Bildirim
Atomların Uyarılması 1 SORU ALLAH RIZASI İÇİN BAKIN
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Önce 4.7 yi vur sonra 3'ü vur neden olmasın? -
anlamadığım şu 5 eV enerji var 4,7 yi vurursak 0,3 enerji kalacak onla 3 ü nasıl vuracaz ? -
up -
up -
up -
olmaması lazım cevabı yok mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ışıma yapabileceği için seviyeler arsı farklarıda alırsın böle olması lazım
edit elektron diyormuş hatalı heralde foton olsaydı n(n-1)/2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Secxdx -- 19 Mayıs 2014; 20:35:56 > -
4.7 - 3 = 1.7 bunuda alman gerek
quote:
Orijinalden alıntı: iroşimaaa
4.7 - 3 = 1.7 bunuda alman gerek
1.7 atoma verilen enerji senin dediğine göre 5-1.7 den 3.4 ile çıkar elektron
-
Sanırım soru kalıbıyla alakalı. Normalde böyle olmamalı. Fakat soru kalıbında atom uyarılıyor dememiş. Elektron kafasına göre girip çıkabilir. Her değeri alabilir. Eğer böyle değilse soruda bi cinslik var
Edit: Soruda atom uyarılmış dememiş. Eğer uyarıldığını varsayarsak enerji seviyelerindeki kadar enerjisini kaybederek çıkar.
Benim düşüncem bu yönde ama soruda bunu sormaması gerekli. Çünkü böyle bişeyle hiç karşılaşmadım.
Durum şu olabilir:
Uyarılınca bu farkları alıp çıkar.
5-3 =2
5-4.7=0.3
Hiç bi etkileşim yapmazsa 5 ev İle çıkar
ekstra olarak elektron atoma çarpınca enerjisinin bir kısmını verdiğini düşünelim . Bu durumda atomu uyarmıyor ama enerjisinin bır kısmını vererek çıkıyor.
Eğer son yazdığım doğru bi ifadeyse sorunun çözümü bu olmalı fakat soruyu bu tarzda sorduğunu sarnmıyorm. Sorunun cevabı yanlıs olmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keiraknightley -- 19 Mayıs 2014; 20:27:41 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: zubalop
quote:
Orijinalden alıntı: musaalperen
II. öncül olabilirmuydu arkadaşlar oluyorsa açıklaması nasıl ?
Elektron her türlü enerjiyi aktarabilir 0,564 ev bile verebilir atıyorum. Çarpışma durumuna göre olabilir. Tam enerji veren fotondur ya üst yörüngelere çıkarır ya da uyaramaz. Edit: Bilgi hatası olabilir söylediğimde bakıcam kitaba şu an yazdığımı dikkate alma
Emin misin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: YOKEDİCİİİ
quote:
Orijinalden alıntı: zubalop
quote:
Orijinalden alıntı: musaalperen
II. öncül olabilirmuydu arkadaşlar oluyorsa açıklaması nasıl ?
Elektron her türlü enerjiyi aktarabilir 0,564 ev bile verebilir atıyorum. Çarpışma durumuna göre olabilir. Tam enerji veren fotondur ya üst yörüngelere çıkarır ya da uyaramaz. Edit: Bilgi hatası olabilir söylediğimde bakıcam kitaba şu an yazdığımı dikkate alma
Emin misin?
Değildim zaten yazdığım yanlışmış
-
Işımada foton enerjisini bulmaz mıyız elektron enerjisi ne alaka anlamadım ben?
foton ile elektronlu soruları farklı farklı yapıyoruz, foton olunca bombardıman etmek icin verilen enerjinin grafikte olması gerekiyor yahut bir altındaki enerji düzeyine indirgeyerek işlem yapıyoruz, elektronun enerjisi için ise verdiği değerden grafikte altında kalan enerjileri cıkartıyoruz 5-4,7=0,3 biri bu 5-3=2 biri de bu, diğerini ise 4,7 büyük bir enerji olduğu için birkez daha uyarılabilir 4,7-3=1,7 eğer bu değer 3 den daha büyük bir değer olsaydı onu birkaç kez daha -3 yaparak diğer değerini/değerlerini bulabilirdik -
quote:
Orijinalden alıntı: ahbeazizim
foton ile elektronlu soruları farklı farklı yapıyoruz, foton olunca bombardıman etmek icin verilen enerjinin grafikte olması gerekiyor yahut bir altındaki enerji düzeyine indirgeyerek işlem yapıyoruz, elektronun enerjisi için ise verdiği değerden grafikte altında kalan enerjileri cıkartıyoruz 5-4,7=0,3 biri bu 5-3=2 biri de bu, diğerini ise 4,7 büyük bir enerji olduğu için birkez daha uyarılabilir 4,7-3=1,7 eğer bu değer 3 den daha büyük bir değer olsaydı onu birkaç kez daha -3 yaparak diğer değerini/değerlerini bulabilirdik
Saçmalık 3 den 2 ye ışıma yaptırırken elektron 1.7 lik enerji verir gelen elektronda 3.3 lük enerji kalır 3.3 ile ayrılır. 1.7 lik enerji ile ayrılması imkansız bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOKEDİCİİİ -- 19 Mayıs 2014; 20:51:27 >
quote:
foton ile elektronlu soruları farklı farklı yapıyoruz, foton olunca bombardıman etmek icin verilen enerjinin grafikte olması gerekiyor yahut bir altındaki enerji düzeyine indirgeyerek işlem yapıyoruz, elektronun enerjisi için ise verdiği değerden grafikte altında kalan enerjileri cıkartıyoruz 5-4,7=0,3 biri bu 5-3=2 biri de bu, diğerini ise 4,7 büyük bir enerji olduğu için birkez daha uyarılabilir 4,7-3=1,7 eğer bu değer 3 den daha büyük bir değer olsaydı onu birkaç kez daha -3 yaparak diğer değerini/değerlerini bulabilirdik
böyle bişey yok.
Enerji seviyesi 1.5 olsaydı 5 enerjili elektron atomu 3 kere bile uyarabilirdi
ama 4.7 enerji seviyesi olan atomu uyarınca 0.3 enerjisi kalır . Bunla bi yeri uyaramaz.
Enerji seviyesi 1.5 olsaydı
5-1.5=3.5
3.5-1.5=2
2-1.5=0.5 derdik
Fakat soruda atomun uyarıldığından bahsetmiyor. Yani elektron bi enerji seviyesinden öbürüne gitmiyor. Ha gidiyor da olabilir. Soruda zaten olasılığı sormuş
Gittiğini varsayarsak 5-3=2
5-4.7=0.3
Eğer uyarmadığını varsayarsak bu durumda işler değişiyor.
Hiç uyarmadan çıkarsa 5 olur
Eğer elektrona biraz enerji aktarırsa her hangibir değerle çıkabilir (bu son yazdığımdan emin değilim.) bilen birisine sormak gerekli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keiraknightley -- 19 Mayıs 2014; 20:54:39 >
-
Ben böyle öğrendim, saçma mı değil mi diye sormadım size
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbeazizim -- 19 Mayıs 2014; 20:58:30 > -
quote:
Ben böyle öğrendim, saçma mı değil mi diye sormadım size
Kardozo 5 lik elektron enerjisinin 1.7 sini 3 ten 2 düşürmek için verir kendisi 3.3 ile uzaklaşır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X