Şimdi Ara

Audi A3 1.4T mi Lancia Delta mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
4.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fer-mas' a kalitesiz diyen biri çıktı ya artık ölsemde gam yemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 24 Kasım 2009; 15:44:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

quote:

Orijinalden alıntı: bureda

quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

Lancia'ya Fiat'ın kardeşi diyen birisi o zaman;

- Maseratti
    - Ferrari'ye de ''Almayın, şahin'in kardeşi'' der...

Lancia ile Fiat arasındaki tek bağ aynı firma tarafında dağıtılmasıdır. Aynen VW ve Porsche, Bentley, Bugatti arasındaki bağ gibi....

sen maserati ile ferrariyi çok kaliteli bir arabamı zannediyorsun.

Sizin öyle zannetmediğinizi anlamış olduk

Peki ,üstün öngörünüze ,tecrübe ve birikimlerinize dayanarak sizin için kaliteli araçlar hangileri acaba ,öğrenebilir miyiz ?-ki yanlıştan dönelim ,doğruyu bulalım ,değil mi ama ?

arkadaşımda maresati vardı başına açmadık dert bırakmadı ferrari derseniz forumlarda duydugum çok kaliteli olmadıgı yönünde bu arada 4 sene alfaromeo 147 kullandım 6 sene 3 degişik fiat kullandım italyan arabasının ne oldugunu iyi biliyorum merak etmeyin.

Sallama

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Fer-mas' a kalitesiz diyen biri çıktı ya artık ölsemde gam yemem

ne var hocam bunda gülecek , bagajı yok 4 kişi binsen sıkısıyorsun, diz masefesi 0, basın tavana deyiyor vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yat_uyu -- 24 Kasım 2009; 15:48:40 >
  • Sayın @ALPEREN A ,konunuz biraz dağıldı,afola;
    sorunuza tekrar dönecek olursak ,ben iki araç arasında kalacak olsaydım -ki kaldım - hala Delta derdim . Fakat bu demek değilki Audileri beğenmiyorum.
    Bilakis çok beğeniyorum ama A3'leri ve A4'leri değil.
    Alacak bütçem olsa A5 alırdım .
  • Audi beklentilerinizi karsilar.

Tabi ikisini de kullanip karar vermeniz daha dogru olur.

2008 1.4tfsi tek kapi modelini bir cok kez kullandim. Performans beklentinizi bilmem fakat 1.6 motor ile arasinda ciddi bir fark var.

Bizde 1.6 motorlusu var. Ben 1.4tfsi oneririm.

Lancia kullanmadim. Trafikte de fazla rasgelmiyorum. Bu yuzden bildigim marka olan Audi hakkinda yorum yazdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuuberk -- 24 Kasım 2009; 16:18:16 >
  • Ben de hep Maserati hayali kurardım, çok düştü gözümden

@ahmeta60,

Sizin mevcut aracınız nedir? Hangi aracı almamızı ya da hayalini kurmamızı önerirsiniz?
  • A3 apachilerin eline düşecek kadar var piyasada
    delta en azından kendini özel hissettirir sürücüsüne...

bu arada italyan arabalarından sorun yaşayan arkadaş için akrabalık ilişkileri ile ilgili bir not,
    şu ana kadar yaşattığı sorunlar yüzünden bıkıp sattığımız tek araba audi'nin kardeşi vw(passat)
    dağa taşa vurduğumuz halde hiç sorun çıkarmadan kullandığımız 3 araç lancia'nın kardeşi fiat
  • quote:

Orijinalden alıntı: bureda

quote:

Orijinalden alıntı: levent--

Ben A3 kullandım kısa sürede olsa..

İçinde yolculukta ettim..

Bence iç mekan kalitesi olarak kesinlikle sınıfından farklı bir yerde..

Kullanım olarakta 1 serisinden vs. çok daha konforlu.

A3 alacaksan ben 3 kapı öneririm daha şık bana göre ancak tabi ki zevk meselesi..

Mesela rahan35 5 kapılıyı daha çok beğendiğini söylemiş..

Delta biraz macera geliyor bana..

Kullanmadım ancak Audide ki kalite hissini verebileceğini tahmin etmiyorum

@levent,dostum Delta'yı deneyebiliyorsan bir dene ,ona rağmen kalite hissi seni yine de tatmin etmezse ona da "eyvallah" derim,kabulümdür.

Dediğim gibi benimki biraz uzaktan tahmin oldu.
    Ne bindim delta ya ne sürdüm.
    Ama a3 teki kalite hissi bence bmw 1 de yok. Ona dayanarak bu sınıfta en üst a3 gibi düşündüğüm için öyle söyledim.
    Fırsatım olursa test etmek isterim.
    Edince düşüncelerim tamamen değişebilir de tabii ki

• quote:

Orijinalden alıntı: rahan35

Ben de hep Maserati hayali kurardım, çok düştü gözümden

@ahmeta60,

Sizin mevcut aracınız nedir? Hangi aracı almamızı ya da hayalini kurmamızı önerirsiniz?

mevcut aracım 2010 avensis 1.6 ve golf 1.6 sanada hayalinde canın hangi arabayı isterse onu almanı temenni ediyorum senin hayallerine müdahale etmek istemiyorum.
  • quote:

Lancia'ya Fiat'ın kardeşi diyen birisi o zaman;

- Maseratti
    - Ferrari'ye de ''Almayın, şahin'in kardeşi'' der...

Lancia ile Fiat arasındaki tek bağ aynı firma tarafında dağıtılmasıdır. Aynen VW ve Porsche, Bentley, Bugatti arasındaki bağ gibi....

lancia delta ile fiat bravo arasında bir çok ortak malzeme kullanılmaktadır. Fiat ve vw grubu lüks markalarda tabi kullanmaz orta sınıftaki malzemeleri ancak birbirine yakın markalarda kullanılır ortak malzemeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redevil4
    lancia delta ile fiat bravo arasında bir çok ortak malzeme kullanılmaktadır. Fiat ve vw grubu lüks markalarda tabi kullanmaz orta sınıftaki malzemeleri ancak birbirine yakın markalarda kullanılır ortak malzemeler.

Ben o anlamda söylemedim bağ derken. Zaten multijet motorları ortak, biliyorum öyle olduğunu. Bağ derken alfa romeo ve fiat ile lancia arasındaki bağın distribütorlerinin aynı olduğundan bahsettim. Yoksa bir motor üretiliyor tüm markalar isimlerini değiştirip kullanıyorlar. Mesela hdi motor ile tdci motor aynı motor ama biri ford biri peugeot mesela.

Ama bildiğim kadarıyla bravo ve delta arasında ortak kullanılan sadece multijet motor. Yanılıyorsam aydınlatınız.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: redevil4

Ben o anlamda söylemedim bağ derken. Zaten multijet motorları ortak, biliyorum öyle olduğunu. Bağ derken alfa romeo ve fiat ile lancia arasındaki bağın distribütorlerinin aynı olduğundan bahsettim. Yoksa bir motor üretiliyor tüm markalar isimlerini değiştirip kullanıyorlar. Mesela hdi motor ile tdci motor aynı motor ama biri ford biri peugeot mesela.

Ama bildiğim kadarıyla bravo ve delta arasında ortak kullanılan sadece multijet motor. Yanılıyorsam aydınlatınız.

ortak kullanılan platform iç mekandaki bir çok malzeme ve iç mekan tasarımı

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Premium araç istiyosanız Lancia Delta almalısınız. Audi premium marka olabilir ama A3 değil...

Kesinlikle.Daha geçen hafta yakın arkadaşım 2009 model 4000 km'de A3 1.6 102 Sportback "Jant kapaklı" versiyonunu o kadar alma dememe rağmen gitti 46 liraya aldı.Yenisi de vergiler vs. dahil 26.500€'ymuş.
    Şayet bulabilirseniz Delta bence daha mantıklı bir seçim olacaktır.
  • arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler.bugün bayileri aradım.delta siyah renk tekno paketli var bütçeme uygun onu alıcam %90.48bine geliyor.a3e bakıyorum 60ı kesin geçicek.o da bana fazla geliyor.belki bi macera olucak benim için ama gençken böle bir riski alıcam büyük ihtimalle. 2.eli düşünmüyorum aslında.araba sağlam çıkarsa 3-4 sene binerim.
  • Ayni platform olmasina ragmen Bravo'dan inip Delta'ya binince kalite farki ortaya cikiyor... Bazi uretimlerde kalite detaylarda gizlidir, Delta da bu cumleyi fazlasiyla hak ediyor. MPV'leri kiskandiracak bir ic mekani var, 1.4 turbo motor yeterli cekisi sagliyordur ama performansli midir bilemiyorum, genel kalite bazinda km'ler gectikce Fiat'in Lancia markasina ne kadar deger verdigi ortaya cikar.

En can sIkIcI ozelligi ise; Stilo'dan yeni Doblo'ya kadar butun Fiat modellerinde kullanilan klima kumandalarinin Efsane'de de ayni sekilde kullanilmis olmasi sanirim.
  • Platform bravo ile ortakmış ama daha uzunu uzatılmışı yani. Ama iç mekanda sadece göstergeler aynı dizayna sahipmiş ama tabiki daha kaliteli malzemelerden üretilmiş. Sanırım birkaç şey ortak onlar da kalite olarak daha üstün malzemeden üretilmiş.

Alperen bey kesinlikle çok güzel bir tercih yaptınız forumda bir kullanıcı vardı detaylı bir şekilde tecrübelerini yazmıştı bulursam link veririm. Sağlam çıkarsa 3-4 sene kullanırım yazmışsınız ama ömürlük arabadır kendisi. Bence bozulup/bökülene kadar değil de sıkılana kadar binersiniz bence

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler.bugün bayileri aradım.delta siyah renk tekno paketli var bütçeme uygun onu alıcam %90.48bine geliyor.a3e bakıyorum 60ı kesin geçicek.o da bana fazla geliyor.belki bi macera olucak benim için ama gençken böle bir riski alıcam büyük ihtimalle. 2.eli düşünmüyorum aslında.araba sağlam çıkarsa 3-4 sene binerim.

a3 belli kalıtelı bı arac bende cok beyenıyorum ama delta bana baska bı dunya gıbı gelıyo su yonden bı kere cok az var ayrıca kalıtesı ve tasarımı gercekten farklı premıum oldugunu bellı edıyo ben deneme sansı buldum deltayı beylıkduzu bırmotta ve ınanılmaz beyendım ayrıca fıyatına gore oldukca dolu ve kalıtelı bı arac a3 den gerı kalır hıc bı yanı yok fiyatı dısında.....

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler.bugün bayileri aradım.delta siyah renk tekno paketli var bütçeme uygun onu alıcam %90.48bine geliyor.a3e bakıyorum 60ı kesin geçicek.o da bana fazla geliyor.belki bi macera olucak benim için ama gençken böle bir riski alıcam büyük ihtimalle. 2.eli düşünmüyorum aslında.araba sağlam çıkarsa 3-4 sene binerim.

Dostum sana Pm atmayı deniyorum fakat başarısız ,gönderilemiyor.

Neyse ,sorduğun sorunun cevabını burdan vereyim.

Benim araç tek renk ve beyaz.

Fakat beyaz renk gövde ve siyah tavan (çoğunlukla titanyum tavan ) daha güzel duruyor.

Ama siyah renk almayı planlıyorsanız titanyum tavana gerek yok. Fakat şu da var ,belki hoşunuza gider,titanyum tavan aynı zamanda mat bir görünüme sahip.

Tercih sizin.

Eğer beyaz olsaydı titanyum tavan nefis olurdu.

• quote:

Platform bravo ile ortakmış ama daha uzunu uzatılmışı yani. Ama iç mekanda sadece göstergeler aynı dizayna sahipmiş ama tabiki daha kaliteli malzemelerden üretilmiş. Sanırım birkaç şey ortak onlar da kalite olarak daha üstün malzemeden üretilmiş.

Alperen bey kesinlikle çok güzel bir tercih yaptınız forumda bir kullanıcı vardı detaylı bir şekilde tecrübelerini yazmıştı bulursam link veririm. Sağlam çıkarsa 3-4 sene kullanırım yazmışsınız ama ömürlük arabadır kendisi. Bence bozulup/bökülene kadar değil de sıkılana kadar binersiniz bence

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun...

yanlış anlaşılmasın ben deltayı kötülemedim bu bir cok markanın politikasıdır bu paraya ben de kesinlikle deltayı tercih ederdim

• lancida delta tasarim olarak gerçekten çok hoş. ama pek bilgim yok donanim seviyesi hakkinda.sitesi de biraz yetersiz geldi.sahibinden de sadece 4 ilan var.bu aracin donanimm tablosunu bulabiliceğimiz biyer varmi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.