Şimdi Ara

Atlanta Receiver | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz. (166. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.660
Cevap
42
Favori
820.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ziggy35

Sevgili Arkadaşlar,
    Ben 2 aydır Atlanta HDbox kullanmaktayım. Daha önce Dreambox 500s kullanıyordum. HD yayınları izlemek istediğim için bir dostumun tavsiyesi ile Atlanta HD Box aldım. Cihazı ilk aldığım dönemde yazılımın versiyonu 1.77 idi. Bu forumda sizler tarafından bahsedilen donmalar, cihazın kilitlenmesi gibi sıkıntılarım epeyce oldu. Hatta DM500s i değiştirdiğim için epeyce pişman oldum. yeni yazılımları güncelledikçe cihazın kilitlenmesi azaldı. son olarak 1.81 yazılımı güncelledim. şimdilik cihazın kilitlenmesi sorunum olmadı. Fakat donmalar halen oluyor. Bu sanırım serverdan kaynaklı donmalar..
    Benim bu konuyla ilgili birkaç sorum olacak
    1- Sizlerin yeni yazılıma geçerken fabrika ayarlarına dönüş yaptığınızı okudum önceki sayfalarda. Ben böyle bişey yapmadım. sadece tüm yazılım geçişlerinden önce USB'den yedek aldım. Ardından da otomatik yazılım güncelleme ile yeni versiyona geçtim. Bu eksik yada yanlış bir işmidir?
    2- Aldığım yedekte bulunan kanal listesini forumdan önceki sayfalarda linki olan PM Editor v.2.3 ile kanal listesini görebiliyorum. Fakat tanımlamış olduğum buketleri göremiyorum. listedeki kanalların da hangi buketlerde olduğunu göremiyorum. bu programın yeni versiyonları varmıdır buketleri görebileceğimiz? Dreambox tan Buket olayına oldukça alışmıştım.
    3- Forumda fabrika ayarlarına dönmeden önce Server tanımlarınının yedeğini almamız tavsiye ediliyor. Bu ayrı bir işlemmidir? Yoksa USB'ye yedek alma işlemi (kanalların yedeğini aldığımızda) ile bu iş te yapılmış oluyor mu? Server tanımlarını server hizmeti aldığım yer yapmıştı. Bende kullanıcı kodu, şifresi ve server ile ilgili diğer bilgiler mevcut değil.
    4- DT'ün HD kanllarını da seyredebiliyorum. Fakat gizli tarama ile birkaç defa tarama yapmama karşın dt'ün Salon1 ve Salon2'si listemde çıkmıyor. Bunun için ne tavsiye edersiniz?
    teşekkür ederim.

1) hayır yaptığınıza tam olarak yanlış denmez ama fabrika ayarlarına dönmenin faudası var deniyor.
    2)buket kullanmıyorum bilgim yok
    3)bilgisayaradan atlantanın sayfasına girerek bilgilerinize ulaşabilirsiniz oradan server bilgilerini not alın ör: 192.168.0(ya da1 olur).2(bu sayını yerine atlantanın aldıpı ip no yazılacak:8080
    4)10845 v 30000 network açıktarama yapın.

• quote:

Sevgili Arkadaşlar,
    Ben 2 aydır Atlanta HDbox kullanmaktayım. Daha önce Dreambox 500s kullanıyordum. HD yayınları izlemek istediğim için bir dostumun tavsiyesi ile Atlanta HD Box aldım. Cihazı ilk aldığım dönemde yazılımın versiyonu 1.77 idi. Bu forumda sizler tarafından bahsedilen donmalar, cihazın kilitlenmesi gibi sıkıntılarım epeyce oldu. Hatta DM500s i değiştirdiğim için epeyce pişman oldum. yeni yazılımları güncelledikçe cihazın kilitlenmesi azaldı. son olarak 1.81 yazılımı güncelledim. şimdilik cihazın kilitlenmesi sorunum olmadı. Fakat donmalar halen oluyor. Bu sanırım serverdan kaynaklı donmalar..
    Benim bu konuyla ilgili birkaç sorum olacak
    1- Sizlerin yeni yazılıma geçerken fabrika ayarlarına dönüş yaptığınızı okudum önceki sayfalarda. Ben böyle bişey yapmadım. sadece tüm yazılım geçişlerinden önce USB'den yedek aldım. Ardından da otomatik yazılım güncelleme ile yeni versiyona geçtim. Bu eksik yada yanlış bir işmidir?
    2- Aldığım yedekte bulunan kanal listesini forumdan önceki sayfalarda linki olan PM Editor v.2.3 ile kanal listesini görebiliyorum. Fakat tanımlamış olduğum buketleri göremiyorum. listedeki kanalların da hangi buketlerde olduğunu göremiyorum. bu programın yeni versiyonları varmıdır buketleri görebileceğimiz? Dreambox tan Buket olayına oldukça alışmıştım.
    3- Forumda fabrika ayarlarına dönmeden önce Server tanımlarınının yedeğini almamız tavsiye ediliyor. Bu ayrı bir işlemmidir? Yoksa USB'ye yedek alma işlemi (kanalların yedeğini aldığımızda) ile bu iş te yapılmış oluyor mu? Server tanımlarını server hizmeti aldığım yer yapmıştı. Bende kullanıcı kodu, şifresi ve server ile ilgili diğer bilgiler mevcut değil.
    4- DT'ün HD kanllarını da seyredebiliyorum. Fakat gizli tarama ile birkaç defa tarama yapmama karşın dt'ün Salon1 ve Salon2'si listemde çıkmıyor. Bunun için ne tavsiye edersiniz?
    teşekkür ederim.

Donma derken kastınız cihazın donması mı ? Yani fişi çıkarıp takmak zorunda mı kalıyorsunuz ? Yoksa yayın mı donuyor (Bu sırada kanal değiştirebilirsiniz mesela)?

İkisini birbirinden farklı eğer ilki ise sorun cihazdan ikinci ise sorunun serverdan kaynaklandığını gösterir.

• Sevgili Ufuk,
    Cihazın donmasını Cihaz kilitleniyor diye açıklamaya çalışmıştım. Server'dan kayanklı donmaları ise sadece donma ile belirttim. Yani 2 gün önce güncellediğim 1.81 den sonra Cihaz kilitlenmiyor(donanımsal olarak-fişi sökip takmam gerekmiyor), server kaynaklı donmalar nadirde olsa olmaya devam ediyor.
    İlgin için teşekkür ederim. Sorularıma yanıt bulmamda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler.
    zeki
  • Bende yeni aldımda ondan endişe yaşıyorum. Aynen senin gibi Dm500 den terfi edeceğim. Alında öyle aşırı donma olmuyordu ama Şimdi bu atlanta da donma olması beni rahatsız eder açıkcası. Bende cevapları bekliyorum bu konu hakkında.
  • teşekkürler

aldığım yerden yüklenen kanal listelerinden e3 te hiç kanal yok. daha önce dgturk ten aynı uydudan izliyordum uydu arama yapıp buldum. ancak hazır gelen kanal listelerini değiştirmem gerekiyor ve çok sıkıcı ve uzun. favorilerde istediğim kanalın sırasını değiştirebiliyor muyum onu çözemedim.

Ayrıca hep full hd deniyor ancak benim televizyonun samsung 40r81b 3 senelik ve hd ready. 1080i destekliyor ve çok da güzel çalışıyor. 2 farklı yere sormuştum yok full hd olması lazım çalışmaz diye satmadılar. okuduğum özelliklere göre çalışması lazım diyordum ve komşumunkini deneyip onun aldığı yerden aldım. server konusnda da komsuma güvenmek durumundaydım ve 6 ay bir şekilde geçecek. ara ara şifreleri açmama problemi var ancak benim bulunduğum bölgede ttnet devamlı gidip geliyoronun için çozmeme yapmasını simdilik normal karsılıyorum. superonline gelsede kurtulsam.

almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim hd performansı çok iyi.

• bu arada yazılım sürümü 1.81 herhalde iyi ve kurcalamayayım değil mi?

Orijinalden alıntı: ginda

bu arada yazılım sürümü 1.81 herhalde iyi ve kurcalamayayım değil mi?

Stabil çalışıyorsa kurcalamanıza gerek yok zaten. Hayırlı olsun...

Sevgili modakartalı
    dediğin frekansta tarama yaptım. sorunum giderilemedi. Sanırım ben bir bilgiyi katarmayı atladım. Ben apartmanda merkezi sistem anten kullanıyorum. Eutelsat antenin lnb si mdu4 tipinde

Al bu hazır kanal listesini yükle :) aradaki çizgiyi kaldırmayı unutma
    http://hot-file.com/dl/95333779/3b148b0/11uydu.zip.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuz11 -- 9 Ocak 2011; 11:51:21 >

Gücüne güç katmaya geldik
    Formanda ter olmaya geldik
    BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik

• bu cihazı 400 tl gibi satın alabileceğim sıfır ambalajında ve garantili bir yer var mı rica etsem link verir misiniz?

Bir de d smart kartlarını destekliyor değil mi atlanta 800 hd box

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freddia -- 9 Ocak 2011; 14:42:03 >
  • Önünde tuşlu olan modeli işte. Kapatmak tuşu ve kanal değiştirme tuşu var. Eskiden takıldıgnda kapatmak iin fişi çekmek gerekirdi bu sorun kalktı ortadan. Alıncaksa t tuşlusu alınmalı . Fark çok değil zaten 20 lira fln.

Orijinalden alıntı: Freddia

peki t tuşu olmayan modelin kumansında da mı kapatma tuşu yok

Olur mu öyle şey yahu! Tabii ki de kumandadan kapanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 9 Ocak 2011; 19:07:43 >
    3) Yedek alma dışında fabrika ayarlarına dönmeden önce ne yapmak gerekli?
    4) Son olarak cihazı en stabil şekliyle kullanmak istiyorum... Server ın ve cihazın daha iyi çalışabilmesi için önerebilecekleriniz var mı? Dns ayarları veya önerebileceğiniz başka şeyler?
    Tek tek yanıtlarsanız sevinirim...

All success comes from a combination of implementation and knowledge.
    Knowledge alone is meaningless without action.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DasheriM

quote:

Orijinalden alıntı: Freddia

peki t tuşu olmayan modelin kumansında da mı kapatma tuşu yok

Olur mu öyle şey yahu! Tabii ki de kumandadan kapanıyor...

hmm e ne güzel. o zaman çok da önemli gelmedi bana t tuşlu modeller tabi kumandanın bozulma olasılığını saymazsak :)

Candostum ,
    bazen Cıhazın ağ menusunde ıken veya serverdan Kanal izlerken cıhaz donuyor ve kumandadan
    hıc bır sekılde ne kanal degısıyor nede kapatabılıyorum hıc bır tusu calısmıyor kumandanın,

aletın fısını cekmeden cıha kendıne gelmıyor?

acaba sorun ne olabılır?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.