" butonuna basıp önce xbox hesabınızı bağlayıp, sonra aylık 179 liraya ubisoft + aboneliğini başlatıyorsunuz ve pc'de ubisoft connect uygulamasından Avatar oyununu "aktif xbox game pass pc aboneliği" olmadan ve Ultimate Edition olarak (DLC'ler dahil, gerçi daha DLC yayınlanmadı) oynayabiliyorsunuz. Yinelenen ödemeyi de kapattım. Ve elbette mağazadaki diğer tüm oyunları da deneyimleme imkanınız mevcut. En iyi tarafı da doğrudan ubisoft uygulamasından indirip oynayabilmek. Çünkü xbox game pass pc sorunlarına bulaşmadan oyun oynayabilmek ayrıcalıktır. Bu vahim sorunlar abonelğimi sonunda iptal ettirmişti. Özellikle Türkçe yama ile oyunu oynamak xbox game pass pc programının oyun dosyalarını silmesiyle sonuçlanıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 17 Aralık 2023; 3:29:54 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.