arkadaşlar bazı programları çalıştırmak istediğim zaman 16bit subsystem diye bir hata veriyor. ama AUTOEXEC.NT dosyasını win cd sinden system32 klasörüne kopyaladığım zaman o programlar çalışıyor. fakat asıl sorun windows her başladığında aynı sorunla karşılaşıyorum.
ben bu dosyaya virus bulaştığından ve viruslu olduğu için antivirus programı tarafından silindiğini düşünüyorum. ama gelin görünki programın kayıtlarındada böyle bir işlem yok. şimdi tek çözüm yolu format atmakmı???
Bu konu ile bir yazıda ben yazmıştım. Muhasebe programlarında hata veriyor diye... Benim şahsi çözüm yolum bulamadığı virüsten dolayı oldğunu zannediyorum yada başka bişi :D Format atınca düzeliyor buna garanti veririm... Daha kolay yoluda olabilir..
format atmak en basit ve akla ilk gelen çözüm yolu ama başka şekilde bir çözümü olamlı. yeniden windows kurmak çooook vakit alıyor.
Ekran kartı ayarlarindan olabilir mi 32 bit 16 bit olayi var onu denedin mi ?
ben her zaman 32 bit kullanırım. ayrıca ne gibi bir sorun olabilirki burada?
Sistem açısından tüm ayarlamarı denemiştim... Bu Arada AnotheR keşke bende bulabilseyim. Belirttim ya muhasebe programı idi ve sistemi formatlamak zorunda kaldım... Bulamadım sorunu? Bulursan Eğer banada haber verirsen çok sevinirim. Bu sorun ile daha çok karşılacağıma inanıyorum. Şimdiden Teşekkür Ederim.
Birde 16 bit alip öyle dene bakalim sorun yapacak mi ?
quote:
Orjinalden alıntı: AnotheR
ben her zaman 32 bit kullanırım. ayrıca ne gibi bir sorun olabilirki burada?
senimi kıracam denedima ama sorun aynı hala. dosya win. başladığında silinmiş oluyor. görev zamanlayıcısından bir komutla win. her başladığında bu dosyayı system32 ye kopyalatabilirmiyim? hazırda var yedek yani...
arkadaşlar
Bu sorunla ilgili yapmanız gerekenleri burada yazmıştım. Ancak Repair kullan gerisi hallolur denmişti, cehaletten dolayı üzülmüştüm, neyse bir daha yazalım bari. Bu dosyaları expand yapmanız gerekiyor şöyle,
işletim sistemi cd nizi cd rom sürücünüze takın. Start\çalıştır\cmd yazarak msdos ortamına geçin ( command.com u kontrol edin muhtemelen çalışmayacaktır. )
expand [Cd Rom Sürücü adı]:\i386\config.nt_ c:\windows\system32\config.nt
expand [Cd Rom Sürücü adı]:\i386\autoexec.nt_ c:\windows\system32\autoexec.nt
expand [Cd Rom Sürücü adı]:\i386\command.co_ c:\windows\system32\command.com
Bu sorununuzu çözmüyor ise win.ini yüklemesini başlangıçtan kaldırın. Bu da sorunu çözmez ise pm atın size hazırlanmış dosyaları göndereyim.
arkadaşım çok saol sorun çözülmüştür. yardımın için çok saol.....
Rica ederimmm
yaw yeniden başlattım windowsu yine aynı sorun. yeniden başlatmadan önce istediğim prog. çakışınca bir an sorununçözüldünü sandım ksura bakma. ayrıca win.ini yüklemesinide kadlırdım yine aynı sorun. offfffffff offfff birde hazır dosyalar hangileri acaba?