Şimdi Ara

O2 H2 gibi maddelerin element olarak geçmesinin mantığı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ULAN H DA ELEMENT H2 DE ELEMENT BU NE KADAR SALAKÇA BİR ŞEY YA KESİN BİLGİ ELEMENT OLARAK GEÇİYOR PALME DE ELEMENT OLARAK ALMIŞ ALLAH KAHRETSİN BÖYLE MALCA BIR ŞEY OLAMAZ BİRİ 2 ATOMLU MOLEKÜL BİRİ BİLDİĞİN ATOM NASIL İKİSİ DE ELEMENT OLUR DÜMBELEKLER BUNU KABUL ETMİYORUM IUPAC SESİMİ DUY DEĞİŞTİR ŞU GERİZEKALILIĞI KAFAM KARIŞIYOR BUNUN BİR MANTIĞI VAR MI ALLAH AŞKINA VAR MI BİRİ BANA ANLATSIN ÜMMETİ MUHAMMED AŞKINA ANLATSIN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hacı H atomik yapılı element, H2 ise molekül yapılı element burda karıştırılacak bir şey yok :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 4 Ağustos 2021; 17:25:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Moleküler element işte. H diye bir şey yok doğada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O3(ozon) peki?

• MuhtarTebogo kullanıcısına yanıt

Aynısını soracağım mesela ozon? Doğada en fazla bulunan allotrop o2 tamam, ama o da aynı atomlardan oluşmuş bir molekül değil mi?

• benivieni B kullanıcısına yanıt

o da moleküler element doğada en çok bulunan hali O2nin allotropu

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

Ama ozonu birçok Türkçe kaynakta bileşik olarak gördüm ben. Şu an yabancı bir güvenilir kaynak arıyorum. Benim kafamı karıştıran nokta bileşik tanımı ve kimyasal türlerin sınıflandırılması. Atom molekül iyon diye 3e ayırıyoruz. Molekülü element molekülü ve bileşik molekülü diye 2ye ayırıyoruz. Periyodik sistemde gördüklerimiz atom oluyor. Sadece tek tür element içeren 2den fazla atomlu şeylere element molekülü diyoruz. Fakat burada elementleri atomik element ve moleküler element olarak ayırıyoruz. Yani anlamadığım şey kimyasal tür sınıfında ayrı başlıklara ayırıyoruz, ama aslında ikisi de hidrojen elementi oluyor. Kafamı bu karıştırıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: benivieni

Ama ozonu birçok Türkçe kaynakta bileşik olarak gördüm ben. Şu an yabancı bir güvenilir kaynak arıyorum. Benim kafamı karıştıran nokta bileşik tanımı ve kimyasal türlerin sınıflandırılması. Atom molekül iyon diye 3e ayırıyoruz. Molekülü element molekülü ve bileşik molekülü diye 2ye ayırıyoruz. Periyodik sistemde gördüklerimiz atom oluyor. Sadece tek tür element içeren 2den fazla atomlu şeylere element molekülü diyoruz. Fakat burada elementleri atomik element ve moleküler element olarak ayırıyoruz. Yani anlamadığım şey kimyasal tür sınıfında ayrı başlıklara ayırıyoruz, ama aslında ikisi de hidrojen elementi oluyor. Kafamı bu karıştırıyor.

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Ozone

"Ozone is an elemental molecule with formula O3."

Amerika'nın ulusal tıp kütüphanesine bağlı bu site.

• Bileşik olması için farklı tür atomlar bulunması gerekiyor. Bu şekilde ayrım yapabilirsiniz.

• Moleküler: birden çok atom
    Bileşik: birden çok farklı cins atom

Ozona bileşik diyen fedoncudur. Moleküler yapılı element diyebiliriz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MuhtarTebogo kullanıcısına yanıt

Tamamdır çok teşekkür ediyorum hocam çok iyi anladım. Bilimsel kaynak için ayrıca teşekkür ederim

• Çok teşekkürler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.