Şimdi Ara

Audi TT Yağ Eksiltme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2008 model cabrio 2.0T kullanıyorum ve arac 109.000 km'de(105,000'de aldım). Gecen yag seviyesine baktıgımda 3000 km sonrasında 1,5 litre eksiltme oldugunu farkettim. Genel olarak Audi ve Turbo motor olan araclarda 2000 km'de 1 litre normal olarak soylenmıs.

Sizce bu normal mi, yoksa endiselenmeli miyim? Bazı etkenlerden dolayı da yag tuketimi artmıs olabilir mi? Ornegin;

- Yarı yarıya sport mod'da kullanıyorum.
    - Uygun yag secimi. (Shell motor yagı 5-40 kullanıyorum).
    Cevaplayabilen olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Az onceki konuna baktigimda anliyorum ki senin aracta sikinti var. Atesleme sistemi uzerinde yogunlasin derim. Once motor duzgun yurusun sonra yag eksiltmesine bakin.

Onceki sahipleri umarim cigerini sokmemislerdir.

• 5 40 109 bin kmdeki bi araca göre ince bir yağda değil çok anormal radyatör suyuna bi bakın elinizle yağlanma hissediyomusunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert-Einstein

5 40 109 bin kmdeki bi araca göre ince bir yağda değil çok anormal radyatör suyuna bi bakın elinizle yağlanma hissediyomusunuz

Yağlanma yok su gayet normal

• nette farklı forumlara baktım. genel olarak tt kullanıcıları yağ eksiltmeden bahsediyorlar. 2000 km de 1 lt olarak belirtmişler ortalama. belki biraz daha kalın yağ kullanarak sorun azalabilir fakat herkesde var. tsiların bir çoğunda böyle, 1.4lerde de yağ yakmadan bahsediliyordu. beslemeli turboların bir çoğunda oluyor gibi görünüyor.
  • Eklemek sizin için sorun olmayacaksa, motorda başka herhangi bir sıkıntı yoksa devam yapacak birsey yok.

5.50 mobil New life deneyebilirsiniz ilerleyen donemlerde

• Yağ eksiltmesin diyede o arabaya 10 40 konulmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Audi a3 su eksiltme uyarısı
    5 ay önce açıldı
    Clio 4 Yağ Eksiltme?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • VAG grubunun 1.8 ve 2.0 motorlarının genelinin kronik sorunudur yağ eksiltmek. Sürekli kontrol edip ekleyeceksiniz normal bir durum.
  • 2000 kilometrede 1 litre yag eksiltmenin normal oldugu soyleniyorsa dogru orantidan 3000 km de 1,5 litre yag eksiltmesi normal oluyor. Gel gelelim atac kac litre yag aliyor? 5 litre yag alsa 5000 kilometrede yagin yarisi gidiyor tehlikeli bir durum.

• O aracin genel sorunu diye biliyorum yag eksiltmek

• 2.0T'ler garanti kapsamında motor yapılmıyor diye biliyorum ama yanlış hatırlıyor da olabilirim.Forumdan birisi ücretsiz değişim yaptırmıştı.
    https://forum.donanimhaber.com/m_111387053//tm.htm#111387053
    Farklıymış,kusura bakmayın.
    Hocam siz servise gidip bu durumu söylemeyi deneyin,belki bütün motorlar için değişim kararı filan vardır,sizinkini de düşük bir ihtimal de olsa ücretsiz yapabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 13 Ağustos 2016; 2:25:23 >
  • Ya trol hani alman araçları daha iyiydi :D yakında motor biter oturursun o konforlu koltuklarda camlarıda kapa yalıtımı güzeldir. :D
    bu arada 2005 ttlerde yağ tuketım sorunları var 2008den sonra cozuldu dıye bılıyorum.turbo beslemeli motorlarda araclar biraz yag tuketır dıye bılıyorum.10.000km 1 lt kadar yakabilir.
  • Sanirim 2.0 tfsi motor olmasi lazim sizin arac. Evet yag eksiltme normaldir ama genel anlamda 6-8bin km de 1 lt normal karşılanır. 2000 de 1lt eksiltiyosa araçta sıkıntı var demektir ve piston segman değişimi gerektirir. Bu da yaklaşık 5000tl tutar servisinde. Bende audi a4 1.8 Tfsi var. Bugün bakıma soktum 11000 km ve 1 yil olmuştu ve bu sürede 0.5 lt yağ eksiltmis. Kullanilan yag mobil1 5w30 esp. Buna bakarsanız sizde yag eksiltme anormal kalir. Ama ben araci sakin kullanirim sert kullanmam. Aracınızı sert kullanıyorsanız da yag eksiltme biraz artacaktir. Çünkü yuksek beygir yüksek ısı demektir. Kullandığınız yağ da yüksek ısıya dayanamayıp buharlaşır ve eksilir. Ama oran yine de fazla.
    Yine de bi servise götürün ama siz. Gitmezseniz de Piston ve segman değişmeden önce mobil 1 10w60 deneyebilirsiniz. Genelde 150.000km sonrasi icin tavsiye ediyolar ama daha erken de kullananlar var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.