Şimdi Ara

AUDI A4 B9 (ANA KONU) (544. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
11.860
Cevap
139
Favori
981.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

şaka galiba.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Copy Paste.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

Araba yıkayıp yola çıkacaktım ki baltayla ilgili diskte çizikler gördüm sabah beri usta usta geziyorum kimi gerek yok kimi parçayı getir halledelim diyor. Ne yapacağımı şaşırdım.

Gece çıkmam lazım ama sorun yaşarsın diyorsanız yarın yaptırıp çıkarım. Geç kalmak istemiyorum rezervasyonu bir yer.

Bir de heryer ön balata değişimini yapabilir mi, illa yetkili servise mi gitmemi önerirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bunlarda diğer resimler,
    Telefonu sokamadığımdam çekemiyorum tam

• Ankara dan İzmire gidiyorum, idare eder diyorsak eğer İzmir de yaptırabilirim.

İzmir de yetkili servise mi gitmemi önerirsiniz yoksa bildiği yer olan varsa güvenilir 4 balatayı fren hidroliği ile komple değiştiririm diye düşünüyorum

• Balata halen bir miktar var gibi fakat çiziklere bakılırsa metal iğneler sürtmüş (bazı firmalar balataları iğneler ile tutturuyor.)

Bu şekilde uzun yola çıkarsanız diskler hasar görür, değiştirmesi ayrı dert, fren biraz zayıf tutar ama tutar o problem değil. Ses yoksa ciddi problem yaratmayabilir, hafif tornada pas alınarak düzeltilebilir bence(balatadeğişimi sonrası).

Bu arada balata sensörü uyarı vermedi mi ? Bu çizikler her iki ön balatada da var mı ? veya hangisinde var ? Benim bildiğim sol ön sensörlü.

Ön balata değişimi uzmanlık gerektirmiyor arka ise vag kablosu lazım, arkayı da değişecekseniz bilgisayarla çalışan bir tamirci bulun yoksa negatif voltaj verip fren motorunu saracaklar o da sakat sonuçlar doğurabilir.

Hidrolik yağı felan değişmeyin gerek yok seviyesi normal ve fren yeterince sert ise sıkıntı yok, sert değilse hava vardır o da boşaltılır, hidrolik ekstra masraf artı havasının düzgün bir şekilde alınması lazım.

• Yani uzun lafın kısası, çok fena ses yoksa ve yavaş yavaş(çok sert fren yapmadan 90-100km) giderim derseniz ben olsam yola çıkar İzmir de değişim yaparım servise. Benim diskler 1-2 mm çıkıntı yapmış durumda, sizin cizikler bile o kadar değil.

• Scythe_A1 S kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ivedi cevabınız için teşekkürler.

Sol ön disk çiziklerin olduğu disk. Fiş uyarı vermedi, araç 50.000 km de 2018 model audi a4 design 1.4 tfsi. Hiç değişim yapılmadı fabrikadan çıkış aynen duruyor.

90 110 km ile giden birisiyim, üstte portbagajım var zaten hızlı gitmiyorum.

Diğer diskin resmini ekliyorum.

İzmir de yaptırayım diyorum, baktım vosline diye bir özel servis var yorumlar fena değil gibi. Ankarada bugün yer bulamadım açıkcası şaşmaz komple gezdim, 2 3 yer var parça yok parçacı da bulamadım.

Balatadan da anlamam ses yoktu az önce park yerine geldim iyice yavaşladığımda hafif ses yaptı disk sesi gibi frene basınca.

Bir sorduğum usta da ötme yapar, fren mesafe uzar sorun olmaz dedi. Bunlar bence sorun değil. Disk zarar görürse de değiştiririm ne yapayım, şimdi izin işlerim sıkıntılı 1 gün gecikmeli gitmek istemiyorum ayarladığım yer sorun yaratabilir.

O sebeple tavsiye almaya doğrudan buraya geldim :) size tekrar teşekkür ederim. Durum bundan ibaret resimleri ekledim balata resimlerde az biraz görünüyor sanırım.

Sol ön çizik olan disk, o kısımda fiş var diyorsanız eğer fişin uyarı vermesi gerekmez mi, fabrikadan çıktığı şekilde duruyor hiç sökülmedi balata vs sadece kışlık janta geçiyorum o zaman orasını görebiliyorum

• kagan06 kullanıcısına yanıt

Emin olmak için tekrar baktım ön sensör sürücü tarafında, ben değişmek için söktüğümde balatanın içine gömülü sensörü de görmüştüm. Yani ilk defa değişiyorsa sensör olması lazım, hatta sökünce uyarı bile verdi.

Olay biraz anlık duruma göre değişiyor, yer ayarlanmış, sıkıntı var ama çözüm o an mümkün değil. İmkanlar dahilinde biraz risk almak lazım, burada risk diskin hasar görmesi, balata bitmiş olsa bile fren tutar ama metal metal üstüne sürteceğinden ekstrem durumda kıvılcım bile görebilirsiniz :) sakin sürüş yaparsanız sıkıntı yok, allah kaza bela vermesin.

Ama balata bu kadar azalmış uyarı vermemiş biraz garip, üstelik balataların çoğu böyle ise fren pedalında biraz boşluk veya çok basma hissetmiş olmanız lazım, değişik.

Balataları söktürürken kontrol edin sensör yoksa servisin başının etini yiyebilirsiniz.

Ek olarak Orjinal balata Ate oluyor, veya TRW veya farklı firmalar. Seçim şansı olursa ya Ate taktırın yada kaliperin(balatanın takıldığı fren ünitesi veya merkezi) markası neyse ondan taktırın. Olmadı yapacak birşey yok tabi.

İyi yolculuklar.

Hiç değişmedi, Jant değiştiren elemanlar sök tak yapıyorlar özellikle yapmadılarsa bişey olmaması lazım, en son 3 ay önce yetkili servis bakımı yapıldı sonraki bakımda balata değişiriz denmiş.

Frende bir gariplik hissetmedim ancak arabaya sürekli binmiyorum sabah 3 4 km yol yapıyor akşamda aynı mesafe o kadar. O sebeple pek Frende bişey hissetmedim.

Alacağım risk malzeme değişimiyse sorun değil, yavaş gidiyorum zaten. Ancak İzmire gidince orada halledeyim değil mi? İzmir sonrası denizli bodrum ve sonunda Ankara yapacağım, totalde 2000 km yol yapar bu. Ankaray beklemem hata olur sanırım, bodrumda hayatta uğraşılmaz. En mantıklısı izmir de çarşamba günü işlem yaptırmak diye düşündüm. el değmişken de hepsini mi değiştireyim sizce ön-arka? Marka olarak TRW mi takıyor yetkili servisler, malzemeyi yetkili servisten mi almalıyım tavsiyeniz var mıdır, sahtesi olan ürünler mi bunlar? Disk içinde sanırım özel servis disk kötü derse torna yapılıyordu eskiden öyle kurtarılabilirse yaptırırım yoksa onu da değiştiririm ne yapayım artık ne derlerse. 10 ay sonra araç değiştireceğiz zaten. Disk umarım idare edecek şekilde hallolur:)

Son olarak vw audi özel servisinin yapması sorun oluşturur mu, yetkili çok pahalı olabilir diye düşünüyorum. (İzmir de snezir ve vosline olarak 2 güzel servis bulabildim şuan araştırmalarımda)

Tekrar teşekkürler ilginize, en azından yolda kalmayacağımı anladım verdiğiniz bilgilerden

Balata değişimi maks. 1-2 saatlik iş hatta en zor kısmı lastikleri sökmek, ben 3 saatte değiştim sebebi de tekerleri tek tek söküp takmamdı. Tehcizatlı bir servis için yarım saatlik iş, değişebilseniz şimdi değiştirin ama balata bulması, bayramda açık olma vs vs.

İzmir deki servisle önden konuşun balata var mı çalışıyorlar mı gibi, hem hangi marka takıyorlar öğrenirsiniz. VW servis pahalı doğru ama orjinal balataları bulmak biraz sıkıntılı ben internetten aldım şu an 2500 Ate normal, 3100 ate seramik(ön arka). 300-500 de işçilik alırlar, TRW 3 te 1 daha uygun, 10 ay sonra değişecekseniz çok takılmayın, uzun süre binecekseniz çıkan hangi marka ise onu almanız doğru olur(fren performansından çok ses çıkarma gibi sıkıntılar olur). Otosüpermarkette hem ate hem trw balatalar var ve güvenilir ama piyasayı bilmiyorum, ben Gaziantep de bulamadım servis te bana marka söylemedi, o nedenle  .

Önler arkalara göre daha çok harcanır, tekerler çıkınca bakın, 5mm civarı ise daha uzun süre gider. O nedenle değişmeyebilirsiniz,

Benim arka diskler ve sağ ön disk 1-2 mm civarı fatura var üstelik sağ arka disk te ciddi bir çizik var. Normalde disk aşınma limiti 2mm dir, cizikler performası(basma yüzeyi) azaltacağından yüzey düzeltilmesi için tornada pas alma dedikleri işlem yapılır ama bu da diski daha çok inceltir. Diskte yamulma yoksa bence pas almaya felan gerek yok, zaten ikinci balata değişiminde de disklerde değişmesi lazım oluyor genelde.

İzmir 3 adet yetkili servis var, 2 tanesinde yarın ve salı günü dahil randevu alınabiliyor.
    Vosmer Bornova servis 13 temmuz çarşamba en erken randevu var. Ben randevuyu alayım şimdiden yarında arar sorarım ellerinde ne var fiyat bilgisi vs alırım. Zorla disk değiştirmezler sanırım ama diske torna pas alma vs de yapmazlar yetkili serviste diye düşünüyorum.

Fatura dediğiniz o en üstte disk ile arasında ki mesafeyse eğer parmağım ona takılıyor bütün diskler o şekilde. Ama çizikler sadece sol ön diskte mevcut o çiziklere de tırnak takılıyor açıkcası.

Arkaları da yetkili servis kontrol edip değişmesi lazım der sanırım. Yetkili servise gidersem 1 günüm buna gidecek kesin :) neyse yapacak bişey yok. Dışarı da ki servislerde çok fiyat farkı yoksa yetkilide yaptırırım ama disk tornadan emin ola adım, onun için yeni takılması lazım sadece balata değiştiremeyiz vs derler mi acaba?

Çok teşekkürler hocam ben arabamı temizleyeyim gece çıkayım yarın da İzmir de bakarım hem yetkili servis ile hem de özel servislerle görüşür netleştirirm artık, hayırlısı olsun

Diske ora gidince karar verin, çok büyük hasar yoksa kalsın. Servis kesin değişelim tehlikeli der ama sadece içiniz rahat edecekse önleri değişin. Yeni balata nasılsa diskin şeklini alacak yani çizik diye disk değişimine gerek yok.

Ama olurda disk çok ısınır ve yamulmaya başlarsa(zaten sert fren yapınca sarsılma varsa) o zaman pas da aldırmayın değişin. Pas alma geçiçi bir çözüm, çizikler derinse tüm diski inceltecek bir işlem, ne gereği var? Dediğim gibi yeni balata diskin şeklini alır zaten.

Servis atar tutar, disk 2+2 mm incelirse değişin derler, hani sıkıntı kaplama ile ilgilidir diye düşünürdüm adamlar fren piston mesafesi uzuyor o yüzden diyorlar. E en küçük balata 12mm olsa 10+10 sizin frenlerin tutmaması lazım. O nedenle disk çok fena değilse sadece balata, tornaya gerek yok, içiniz rahat etsin derseniz de ön diskler.

bakımda vosmer e gittim hiç memnun kalmadım. en başta servis danışmanı zaten çok kötüydü (makaslı soyadı olan).

otomol yeni sanırım, bmw geçmişleri var. bmw ti kapatıp vw-audi mi yaptılar anlamadım.

eröz eskiden beri var, bir dahaki bakımda buraya gitmeyi planlıyorum. yalnız otomol ile dip dibe olması biraz garip geldi.

orijinaller ön ATE arka TRW olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 11 Temmuz 2022; 1:19:3 >
    Teşekkürler hocam, yetkili servis harici servis varmı önerebileceğiniz?

Dediğiniz gibi çok yakınlar servisler, ne yapacağım bilmiyorum. Şuan geldim İzmir urladayım

Fren balata durumu ektedir :)
    Buradan Denizli ve Bodrum a gideceğim oradan da Ankara. Araç sadece ş.arası kullanılacak günlük kullanım olmayacak yazlığa giderken malzemeleri alırım ve birdaha arabayı çıkartmam durum Ankaraya kadar idare eder derse anlayan arkadaşlar :)
    b

• mesido kullanıcısına yanıt

Audi A4 1.4 TFSI Bakım Orijinal Parça Numaraları

04E115561H - Yağ Filtresi

4M0819439 - Polen Filtresi

50700VWCA - Castrol EDGE Pro 5-30

8W0133843C - Hava Filtresi

NGK 95463 - Buji

Fren hidroliğini maalesef bilmiyorum?

Yukarıdaki parça numaraları orijinal bayinin kullandığı ürünlerdir. Bu numaralarla internetten aratıp satın alabilirsiniz. Yağ için internetten almamanızı öneririm. Castrol yağ satan bayilerden, parçacılardan satın almanızı şiddetle öneririm. İnternetten alınan yağlarla ilgili büyük problem yaşayanları görüyoruz. Şikayetvar'ı incelemenizi öneririm.

bence Ankara'da halledebilirsiniz.

Teşekkürler hocam, bende bu şekilde görüşümü destekler bir yorum bekliyordum ne yalan söyleyeyim :)

İzmir'de Audi Eröz'den ayrılan bir arkadaşım Audi özel servis açtı. Ben işlemlerimi kendisine yaptırıyorum. Eğer gitmek isterseniz gayet bilgili iyi bir ustadır. yalmac'ın selamı var demeniz yeterli uygun fiyatta anlaşabilirsiniz. Arkadaşın adı Aykut instagram sayfası aşağıdaki gibidir.

www.instagram.com
    Login • Instagram
    https://www.instagram.com/mag_autoservice
  • Merhabalar, mmi haritasını güncelletenler var mı? Varsa nerede güncellettiniz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 542543544545546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.