Şimdi Ara

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (210. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.015
Cevap
78
Favori
442.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhaba, serviste konuyu söyledim ama arabamız nazlandı o sesi o anda yapmadı duyamadık. Servis için 1 saat uzun yol gelmiştim buna bağlıyorum durumu. Salıncak burçlarını biraz yağladıklarını söylediler. Sonuç olarak ertesi gün yine gıcırdama sesini aldım fakat yoğunluğum sebebiyle iletişime geçmedim. Müsait olduğum bir gün tekrar götüreceğim bu sefer amortisörlere baktıracağım. Eğer amortisör değilse de araştırmalarım beni "airbag şeridi - sarmalı" gibi bir konuya taşıdı.

• Yazin klima acikken hafif zorlaninca boyle yapiyor hocam… 1.4 tsi a gore motorda geriye giden bir durum 2 silindir modunun daha titresimli calismasi… Fakat buna sebep 2 silindir modundan hemen cikmiyor biraz daha 2 silindir modunda ekonomi icin kalmaya calisiyor olmasi olabilir…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

Googleda konuyla ilgili aramalar yaptim. Bir cok kisi benzer dertten muzdarip. Servise gittiklerinde normal deyip geri gonderiliyorlarmis. 2 silindir modunun cok tasarruf yaptigina da inanmiyorum. 100 saat araba kullaniyorsam maksimum 0.5 saat 2 silindir modunda calisiyordur. Cogunlukla 2 silindir moduna girdigi yer yokus asagi giderken oluyor gaza basarken degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz yolda da ayak gazdan çekildiğinde iki silindir moduna geçiyor, en azından benim aracımda öyle. Tasarrufa etkisi kesin var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AA3437 -- 31 Ağustos 2021; 22:15:56 >
  • İki silindir konusunda şöyle birşey farkettim; orta küçük ekran yol bilgisayarı "verimlilik modu" nda ise yeşil olan ekran, vitesi uygun durumda boşa alıyor. Fakat yol bilgisayarı kısmında kullanıyorsam "2 silindir moduna" geçiyor ve hiçbirzaman boşa almıyor gibi geldi. Birisinde boşta gidiyor, diğerinde 2 silindir modu yazıyor.

• Benim aracım 2018, bende ahreket halinde hiçbir zaman boşa almadı, daha sonraki yıllarda eklenen bir özellik mi bu ?

• Benim aracım 2020 ağustos ayı çıkışlı belkide farklıdır. Ama araç boşa alıyor şanzımanı kesin eminim

• Benim aracım design donanım paketi, sürüş modları seçimi yok. Tahminimce ekonomik moda alınca bu durum gerçekleşiyor olabilir. yalnızca tahmin :)

• 2020 design paket benimkide. Kadranların ortasında ortada dijital hız göstergesi yerine verimlilik modu olan yeşil ekranı seçin direksiyondan. Belirli bir dönem sürüş yaptığınızda uygun yerlerde ayağınızı gazdan çektiğinizde ekranda boşta ilerliyor yazdığını farkedeceksiniz. Devir saati de 1.000 devirin altına düşüyor zaten. “35tfsi boşta ilerliyor“ diye arattırdığınızda forumda birçok yazı görebilirsiniz

• Kış lastiği alacaklar hangi markayı düşünüyor acaba? 2020'de testlere göre Bridgestone Blizzak LM005 önde.

• AA3437 kullanıcısına yanıt
    Fiyat acisindan blizzak lm005 cok mantikli, tam f/p urun, haricinde conti ts870 gelirse bu sene trye onu da sorun derim ama fiyat olarak muhtemelen ts860 dan dahi daha ucuz olur lm005

• quote:

Orijinalden alıntı: eko2282

2020 design paket benimkide. Kadranların ortasında ortada dijital hız göstergesi yerine verimlilik modu olan yeşil ekranı seçin direksiyondan. Belirli bir dönem sürüş yaptığınızda uygun yerlerde ayağınızı gazdan çektiğinizde ekranda boşta ilerliyor yazdığını farkedeceksiniz. Devir saati de 1.000 devirin altına düşüyor zaten. “35tfsi boşta ilerliyor“ diye arattırdığınızda forumda birçok yazı görebilirsiniz

Hangi ekran olursa olsun boşa almıyor bende. boşta ilerliyor yazarken bir fotoğraf çekebilirmisiniz acaba? Teşekkür ederim.

• Ara sıra 2 silindir modu ve boşta ilerliyor yazısını görüyorum. Verimlilik modunu kullanmıyorum ama daha çok arabanın kendi kendine salındığı durumlarda görüyorum, yokuş aşağı gitmek veya düz yolda gaza basmamak gibi.

A4’te araç ayarlarında yelken modu tarzında bir ayar vardı, boşta ilerliyor görmeyen arkasaşın belki bu ayarı kapalıdır. (Ayarın olup olmadığına emin değilim şuan sadece tahmin yürüttüm. Varsa açmışımdır)

Sürüş modu olarak auto kullanıyorum. Şehir içinde diğer modların yakıta bir katkısı olur mu?

• eapantherea kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. 2 önemli kriterim var. Ses(sizlik) ve ıslak zemin/sulu kar performası. Almadan önce güncel test varsa iki lastiğin sonuçlarını incelerim artık.

• van_hoijdonk kullanıcısına yanıt

Ayar drive select varsa değiştirilebiliyormuş sanırım. Bende drive select olmadığından kaynaklanıyor sanıyordum ancak forumda eko2282 aracı benimle aynı donanım paketine sahip ve onun da boşta ilerliyor yazısı verimlilik ekranında çıkıyormuş. Sanırım vagcomla filan açılabilir ancak elzem bir şey değil sanki manual araç kullanırken dahi hiç boşa almazdım, bu da almasın.

• Soranlar için verimlilik sürüş modunda gazdan ayak çekilerek sürüşe devam edildiğinde kadranda görünen "boşta ilerliyor" yazısı.( çekerken elim oynamış kusura bakmayın)

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp
    AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp

Fotoğraflar için teşekkür ederim. Ben yalnızca sport line modellerin bunu yapabildiğini düşünmüştüm. Evet sizin aracınız sportline be E moduna aldığınızda bu durumu yaşıyorsunuz.

Bende drive select yok. Yukarda konuşurken benim araçla aynı donanıma sahip aracın da boşta ilerliyor yazdığı iddiasını görünce şaşırdım. Verimlilik kadranından kastı arkadaşın, ortadaki yol bilgisayarını verimlilik görünümüne geçtiğinde boşta ilerliyor yazdığını söylüyor ve drive select o araçta da yok. Buna şaşırdım. Belki vagcom ile açılıp kapanabiliyordur bizde de. çünkü drive select menüsünden siz açıp kapatabiliyorsunuz diye biliyorum.

Boşa atmak benim tercih etmeyeceğim bir durum ancak, nedenini ve neden bende olmadığını çözmem gerek :)

üşenmeyip benim için fotoğraf attığınız için tekrar tekrar teşekkür ederim.

Ben geçen kış conti TS870 i bekledim hatta mail attım bu sene gelir mi diye, 2021 de gelmeyecek dediler, bu yüzden TS 860 aldım, bridgestone sevmiyorum, testlerde 1. Ama ben sert buluyorum konforlu değil, fabrika çıkışı olan bridgestone yazlıklar eskise yazlık da michelin PS4 alacağım, ama kışlık olarak yıllardır hep aldığım marka continental ve memnunum.

• kimiferhat kullanıcısına yanıt
    Hocam 2019 sonrasi (35tfsi yazanlar) sport olmayanlar da coasting yapıyor olmasi lazim… 1.5 tfsi yazanlarda belki sadece sport line larda vardir coasting…

Ben efficiency e almadan, yabi autoda kullaniyorum ve auto da da coasting moduna geciyor, ekranda bosta ilerliyor yaziyor bu arada… Efficiency e almak sart degil, sadece effficiencyde bosa atma daha sik yasaniyor olabilir

• kimiferhat kullanıcısına yanıt

@kimiferhat seyahatteyim ve aracımdan uzaktayım. En kısa zamanda deneyimleyip fotograflarını paylaşacağım.

• 
Sayfa: önceki 208209210211212
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.