|
Kıyasladığınız araçların sınıfı farklı.. Bırakın turbo-atmosferik kıyaslamasını, İki tane turbo motoru veya iki tane atmosferik motoru da kıyaslayamazsınız motorlar dışındaki bir çok şeyi sabitlemeden.. Yani çıkıp 1.0 turbo Fiesta, 1.4 turbo Golften az yakıyor, yani Fordun motoru daha az yakıyor demek gibi bir şey bu. Sizin verileriniz için söylemiyorum verilere bakmadım zaten. ama Tce Clio ile en azından 1.5 Yaris'i kıyaslamanız lazım. bir aydır da ben kullanıyorum 1.5 125 beygir cvt Yaris, kendi aracım 1.4 turbo Astra k. 34 litre yakıtla 600kmye yakın yol yapıyor izmir şehir içi.. 5.5 litre gibi ortalamam var. tek kişi sakin giderim ama epey trafik de oluyor.. gerçekten astradan sonra aylık depo masrafım 3'te 1 oranında düştü. Ama tutup Astra motoru ile de kıyaslayamam yani, atmosferik az yakıyor falan diyemem.. çünkü o araç daha ağır.. tam otomatik şanzımanı var ve motor hem daha güçlü, hemde en en önemlisi daha eski bir makina.. belki 10 yıllık dizayn. Toyotanın 1.5i çok yeni bir motor. Doğrudan motorları kıyaslamak bu yüzden zor bir konu.. çok az araçta denk getirmek mümkün. biz aslında komple araç kıyaslıyoruz. çıkan sonucu doğrudan motorun kendine havale ediyoruz ki hatalı bir tutum bu.. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt