Şimdi Ara

Audi Q2 mi Yoksa VW Tiguan Mı arkadaşlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
2
Favori
20.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, MTV indirimi ile bir araç alma şansım var gibi.
    Fakat bu iki araç arasında kaldım,
    Q2 1.6 TDI 116 hp Design S tronic ve ekstra Advance + Premium paket 53.075€ Standart fiyat / ötv siz 116.000 TL civarı
    Araç detay:https://www.audi.com.tr/tr/web/tr/modeller/q2/q2/line-ve-paketler.html

Advance + Premium ile aracın standart donanımına ek olarak panoramik tavanlı sunroof + ön koltuk ısıtmalar+ katlanır elektrikli ısıtmalı ledli aynalar+ led iç aydınlatmalar,audi ses sistemi + Aux USB girişi+ otomatik açılır kapanır bagaj+ led far sistemi+ deluxe otomatik klima + seçici göstergeli park sensörühatırlamadığım bir kaç özellik daha.

Tiguan 1.4 TSI ACT 150 PS Highline DSG + sunroof ek paket 48.593€ Standart fiyat ötv siz 112.000 TL civarı
    Araç detay:
    binekarac.vw.com.tr
    404 Not Found
    https://binekarac.vw.com.tr/tiguan.aspx#donanim

özellik olarak audi hem dizel hemde ekstraları çok önde, fakat kalıp olarak VW dahi SUV yükseklik genişlik sanki daha kemikli gibi. Şimdi birde bunları alırsam ikinci elini satmam gerektiğinde piyasalarını da bilmediğim için akıllı bir seçim yapmam gerekiyor.

Konu hakkında tecrübeli olan sevgili dostlarım tavsiyelerinizi yazarsanız çok mutlu olurum.

• göktürk kullanıcısına yanıt
    göktürk demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: göktürk

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

quote:

Orijinalden alıntı: Automobile Critic

İzahat 1: Audi premium elit elegant kesim arabasıdır. VW alt sınıf kenar mahalle arabasıdır.
    Audi ile VW kıyas edilmez.

İzahat 2: Tiguan'da 1.6 TDI DSG yok fakat Audi'de TDI S-Tronic var.
    Benzin içici çok yakan 1.4 TSI zaten bitti artık 1.5 ile devam edecekler.

İzahat 3: Audi yol tutuş, konfor, iç ve dış malzeme kalitesi bakımından VW'den çok üstündür.

İzahat 4: Mahalle Baskısı Faktörü- Audi alınca "Vaaaaaaay Audi'ye biniyo zengin olmuş demek ki" derler, VW alınca "Bu parayı bu arabaya mı verdin hay aklını seveyim" derler.

Hocam sen beni guldurdunAllah'ta seni guldursun.

Hakikaten sesli güldüm, etkileyici ve akılda kalıcı bir açıklama olmuş.

Konuya gelirsek tip olarak tiguani anca r line kurtariyor hatta kurtarmiyor.Yani alacak iseniz ic dizayn berbat.Dis tasarim eh iste.

Bana gore tiguanin q2 ye tek artisi beygir gucudur
    2. Ele bu kadar takıyorsunuz da 110 a aldığınızda satarken biri 80 öbürü 95 olmaz. Almadan taa 5 yıl sonrasını hesap ederek falan nasıl keyif alıyorsunuz arabadan . Üstelik zaten ötvsiz alıyorsunuz. Devletin size verdiği bir imkanı alıp da ticari mesele haline getirmektense bu fırsatı sevdiğimiz zevk alacağınız beğendiğiniz bir araç alarak değerlendirin.
  • Tabiki Tiguan. İçi çok daha geniş ve daha kaliteli. Q2 B segmenti. Tiguan C segmenti ama D segmentine yakın iç mekan genişliği ve kalitesi var.
  • Q2 için audi malzeme kalite standartının altında diyorlar.
    Görünüm olarak tiguan ın yeni kasasını hiç beğenmiyorum Q2 çok daha çok hoş duruyor. Bu sınıfta 3008 şu anda tercihim olur.
  • Engin Cann kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkürler cevaplar için.

Benzinli olması dışında benim için büyük bir kriter farkı yok aslında, diğer sadığım audide olan özellikler hayatımda çok gördüğüm şeyler değil zaten :) VW aracı tam bir suv gibi duruyor fakat audi sanki bir mpv crossover gibi duruyor.

Bu yüzden iyi bir karar vermem gerekiyor. Alınca 5 yıl bineceğim. Yakıt tüketimi önemli, kullanım rahatlığı önemli ve en önemlisi 5 yıl sonra %100 satacağım ve yenisini alacağım bu sebep ile kaybı az olması önemli.
  • Q2 görünüm ve özellik olarak gerçekten çok iyi duruyor, q2 deki bu donanımı tiguanda bulamıyoruz, sorduğumda o advance ve premium paketlerdeki özellikler bizde tek tek satılıyor dedi. Benzinlisi bu fiyat ise onları koyunca muhtemelen ötv yi kdv yi de ödemesem ekstra indirimde yapsalar zor :)

Tiguanın aksine yeni kasası çok daha hoş geldi hocam, özellikle highline çok oturaklı duruyor.
  • 1.4 benzinli Tiguan 6 ileri yağlı şanzıman, TDI da 6 ileri ise düşünmeden Tiguan alınır. Q2 7 ileri kullanıyor, 5 yılda sorun yaşama ihtimali yüksek.
  • quote:

Öncelikle çok teşekkürler cevaplar için.

Benzinli olması dışında benim için büyük bir kriter farkı yok aslında, diğer sadığım audide olan özellikler hayatımda çok gördüğüm şeyler değil zaten :) VW aracı tam bir suv gibi duruyor fakat audi sanki bir mpv crossover gibi duruyor.

Bu yüzden iyi bir karar vermem gerekiyor. Alınca 5 yıl bineceğim. Yakıt tüketimi önemli, kullanım rahatlığı önemli ve en önemlisi 5 yıl sonra %100 satacağım ve yenisini alacağım bu sebep ile kaybı az olması önemli.

Donanım olarak Tiguanın listesini incelemenizi öneririm. Q2'den aşağı kalır yanı yok belki daha fazla donanımı bile olabilir tam emin değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 6 Mı BMW F30 mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım alım satım piyasasında da tiguan daha hızlı satılacak bir araba, fakat benzinli olması biraz korkutuyor :( Dizelde 2.0 seçeneği var sadece, vergi biraz yormasa düşünmeden alırım
  • quote:

quote:

İzahat 1: Audi premium elit elegant kesim arabasıdır. VW alt sınıf kenar mahalle arabasıdır.

İzahat 3: Audi yol tutuş, konfor, iç ve dış malzeme kalitesi bakımından VW'den çok üstündür.

İzahat 4: Mahalle Baskısı Faktörü- Audi alınca "Vaaaaaaay Audi'ye biniyo zengin olmuş demek ki" derler, VW alınca "Bu parayı bu arabaya mı verdin hay aklını seveyim" derler.

• quote:

quote:

quote:

Konuya gelirsek tip olarak tiguani anca r line kurtariyor hatta kurtarmiyor.Yani alacak iseniz ic dizayn berbat.Dis tasarim eh iste.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İkinci eldeki durum nedir, görüşünüz ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İkinci eldeki durum nedir, görüşünüz ?

Şu soruya bende karsilik bir soru sorayim anlasilsin?

Yolda en cok Vw araclarini mi goruyorsunuz?Yoksa audi mi?

2ci elde goze alinacak ise tercih Tiguan olur.Marka algisi yuksek.Vw nin 2ci eli kuvvetli.

• Q2 tiguandan 1 gömlek üstün kalite bakımından fakat 2 elde hangisi hızlı satılır derseniz tiguan
  • tiguan ağır basıyor ama q2 de dizel avantajı var belki sizin seçiminiz o olabilir.
  • BU ikisi arasında benim tercihim Tiguan olurdu
  • Tiguanın 2.eli daha iyi olur ama bu iki araç arasından Q2 tercih ederdim. Tamam alt segment ama kalite olarak aynı ayardalar, dizel ve donanımlı olması da uzun süre kullanacağınız için avantaj olacaktır.

Yani, tiguanın genişliğine gerçekten ihtiyacınız yoksa audi alınır.
  • Çoğu arkadaşım tiguanı tercih etmiş. Q2 nin ikinci eline baktım, araç henüz yeni bir araç olduğu için çok fazla fikir yürütülmüyor gibi ama yakından görünce yürek hoplatıyor.

Maddi olarak imkan olsa tiguan 2.0 dizel otomatik, olmadığı için 1.4 benzin otomatik.
    Kararsızlık devam ediyor...
  • Tiguanı şahsen R line olarak alırım. Araç adeta tamamlanmış oluyor R line ile.

Q2yi tasarım olarak beğenmiyorum.
  • Q2 yi deri koltuk üst donanım vs almadın mı tiguandan farkı yok.

Tiguanın artısı daha geniş olması.

Ben olsam ateca ve kodiaq a da bakardım.

Daha ucuza daha dolu araba alma imkanı olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Q2 yi deri koltuk üst donanım vs almadın mı tiguandan farkı yok.

Tiguanın artısı daha geniş olması.

Ben olsam ateca ve kodiaq a da bakardım.

Daha ucuza daha dolu araba alma imkanı olurdu.

Söylediğiniz araçlarada bakacağım.
    İşin aslı şu arkadaşlar, Mtv indiriminden bir araç alma şansım var ve bu hem iyi bir aracım olması hemde bir yatırım şansı veriyor bana. Bu sebep ile rahat bineceğim otomatik , kolay satılır ve hatrı sayılır mtv si olan üst limit 110.000 olan bir araç alabilirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.