Şimdi Ara

Audi A6 2.0 tdi multronic

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Soyle bir otomobil fiyatlarina bakayim dedim ilgimi cekti.
    Audi A6 2.0 tdi multronic anahtar teslim fiyati:59 bin euro.Euro kurunu 1.75 den hesaplarsak 103 bin ytl yapiyor.Yani pesin fiyatta 100 bin ytl ye alinabilecek bir arac.
    Bu sinifta bu kalite gercekten rakiplerine gore ucuz geldi.
    Passat 2.0 tdi dsg highline fiyati 90 bin ytl.
    Yani arada 10 bin ytl fark ediyor.

Fakat audinin sitesinde bu aracin donanimiyla ilgili bir veriye rastlamadim.
    Bu fiyata ici bos a6 mi veriyorlar acaba?Donanimini merak ettim dogrusu.
    Passat 2.0 tdi dsg Highline a gore ne gibi donanim fazlaligi veya eksikligi var ogrenmek isterim.
    Degerli bilgi ve goruslerinizi bekliyorum.
    Passat higline ile aralarinda fazla bir donanim farki yoksa bir ust segment Audi araci cok makbule gecer.

Selam ve dua ile...

• O fiyat bildiğim kadarıyla baz modele ait ve baz model sizi Highline Passat'tan sonra donanım olarak hayal kırıklığına uğratabilir, ama donanımı nedir ayrıntılı olarak bilmiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gonur

O fiyat bildiğim kadarıyla baz modele ait ve baz model sizi Highline Passat'tan sonra donanım olarak hayal kırıklığına uğratabilir, ama donanımı nedir ayrıntılı olarak bilmiyorum.

Tesekkurler gorusleriniz icin.
    Yanlis anlasilmasin araba degistirmeyecegim.Yani su an icin oyle bir programim yok.Sadece merak ettim.Ben aracimi alirken a6 nin 2.0 tdi multronic araciyla passat highline 2.0 tdi highline dsg arasinda tam tamina 32 bin ytl fark vardi.Simdi 10 bin ytl fark oldugunu gorunce cok sasirdim.
    Acaba audi bir kampanya falan mi yapiyor yoksa aracinin ici cok mu bos?
    Eger asagi yukari ayni donanimlari veriyorsa 10 bin ytl fark icin passat almak sacma olur diye dusunuyorum ki cevremden passat alacak kisileri uyarmak onlarin daha iyi secim yapmalarini saglamak isterim.

Selametle...

• o araçın fullu 68-70 bin euro hatta quattro eklenince dahada artar

birde o kasaya 140 hp gitmez de gitmiyor

o kasaya en azından 230-240 hp gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhılBoatwrıght -- 15 Ekim 2007; 22:48:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

quote:

Orjinalden alıntı: gonur

O fiyat bildiğim kadarıyla baz modele ait ve baz model sizi Highline Passat'tan sonra donanım olarak hayal kırıklığına uğratabilir, ama donanımı nedir ayrıntılı olarak bilmiyorum.

Tesekkurler gorusleriniz icin.
    Yanlis anlasilmasin araba degistirmeyecegim.Yani su an icin oyle bir programim yok.Sadece merak ettim.Ben aracimi alirken a6 nin 2.0 tdi multronic araciyla passat highline 2.0 tdi highline dsg arasinda tam tamina 32 bin ytl fark vardi.Simdi 10 bin ytl fark oldugunu gorunce cok sasirdim.
    Acaba audi bir kampanya falan mi yapiyor yoksa aracinin ici cok mu bos?
    Eger asagi yukari ayni donanimlari veriyorsa 10 bin ytl fark icin passat almak sacma olur diye dusunuyorum ki cevremden passat alacak kisileri uyarmak onlarin daha iyi secim yapmalarini saglamak isterim.

Selametle...

Anladım.
    Acaba sizin kendi arabanızı alırken baktığınız A6 baz model miydi? Eğer baz modelse ciddi bir indirim yapmışlar demektir dediğiniz gibi.
    İyi geceler.

• 2.0 140bg az o kasaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: PhılBoatwrıght

o araçın fullu 68-70 bin euro hatta quattro eklenince dahada artar

Sevgili kardesim hizlanma verileri baktim ve passatla ile ayni motor kullaniliyor arada sadece 0.7-0.8 saniye gibi bir rakam oynuyor ki olsun o kadar bence.Sonucta yarisa katilacak degiliz ya varsin 0-100 hizlanmasi 10.4 saniye olsun ne cikar ki?
    Simdi tabi ki bu tur E segmenti araclarda donanim fiyatlari cok cok fark ediyor ki mercedes e serisinin en fullu ile en donanimsizi arasinda 45 bin ytl fiyat farki cikardilar bana.
    Benim merak ettigim aracin en fullu degilde bu fiyata yani 100 bin ytl ye verilen A6 nin passat highline ile aralarinda ne gibi donanim farklari yer aliyor.Yani aradaki fark az ise passat almaya gerek yok diye dusunuyorum ki sonucta bir ust segment arac A6.

Birde dikatimi ceken audinin donanimlari olmamasi.(A6 dan bahsediyorum.)
    Mesela cogu firmanin en az 2-3 donanim secenegi olur ki herkes kesesine gore donanimlara bakabilir.(ornegin vw de trendline-comfortline-exclusive-highline gibi donanimlarin sunulmasi gibi)
    A6 da sadece 2.0 tdi degil diger motor seceneklerinde de donanim farkliligini sitesinde goremedim.

Tesekkurler yorum icin Hayirli geceler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AUDİ A3 1.2 TFSI Motor
    3 yıl önce açıldı
    Audi a3 1.6 tdi vs Bmw 116d
    10 yıl önce açıldı
    2000 Audi A6 2.5 Tdi Quattro
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • haklısınız
    performans istemezseniz 2.0 tdi yeter
    a6 da donanım olarak bitmez bir secenek var
    tv-navi-s-lıne-quattro-4 koltuk ısıtma-ön koltuk hafızalı ve otomatik-ön konsol ashap kaplama-spor direksiyon(slıne de mecvt) v.b. daha da artıcak kadar donanımlrı var

o 55-60 bin euroluk a6 da bunların cogu yok hatta hiçbiri yok
    belkide otomatik bile değildir

birde audide da donanımlar daha cok alıcının kendi istediği donanımları listeye ekliyor
    paket paket yok bildiğim kadarıyla

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: PhılBoatwrıght

o araçın fullu 68-70 bin euro hatta quattro eklenince dahada artar

Sevgili kardesim hizlanma verileri baktim ve passatla ile ayni motor kullaniliyor arada sadece 0.7-0.8 saniye gibi bir rakam oynuyor ki olsun o kadar bence.Sonucta yarisa katilacak degiliz ya varsin 0-100 hizlanmasi 10.4 saniye olsun ne cikar ki?
    Simdi tabi ki bu tur E segmenti araclarda donanim fiyatlari cok cok fark ediyor ki mercedes e serisinin en fullu ile en donanimsizi arasinda 45 bin ytl fiyat farki cikardilar bana.
    Benim merak ettigim aracin en fullu degilde bu fiyata yani 100 bin ytl ye verilen A6 nin passat highline ile aralarinda ne gibi donanim farklari yer aliyor.Yani aradaki fark az ise passat almaya gerek yok diye dusunuyorum ki sonucta bir ust segment arac A6.

Birde dikatimi ceken audinin donanimlari olmamasi.(A6 dan bahsediyorum.)
    Mesela cogu firmanin en az 2-3 donanim secenegi olur ki herkes kesesine gore donanimlara bakabilir.(ornegin vw de trendline-comfortline-exclusive-highline gibi donanimlarin sunulmasi gibi)
    A6 da sadece 2.0 tdi degil diger motor seceneklerinde de donanim farkliligini sitesinde goremedim.

Tesekkurler yorum icin Hayirli geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhılBoatwrıght -- 15 Ekim 2007; 22:54:57 >

• Bakin ne buldum?
    http://www.sahibinden.com/2008_audi_a6WQQaXQQ4947544WQQpXQQdisplayitem?

Aracin donanimini inceleyince Passat highline ile oyle pek bir fark goremedim.Tabi burdaki fiyati 63000 Euro ama sonucta galeri satiyor ki cogu zaman showroomdan pahaliya satar.
    Audinin sitesinde bahsedilen 59 bin euro diye fiyat verilen arac bu galiba.Cunku diger ilanlara da bakinca 2.0 tdi multronic in donanimlari hemen hemen ayni.Demekki verdigi donanim bu.Ne dersiniz?
  • quote:

Merhaba kardeslerim.
    Audi A6 2.0 tdi multronic anahtar teslim fiyati:59 bin euro.Euro kurunu 1.75 den hesaplarsak 103 bin ytl yapiyor.Yani pesin fiyatta 100 bin ytl ye alinabilecek bir arac.

Passat 2.0 tdi dsg Highline a gore ne gibi donanim fazlaligi veya eksikligi var ogrenmek isterim.
    Passat higline ile aralarinda fazla bir donanim farki yoksa bir ust segment Audi araci cok makbule gecer.

Selam ve dua ile...

maalesef baz fiyat codelinker.
    hatta o fiyatta bir a6 gelmez turkıyeye,istesenızde bulamabilirsiniz yani:)

• quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

quote:

Merhaba kardeslerim.

Selam ve dua ile...

Sevgili gyrmann acikcasi anlayamadim.
    Bu fiyata madem satmayacaklar niye getirsinler ki?Ya da sitelerine neden eklesinler bu fiyatlari?
    Isin garip yani a4 un ayni motoruyla aralarinda 5-6 bin euro fark var tekrar inceledim sitelerini.
    Garip bir olay ben anlama veremedim.Web sitelerinden iletisim butonunu kullanarak kendilerine mail attim.
    Bakalim cevap gelirse burayada eklerim.
    Gorus ve fikirlerinizi bekliyorum.
    Hayirli geceler...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann

quote:

Merhaba kardeslerim.

Selam ve dua ile...

Sevgili gyrmann acikcasi anlayamadim.
    Bu fiyata madem satmayacaklar niye getirsinler ki?Ya da sitelerine neden eklesinler bu fiyatlari?
    Isin garip yani a4 un ayni motoruyla aralarinda 5-6 bin euro fark var tekrar inceledim sitelerini.
    Garip bir olay ben anlama veremedim.Web sitelerinden iletisim butonunu kullanarak kendilerine mail attim.
    Bakalim cevap gelirse burayada eklerim.
    Gorus ve fikirlerinizi bekliyorum.
    Hayirli geceler...

dogru soyluyorsun,cok garip bir durum ancak satiş politikalari boyle.bmw de boyle.adamlar listeye en baz ve belkide turkıyeye gelmiicek paketin fiyatını yazıyorlar.insanlar netten falan bakıo tamam bunun fiyati bu işte su modeli alıncaya kadar bunu alırım dio,gidio bayii ye,bir goruyor ki amanın 8-10 bın ytl daha bındı arabaya.tabii işin o saatten sonrasi oradaki gorevlının maharetine kalıyor.zaten oraya gidene kadar ,atıyorum 100 bın ytl yi gozden cıkaran,orada aracın guzelliklerine bakarken yuzde 10 daha veririz artik bukadar verdil bi 10 daha veririz mantıgı ile imzayı atıyor
    bir zamanlar kosfiler oto nun konfigratoru vardı bmw için cok iyi oluyordu.secip gercek fiyatları goruyorduk.artik oda yok.
    hatta a6 olayı en yakın olarak yaz basinda unıden bir arkadasim yasadi.nette fiyatlara birlikte baktık a6 2.0 tdi istiyorlar aile olarak.ama dedim ona bu fiyatlara kanma daha pahalıu cıkacak bu araba vs. vs...cunku o fiyatlarda donanım listesi asla yazmıyor.sadece donanım ismi yazıyor.ambiante vs.. gibi ama o donaıma ek bir suru de opsiyon var.
    sonucta almaya gittiklerinde aynen dediklerim gercekleşti.liste fiyatındaki araç turkıyeye gelmiyor maalesef demişler.e tabii onda su yoktu bu yoktu bakın ama bunda sunlar-bunlar var diyerek a6 2.0 tdi ı liste de gordugu fiyattan daha pahalıya aldılar.

bu durum senelerdır böyle maalesef.
    cunku bu firmalar yabanci firmalar oldukları için tum tum dunyadaki net siteleri, vergisiz fiyatlari v.. leri sitelerinin ana memleketindeki ile aynı olarak duzenleniyor.
    soora ulkelerın vergi oranlari vs.. leri eklenıyor ve gercek fiyatlar cıkıyor.
    evet audi nin a 6 sının o listedeki fiyatında gelebilecek arabsi var.ancak getirmiyorlar.

• Bende çok merak ediyorum,A6 nın baz donanımını.Cevap yazanda çok olmuş ama sadece varsayımlar üzerine..Bilen yok anladığım kadarıyla,böyle audi sitesine
    Hiç Audi den fiyat aldınızmı bilmiyorum ama benim gördüğüm acayip indirim yapıyorlar.Belki her zaman değil ama yılın özellikle son aylarında.A4 ün belki kasası değişecek diye indirim yapıyorlar diyebilirsiniz ama hem acayip indirim var hem de full donanım.A4 1.9 tdi 115hp liste fiyatı 43000 euro,hiç pazarlık etmeden aldığım fiyat 37600 euro varın gerisini siz hesap edin.2006 sonunda a3 1.6 fsi sportback için donanımlı araç fiyatı 34000 euro,arkadaşın aldığı fiyat 30000 euro
    Donanımı ne olursa olsun a6 nın iki önemli rakibi e ve 5 serilerine karşı ucuz satıldığı kesin

• Tesekkurler kardeslerim bilgi ve yorumlariniz icin.

@gyrmann
    Sevgili kardesim evet yazdiklariniz bi yandan mantikli bir yandan da cok sacma geliyor.Yani boyle bir fiyat politikasi uygulamalari cok yanlis.Tabi ki her aracta oldugu gibi bu aractada opsiyonlar olmali ki olmazsa orasi kotu olur zaten.Ama fiyat listesinde yer alan aracin donanimlari her ne olursa olsun ici bos bile olsa Turkiye ye gelmiyor bile olsa bence yazilmali.Sonucta bu bir nevi insan kandirmaktan baska birsey degil o zaman.Hepimiz ticaret yapiyoruz gunluk hayatta ama boyle bir ticaret ahlakini kabul etmiyorum.

Peki yukarda verdigim link ilginizi cekmedi mi?
    Sahibinden.com da epey a6 2.0 tdi multronic var sifir km.Bunlari ozel galeriler satiyor.Acaba kendileri mi getiriyor yurt disindan ya da dispritorden alip satiyorlar mi?Sadece bu model icin degil bu gibi galerilerin satmis oldugu tum sifir km lerde fiyat farki gozlemek mumkun.Yani 59 bin euro denilen arac 63 bin euro olabiliyor ve benim tahminimde yukarda linkte vermis oldugum aracin donanimlari ile showroomda satilan 59 bin euro fiyati olan aracin donanimlari aynidir diye dusunuyorum.

Bu konuda ne dersiniz?Bilgilerinizden yararlanmak isterim.

• bizzat bayiden teklif almış biri olarak cvp veriyorum.

evet audi, bmw ve mersedes sitelerinde yazan fiyatlar en boş donanımlısıdır. Klimalari bile inanmıcaksınız ama manueldir. Ha dersinizki ben bu arabaya boş+boş binicem o zmn getirirler ama 3-4 ay beklersiniz + yüklü kaporo yatırırsınız.

ama siz bayiye gittiğinizde arkadaşında dediği gibi o kdr para verip üstüne o inanılmaz opsiyonları almadan geçemiyorsunuz zaten. A6 da mesela standard ekranı siyah beyazdı glba. opsiyondaki renkli ve daha büyük ekranı almadan hayatta yapamassınız ^^ birde şu var elimdeki kağıtta opsiyonların tek tek eklemesi ile fiyatlar daha fazla uçmasın diye bayi opsiyon paketleri oluşturmuş. bu paketleri alınca daha indirimli oluyor. Örneğin xenon, far yıkama, renkli büyük ekran vs bazı eklentiler 5.000 euro oluyor. ama siz tek başına bunları almaya kalkarsanız 10-15 bin euro oluyor. Gibi... Zaten oluşturdukları pakette en makul/alınası özellikler var. Geri vites kamerası ekranda hem arkayı gösteriyor hemde tekerleklerin yönü nasılsa aracın nereye gidiceni ekranın üzerine şerit şeklinde çiziyordu. :P

audi a6 2.0 multronic için teklif almıştım. Hatta baz fiyatını bizde düşündük. Sitede 59.900 görünüyor snrm showroomda 54.000 euro dediler. Yani boş + boş araba alıcaksınız bu fiyata alma şansınız var. (bi ara sitesinde standart donanımlar görünüyordu kaldırmışlar snrm.)

Mersedes içinde C ve E serisi için fiyat teklifi almıştık. C için sitesinde 53 bin eurodan başlıyor donanımlar eklenince (sunroof, xenon, deri döşeme, ekran vs) 65.000 euro oluyor.

E seriside 85 - 90 bin euro oluyor donanımlara göre.

Full bmw 5.20 dizel 70 bin euroydu.

bu fiyatları 2 ay önce birebir bayilerden almıştım. bu 3 firma için olay böyle. Yani siz arabanızı birebir kişiselleştirip o şekilde biniyorsunuz. A6 nın katoloğu var elimde o kdr detaylıki herşeyi değiştirmek mümkün. Araçda zaten size özel geliyor almanyadan.
    Bunu diğer satış rakamları çok yüksek olan alt sınıf markalar yapmaya kalksa işin içinden çıkamazlar o nedenle 3-4 paket oluşturup en makul şekilde alıcılara sunuyorlar.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

edit : Galeriden satılık 0 araçlar her zaman risklidir. TR ye girişte vergisi vs ödendimi, evrakların hepsi tamammı, ayrıca bazı galeriler almanyada vs az binilmiş araçları çok ucuza alıp (malum orda 2. eller inanılmaz düşük) km leri 0 latıp, iç ve dış bakım yaptırıp galeriye koyuyolar 0 araç diye.

Ayrıca galeriden alınan aracın garantisi oluyormu onu bilemiyorum. Zaten alıcının galeriden alması için fiyatı biraz düşük tutmaları şart yoksa gider adam acentasından alır. Tabi bana sorarsanız 60 bin euro ödeyipte galeriden almak çok saçma 4-5 bin euro düşük olsa bile bence riske girmeye değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi King Arthur -- 16 Ekim 2007; 2:14:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: King Arthur

bizzat bayiden teklif almış biri olarak cvp veriyorum.

evet audi, bmw ve mersedes sitelerinde yazan fiyatlar en boş donanımlısıdır. Klimalari bile inanmıcaksınız ama manueldir. Ha dersinizki ben bu arabaya boş+boş binicem o zmn getirirler ama 3-4 ay beklersiniz + yüklü kaporo yatırırsınız.

ama siz bayiye gittiğinizde arkadaşında dediği gibi o kdr para verip üstüne o inanılmaz opsiyonları almadan geçemiyorsunuz zaten. A6 da mesela standard ekranı siyah beyazdı glba. opsiyondaki renkli ve daha büyük ekranı almadan hayatta yapamassınız ^^ birde şu var elimdeki kağıtta opsiyonların tek tek eklemesi ile fiyatlar daha fazla uçmasın diye bayi opsiyon paketleri oluşturmuş. bu paketleri alınca daha indirimli oluyor. Örneğin xenon, far yıkama, renkli büyük ekran vs bazı eklentiler 5.000 euro oluyor. ama siz tek başına bunları almaya kalkarsanız 10-15 bin euro oluyor. Gibi... Zaten oluşturdukları pakette en makul/alınası özellikler var. Geri vites kamerası ekranda hem arkayı gösteriyor hemde tekerleklerin yönü nasılsa aracın nereye gidiceni ekranın üzerine şerit şeklinde çiziyordu. :P

audi a6 2.0 multronic için teklif almıştım. Hatta baz fiyatını bizde düşündük. Sitede 59.900 görünüyor snrm showroomda 54.000 euro dediler. Yani boş + boş araba alıcaksınız bu fiyata alma şansınız var. (bi ara sitesinde standart donanımlar görünüyordu kaldırmışlar snrm.)

Mersedes içinde C ve E serisi için fiyat teklifi almıştık. C için sitesinde 53 bin eurodan başlıyor donanımlar eklenince (sunroof, xenon, deri döşeme, ekran vs) 65.000 euro oluyor.

E seriside 85 - 90 bin euro oluyor donanımlara göre.

Full bmw 5.20 dizel 70 bin euroydu.

bu fiyatları 2 ay önce birebir bayilerden almıştım. bu 3 firma için olay böyle. Yani siz arabanızı birebir kişiselleştirip o şekilde biniyorsunuz. A6 nın katoloğu var elimde o kdr detaylıki herşeyi değiştirmek mümkün. Araçda zaten size özel geliyor almanyadan.
    Bunu diğer satış rakamları çok yüksek olan alt sınıf markalar yapmaya kalksa işin içinden çıkamazlar o nedenle 3-4 paket oluşturup en makul şekilde alıcılara sunuyorlar.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

edit : Galeriden satılık 0 araçlar her zaman risklidir. TR ye girişte vergisi vs ödendimi, evrakların hepsi tamammı, ayrıca bazı galeriler almanyada vs az binilmiş araçları çok ucuza alıp (malum orda 2. eller inanılmaz düşük) km leri 0 latıp, iç ve dış bakım yaptırıp galeriye koyuyolar 0 araç diye.

Ayrıca galeriden alınan aracın garantisi oluyormu onu bilemiyorum. Zaten alıcının galeriden alması için fiyatı biraz düşük tutmaları şart yoksa gider adam acentasından alır. Tabi bana sorarsanız 60 bin euro ödeyipte galeriden almak çok saçma 4-5 bin euro düşük olsa bile bence riske girmeye değmez.

Tesekkurler bilgi icin sagolun.

• Geçen sene bayağı bir niyetlenmiştik ama o zaman otomatik vites yoktu, baz donanımı konusunda arkadaşlara katılmıyorum, bazı bile yeterince donanımlı sayılır yok aç gözlülük yapıp şu ekran bu döşeme olsun derseniz rakam artıyor fakat onda da paket aksesuarlar ve pazarlıkla makul seviyeye getirebilirsiniz, Galeri konusuna gelirsek mercedes ve audi de galeriden aldığınız araçlara garanti veriyor ( audi satış temsilcisi verilmiyor deselerde, servisini arayıp sorduğunuzda veriliyor diyorlar)
    Bu tarz araçları almanın en makul zamanı yıl sonlarıdır, eski tekliflerden hatırladığım kadarıyla kasım-aralık ve ocak ayı fiyatları arasında ciddi farklılıklar vardı..
    Liste fiyatlarına kesinlikle aldanmayın çok güzel indirimler yapıyorlar yeterki iyi pazarlık yapın ve diğer bayileri ve markaları kontrol edin

• quote:

Merhaba kardeslerim.

Selam ve dua ile...

Arkadaşım şuan almayı düşündüğün araçta eski pompa meme motor var.

yeni 143 hp lik common-rail ilk olarak yeni a4 de sunuldu.

a6 seneye makyajlanıcak.hafif bir makyaj.motorlar yenilenicek.

a6 alıcaksan beklemeni tavsiye ederim.

• Önemli bir ayrıntı

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Arkadaşım şuan almayı düşündüğün araçta eski pompa meme motor var.

yeni 143 hp lik common-rail ilk olarak yeni a4 de sunuldu.

a6 seneye makyajlanıcak.hafif bir makyaj.motorlar yenilenicek.

a6 alıcaksan beklemeni tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.