Dünyanın en zorlu yarışı olarak kabul edilen Le Mans 24 Hour yarışında, tüm benzinli ve dizel araçları geride bırakarak lider olan hybrid R-8’in başarısının ardından, Audi’nin e-tron elektrikli otomobil teknolojisi yine bir başarıya imza attı. Tamamen elektrik motoru kullanan R8 e-tron, dünyanın en zorlu pisti olarak kabul edilen 20.8 kilometrelik Nürbürgring’i sadece 8.09 dakikada tamamlayarak, Almanya’daki bu piste çıkan en hızlı elektrikli otomobil oldu. Pistteki hız rekoru 7.11 dakika ile 515 HP gücündeki V8 Audi motorunu kullanan Gumpert Apollo Sport’a ait olduğu göz önüne alındığında, Audi’nin elektrikli otomobil teknolojisinin başarısı daha da öne çıkıyor.
VAG kalitesini göstermiş audi ye yarı premium diyenlere kapat ikram ediyorum ayrıca iç mekan kalitesinde 3 büyükler içinde en iyisi :)
audi'yi nedense hiç sevmiyorum.
Müthiş bir başarı. Takdir etmemek elde değil.
Öte yandan, şahsen beni hiç heyecanlandırmadı. Sıradan bir otomobilde, menzil ya da maliyet konularında rekor kırmış olsalar çok daha fazla sevinirdim...
Güzel haber, fakat elektrikli R8 işini geçip uygun fiyatlı ve adam gibi elektrikli A4 işine girselerde kurtulsak şu petrolden artık.