Şimdi Ara

Audi A3 1.0 TFSI S-Tronic 116 hp PI (ANA KONU) (212. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.328
Cevap
135
Favori
896.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    benim aracta 12000 de falan rcta 17 janta gecmeme ragmen trim sesi sifir ustelik benim kulak cok hassas ki en son leonu bu sebeple satmistim

sunroof her yikamadan cikinca mutlaka slikon sprey sikilmali ayrica her bakimda ayar yaptirin sorun yasamazsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki bu trim sorunları vs. yaşayan arkadaşların çoğu Sedan kullanıcısı gibi geliyor. Doğru mu? Doğru ise Macaristan üretimi ile Almanya üretimi araçlar arasında üretim kalitesi bakımından fark olduğunu net olarak anlamış olacağız.

• Arkadaşlar bende araç alma arefesindeyim. Nasib olursa Biraz pacayi sıkıp 0 faiz kampanyasi ile audi a3 almak istiyorum. Senede ortalama 25 bin km yapiyorum. 1.6 TDİ mi yoksa 1.0 tsi mi alsam kararsizim. sizce hangisini tercih etmeliyim?

1.6 tdi dynamic için 137 bin TL fiyat aldım ama 1.0 için fiyat vermediler. Son zamanlarda 1.0 dynamic için fiyat alan oldu mu?

Birde 2019 da yeni kasa çıkacak diye biliyorum dogrumu?

1.6 tdi A3 adligimdan itibaren trim sesleri acisinda asiri bir sansizlik yasadigim aracti.Hatta aracin sokulmedim yeri parcasi kalmamisti icerde o kadar.20bin km araba bozuk satihlarda vs.Hamur gibiydi.Ayni zamanlarda 2hafta golf 6 filodan tahsis aldim.59bin km ye yaklasmisti arac,kac kisinin elinde o km’ye gelmis belli olmayan arac simsıki ve trim yoktu.Ve demistim A3ten daha iyi yapilmis ozenilmis diye.

Orijinalden alıntı: Nsy85

Arkadaşlar bende araç alma arefesindeyim. Nasib olursa Biraz pacayi sıkıp 0 faiz kampanyasi ile audi a3 almak istiyorum. Senede ortalama 25 bin km yapiyorum. 1.6 TDİ mi yoksa 1.0 tsi mi alsam kararsizim. sizce hangisini tercih etmeliyim?

1.6 tdi dynamic için 137 bin TL fiyat aldım ama 1.0 için fiyat vermediler. Son zamanlarda 1.0 dynamic için fiyat alan oldu mu?

Birde 2019 da yeni kasa çıkacak diye biliyorum dogrumu?

0 faiz kampayasi 1.0’da yok diye biliyorum.İnternette 115’e satan galerilerden yola cikarsak arada 22bin lira fark mevcut.Yani sifir faizlden yararlanmak icin 22bin fazladan verip birde mtv’yi her sene 2 depo yakit parasi fazladan vermek var.

25bin km yi uzun yolda yapiyorsaniz 1.0 ile 1.6tdi arasinda yakit acisindan fark olmaz.Ama s.ici yogunluk olucaksa ozaman bir depoda ortalama 150km farketmekte

• Nsy85 N kullanıcısına yanıt
    25bin km yaptığınız için ben şahsen 1.6 almanızı öneririm. Her türlü masraf farkı hesaplanırsa kabaca 150bin kmde eşitlemiş olacaksınız durumları. Ve arkadaşın dediği gibi şehir içi 150km kadar farkediyor bir depoda. Şehir dışı ise kendi deneyimim 1.6 tdi sabit 120km hız ile 5.5 yakmıştım. 1.0 tfsi ile 110km sabit hız ile 6.5 yaktım. İkiside cruise ile alınan değerler. Tdi sedan, tfsi sb.
    Şehir içi ise 8 9 litrelere görünür genelde ortalamada. Tdi da 6 6.5 litreler görünürdü hep. 25-30km/h uzun süreli ortalama hız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper029

Sanki bu trim sorunları vs. yaşayan arkadaşların çoğu Sedan kullanıcısı gibi geliyor. Doğru mu? Doğru ise Macaristan üretimi ile Almanya üretimi araçlar arasında üretim kalitesi bakımından fark olduğunu net olarak anlamış olacağız.

Kullanılan yol durumu şehir daha önemli olduğunu düşünüyorum. (parke yol, çukurlar, dişli asfalt vb.) Otoban gibi sıcak asfaltta zaten kolay kolay ses gelmiyor. Ağrı da ikamet ediyorum bahsettiğim bütün kötü yol durumları var lakin bende ses yok 1.0 sedan kullanıcısıyım. Ama uzun sürmez ses başlar her taraf delik deşik asfalt atmıyorlar elektrik kabloları yer altına alındı şimdi de doğalgaz başladı çok sürmez ses almaya başlarım.

• somalı S kullanıcısına yanıt
    Hocam direksiyonu hareket ettirince araç tekrar çalışıyor zaten en azindan benim araçta bu şekilde. Sizde nasil bir kilitlenme olduki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasso40 -- 11 Ocak 2018; 13:14:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RANCH SOS

Golf kesinlikle çok daha rahat bir araçtı. İkisini de uzun süre süren anlıyor.
    Ben golf ün tipinden nefret ettiğim için a3 aldım. Golf ün tipini seven bir insanın a3 alması sadece marka algısıdır.

Aynen katılıyorum. 2000 model Golfüm vardı, 8 sene kullanıp satmıştım, yine Golf alacağım diye düşünürken kendimi A3 alırken buldum, çünkü Golfün arkası hadi neyse de önünü bi yapamadılar, çok çok kötü görünüyor bence. Ama donanım olarak yeni aldığım A3 1.6 TDI Design, Perstige, Konfor paket araca 10 basar Golf.

Abi insan A3, ne bileyim efsane, üst sınıf vs diye sattığı araca cruise kontrol koymaz mı ya? Bakın adaptive cruise, virtual, vakum kapı vs demiyorum, en gırgal arabada olan Cruise kontrol diyorum. Ayıptır.

• quote:

Orijinalden alıntı: munans

quote:

Orijinalden alıntı: RANCH SOS

Golf kesinlikle çok daha rahat bir araçtı. İkisini de uzun süre süren anlıyor.
    Ben golf ün tipinden nefret ettiğim için a3 aldım. Golf ün tipini seven bir insanın a3 alması sadece marka algısıdır.

Aynen katılıyorum. 2000 model Golfüm vardı, 8 sene kullanıp satmıştım, yine Golf alacağım diye düşünürken kendimi A3 alırken buldum, çünkü Golfün arkası hadi neyse de önünü bi yapamadılar, çok çok kötü görünüyor bence. Ama donanım olarak yeni aldığım A3 1.6 TDI Design, Perstige, Konfor paket araca 10 basar Golf.

Abi insan A3, ne bileyim efsane, üst sınıf vs diye sattığı araca cruise kontrol koymaz mı ya? Bakın adaptive cruise, virtual, vakum kapı vs demiyorum, en gırgal arabada olan Cruise kontrol diyorum. Ayıptır.

Cruise control olmadığını alırken bilmiyor muydunuz? Söylememişlerse ayıp.

1750 lira civarına taktırabiliyorsunuz serviste.

• Golf le ilgili söylediklerinizde çok haklısınız ancak fiyat açısından bakıldığında tüm bu özellikler olmasa golf e kim 100 bin verir kaldı ki son kasa Polo önceki kasaya oranla büyüdü belki de golf ün müşteri kaybını burdan telafi etmek istemiş olabilirler net bir araştırma ya da bilgim yok. Ancak bu kadar önemli bir sektörde bunca mühendis bunu zaten hesaplıyor günlerce. Kıyaslama çoğu araçla yapılabilir comfortlıne passat mı full süperb mi ya da full passat yoksa baz paket C serisi mi. Premıum un başlangıç seviyesindeki bir aracı diğer araçlarla kıyaslarken ne beklediğimizi bilmemiz gerekli bence. Herkeste olan golf e binmek mi ben Audi ye biniyorum demek mi. Bence konfor genişlik ferahlık yakıt ve ihtiyaçlarımı karşılama açısından 2013 corolla ama maalesef araçta performans yoktu ve değiştirdim. Beklentiler ve kıyaslamalar çoğu zaman subjektif olabiliyor.

Benim 2013te aldığım Clio'da vardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 11 Ocak 2018; 20:13:30 >

Orijinalden alıntı: gokhan99747

Hocam aslında cam tavandaki ses beni çok etkilemiyor. Asıl sıkıntı emniyet kemerinin ayarlamasının yapıldığı bölümdeki ses. Havalar soğuduğundan mıdır nedir bu aralar ortaya çıktı. Hafta sonu arabayı yıkattım sonrasında duymaya başladım.

Hocam surucu emniyet kemerinin ordaki ses ara ara bende de ilk aldigimdan beri vardi, yukseklik ayariyla oynayinca yada elle dokununca ses gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekiraz

Hız sabitleyici için 1,500₺ uygun mudur arkadaşlar?

• munans kullanıcısına yanıt
    Endere gitme şansım yok servis yapacak montajı,

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler, aracı alırken hız sabitleyici nasıl olmaz diye söylenmem üzere satış temsilcisi 1500 liraya takıyorlar serviste demişti kafadan bunun üzerine girişilen pazarlık sonucu bu fiyata yapacaklar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.