Şimdi Ara

Atom Madde midir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu aralar kafama bu soru takıldı. İlk etapta saçma geliyor soru fakat biraz düşününce "ne alakası var değil tabiiki" deyip işin içinden çıkmak zorlaşıyor. Şunu düşünün; madde dışı bir oluşum, maddeyi oluşturabilir mi?

• evet atom bir maddedir.
  • quote:

madde dışı bir oluşum, maddeyi oluşturabilir mi?

Maddeyi nasıl tanımladığına bağlı bu soru.

Şöyle de bir şey var, maddeden enerji elde edilebilir nükleer çekirdek tepkimeleri ile, peki enerjiden madde oluşturulabilir mi?

Bunun cevabı için yapıldı biraz da Cern Deneyi.
  • uzayda yer kaplayan herşey maddedir
  • string teorisine bakmani tavsiye ederim
  • Arkadaşlar geniş fen bilgim yok da atom maddenin en küçük hali değil mi? E o zaman atom da maddenin bir parçasıdır maddedir yani. Yanlış anlamayın kol insanın parçası o zaman kol insandır demiyorum ama bu durumda böyle bir sonuç çıkarılabilir.
  • Kütlesi bile var neden madde olmasın ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Madde konusunda hem fikiriz madem, peki formu nedir? Katı sıvı veya gaz diyemiyoruz çünkü maddenin hali diye atomların birbirlerine olan çekim kuvvetini açıkladık hep. O zaman atomun bir hali yok mudur?
  • Atom bence katıdır açıklamaya uğraşmak istemiyorum ama :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Atom bence katıdır açıklamaya uğraşmak istemiyorum ama :D

Bana da öyle geliyor fakat emin olmak lazım
  • maddelerin hali o kucuk parcalarin aralarinda yaptiklari baglarla alakali . yani atom icin hal aranmaz diye dusunuyorum. yani hal arama kosulu bag yapilari ..
  • Evet kesinlikle öyle. Fakat atoma madde diyorsak, bir form aramak zorunda değil miyiz?
  • Ya beyler atom katıdır yani sonuçta mantıken ama o kadar küçük ki kütlesi etki etmiyordur ama katıdır. Yani gaz bile sonuçta belli parçalardan oluşuyor ayrık sadece atomlar o yoğunluk yok yani. Sonuçta form dediğiniz de maddenin halidir yani bitişik olursa yoğun katı ayrık olursa gaz ama katı yapılardan oluşur diye düşünüyorum:D

ayrıca biri de böyle bişey demiş benim dediğime yakın yani :Dhttp://wiki.answers.com/Q/Are_atoms_solid_liquid_or_gas
  • hayır atom madde değildir
    bakınız kuantum fiziği
  • @Escape, olaya mantıken diye baksaydım zaten konuyu açma gereği bile duymazdım

@azman çavuş, mesela kuantum fiziğindeki ne ile açıklayabilirsiniz bu durumu?
  • sen madde olmasını istiyorsan atom madde olur istemiyorsan madde die bişi yoktur ki :) al sana kuantum madem öle :)
  • Bknz. Çift yarık deneyi. Atom hem madde hem ışık gibi davranır.
  • maddenin en küçük yapı taşına atom denir.o halde atom madde değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _-TaicHi-_

Bknz. Çift yarık deneyi. Atom hem madde hem ışık gibi davranır.

Foton oğlum o. Atom maddedir. Elementin kimyasal özelliklerini gösteren en küçük birimdir. Proton, nötron ve elektronların da kütlesi vardır fakat bunlar atomun yükleridir. Tek başlarına kimyasal özellik gösteremezler. Kimyasal özellik ise maddelerin birbirleri ile yaptıkları elektron alışverişi demektir. Kimyasal tepkimeler ve maddelerin birbirleriyle olan etkileşimlerin temel sebebi budur. Elektron sayısı ise proton sayısına bağlıdır. Maddenin hali ise moleküllerin kendi aralarında düzenli olup olmamasına bağlıdır. Düzensiz moleküller titreşirler. Bu titreşme sonucu birbirlerinden uzaklaşırlar. Maddenin hali kalıplaşmış bir tabir olduğu için atomun hali vardır yoktur tartışması gereksizdir.

Edit: O dediğin cümlenin de aslı şöyledir: "Işık hem madde hem de enerji gibi davranır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Ulrich -- 21 Ocak 2011; 23:35:07 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.