30-35.000 lira fark var sport ile design arasında. %10 ediyor neredeyse. Değer mi? Eşim kullanacak. edit : eşim kullanacak onun için değmez demek istemedim. Sakin kullanılacak araç. Recaro koltuğa da önem vermiyor. Asıl merak ettiğim apple car play sadece yazılımla açılıyor yazan siteler gördüm ama aradığımda kimse açmadı. Aracında car play kullanan var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quitac -- 16 Eylül 2021; 15:37:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (212. sayfa)

-
-
Design ne kadara buldunuz?
Geriye metalik trimler ve 1.5 cm alçak süspansiyon ile sürüş modları kalıyor. İhtiyaç yoksa tabiki değmez ama desing ile sport arasında 10-15 oynuyordu 30-35 ciddi fark geldi bana.
Carplay instagram reklamlarında karşıma çıkıyor ara sıra, bir ara sormuştum 4-5 bin arası fiyat vermişlerdi ama yaptırmadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi van_hoijdonk -- 16 Eylül 2021; 16:16:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O farka değmez, arkadaşa sıfır alırken aralarında 1000 lira vardı sadece.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
358.000 16000 km de beyaz design + prestige.
385.000 den aşağı sport bulamadım.
358.000 de kasa değiştiren arabaya çok. Ama lanet ettim artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quitac -- 16 Eylül 2021; 18:56:45 >
6-7 farka normal sport, 15-20 farka alcantarali sport bir nebze deger ama dediginiz farka asla degmez
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1.4 TFSI A5 in de konusu yok. ne kadar yakar bakımı ne tutar vs
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 16 Eylül 2021; 19:30:0 > -
Ben 0 alırken design ve sport aynı paraydı gittim design aldım. Alcantara koltuk donanımlı sport daha sonra gelmişti.
Ben ender elektronik'te torpido içerisindeki media player ünitesini daha üst modeli ile değiştirdim(sitelerinde fiyat bilgisi var). Video izleme, audi smartphone(android auto ve apple carplay) ve TR 2021 haritalı harita & navigasyon geldi. Mevcut telefonum android 8 sürümlü eski bir makina olduğundan desteklemiyor. Ancak denediğim tüm telefonlar sorunsuz çalıştı. Yeni telefonum birkaç haftaya gelecek, o yüzden şimdilik uzun süreli kullanıma bağlı memnuniyet veya sorun konularında yorum yapamayacağım. Bir diğer yol ise orjinal audi ünitesi yerine apple carplay ve android auto işini yapacak uzak doğu menşeili cihazlar. Konu altında da zaman zaman yazıldı, çizildi ancak alıp tecrübesini paylaşana denk gelmedim.
-
Hocam ben alırken sport ve desing aynı fiyattı, ben desing tercih ettim biraz daha konfor odaklı istediğim için, sportun yol tutuşu daha iyi ama şundan emin olabilirsin desingda daha en ufak bir sorun yaşamadım yol tutuşunda, sonuçta bağımsız süspansiyon var her ikisinde de, o yüzden desing alınabilir bence, sport meselesi biraz fanboyluk gibi, bu yüzden de fiyatı yüksek görünüyor, bir de bazıları sport ile s line paketi karıştırıyor millette bunun ekmeğini yemeye çalışıyor, yoksa ikisinin de bayi çıkışı aynı fiyattı
Hocam bir de design diye konulan ama aslinda dynamic olan araclara dikkat edin, eminsiniz degil mi koltugu, distaki trimleriyle vs. design oldugundan? Ha milano derili dynamic ise belki bir nebze design paket ile fiyat olarak benzer olabilir ama duz dynamic olmadigina emin olun
Model a5 oldugundan normal 1.4 tsi golf veya a3 gibi fiyatlama olmaz serviste, tahminen 3bin₺ den asagi degildir normal filtre+yag bakimi, yakit olarak da a3 e gore agir bir arac a5 ve eski 1.4 motor su anki 1.5 lerden bir tik daha fazla yakit tuketiyor, tahminen sehir ici 1.0 in 8, 1.5 in 9 litre yaktigi senaryoda 1.4 de 9.5-9.7 yakar… sehirlerarasi 1.5 ile benzer yakar 5.3-5.5 ile yolculuklar tamamlanabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 17 Eylül 2021; 18:17:24 >
Malzeme kalitesi ve marka değeriyle kesinlikle aynı kulvarda yarışamaz ama bugün egea lounge paket alan arkadaşımın aracına bindik.. Dokunmadan ayakla bagaj acma bile koymuslar adamlar. Kablosuz carplay, koltuk ısıtmalar falan şaştım kaldım. İnsanlar egeada bu özellikler varsa 150 - 160 bin daha pahalı audi de daha neler vardır diye düşünüyorlar. 2020 A3 35tfsi design+prestige sahibi olarak donanım konusunda tek laf edemedim. Vicdanım sızladı cruise control bile yok demeye.. Avrupa'da adam olması gereken audisiyle gezerken biz bir cam tavanla avunuyoruz valla yazık değil mi..
-
Hocam sahibindende kayniyor 340 350 ye temiz sportlar . Ben 0 alirken 100 tl fark vardi tam arasinda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu aracı 2020 Şubat ayında o zamanki harika fiyatlar ile alamadım en çok ona içim yanıyor...
-
quote:
Orijinalden alıntı: eko2282Malzeme kalitesi ve marka değeriyle kesinlikle aynı kulvarda yarışamaz ama bugün egea lounge paket alan arkadaşımın aracına bindik.. Dokunmadan ayakla bagaj acma bile koymuslar adamlar. Kablosuz carplay, koltuk ısıtmalar falan şaştım kaldım. İnsanlar egeada bu özellikler varsa 150 - 160 bin daha pahalı audi de daha neler vardır diye düşünüyorlar. 2020 A3 35tfsi design+prestige sahibi olarak donanım konusunda tek laf edemedim. Vicdanım sızladı cruise control bile yok demeye.. Avrupa'da adam olması gereken audisiyle gezerken biz bir cam tavanla avunuyoruz valla yazık değil mi..
Yeni kasada yok yok adamlar resmen 8P ve 8V kasada ki fakir donanimlara tepki gibi 8Y kasayi donanima bogmuslar.Tek paketlisi dahi ciddi dolu
quote:
Orijinalden alıntı: eko2282Malzeme kalitesi ve marka değeriyle kesinlikle aynı kulvarda yarışamaz ama bugün egea lounge paket alan arkadaşımın aracına bindik.. Dokunmadan ayakla bagaj acma bile koymuslar adamlar. Kablosuz carplay, koltuk ısıtmalar falan şaştım kaldım. İnsanlar egeada bu özellikler varsa 150 - 160 bin daha pahalı audi de daha neler vardır diye düşünüyorlar. 2020 A3 35tfsi design+prestige sahibi olarak donanım konusunda tek laf edemedim. Vicdanım sızladı cruise control bile yok demeye.. Avrupa'da adam olması gereken audisiyle gezerken biz bir cam tavanla avunuyoruz valla yazık değil mi..
Doğru söylüyorsunuz ancak şöyle bir durum var. avrupa versiyondaki donanımlar 8v de olsa fiyat gerçekten çok artar trde fiyat önemli kriter.
Hayalet ekran
Carplay
kablosuz şarj
Audi sound
Kendi park sistemi
Acc
Şerit takip
Acil fren desteği,presence
Bu donanımları ekle geçen yıl 360 bin tl ye satılan sıfır 8v olacaktı 430 bin tl, 2012 yılından beri sadece makyaj geçirmiş bir aracı kim tercih ederdi o fiyatıyla 2 yıllık güncel mercedes benz a200 amg dururken? Doğuş akıllıca davrandı benim de işime geldi açıkçası. Yeni kasada nitekim koydular donanımları millet sanıyor ki yeni kasa çok pahalandı. Hayır yeni kasada bu donanımlarla TR getirdiler, fiyat o yüzden arttı. Bugün 490,000 tl 1.5 sline sportback çift paket. kim alacak? Yolda kaç tane gördünüz? Kaliteyi düşür donanımı yükselt ama araç yarım milyon tl. Golf R line bile aşağı yukarı aynı fiyatlarda.
Şahsen benim a3 tercih etmemin sebebi mercedes benz a ve bmw 1 serisinden daha iyi araç olması ve fiyatının uygun olması idi. Gerekirse aracı da satmamaya karar verirsem 50 bin civarı paramı verip ender elektronikte doldururum arabayı keyfime bakarım. Donanımlara da ötv ödememiş olurum. Aracımı da satmaya karar verirsem kimse gidip bana yarım milyonu c sınıfı bir arabaya verdiremez. Gidip donanımı var diye elimdeki arabanın fiyatına egea da almayacağıma göre. taksi kullanırım.
Araçlarımızın değerini bilelim arkadaşlar, TR şartlarında fiyatına göre binilebilecek en iyi ve dahi yeni donanımlar gerekirse eklenebilen araçlara sahibiz. Kafamız bozulursa gider yaptırırız dert değil.
Ben aracımı çok seviyorum, hiç bir arabanın donanımı da benim bu mantıklı tercihimden vazgeçiremeyecek. Tam elektrikli bir araç alana kadar da bu böyle kalacak. (TR de ikamet etmeye devam edersem tabii)
-
Avrupa ile karşılaştırmak doğru olmadı tabii alım gücü açısından. Arabamızdaki sıkı duruş ve malzeme yapısına diyecek yok. Egea başka bir dünya, kullanım tercihi yada ekonomik anlamda alım gücünde seçeneksiz bırakılmışlığın sonuçlarından biri derim.
Dediğinize de katılıyorum istenilen şekilde retrofit yapılabilir. Araçlarımız dışarıdan bakınca ben burdayım diyor zaten sahibine de bir prestij katıyor premium adına. 2015 1.4 tfsi sedan attraction'dan 2020 35 tfsi sedan design'e geçince donanım olarak benim için geri görüş kamerası, cam tavan ve deri koltuklar fark oluşturdu. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, 2015 makyaj öncesi kasanın bir kaç alanda malzeme kalitesi bir tık daha ileriydi. Yeni kasada da bizim makyajlı kasadan kalite anlamında daha kötü alanların olduğunu da dile getiriyorlar. Sizin de tespit ettiğiniz gibi fiyat - fayda açısından en doğru olanın 8v makyajlı olduğunu deneyerek aldım zaten.
-
Arkadaşlar selam A3 sedan ya da sportback 2020 model temiz az km li bi araba almayı düşünüyorum sarı siteden. Sizce mantıklı mı? 0 ve giriş paketi golf - orta donanım 0 leonla aynı paraya denk geliyor. Hani alternatif olarak 2020 model bmw 1 serisi de alabilirim ama audiye daha yakınım.
-
arkadaşlar a3 sedan 2020 1.5 tfsi almayı düşünüyorum da , hız sabitleyici olmazsa olmazım hangi modelinde bulunur ve direksiyonun hangi kısmında bu hız sabitleyici.
birde aldıktan sonra dikkat etmemiz gerekenler neler önerisi olan var mı ya da önerir misiniz bu aracı
-
Sonradan takilaninda olur sadece, direksiyonun solunda sinyal kolunun altinda olur… Aldiginizda yoksa 3-5bin₺ harcayarak taktirabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 20 Eylül 2021; 23:30:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X