Şimdi Ara

Audio Technica ATH-M50X incelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kulaklığı dün ingiltere amazonda 120 pounda aldım bugün elime geçti. İlk dikkatimi çeken olay kulaklığın kablosunun inanılmaz kaliteli olması resimde göreceksiniz zaten normalde kulaklık kablosunun ilk açılıdığında düm düz olması 1 haftayı bulur bunun kablo 2dk içinde düm düz oldu ve kalınlığına aldanmayın gerçekten çok yumuşak bir kablo.

Malzeme kalitesine geklecek olursak kulaklık orta-üst kalite plastikten imal edilmiş. Geçmeli plastik teknolojisi değil birleşmeli yani demek istediğim kulaklığın ek yerleri görünüyor ve nasıl söküleceğini ilk bakışta anlıyorsunuz. Açıkcası dayanıklı olduktan sonra benim çokta umrumda değil ama amerikada 350tl burada 420tl olan bir kulaklık için biraz daha üst kalite bir gövde olabilirmiş açıkcası. Ama iş komfora gelince söyleyebileceğim tek şey tam anlamıyla mükemmel olması! Arkadaşlar bazılarınıza tasarımı kötü gelebilir ama bana göre adamların tek tasarım gayesi komforlu olması. 2-3 ev arkadaşı hepimiz denedik hepmizin kafasına tam uydu. Padler ve kafa bandı yumuşak deri ve uzun süreli dinlemerde ilk defa headphone kullananlara bir ağırlık yapsada kulaklarda hiç bir acı veya rahatsızlık yok. Ben 3 saattir dinliyorum kulaklarım hafif nemlendi padlerden ama 4-5 saatte bir 2dk havalandırarak 10 saate kadar çok rahatça dinlenebileceğini düşünüyorum.

Gelelim ses kalitesine: Kulaklığın 50 saat burn-out olması gerekiyor ben burn-out olayına karşı olduğumdan sebebini sorarsanız PMden cevaplarım benim bu kulaklığı açmam 200 saati bulur ama şimdilik diyebileceklerim ses kalitesi abartılıdığı kadar iyi değil. İyi değil olayını açmakta fayda olduğunu düşünüyorum bu kulaklığı kullananlar ses kalitesine 9.5 puan vermiş ve neredeyse mükemmel olduğunu söylüyorlar ama bana göre şuan verebileceğim puan 8 tek sebebi derinliği yeterli bulmamam. Sahne düz arkadaşlar müzikleri sanki konserdeki dinliyormuş gibi duyorsunuz denediğim bazı ürünler uzay sahne olabiliyordu yani ses her yerden gelebiliyordu ama bu üründe dün belki biraz yukarıda veya aşağıda olabiliyor ama tam tepemden geliyormuş gibi daha hiç bir müzikte rastlamadım. En zevkli dinlemesi olan müzikler klasik müzikler kulaklık midlerde gerçekten başarılı hatta şuana kadar satın aldığım en başarılı kulaklık diyebilirim. Kulaklığın beats kulaklıklar gibi kendinde equalizer'ı yok yani hemen hemen düz diyebilirim monitoring kulaklığı olmasının bir faydası. Peki bunun getirisi götürüsü nedir? Beats kulaklıkları pazarlama hilesi olarak kendinden bassları ve tizzleri boostludur ve çoğu kullanıcı için önemsiz olan midler haliyle geri plandadır standart kullanıcı bunu anlayamaz ve kulaklığı dener ve oha der ne güzel bassları var. Birde kendi kulaklığını dener sönük bassları duyar ve beatsin kulaklığının iyi olduğunu düşünür ama işin aslı öyle değildir. Beats o aşırı basslar uğruna çok şeyden vazgeçmiştir. Bu kulaklıkta ise beatsteki gibi bir boost hiç bir frekansta yok ve ilk izlenim olarak rahatça diyebilirimki beats prodan bile çok daha iyi ses kalitesine sahip. Ama ben bir bass headim diyorsanız ki gayet doğal bir durum hak veriyorum bazı şarkılarda bass headler için yapılmış açıkcası şarkının kendisinde bile yeterli mid yok böyle bir durumda yapmanız gereken equalizer ile oynamanız gerekecek eğer kendiniz ayarlayamayacaksınız electronic present'a alırsanız elinizde basslarda tam istediğiniz yıksın geçirsin dediğiniz etkiyi almaya başlıyorsunuz. Diyeceğim son şey bu kulaklı mutlaka ama mutlaka 1 kere klasik müzik dinleyin kesinlikle mutluluktan gözünüzden yaş gelecek öneri deneme parçam: Brandenburg Concerto No.3 In G Major, BWV 1048, 1. Allegro.

Ses çözünürlüğü: Tanımlamam gerekirse bu şu demek aynı sesin MP3 ve FLAC dosyası arasındaki farkı duyabildiğinizden eminseniniz bir normal kullanıcı olarak bu kullaklığın yeterli çözünürlüğe sahip olduğu anlamında gelior ve bu kulaklığın çözünürlüğü cidden iyi.
    Tizzler: default presentte keskin ve dengeli ses yükselince benim kulağımı biraz tırmalıyabiliyor ama kaliteden kesinlikle ödün vermiyor.
    Midler: default presentte mükemmel en ufak ayar gerektirmiyor bana göre en başarılı noktası kulaklığın benim çok hoşuma gitti
    Basslar: default presentte tok ve derinlik olarak çok az da olsa geride olduğunu düşünüyorum.

Frekans Response değerleri: (gerçekten başarılı)
    http://www.innerfidelity.com/images/AudioTechnicaATHM50x.pdf

38 ohm bir kulaklık olduğunu söylemek bunun şöyle bir avantajı var telefonlar ve bilgisayarlar tarafından ek amfisiz rahatça beslebiliyor ama tabiki bir harici amfi ile deneyim edip gelebileceği en üst noktayı bende görmek istemiyor değilim.

Şuanki puanım:8 2 hafta sonunda karakteri değişir ve yakındığım 2 durum düzelir ise 10 verecem. Durum 1 çok az da olsa bir perdesi var bu arada tam bu yorumu yazarken bu perdenin sebebini buldum itunes'un soundenchancer özelliği açıkmış bu kulaklıkta kapatmanızı öneriyorum seslere genel bir karakteristik kattığından ve bunu tüm müziklerde duyorsunuz bu nedenle kulaklığın müziklerin hepsini etkileyen bir perdesi (filitresi varmış gibi hissettim). Geriye tek problem kaldı derinlik derinlik bunun nasıl bir şey olduğunu anlatmak gerçekten zor ama tam olmasada özetlemek gerekirse kulaklığı unutum müziğin beyninizde çalması gibi bir şey.

Ekstra Özellikleri:
    +Değiştirebilir kablo

Kulaklığa yapacağım son özet: Dengeli frekans aralığı ama aşırı pahalı profesyonel ekiplar gibi de düm düz de değil. Çok yüksek komfor ona nazaran biraz düşük malzeme kalitesi ama kesinlikle bu dayanıklı olmadığı anlamına gelmesin bu kulaklığın bir önceki modelini 10 sene kullananlar var. Ve gerçekten kullanıcısını asla üzmeyen bir kulaklık olduğunu düşünüyorum sonuç olarak puanlama:

Ses: 8
    Görünüm: 8
    Komfor: 9
    Ses izolasyonu: 7 (aktif izolasyon yok pasif izolasyona göre başarılı)
    Dayanıklılık: 9.5

haftaya sesi tekrar değerlendirip orjinal resmini çekip koyacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 26 Temmuz 2014; 15:08:32 >

• Kafa üstü kulaklıklar nedense başımı ağrıtıyor.
    Amazondan alışveriş yaptığınız zaman hangi kredi kartını kullandınız ?
  • normalde benimde başımı ağrıtır sebebı baskı yapmaları ama bu kulaklık diğerleri kadar baskı yapmıyor daha esnek bir yapıya sahip

bildiğiniz işbankası visa kredi kartı kullandım şuan yurt dışından olduğumdan gümrükle falan uğraşmadım.
  • Kulakliktan halen memnun musunuz? Ben de Amerika'dan bir arkadasima aldirmayi dusunuyorum ama aklimdaki en buyuk soru isareti, padlerin deri veya turevi bir materyalden uretilmesi sebebiyle olusacak terleme vs durumlar.. Mesela degistirilebilir mi onu da merak ediyorum? Daha sonra sunger veya terletmeyecek, deri olmayan bir cift ped takabiliyor muyuz?

Tesekkurler.
  • Elguug kullanıcısına yanıt
    padler kesinlikle terletmiyor tabi bunye meselesi ama bende hic terleme olmuyor acikcasi ve evet padler degisebiliyor ama orjinal aksesuari varmi bilmiyorum
  • en son baktığımda ebayda fiyatları baya düşmüştü bilgilerinize
  • Sony XB-950AP kullanıyorum bu kulaklığa geçmeyi düşünüyorum sizce değer mi yoksa boş ver mi dersiniz sizin yorumunuzu almak isterim cihazı kaç senedir kullanıyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK/ Audio Technica/ CKS77X
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Sizin kulaklığını kullanmadığım için arada bu kadar parayı vermenizi gerektirecek bir fark olup olmadığını bilmiyorum. Kulaklığı 2014ten beri kullanıyorum kendinde bir problem yok ama padler biraz soyuldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

Sizin kulaklığını kullanmadığım için arada bu kadar parayı vermenizi gerektirecek bir fark olup olmadığını bilmiyorum. Kulaklığı 2014ten beri kullanıyorum kendinde bir problem yok ama padler biraz soyuldu.
    hocam bu ürünlerden hangisini tavsiye edersiniz

Sony MDR-XB650BT

Sony MDR-XB950AP

Sony MDR-XB950BT

Sony MDR-XB950B1

Sony MDR-XB950N1

SENNHEİSER HD 4.40

ve sizdeki ürün bunlardan iyimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 422422werker -- 7 Temmuz 2018; 18:26:30 >
  • 422422werker 4 kullanıcısına yanıt
    m50x sony mdr-xb serisinden çok daha iyi. sennheiser hd 4.40 bt kulaklık. yani bt kulaklık kullanmak istiyorsanız m50x bu ihtiyacınızı karşılamaz. Ayrıca bana göre kulaklık internette yorum okunarak alınması gereken bir şey değil. önemli olan gidip denediğinizde sizi ne kadar memnun ettiği.
  • Lazeran kullanıcısına yanıt
    Bana Bluetooth kulaklık lazım ona göre tavsiye edermisiniz, jble55bt mi iyi üsttekiler mi bende iphone var yalnız birde bt ne oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 422422werker 4 kullanıcısına yanıt
    hortlatıyorum kusura kalmazsan bt bluetooth demek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.