Şimdi Ara

Audio-Technica CK303M İnceleme(40 TL'ye F/P)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir süredir kullandığım Philips SHE3595 kulaklığım bozulduğu için yeni kulaklık arayışındaydım. Kulaklık için oldum olası çok fazla para verme taraftarı değildim. Kulaklık için ayırdığım bütçe genelde 40-50 tl civarı olur. Ama özellikle kurların artması ve zamanında uygun fiyata satılan f/p modellerin artık piyasada kalmaması sonucu 60-70 tl'lik kulaklıklara yönelmek zorunda kaldım. Kulaklık modellerini araştırırken forumda keşfettiğim daha öncede MH750,KOSS RUK30 gibi kulakiçi kulaklıklar aldığım clinteastwood1981 nickli arkadaştan bu kulaklığı aldım. Her ne kadar aradığım özelliklere tam sahip olmasa da hem daha önce forumda bu modeli duyduğumdan hem de fiyatından dolayı bu kulaklığı denemeye karar verdim.İncelemenin sonunda almak isteyenler için satan kişiye ulaşacakları linki bırakırım. Baştan söyleyim bende öyle pek müzik kulağı yoktur bass-tiz filan çok anlamam kullandığım kulaklıklara göre genel ses kalitesi, kullanım kolaylığı ve malzeme kalitesi olarak kıyaslayacağım.

1.Genel Özellikler

Kulaklık şık bir kutuda geliyor. Kutuda garanti kağıtları dışında 3 adet boyuta göre yedek silikonlar ve kulaklığı koymak için bez bir kılıf ile geliyor. Özellikle kutudan kılıf çıkmasına baya sevindim. Her kulaklıkta olmuyordu. Kutusu açtıktan sonra biraz dağılıyor. Mikrofonu ve şarkı değiştirme tuşu bulunmuyor ki benim için en büyük eksisi de bu zaten. Ama PC'de, Playstation'da yada benim gibi takıntılı olmayıp telefonda kullanırım diyorsanız tavsiye edebilirim.

2.Tasarım
    Renk olarak bendeki model beyaz olanı yanılmıyorsam bir de siyah rengi bulunmakta. Kulaklığın baş kısmı oldukça hafif ve küçük. Düzden ziyade daha bombeli bir yapıda. Yeni çıkan çoğu kulaklıkta artık bu tip çıkıyor sanırsam kulakta daha sağlam bir tutuş oluyor. Dediğim gibi kulaklık, kulağa sağlam oturuyor ve düşmüyor. Her kulaklıkta hangi kulağa takılacağını gösteren L ve R yazıları mevcut.Kulaklığın arkasındaki metal kısım oldukça şık görünüyor. Üzerinde Audio-Techinica'nın logosu bulunmakta. Herhangi bir ağırlığı yok ve şuana kadar hiçbir şekilde çıkma,oynama filan yapmadı. Kablosu ince ve çabuk dolanabiliyor bu bir eksi ama kablosunu sağlam buldum. Genelde bu tarz ince kablolu kulaklıklar ya çabuk bozulur yada kablosu çabuk dağılır. Özellikle de Creative EP630 kulaklığımın kablosu aldıktan 1 hafta sonra dağılmaya başlamıştı. Kulaklığın Jak girişi de L şeklinde tıpkı Sony'ler gibi. İyi mi kötü mü çok bilmiyorum ama sanırım daha çok böyle tercih ediliyor.

3.Ses kalitesi ve teknik özellikler:

Type Dynamic
    Driver Diameter 8.8 mm
    Frequency Response 20 – 20,000 Hz
    Maximum Input Power 40 mW
    Sensitivity 100 dB/mW
    Impedance 16 ohms
    Weight 3 g
    Cable 1.2 m (Y-type)
    Accessories Included Pouch, ear tips (XS/S/M/L)

ses özelliklerini internetten yazdım dediğim gibi çok anlamıyorum ama 16 ohm iyi bir değer diye biliyorum. Kulaklığın ses yalıtımı fiyatına göre gayet iyi. En yüksek seviyede ses dışarıdan duyuluyor. Diğer türlü sesi duymuyorsun. Otobüste filanda dış sesi duyman otobüsün motor sesine göre değişiyor. Eski tip körüklü otobüslerde bütün kulaklıklarda son seste bile motor sesini duyuyorsun her nasılsa. O yüzden bunun ses yalıtımını beğendim ben. Bass ve tizlerden çok anlamadığımı söylemiştim ama bana dengeli geldi. Özellikle kullandığım 30-60 tl aralığındaki Sony, Philips model kulaklıkların hepsine denk ses kalitesi olduğunu söyleyebilirim. Kullandığımdan beri hiç rahatsızlık yaşamadım.

4.Sonuç

Sonuç olarak kulaklığın cezbedici kısmı fiyatı bu dolar kurunda 40 tl'ye bu kulaklık çok iyi. İmkanı olanların alıp denemesini tavsiye ederim.

Avantajları:
    1. Fiyatı(F/P)
    2. Ses kalitesi bana göre 60 tl'lik kulaklıklarla eşit seviyede.
    3. Kutu içeriği(3 adet farklı boyutta yedek silikon ve bez kılıf)

Dezavantajları:
    1. Mikrofonu ve şarkı değiştirme tuşu olmaması
    2. Her ne kadar sağlam dursa da ince kablosu
    3. Kablonun dolanması

satıcının linki
    https://forum.donanimhaber.com/sony-onkyo-marshall-hifiman-xduoo-audio-technica--64154319

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 21 Ocak 2019; 12:37:9 >

• arkadaşlar merhaba bu kulaklık karne tatilene özel 40 tl olmuştur

bu fiyata kaçırmamanızı hatta bir tane de yedek almanızı ısrarla tavsiye ederim
  • Yahya abi ile bu 3. Alışverişimiz. Kulaklıklarla herhangi bir sorun yaşadığımız zaman hep yardımcı oldu, gayet iyi bir esnaf kendisi. Kendisinden 2 tane CK303M aldım, kulaklığı zaten biliyordum bende vardı. Ses kalitesi fiyatına göre gayet iyi, çok temiz. Yahya abiye de buradan yardımcı olduğu için teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Referans mesajı ;

yahya beyden (clinteastwood198118) 2 adet Audio Technica Ck303m sipariş ettim. Gayet temiz güzel ürünler geldi seside fiyatına göre memnun etti. Kendisinden 2. alışverişim olmuştur. İlgisinden ötürü teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.