< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadece_erhan -- 17 Haziran 2019; 20:18:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadece_erhan -- 17 Haziran 2019; 20:18:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Arkadaşlar merhaba.Citroen C Elysee 1.6 vti otomatik arac sahibiyim.LPG sistemim AKL ve daha önce Atiker 3 ohm.luk kırmızı enjektör kullanıyordum 2.0 nozzle ile.Benim aracım cut off dan rolantiye geçerken 1500 devir civarında ve özellikle araç gaz vermeden süzülürken şanzıman tam kilitlemediginde zengin karışıma düşüp arıza lambası yakıyordu.Programdan yolda kontrol yaptığımda bu durumun, benzin enjektör süresi 2 ms. altına düştüğünde, 3 ohm. enjektörlerin 3.40 ms. altına inemedigi için zengin beslenmesinden kaynaklandığını gördüm.Bundan dolayı daha hızlı olduğu icin Vikarslari aldım belki sorun çözülür diye ve iyiki almışım.Vikarslar kesinlikle daha hızlı, daha sessiz ve aracın çalışması daha pürüzsüz bir hal aldı.Yukarida açıkladığım zengin karışım sorunumda böylece çözüldü.Yanliz çok önemli bir detay var, AKL'nin yazılımında(AEB yazılım) enjektörleri AKL New 2.8 ohm olarak seçmek gerekiyor yoksa enjektörler sapıtıyor ve araç 2. vitesten sonra neredeyse yürümüyor.Bu arada bunu da programdaki tüm seçenekleri deneyerek buldum, ustaların hepsi 2 ohm seçilecek dedi ama yanlış.Bu paylaşımı yapma amacim; arabayı aldığım gün Susurluk yolunda evime ulaşamadan motor arıza lambası ve STOP ikazı yanması ile, bir yıl boyunca gitmediği LPG ustası kalmayan(ustalıkları tartışılır) ve sonunda LPG konusunda ihtisas yaparak, enjektör değişimi, ayar, bakım vs. işlemleri kendi yapmaya başlayan biri olarak, benim durumunda olanlara yardımcı olmaktır.Herkese kazasız sürüşler.
|
|
|
|
|
Haydin bakalım atiker uzmanları şu soruma bi cevap verin Ecu SAFEFAST ama enjektörler AHCR grand Bu ecu bu enjektörler ile uyumlu stabil çalışırmı Bakın enjektörler AHCR GRAND ecu SAFEFAST OBDII < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
diğer hangi seçenekler var bilmiyorum ama 2 ohm olan başka seçenekleri deniyorlardı yotube da ayar yapan arkadaşlar oluyordu.ahc kodunu deneyebilirsiniz mesela. |
|
AKL New 2.8 ohm olarak seçmek gerekiyor yoksa enjektörler sapıtıyor ve araç 2. vitesten sonra neredeyse yürümüyor.Bu arada bunu da programdaki tüm seçenekleri deneyerek buldum akl sistem bende kullanıyorum vikars 2 ohm enjektör taktım 2 aydır bu sorunla ugraşıyordum, sanırım sorunumun cevabını sizin yazınızda buldumahc 2 ohm ahc 3 ohm seçiyordum olmuyordu , araç saçmalıyordu bazende yolda giderken aniden stop ediyordu, kablom laptobum var, yarın ilk işim 2.8 ayarlamak, sorunun ortadan kalkacagına inanıyorum bakacaz . teşekkürler bilginizi tecrübenizi paylaştıgınz için |
|