Şimdi Ara

Atlanta Receiver | Genel Konu | Sorularınızı bu konuya sorunuz. (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.660
Cevap
42
Favori
820.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: candostum2007

quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzlukta

arkadaşlar dsmart hd kart bu forumda satan varsa bana ozelden ulaşsın

D SMART 170tl yıllık alabılıyorsun ancak yıllık 170tl lıkkampanyada sınemapaketı dahıl degıldır bence en saglıklısı d smart musterı hızmetlerını arayarak alabılırsın
    ben 150tllıkkampanyadan almıstım surem bıttı 289tl lık yıllık full aldım hatta onumuzdekı gunlerde 3 tane yenı hd sınema paketı eklenecek bunlardanda yararlanabılıyorum.

Candostum ben dsmart üyesi deilim modülüm yok dsmart full paket dediginiz 289 tl paketi alsam modül veriyorlarmı?
  • Merhaba. Arkadaşlar bende bu üründen alıcamda. Araştırmalarım sonucu en güvenilir ve stabil olarak bunu buldum. Acaba Atlanta HD Box ile T tuşlusu arasında bir fark var mı? Sizce hangisini alayım. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar...
    _Kamillica-x_
  • quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

Merhaba. Arkadaşlar bende bu üründen alıcamda. Araştırmalarım sonucu en güvenilir ve stabil olarak bunu buldum. Acaba Atlanta HD Box ile T tuşlusu arasında bir fark var mı? Sizce hangisini alayım. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar...

tek fark tuşlu olması. bende de T tuşlusu var. sorun yaşamıyorum. doğru karar vermişsin. tebrikler. candostum a pm at özel fiyat versin.

Merhaba. Arkadaşlar bende bu üründen alıcamda. Araştırmalarım sonucu en güvenilir ve stabil olarak bunu buldum. Acaba Atlanta HD Box ile T tuşlusu arasında bir fark var mı? Sizce hangisini alayım. Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar...

Çok fark yoksa t tuşulu al cihazı üstündeki dümeden açıp kapatabilirsin öbürküsünde cihazın fişini çekmenen gerekiyor.

Orijinalden alıntı: modakartalı

quote:

Çok fark yoksa t tuşulu al cihazı üstündeki dümeden açıp kapatabilirsin öbürküsünde cihazın fişini çekmenen gerekiyor.

Evet. DM500 de bıkmıştım bunu yapmaktan. Pişman olmam değil mi bu cihazdan ???

quote:

Orijinalden alıntı: modakartalı

quote:

Evet. DM500 de bıkmıştım bunu yapmaktan. Pişman olmam değil mi bu cihazdan ???

Elektronik şans işidir bazen süper cihaz denk düşer bir kere bile problem yaşamazsın bazen dertte kurtalmazsın , ben genel olarak memnunum bazen server kaynak problemler yaşamıor değilim .

• 177-t2 yazılımı bana daha güzel geldi. CCCam performansını uzun süre test edemedim ama genelde iyi. Siz ne düşünüyorsunuz?
    Şimdi yeni gelen ürünüm sorunsuz çok şükür.
    Burdan kendilerine müşteri memnuniyetli yaklaşımları için teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wapcep_scrol -- 7 Ocak 2011; 13:49:09 >
    İki gündür forumu inceliyorum. Hd receiver almak istiyorum. Kafamda Dreambax marka cihaz vardı fakat fiyatlarının yüksek olması dolayısı ile beklemeye karar vermişken Atlanta'yı duydum.Bu cihazı çok iyi bildiğinizi ve satışını yaptığınızı öğrendim.Lütfen sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
    1- Hangi modeli önerirsiniz.
    2- Atlanta HD800 modelinin HDMI çıkışı yok DIVI çıkış var. Kutudan DVI to HDMI kablo çıkıyor ama sinyal kaybı olacağı kesin.Neden Direkt HDMI çıkış yapmamışlar. Bu haliyle HD800 modeline soğuk bakıyorum. Siz ne dersiniz. Üstelik bu model Dreambax 800 ile aynı kasaya sahip.Acaba onun kopyası mı?
    3- Atalanta cihazların Dreambax'ın garantili kopyası olduğu söyleniyor ne dersiniz.
    4- Atlanta HD800 modeli ile önceki modellerin (örneğin T modeli) farkı nedir? Bir kullanıcı olarak ben bundan nasıl etkilenirim? (Server aboneliği düşünüorum)
    5- Atlanta HD800 den önceki modellerde de Linux işletim sistemi var mı?
    6- Foruma özel fiyat demişsiniz.Bu cihazların bize fiyatı ne olur?
    Not:Cevaplarınızı PM ye atsanız da olur. Detaylı cevaplarınızı bekliyorum. İlginize ve sabrınıza şimdiden teşekkür ederim.
    Selamlarımla....

• quote:

Orijinalden alıntı: turgut78

İki gündür forumu inceliyorum. Hd receiver almak istiyorum. Kafamda Dreambax marka cihaz vardı fakat fiyatlarının yüksek olması dolayısı ile beklemeye karar vermişken Atlanta'yı duydum.Bu cihazı çok iyi bildiğinizi ve satışını yaptığınızı öğrendim.Lütfen sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
    1- Hangi modeli önerirsiniz.
    2- Atlanta HD800 modelinin HDMI çıkışı yok DIVI çıkış var. Kutudan DVI to HDMI kablo çıkıyor ama sinyal kaybı olacağı kesin.Neden Direkt HDMI çıkış yapmamışlar. Bu haliyle HD800 modeline soğuk bakıyorum. Siz ne dersiniz. Üstelik bu model Dreambax 800 ile aynı kasaya sahip.Acaba onun kopyası mı?
    3- Atalanta cihazların Dreambax'ın garantili kopyası olduğu söyleniyor ne dersiniz.
    4- Atlanta HD800 modeli ile önceki modellerin (örneğin T modeli) farkı nedir? Bir kullanıcı olarak ben bundan nasıl etkilenirim? (Server aboneliği düşünüorum)
    5- Atlanta HD800 den önceki modellerde de Linux işletim sistemi var mı?
    6- Foruma özel fiyat demişsiniz.Bu cihazların bize fiyatı ne olur?
    Not:Cevaplarınızı PM ye atsanız da olur. Detaylı cevaplarınızı bekliyorum. İlginize ve sabrınıza şimdiden teşekkür ederim.
    Selamlarımla....

Selam,

Atlanta 800HD cihaz, Dreambox 800HD ile aynı cihaz olduğu için, Atlanta 800HD ile ilgili
    sorularınızın bir kısmına yanıt vereyim.

2. Cihazdaki DVI çıkış üzerinden seste iletilebilmektedir. Yani tv'nize bağlarken DVI to HDMI
    kablo ile bağlayayacaksınız. Başka bir işleme gerek yok. Digital bağlantıda sinyal kaybı
    yaşanmaz. Sistemin sayısal mantıkla çalışması nedeniyle... Dreambox 800HD ile donanım
    olarak bire bir aynı cihazdır. Kısaca orijinal Dreambox'ların klonlanmış halidir diyebiliriz.
    Orijinal Dreambox'lar ile bu cihazlar arasındaki tek fark sim kart'ın Alman Dream Multi Media
    firması tarafından image yüklemeleri için ruhsatlandırılması işlemidir. Bu cihazlara da
    image'lar bir iki küçük ayrıntıya dikkat ederek kolayca yüklenebilmektedir.

Yalnız unutmamanız gereken en önemli husus; Atlanta 800HD'de sim kart sürümü 1.0'dır.
    Bu da cihaza sınırlı sayıda image yüklenebilmesi demektir. Daha geniş image yükleme
    imkanından yararlanmak istiyorsanız, 2.01 sim'li klon Dreambox almalısınız.

3. Doğrudur! İthalatçı firma 2 yıl garanti vermek zorundadır.

Kolay gelsin.

• sayın serkanguzel_
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. DVI çıkış hala kafamı kurcalıyor. Neden HDMI değil?

sayın serkanguzel_
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. DVI çıkış hala kafamı kurcalıyor. Neden HDMI değil?

hocam cihaz birebir DM 800HD nin kopyası olduğu için dvi var. Sebep budur yani.. tek farkı kasası, dreambox değilde atlanta yazıyor. ha Ali Veli, ha Veli Ali. Fark yok yani..

sayın serkanguzel_

Tekrar selam,

DM 800HD'ler üretildiği tarihlerde, Alman "Dream Multi Media" firması, HDMI çıkışını
    genel özellikleri ile kullanabilme ruhsatını alamamıştı...

Genel özelliklere ait ruhsatlandırma; sayısal kaynağın ses ve görüntü olarak iletilmine verilen izindir.

Birde HDCP koruması ilişkin izin vardır. Bu da kaynakta (her hangi bir kaynak olabilir.
    stream, harddisk gelen görüntüler v.s.) HDCP koruması varsa, HDCP korumalı kanakları
    cihazın HDMI portu üzerinden ancak 720x576 çözünürlükte iletebilecek demektir.

Alman "Dream Multi Media'nın Dreambox markası ile sattığı cihazlarının tamamında
    HDCP koruması kapalıdır. Yani cihaz HDCP korumalı 1920x1080 medyaları, 720x576
    çözünürlükte gösterebilecektir.

HDCP korumasına gelince; uydudan HDCP korumalı yayın yok denecek kadar azdır.

Diğer kaynakardan alınmış, örneğin bir DVD'nin bire bir kopyası çıkarılmış ise, HDCP
    koruması nedeniyle, medya ancak düşük çözünürlükte izlenebilecek demektir. Ancak kopya
    alınma işleminde, HDCP korumasıda kırıldığından kopyalanmış medyalar orijinal
    çözünürlükleri izlenebilmektedir.

Kısaca Dreambox'larda HDCP korumasının kapalı olmasının da pratikte bir anlamı
    bulunmamaktadır.

Son söz; Dreambox 800HD cihaz, DVI port üzerinden sesi de iletebildiği için HDMI çıkışının
    kullanılmamış olmasının yaratacağı bir dezavantaj söz konusu değildir.

Umarım kafanızdaki endişe yaratan sorulara açıklık getirebilmişimdir.

Saygılar, sevgiler.

• Serkangüzel_ kardeşim sorularıma gösterdiğin ilgi için teşekkür ederim. Ben de yeni öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dreambax hd800 es modelini çıkarmış.Bu modelde HDMI çıkış var. Galiba onlarda bu eksikliğin farkına varmışlar. Tekrar teşekkür ederim. Selamlar....

Yeni çıkan Dreambox 800 HD "se" modeli;

SE = Second Edition, yani 800 HD modelinin ikinci donanım sürümü oluyor.

Bu ikinci sürümde, işlemci hızı 400 Mhz.dir. Eskisinde 300 Mhz. idi ve cihaz biraz ağır
    çalışmaktaydı...

Bahsettiğiniz gibi SE sürümlü cihazda HDMI portu bulunmaktadır.
    kanal listeleri oluşturmak ile uğraşıyorum
    deneyimli arkadaşlara sorum ilk olarak yapmam gereken birşeyler var mıdır?
    teşekkürler

Orijinalden alıntı: ginda

herkese merhaba
    bugün atlanta hd t tuşlu aldım ve aranıza katıldım
    kanal listeleri oluşturmak ile uğraşıyorum
    deneyimli arkadaşlara sorum ilk olarak yapmam gereken birşeyler var mıdır?
    teşekkürler

Hangi yazılım yüklü en iyi yazılımlar 170 ile 177 . İyi bir serverla anlaşmışsındır umarım . Yaptığın kanal listesini ya bir flasf disce ya da hard disce yedekle .
    Ben 2 aydır Atlanta HDbox kullanmaktayım. Daha önce Dreambox 500s kullanıyordum. HD yayınları izlemek istediğim için bir dostumun tavsiyesi ile Atlanta HD Box aldım. Cihazı ilk aldığım dönemde yazılımın versiyonu 1.77 idi. Bu forumda sizler tarafından bahsedilen donmalar, cihazın kilitlenmesi gibi sıkıntılarım epeyce oldu. Hatta DM500s i değiştirdiğim için epeyce pişman oldum. yeni yazılımları güncelledikçe cihazın kilitlenmesi azaldı. son olarak 1.81 yazılımı güncelledim. şimdilik cihazın kilitlenmesi sorunum olmadı. Fakat donmalar halen oluyor. Bu sanırım serverdan kaynaklı donmalar..
    Benim bu konuyla ilgili birkaç sorum olacak
    1- Sizlerin yeni yazılıma geçerken fabrika ayarlarına dönüş yaptığınızı okudum önceki sayfalarda. Ben böyle bişey yapmadım. sadece tüm yazılım geçişlerinden önce USB'den yedek aldım. Ardından da otomatik yazılım güncelleme ile yeni versiyona geçtim. Bu eksik yada yanlış bir işmidir?
    2- Aldığım yedekte bulunan kanal listesini forumdan önceki sayfalarda linki olan PM Editor v.2.3 ile kanal listesini görebiliyorum. Fakat tanımlamış olduğum buketleri göremiyorum. listedeki kanalların da hangi buketlerde olduğunu göremiyorum. bu programın yeni versiyonları varmıdır buketleri görebileceğimiz? Dreambox tan Buket olayına oldukça alışmıştım.
    3- Forumda fabrika ayarlarına dönmeden önce Server tanımlarınının yedeğini almamız tavsiye ediliyor. Bu ayrı bir işlemmidir? Yoksa USB'ye yedek alma işlemi (kanalların yedeğini aldığımızda) ile bu iş te yapılmış oluyor mu? Server tanımlarını server hizmeti aldığım yer yapmıştı. Bende kullanıcı kodu, şifresi ve server ile ilgili diğer bilgiler mevcut değil.
    4- DT'ün HD kanllarını da seyredebiliyorum. Fakat gizli tarama ile birkaç defa tarama yapmama karşın dt'ün Salon1 ve Salon2'si listemde çıkmıyor. Bunun için ne tavsiye edersiniz?
    teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.