Şimdi Ara

autocad anlayan arkadaşlar bir bakın lütfen..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar..hazır bir projede yaptığım çalışmalar belirgin olmadığı için geri gönderdiler ve çizgi kalınlığını arttırmamı istediler..

çizim line komutu ile yapıldığı için bunu pline a çevirmem lazımki kalınlık değişikliği yapabileyim..

bu konuda bilgim yok.. genelde çıktı alırken çizgilerin et kalınlığını ayarladığım için daha önce hiç kalın çizgi çizmedim..

ama şimdi çıktı üzerinde değilde direk cad üzerinde inceleme yapmak istediler..

çizgi et kalınlığının nasıl ayarlandığını bilen arkadaşımız varsa lütfen yardımcı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesi007 -- 1 Şubat 2006 14:27:31 >

• çıktı olarakmı?cıktı alırken plot da hassas ayarda yapıla biliyor cünkü. 1:1 olayı değilde x değeri 0 y değeri 0 yapip window u tıkladıgında hassas ayarları mouse ile yapabiliyorsun.
    sorunun cevabi bumu yoksa ben sorunu da tam algılıyamadım ki
  • aşağıdaki yolu izle.....
    Command: pedit
    PEDIT Select polyline or [Multiple]:
    Select polyline or [Multiple]:
    Object selected is not a polyline
    Do you want to turn it into one? <Y>

Enter an option [Close/Join/Width/Edit vertex/Fit/Spline/Decurve/Ltype
    gen/Undo]: w

Specify new width for all segments:
    (bu kısma istediğin kalınlığı yaz 1 veya 2)

kolay gelsinn
  • soruyu anlamamısım

arkadasın veridiği kadar ayarıda zaten bilmiom daha yeni basladım autocad e
  • yapman gereken pedit komutuna gir. kalın görünmesini istediğin objeyi seç ve enter'a bas.. - Do you want to turn it into one? <Y> sorusunu enter'la geç. daha sonra ( w ) yaz enter'la. segment değeri olarakta 1 yaz. bu kadar basit....

• eyvallah arkadaşım hallettim..çok çok saol..çok işime yaradı..yeniden pline olarak çizmeye başlamıştım..

herhalde 2 haftamı alırdı..inan minnettarım..
  • arkadaşım çizgi kalınlıklarını ayarlaması artık halloldu fakat kalınlaştırdığım çizgilerin birbirine kesişme noktaları zoom yapınca berbat görünüyor..

chamfer ve fillet komutlarıda köşeleri yumuşatmak pah kırmak gibi işlem yapmak istediğimde işe yaramıyor..bunun için bir komut yada yöntem biliyormusun..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar çok acil bir bakın
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum sorunu tam olarak anlamadım ama kalınlaştırma yaptığın çizgileri fillet yada chamfer yapabiliyorsun. köşeler eğer açık kalıyorsa fillet değerini 0 yap öyle dene. yada köşeyi oluşturan çizgileri pedit komutunu kullanarak birleştir. otomatik olarak köşeler düzelir.

Command: pe PEDIT Select polyline or [Multiple]:
    Object selected is not a polyline (1. çizgiyi seç )
    Do you want to turn it into one? <Y>
    Enter an option [Close/Join/Width/Edit vertex/Fit/Spline/Decurve/Ltype
    gen/Undo]: j
    Select objects: (2. çizgiyi seç)

ok
  • bu arada cesi007 mesleğin ne?
    ben makina ressamıyım.
  • başka şekilde hallettim arkadaşım saol..hepsine pah kırdım..biraz uğraştırdı ama olsun.. değidi..

ziraat müh.. ve mak. teknisyeniyim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.