Şimdi Ara

Focus 3 Yağ Eksiltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 2012 model. Dizel 1.6 tdci motor. 207bin kmde. 10 bin kmde yarım litre yağ eksiltiyor. Bu normal mi yoksa gidici mi motor sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 3 Nisan 2021; 12:13:26 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal değerler ama bu kadar az yağ yakan araçlar için genel bilgiler yazarsak. Öncelikle dizel araç ise özellikle enjektörlerin durumuna bakılır genelde 200 bin kmye bakar hiç bakım görmedi ise enjektör değerleri kaçıktır. Tabi orjinal ve orjinale yakın bakım ürünleri kullanılmasını dememe bile gerek yok, bakımlı olmalı araç. Bunlardan sonra da araçta eksiden olmayan yağ eksiltme var ise;

Bu durumlarda önce yağ markasını değiştirilir farklı bir marka denedir. Her marka yağın kalınlığı bir olmaz. Eğer kitapçıkta 5W40 gibi farklı viskositeler de kullanılır deniyorsa genel itibari ile km ilerlediği zaman genelde bir üst viskositeye geçilir 5W30'dan 5W40'a gibi.

Ayrıca bazı araçlarda yıl ilerledikçe bakım sürelerinin kısaltılır. Tabi bu işler tecrübe ile oluyor her araçta olacak diye şart yok. Örneğin 15 bin km bakım aralığı 200 bin km de sonra 10 bin km ye 400 bin km den sonra 7500 km ye düşürülmesi gibi.

Kısacası daha önce yağ yağmayan ama sonra kmsi ilerlemiş araçların bu kadar az yağ yakmasının birden çok sebebi de olabilir aracın bakım ve kullanılan malzemenin farklılaştırılmamasından da.

• 1- Contalarda yağ kaçağı vardır
    2- Turboda yağ kaçağı vardır
    3- Motor içinde yakıt odasına yağ kaçıyordur
    4- Soğutma suyuna yağ karışıyordur kaçak vardır

Yani bir çok sebepten olabilir. Eğer motorda üfleme, ciddi bir duman atma yoksa basit kaçaklardandır, ama motorda üfleme varsa, ciddi duman atıyorsa motor açılır revizyona gidilebilir.

Her araçta yağ eksiltme olabilir ama bu 4.5 litre kapasitesi olan araçta maksimum 0.2 veya 0.3 litre olur. Benim araçta eksiltiyor, haftaya komple bakıma sokturup sebebine baktıracağım

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

Bence çok anormal bir durum yok,ne yağ koyuyorsunuz ?

Valla hocam tam bilmiyorum usta koyuyordu castrolun bir yağı 5-30

Clio 4 Yağ Eksiltme?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Normal değerler ama bu kadar az yağ yakan araçlar için genel bilgiler yazarsak. Öncelikle dizel araç ise özellikle enjektörlerin durumuna bakılır genelde 200 bin kmye bakar hiç bakım görmedi ise enjektör değerleri kaçıktır. Tabi orjinal ve orjinale yakın bakım ürünleri kullanılmasını dememe bile gerek yok, bakımlı olmalı araç. Bunlardan sonra da araçta eksiden olmayan yağ eksiltme var ise;

Bu durumlarda önce yağ markasını değiştirilir farklı bir marka denedir. Her marka yağın kalınlığı bir olmaz. Eğer kitapçıkta 5W40 gibi farklı viskositeler de kullanılır deniyorsa genel itibari ile km ilerlediği zaman genelde bir üst viskositeye geçilir 5W30'dan 5W40'a gibi.

Ayrıca bazı araçlarda yıl ilerledikçe bakım sürelerinin kısaltılır. Tabi bu işler tecrübe ile oluyor her araçta olacak diye şart yok. Örneğin 15 bin km bakım aralığı 200 bin km de sonra 10 bin km ye 400 bin km den sonra 7500 km ye düşürülmesi gibi.

Kısacası daha önce yağ yağmayan ama sonra kmsi ilerlemiş araçların bu kadar az yağ yakmasının birden çok sebebi de olabilir aracın bakım ve kullanılan malzemenin farklılaştırılmamasından da.

Enjektörlerden vs hiç bakım görmedi şu zamana kadar. Sadece normal 10 bin bakımını yaptırıyorum yağı filtreleri cart curt onları değiştiriyorum. Hep de 5-30 castrol yağ koyuyorduk şu zamana kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halisünasyon

1- Contalarda yağ kaçağı vardır
    2- Turboda yağ kaçağı vardır
    3- Motor içinde yakıt odasına yağ kaçıyordur
    4- Soğutma suyuna yağ karışıyordur kaçak vardır

Yani bir çok sebepten olabilir. Eğer motorda üfleme, ciddi bir duman atma yoksa basit kaçaklardandır, ama motorda üfleme varsa, ciddi duman atıyorsa motor açılır revizyona gidilebilir.

Her araçta yağ eksiltme olabilir ama bu 4.5 litre kapasitesi olan araçta maksimum 0.2 veya 0.3 litre olur. Benim araçta eksiltiyor, haftaya komple bakıma sokturup sebebine baktıracağım

Motorda hiç üfleme vs yok. Sesinde de hiçbir değişim yok aynı. Araç 50 bin kmdir bende. Daha önce yağı koyduğum gibi alıyordum. En son bakımda 10binde bunun da yarısı eksiltmişti. Son bakımda yarım eksiltti.

• DV6C 1.6 TDCi Polonya soğuğunda 140 bg yazılımlı halde dahi 300-400K giden bir ünite. Ekstrem bir durum yoksa sizin ölçümlerde hata olabilir.

Ama illa bir yerlerini kurcalayacaksanız turbo hortumlarına bi baktırın. Kaçıran yer orasiysa ambeleye kadar gidebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3559F3B6A

Enjektörlerden vs hiç bakım görmedi şu zamana kadar. Sadece normal 10 bin bakımını yaptırıyorum yağı filtreleri cart curt onları değiştiriyorum. Hep de 5-30 castrol yağ koyuyorduk şu zamana kadar.

Alıntıları Göster

castrolun bir çok yağı var. Hangisinden koyuyordunuz? Sarı renkli olanımı (edge) yoksa koyu yeşil olanımı?(magnatech)

Bence bir sorun yok

Usta değiştirdim direksiyon kutusunu. Direksiyon kutusu, rot kolları, işçilik, rot ayarı toplam 7200 tuttu. Direksiyon kutusunu senin söylediğin yerden almadım bikaç yere daha sorayım dedim farklı farklı fiyat verdiler birisi uçuk birisi düşük. Dedim en azından dibimde muhatap olabileceğim bir kişi olur buradaki parçacıya getirttirdim 1000 tl fazla verdim direksiyon kutusuna.

Hocam ben bakımı 10binde bir yaptırıyorum ama :D

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.