Şimdi Ara

Avatar (2009) | James Cameron (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.825
Cevap
1
Favori
147.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: reko

quote:

Orijinalden alıntı: kyran

quote:

Orijinalden alıntı: reko

garip yaw adamlar teknısyenlerı egıtmısler vs..ama sonuc ortada ..hemen sucu bıze atıyorlar sız ımax den ne anlarsınız der gıbı..abı almanyaya gıdersem(2010 da gıtme ıhtımalım var) ımax de fılm ızlıcem farkıda anlatırım..

Biz gerçek AVATAR'ı izleyemedik. IMDB'de yükselişinden ve eleştirmenler tarafından devrim olarak nitelendirilmesinden bu anlaşılıyor. Kaldı ki yurtdışına gidip izleyip gelen arkadaşlardan bazıları büyülenmiş durumda.

evet dogru dıyorsun gercek ımax de bu fılm nasıl acaba..

İzleyen arkadaşların ifade ettiklerine göre cam gibi bir ekran, yani pürüzsüz bir cama bakar gibi izliyorsunuz o derece net, kontrast ve renk skalası tamamen maksimumda. Ayrıca 3D durumunda biz de bulanıklık varken IMAX de hiçbir şekilde yok. Objeler gözünüzün önüne geldiğinde tamamen net ve keskin. Bunun yanı sıra filmin içindesiniz. Umarım şu IMAX sorunu tez zamanda çözülür daha işler ve müşteri odaklı bir şekilde işletilir de biz de bu keyiften mahrum kalmayız.

quote:

Orijinalden alıntı: MinikYas

İstanbulda avrupa yakasında hangi sinemayı tavsiye ediyorsunuz şimdi?
    Anladığım kadarıyla real3d ve xpandın çok farkı yok. Ben salon ve ses sistemi bakımından dolayı soruyorum.
    Cevahir 11. salona gitmeyi düşünüyoruz. Türkçe dublaj da tercihimiz. Dublajı iyi mi yoksa zor da olsa altyazıya mı gidin dersiniz?

Birde cevahir mybilet te yok sanırım. Bilet ayırtma falan varmı burada yoksa gün içinde mi gitmemiz gerekiyor?

Cevahirde 11. salonda ve Tepe Natilus Cinebonus'ta izledim. Cevahir'in perdesi oldukça büyük (180 m2) ancak XpanD sistemini beğenmedim. Gözlükler polarize ve buda netliği, kontrastı oldukça düşürüyor. Ayrıca önlerde oturmayın gözleriniz yorulabilir ve hafif bir baş ağrısı oluşabilir.

Haliyle Real 3D ile Xpan D in arasında fark var. Real 3D de netlik, kontrast, keskinlik daha iyi sağlanıyor.

• İyi film cahilin çenesini yorar. Aynı şey The Dark Knight'da da oldu. 3-5 çapulcu, cahil konuştu da konuştu da. Sanırsın film eleştirmenleri. Halbuki sadece aptaldılar,ama haberleri yoktu. Birilerinin onlara söylemesi gerekiyordu aptal olduklarını. Söyleyenler Ban yedi. Söylemeyenler içine attı onların aptallıklarını. Ama aptallara hiçbişey olmadı onlar hala forumda cirit atıyor ve iyi bir filme de bok atmayı ihmal etmiyorlar.

Kısacası siz siz olun bulaşmayın şu aptallara. Olan yine bize olur zafer aptalların olur. Aptalların hayat felsefesi şudur; Herkesin beğendiğini beğenme, Kimsenin beğenmediğini beğen.

Yazmıyım yazmıyım dedim ama Aptallar yine aynı yine aynı. Irsi sanırsam üzerine gidilmeye gerek yok. Aptal heryerde aptal çünkü.

Not: Bu mesajım aptalların tabi ki bi tarafına batıcak. Belki de hemen düşer bi kaç tane aptal.

• quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

İyi film cahilin çenesini yorar. Aynı şey The Dark Knight'da da oldu. 3-5 çapulcu, cahil konuştu da konuştu da. Sanırsın film eleştirmenleri. Halbuki sadece aptaldılar,ama haberleri yoktu. Birilerinin onlara söylemesi gerekiyordu aptal olduklarını. Söyleyenler Ban yedi. Söylemeyenler içine attı onların aptallıklarını. Ama aptallara hiçbişey olmadı onlar hala forumda cirit atıyor ve iyi bir filme de bok atmayı ihmal etmiyorlar.

Kısacası siz siz olun bulaşmayın şu aptallara. Olan yine bize olur zafer aptalların olur. Aptalların hayat felsefesi şudur; Herkesin beğendiğini beğenme, Kimsenin beğenmediğini beğen.

Yazmıyım yazmıyım dedim ama Aptallar yine aynı yine aynı. Irsi sanırsam üzerine gidilmeye gerek yok. Aptal heryerde aptal çünkü.

Not: Bu mesajım aptalların tabi ki bi tarafına batıcak. Belki de hemen düşer bi kaç tane aptal.

Herkes görüşünü yazar, fikrini özgürce ifade eder. Filmi eleştirmekte herkes özgürdür.
    Ama sizin yaptığınız insanları genellemek ve kişisel suçlamalarda bulunmak. Bunu yapmaya hakkınız yok. film hakkında söyleyecekleriniz varsa söyleyen yoksa millete laf yetiştirmeyin. Bu uyarımıda samimi kabul edin, sizle ilgili degil belki tartışmanın doğru yönlenmesi açısından yararlı olur.

• quote:

İyi film cahilin çenesini yorar. Aynı şey The Dark Knight'da da oldu. 3-5 çapulcu, cahil konuştu da konuştu da. Sanırsın film eleştirmenleri. Halbuki sadece aptaldılar,ama haberleri yoktu. Birilerinin onlara söylemesi gerekiyordu aptal olduklarını. Söyleyenler Ban yedi. Söylemeyenler içine attı onların aptallıklarını. Ama aptallara hiçbişey olmadı onlar hala forumda cirit atıyor ve iyi bir filme de bok atmayı ihmal etmiyorlar.

Katılıyorum.Ayrıca, bazılarının yaptığı, eleştiri dışında, filmde geçen bazı sahneleri abartıp abartıp yazmaları ve yermekten daha da beter etmekte.Beyenmedi isen beyenmedim dersin.He illa saçmalayıp aptallıklarını kanıtlayacaklarsa buyursunlar.Harbi acıyorum kendilerine..

• quote:

Orijinalden alıntı: baloonist

quote:

Herkes görüşünü yazar, fikrini özgürce ifade eder. Filmi eleştirmekte herkes özgürdür.
    Ama sizin yaptığınız insanları genellemek ve kişisel suçlamalarda bulunmak. Bunu yapmaya hakkınız yok. film hakkında söyleyecekleriniz varsa söyleyen yoksa millete laf yetiştirmeyin. Bu uyarımıda samimi kabul edin, sizle ilgili degil belki tartışmanın doğru yönlenmesi açısından yararlı olur.

Herkes görüşünü yazar ama âdâbıyla. Hakaret ederek değil. Herkes düşüncesini özgürce ifade eder ama nedensiz değil. Olumluda olumsuzda neden eleştiri getirdiğini insanın söylemesi gerekir. Biri yazsa ''Çok saçma filmdi'' diye, nerden anlayacağız o filmin saçma olup olmadığını ? Saçma yazmış ve öyle bırakmış. Neden saçma olduğunu kendince de açıklaması gerekir. Ya da çok iyi bulmuşsa keza yine aynısı. Ve getirilen olumsuz eleştiriler sırf beğenmediğini belli etmek amacıyla yapılmışsa, onlara forum üyelerinin cevap vermesi gayet normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Espâda -- 30 Aralık 2009; 16:52:00 >

• film saçma değil, basit.

ve önceki bir çok filmden konudan yerden çalınmış. Evet açıkca yazıyorum çalınmış.

15 sene uğraşık dünyanın parasını harcadık AKLINIZI PATLAIYORUZ gözlerineize inanamayacaksınız diyen ki james kemırı-nı hiç sevmem, titatik gibi bir b.k yapabilmiş insandır (ki bu insan b.k tan milyarlar kazanıyor)- bir filmden birşeyler bekliyor insan. oysa hepsi bir market oyunu.

ahh keşke bende bu kadar düşebilsem ve insanlarla dalga geçerek para kazanabilsem.

neyse parasını verdiğim şey böyle çıktı ne diyelim geri iade edemiyoruz, öyle birşey olabilse beynimden sildirir parayı geri alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baloonist -- 30 Aralık 2009; 17:08:36 >
  • Hıncal uluç resmen sacmalamıs. Daha dogrusu ucup gitmis bir yerlere zira yukarda denildigi gibi sistemden habersiz, gelistirilen teknolojiyi bilmeyen biri ve bu ona cok büyük bir - ile baslamasını saglıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baloonist

film saçma değil, basit.

ve önceki bir çok filmden konudan yerden çalınmış. Evet açıkca yazıyorum çalınmış.

15 sene uğraşık dünyanın parasını harcadık AKLINIZI PATLAIYORUZ gözlerineize inanamayacaksınız diyen ki james kemırı-nı hiç sevmem, titatik gibi bir b.k yapabilmiş insandır (ki bu insan b.k tan milyarlar kazanıyor)- bir filmden birşeyler bekliyor insan. oysa hepsi bir market oyunu.

ahh keşke bende bu kadar düşebilsem ve insanlarla dalga geçerek para kazanabilsem.

neyse parasını verdiğim şey böyle çıktı ne diyelim geri iade edemiyoruz, öyle birşey olabilse beynimden sildirir parayı geri alırdım.

farklı olmaya çalışma bebe ağzının suyu aktı izlerken silmek için peçetemi bulamadın

• Real3d olarak hangi sinemayı tavsiye ediyorsunuz peki?
    İstanbul/Avrupa..
  • Yahu Allah aşkınıza esinlenmiş alıntı vb ne derseniz deyinde çalıntı demeyin bari
  • Yorumlara 1-2 sayfa göz gezdirdim de filme laf sokanların hepsi resmen "Ben farklıyım" demek için laf sokmuşlar. Açıkça belli oluyor.

Neyse bugün Beyoğlu Fitaş Xpand 3D'ye gittim. Normalde gözümde çift görme var 3d göremiyorum. Bu gözlüğü takınca 2,5 d ayarında izledim filmi Yani 3D gözlük olmayınca altyazılar falan içiçe anlaşılmıyor ama takınca düzeliyor. Ben çok 3D farkı anlayamadım gözümden dolayı ama karmakarışık izlemekten iyi oldu.

Film gerçekten çok güzeldi. Özellikle efektler muhteşemdi. Kimse filme çocuk filmi demesin gözünü seveyim. Mavi birşeyler görünce hemen çocuk diyorsunuz. O zaman animelere de çocuk dizisi diyin tam olsun. Oyunculuklar da ayrı güzeldi. Casting ekibi çok iyi çalışmış. O yapılan hava saldırısında (uçakların savaş dizilişine geçtiklerinde) Star Wars imparatorluk marşı çalsa cuk otururdu bence

• Birazcık seviyeli cevaplar verinde güzelce tartışalım. Filme söylediklerim hafif bile kalmış. Beğenenler bir kaç gitsin sinemaya. Ne kadar çok para kazanırsa bunun gibi daha çok film gelir.
  • Espâda,

The Dark Knight'ı sadece Heath Ledger ibaret saymak Nolan'a haksızlık olacaktır. Filmin kurgusu, senaryosu ve içerdiği mesaj bakımından başlı başına bir yapıt. Hatta öyle bir mesaj içeriyor ki bir çok felsefe sever ikiye bölündü. Hatırlarsak her iki Batman filminde ana konu şu idi: Yozlaşmış topluma gelen kaos adaleti ve dengeyi sağlayacaktır. İlk filmde bu çok iyi yansıtılamadı. Ancak hikayeye Joker karakterinin girişiyle bu kaos tam olarak kendini belli etti. Paraya değer vermeyen, geçmişiyi olmayan, zaafı olmayan hatta marka giyinmeyen bir karakter Gotham'a kaos getirmekte kararlıydı. Sadece getirmekle kalmak istemiyordu. Bunun ne denli gerekli olduğunu kanıtlamak istiyordu. Gemi deneyi buna en güzel örnek. Fight Club'tan sonraki en iyi anarşizm yansıtan bir filmdi. Terk fark Nolan'ın anarşinin doğru olmadığı seçimiydi. Filmde bu renk mevcuttu. Farklı bir karanlık. Kaos, anarşi ve bir psikopat.

Oysa Avatar filmini överken herkesin kullandığı çok gıcık bir laf var: Cameron 14 yıl uğraşmış! Bundan bana ne? Çok yıl uğraşması onun iyi film olduğunu kesinlikle göstermez. Kurgu ise esinlenme değil. Tamamen çalıntı. Hıncal Uluç'un dediği gibi A Man Called Horse ile Pocahontas'tan çalıntı. Verdiği mesaj ise "Lütfen! Kızılderilere yaptığımızı bir daha yapmayalım!" bundan öte bir mesaj yok. Görsel açıdan Oscar alacağı şimdiden garanti. Bu bile Peter Jackson Yeni Zenlandalı görsel efekt firmasına ait bir başarı. James Cameron sadece para sağladı. Film gelmeden insanlar üzerinde büyük bir etkisi olan medya: Avatar 3D'de devrim yapacak diye bir güzel pazarlamasını yaptı.

Kısaca dediğim gibi The Dark Knight'ın kılı bile olamaz Avatar.

• XPand3D olarak AFM Maltepe Park ta izledim filmi. Ne yazik ki 3D namına hiçbirşey yoktu filmde. Rezalet. Son durak 4 bile 3d konusunda daha başarılıdır. Bumu devrim yaratacak 3D efektler? Tamam asıl olay IMAX te ama bari real ve xpand 3d de birşeyler olsaydı. Bu ne ya normal izle daha iyi. Ciddiyim Son Durak 4 ün Xpand3D versiyonu bundan daha iyidir. Son durak arabadan fırlayan vidanın 3d görüntüsü yeter bu filmi devirmeye. Ben ne yazık ki böyle birşey bulamadım Avatar da. İnsana 3D film izliyor havası veremiyor. Bir kaç sahne dışında.

Filmin konusu ise güzel. Beğendim. Ama üstteki bir arkadaşında dediği gibi Batman Kara Şövalye yi geçemez. Buda şu demek oluyor bu film devrim yapmaz. Ha şu kesin IMDB de ilk 250 de iyi bir yer alır.
  • The Dark Knight'la bu filmi hiç karşılaştırmıyıcam.. The Dark Knight geçen senenin en iyi filmi, Avatar bu senenin. 2 filmide çok seviyorum.. Ayrıca 3d hissi için imax izlede gör 3d hissini.. sonra gel daha önce "böyle birşey daha önce görmüştüm ben" de. diyebiliyosan.. filmin RealD ve Xpand'a falan çıkması tamamen hasılat kaygısı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Lanaya- -- 30 Aralık 2009; 19:51:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diablo12

The Dark Knight'la bu filmi hiç karşılaştırmıyıcam.. The Dark Knight geçen senenin en iyi filmi, Avatar bu senenin. 2 filmide çok seviyorum.. Ayrıca 3d hissi için imax izlede gör 3d hissini.. sonra gel daha önce "böyle birşey daha önce görmüştüm ben" de. diyebiliyosan.. filmin RealD ve Xpand'a falan çıkması tamamen hasılat kaygısı..

James Cameron sadece Imax istemiş. Yayımcı şirket Xpand ve RealD istemiş
  • Edim Arakelyan,

Senaryosunu katmasaydık işin içine keşke. Çünkü bildiğimiz Batman senaryosunda Joker karakterine daha fazla odaklanılmış ve kötü karakter ön plana çıkarılmış. Bu farklılık senaryoyu mükemmel yapmaz. Anarşizmi vurgulamış peh... Tabiki de anarşizmin doğru yol olmadığını sonunda gösterecekti. Kural tanımamazcılığın neresi iyidir ki ? Nolan iyi yönetmendir. Ama The Dark Knight kendi yaptığı The Prestige filminden bile iyi değildir bana göre. Ve IMDB'de The Dark Knight daha üst sıralardadır. Nedenine gelince ; 2008 yapımı film 411,858 oy almıştır. The Shawshank Redemption'den sonra ikinci 400 küsür bin oy alan filmdir. Bunun nedeni ; film vizyona girdikten sonra joker hayranlarının filmi 1.liğe getirdikten sonra, filmin 1.liği haketmeyenlerin gördükten sonra düşük puan vererek aşağı doğru indirmeye uğraşmalarıdır. Yani filmin bu kadar oy almasının sebebi 2 taraf izleyicilerin karşıt çatışmasıdır. Film şuan 9.luğa düşmüştür ve hâlâ düşmektedir ve eminim forumdan bir çok kişiye sorsan The Dark Knight'ın ilk 10'da yer almasını istemezler.

The Dark Knight kötü film değildir ama 10/10'luk bir filmde değildir. Heath Ledger'in oyunculuğuna ve Gotham'ın bu sefer ki daha güzel atmosferine gözüm kapalı 8/10 veririm ama 10/10 asla. Zaten IMDB puanı da 8.8. 8'e düşerse yerini bulacaktır.

14 seneyi vurgulamam ortada bir emeğin olduğu. Ve bu emeğe karşı aşağılama yapılmaması gerektiği. Görsel olarakta bu kadar uğraşmasının karşılığını bize gösteriyor. A Man Called Horse ile Pocahontas'ı izlemediğim için yorum getirmem doğru olmaz. O konuda haklı olabilirsin. Avatar 3D'de devrim yaptı ama Türkiye'de yapmadı. IMAX 3D London'a giden forumdan bir arkadaşın yorumunu oku derim. Ya da youtube'da yurtdışında IMAX salonlarına gidenlerin şaşkın ifadelerini gözlemle derim. Yine de 2 filmi izlediğimden dolayı ikisini göz önüne getirince Avatar, The Dark Knight'tan 4-5 gömlek üstün bir film gibi geliyor bana.

• Sonunda meşhur Avatar'ı bugün 3D izleme şansı bulabildim.Daha önce 3D olarak hiçbir filmi izlemedim.Filme giriyorum ama ilk defa 3D nasıl olacak diye de biraz heyecan var.Gözlüklerimi taktım ve film başladı.3D ile normal görüntünün farkını anlamak için sürekli gözlüğü indirip kaldırıyorumSonunda gözlüklere ve filme alıştımFilmin baş kısmı biraz durgun olduğu için bu film böyle gidersek yandık diye düşünüyordum ki o hareketli, müthiş efektli bölümler başlayana dek.Filmin efektleri inanılmaz derecede hoşuma gitti.Gerek ağaçlar(özelliklede filmde ki meşhur ağaç), bitkiler, havada uçan deniz anası gibi tohumlar, araçlar kısacası herşeyin efekti mükemmeldi.Zaman geçtikçe konusuda anlaşılıyordu.Filmin konusu çok değişik türde olmasada orjinal bir yapısı vardı.Filmin bitişinide hoş yapmışlar.Şahsen ben saçma birşey bekliyordum ama film beni yanılttı ve benden 9.7/10 puanı kaptı
    Arkadaşlar film biterken credits bölümünde çalan şarkının adı nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seF[o] -- 30 Aralık 2009; 21:45:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]
    Arkadaşlar film biterken credits bölümünde çalan şarkının adı nedir acaba?

Leona Lewis - I see you
  • quote:

Orijinalden alıntı: diablo12

The Dark Knight'la bu filmi hiç karşılaştırmıyıcam.. The Dark Knight geçen senenin en iyi filmi, Avatar bu senenin. 2 filmide çok seviyorum.. Ayrıca 3d hissi için imax izlede gör 3d hissini.. sonra gel daha önce "böyle birşey daha önce görmüştüm ben" de. diyebiliyosan.. filmin RealD ve Xpand'a falan çıkması tamamen hasılat kaygısı..

İstinye Park Imax e gidecektim fakat forumlardaki olumsuz yorumları görünce gitmek istemedim. Yurt dışına amerikaya imax için gidecek kadar da zengin değilim. Bu yüzden bana en uygun olan Xpand3d de seyrettim. Eğer 3D böyle olacaksa hiç uğraşmasınlar. Sadece imax olsun piyasada. Aslında 3d bu değil en azından real3d ve xpand3d nin çok daha iyi uygulandığı filmler varken bu neden böyle olmuş onuda anlamadım.

Sözün özü film kalite ve devrim yaratma konusunda Batman Dark Night ın gerisinde. En azından benim açımdan böyle. Ben bu filmi izlerken sonunu tahmin edebiliyorken nasıl olacakta bu film devrim yaratacak ben anlamadım? Zaten filmin gidişatından belli nasıl biteceği.Ben daha farklı birşeyler bekliyordum. Bu konuda da film beni hayal kırıklığına uğrattı.

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.