Şimdi Ara

Autorun.inf Yapma [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar autorun ile flash belleği bilgisayara takınca .exe uzantılı bir dosyayı otomatik olarak çalıştırmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
    Yaptığım araştırmalarda open=xxxx.exe biçiminde bir kodla istenen exe çalıştırılabilir sonucuna vardım ama bende işe yaramadı. İşletim sistemi Windows XP olduğu için mi bilmiyorum.Ama label ve icon için başarılı sonuçlara ulaştım.

autorun ile exe uzantılı bir dosyayı flash bellek takılınca otomatik olarak nasıl çalıştırabilirim??

...Yardımlarınızı bekliyorum...

• humaku kullanıcısına yanıt
    Güncel...
  • Eğer Windows'ta çıkan pencereye "eylem yok", "hiç bir şey yapma" vs. dediysen ve seçimi hatırla dediysen başlamaz. Başka bir bilgisayarda dene ya da sanal makine kurup deneyebilirsin.
  • Autorun özelliğinin kayıt defterinden kapalı olmadığına emin misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Eğer Windows'ta çıkan pencereye "eylem yok", "hiç bir şey yapma" vs. dediysen ve seçimi hatırla dediysen başlamaz. Başka bir bilgisayarda dene ya da sanal makine kurup deneyebilirsin.

Hayir o tarz bi şey yapmadım. Bellek takildiginda pencereyi hep goruyorum. Zaten baska pc lerde ve win. 7 ve xp de denedim. Kayit defterindende kapali degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle not defterini aç.

Autorun.inf dosyalarının başında mutlaka [autorun] bulunması gerekir. Kodu yazdıktan sonra ise farklı kaydet seçeneğini seçip, dosya türü olarak .txt yerine tüm dosyaları seçip, dosya ismi olarak ise autorun.inf yazacaksın. Autorun.inf dosyan hangi sürücüde veya klasörde bulunuyor ise ana dizin olarak orayı kabul eder. Ne demek istediğimi aşağıda daha net açıklayacağım.

Benzer bir kodlama şu şekilde olacak.

[autorun]
    open=Start.exe
    icon=Deneme\usb.ico
    label=Örnek Flash Bellek

Yukarıdaki kodlamaya sahip bir autorun.inf dosyamızı bir flash belleğe attık ve flash belleği bilgisayarımıza taktık. Flash bellek K:// sürücüsü olarak gözüktü diyelim. Bu noktada yazdığımız kod şunu yapacak.

Ana dizinde yani flash belleğin doğrudan içinde bulunan start.exe isimli programı açacak.
    Flash belleğe, flash bellek içinde bulunan Deneme klasöründeki usb.ico dosyasını ikon olarak yapacak ve flash belleğin ismini Örnek Flash Bellek olarak değiştirecek. Buradaki label komutunun windows explorer'daki yeniden adlandır komutundan farkı daha uzun isimler koyabilmemizi sağlamasıdır.

open, label, ico gibi başka komutlarda bulunmaktadır. Bu komutları istediğiniz gibi sıralayabilir ve istemediklerinizi silebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elmeti

Öncelikle not defterini aç.

Autorun.inf dosyalarının başında mutlaka [autorun] bulunması gerekir. Kodu yazdıktan sonra ise farklı kaydet seçeneğini seçip, dosya türü olarak .txt yerine tüm dosyaları seçip, dosya ismi olarak ise autorun.inf yazacaksın. Autorun.inf dosyan hangi sürücüde veya klasörde bulunuyor ise ana dizin olarak orayı kabul eder. Ne demek istediğimi aşağıda daha net açıklayacağım.

Benzer bir kodlama şu şekilde olacak.

[autorun]
    open=Start.exe
    icon=Deneme\usb.ico
    label=Örnek Flash Bellek

Yukarıdaki kodlamaya sahip bir autorun.inf dosyamızı bir flash belleğe attık ve flash belleği bilgisayarımıza taktık. Flash bellek K:// sürücüsü olarak gözüktü diyelim. Bu noktada yazdığımız kod şunu yapacak.

Ana dizinde yani flash belleğin doğrudan içinde bulunan start.exe isimli programı açacak.
    Flash belleğe, flash bellek içinde bulunan Deneme klasöründeki usb.ico dosyasını ikon olarak yapacak ve flash belleğin ismini Örnek Flash Bellek olarak değiştirecek. Buradaki label komutunun windows explorer'daki yeniden adlandır komutundan farkı daha uzun isimler koyabilmemizi sağlamasıdır.

open, label, ico gibi başka komutlarda bulunmaktadır. Bu komutları istediğiniz gibi sıralayabilir ve istemediklerinizi silebilirsiniz.

Bunu biliyordum zaten. Ama yorumunuz icin Teşekkürler. Bendeki tek sorun exeleri açamamak. Birde antivirusler izin vermiyor bu korumayi atlatabilirmiyiz cunku hangi bilgisayara takilirsa calissin istiyorum. Şimdilik antivirusu kapatarak denemeler yapiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.