Şimdi Ara

Ati X850XT ile nostaji testleri!!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: volcano1988

5 ve 6. resimdeki tanklı oyunun ismi nedir acaba???Generals tarzı bir oyuna benziyor.

Company of Heroes
  • evet kart bence de tam bir efsane, şu an ellerinde 8800 olan kullanıcılar bile imreniyodur belki, bizim kartlar da böyle efsane olsa diye, ben de X800 gto2 kullanıyorum (x850 tx alıcaktım kalmamıştı )gerçekten bu kart bile şu an ne versen çalıştırıyo en zorlandığı oyun da test drive unlimited ve oblivion ama ikisinde de 4xaa açık oynuyorum 20 fps altındayken gördüğüm çok azdır
    (bu arada kartın çıkış tarihi 2004 ama galiba sadece x850 için o tarih, xt ve xt pe daha sonra çıktı diye hatırlıyorum)

Orjinalden alıntı: Stradale

evet kart bence de tam bir efsane, şu an ellerinde 8800 olan kullanıcılar bile imreniyodur belki, bizim kartlar da böyle efsane olsa diye, ben de X800 gto2 kullanıyorum (x850 tx alıcaktım kalmamıştı )gerçekten bu kart bile şu an ne versen çalıştırıyo en zorlandığı oyun da test drive unlimited ve oblivion ama ikisinde de 4xaa açık oynuyorum 20 fps altındayken gördüğüm çok azdır
    (bu arada kartın çıkış tarihi 2004 ama galiba sadece x850 için o tarih, xt ve xt pe daha sonra çıktı diye hatırlıyorum)

X850 XT PE, 1 Aralık 2004'te çıktı. Gerçekten efsanedir Ati, SM3'ü bilerek koymadı galiba :)

@volcano1988

Oyunun ismi verilmiş

Generals'le alâkası yoktur. Hem mantığı farklı hem de çok daha gerçekçi (yeteri kadar değil ama. Tiger 1'le bir Sherman'ı 4 atışta uçurmak tamamıyla saçmalık ve dengeleri oturtmak için ayarlanan bir durum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 16 Temmuz 2007; 0:28:34 >

• Arkadaşlar ekran kartlarındaki bant genişlini nasıl hesaplıyoduk....
    iyi hoş zamanında iyi karttı, halada bir çok oyunda iyi performans veriri ama, x8.. serisi ile yakın zamanlarda kullanıma çıkmış olan 6800gt veya ultra şu an bile güncel oyunları benzer performans da üstelik tüm sm3.0 efektleri gösterip oynatabiliyorken bu kartı bu kadar övmek ne kadar objektif bir harakettir tartışılır.
    sm3.0 destekleyen oyunları sm2.0 ile oynamak ise gerçek bir oyuncuya yapılan en büyük işkencedir.
    CREATIVE SOUND BLASTER Z SE
    1TB WD BLACK SN850X NVMe / 500GB WD BLUE NVMe
    XPG INVADER CASE / CORSAIR RM1000X SHIFT
    DELL ALIENWARE AW3423DWF 34" QD-OLED 165HZ META QUEST3 / FANATEC CSL-DD
  • Band genişliği hesabını bilen yokmu???

sm3.0 da ne varsa sm2.0b ile alabilirsiniz, doğru düzgün bir fark yoktur, zamanında çok tartışılmıştı.. Pek çok editör ikisini yanyana açsan kimse söyleyemez diyordu o dönemde hangisi sm2.0b hangisi sm3.0 diye.. Ancak iş HDR olunca durum değişir sm3.0 demek sadece HDR demek değil ama HDR en parlak özelliğidir.. HDR yi görmek için ise sm3.0 bir ekran kartına mecbursunuz Ama o zaman zaten bunlar yeni yeni çıkıyordu, varsın o da olmayıversin..

Hepsi ayrı bir yere, hepsi ayrı bir konu, beni en çok hasta eden, ortalıkta söylenen ve bir arkadaşımın ettiği ebleh bir laf.. "ATI nin oyun desteği yok" Bir arkadaşım var, bu lafı söyleyip duruyor, hemde 9800XT, X850XT PE gibi kartlar için.. hem o dönemki nvidia kartlardan hep daha yüksek fsp veren kartlarla yıllarca her oyunu çatır çatır oyna, hemde üstüne böyle "ATI nin oyun desteği yok" gibi ebleh bir laf et!!! Ne demek bu ya nası laf bu ?!! Ne demek "Oyun desteği yok!?" 3. sınıf merdiven altı bilgisayarcılarında filizlenmiş bi laf anladığım kadarıyla...

Gerek 9800XT gerek X850XT PE, kendi dönemindeki nvidia kartlardan hep daha iyi oldular.. X1950 lerde GF7 serisinden iyiydi...

"ATI nin oyun desteği" hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 16 Temmuz 2007; 12:38:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sight

Benim arkadaşımda da X850XT PE AGP versiyonu var, gerçekten çok iyi bir kart..

sm3.0 da ne varsa sm2.0b ile alabilirsiniz, doğru düzgün bir fark yoktur, zamanında çok tartışılmıştı.. Pek çok editör ikisini yanyana açsan kimse söyleyemez diyordu o dönemde hangisi sm2.0b hangisi sm3.0 diye.. Ancak iş HDR olunca durum değişir sm3.0 demek sadece HDR demek değil ama HDR en parlak özelliğidir.. Ama o zaman zaten bunlar yeni yeni çıkıyordu, varsın o da olmayıversin..

Hepsi ayrı bir yere, hepsi ayrı bir konu, beni en çok hasta eden, ortalıkta söylenen ve bir arkadaşımın ettiği ebleh bir laf.. "ATI nin oyun desteği yok" Bir arkadaşım var, bu lafı söyleyip duruyor, hemde 9800XT, X850XT PE gibi kartlar için.. hem o dönemki nvidia kartlardan hep daha yüksek fsp veren kartlarla yıllarca her oyunu çatır çatır oyna, hemde üstüne böyle "ATI nin oyun desteği yok" gibi ebleh bir laf et!!! Ne demek bu ya nası laf bu ?!! Ne demek "Oyun desteği yok!? 3. sınıf merdiven altı bilgisayarcılarında filizlenmiş bi laf anladığım kadarıyla...

Gerek 9800XT gerek X850XT PE, kendi dönemindeki nvidia kartlardan hep daha iyi oldular.. X1950 lerde GF7 serisinden iyiydi...

"ATI nin oyun desteği hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Zamanında tartısılmıstı dedigin, SM3.0 daha yeni piyasaya cıktıgında isguzar editorler tarafından bakın bakın sm2.0 ile sm3.0 arasında hic goruntu kalitesi farkı yok diye anlamsız yazılar yazılmıstı..

Ama zaman icinde oyunlar SM3.0 efektlerini kullanarak SM2.0 ile daglar kadar fark yarattı.. Parallax mapping, depth of field, HDR, Havok FX ve daha bircok yenilik SM3.0 ile geldi...

Zaten yeni directx ilk piyasaya cıktıgında bazı oyunlar sadece ona destek verir ve neredeyse hic goruntu kalitesi farkı olmaz. Suanda lost planet in dx10 unda oldugu gibi...

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

quote:

Orjinalden alıntı: sight

Benim arkadaşımda da X850XT PE AGP versiyonu var, gerçekten çok iyi bir kart..

sm3.0 da ne varsa sm2.0b ile alabilirsiniz, doğru düzgün bir fark yoktur, zamanında çok tartışılmıştı.. Pek çok editör ikisini yanyana açsan kimse söyleyemez diyordu o dönemde hangisi sm2.0b hangisi sm3.0 diye.. Ancak iş HDR olunca durum değişir sm3.0 demek sadece HDR demek değil ama HDR en parlak özelliğidir.. Ama o zaman zaten bunlar yeni yeni çıkıyordu, varsın o da olmayıversin..

Hepsi ayrı bir yere, hepsi ayrı bir konu, beni en çok hasta eden, ortalıkta söylenen ve bir arkadaşımın ettiği ebleh bir laf.. "ATI nin oyun desteği yok" Bir arkadaşım var, bu lafı söyleyip duruyor, hemde 9800XT, X850XT PE gibi kartlar için.. hem o dönemki nvidia kartlardan hep daha yüksek fsp veren kartlarla yıllarca her oyunu çatır çatır oyna, hemde üstüne böyle "ATI nin oyun desteği yok" gibi ebleh bir laf et!!! Ne demek bu ya nası laf bu ?!! Ne demek "Oyun desteği yok!? 3. sınıf merdiven altı bilgisayarcılarında filizlenmiş bi laf anladığım kadarıyla...

"ATI nin oyun desteği hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Zamanında tartısılmıstı dedigin, SM3.0 daha yeni piyasaya cıktıgında isguzar editorler tarafından bakın bakın sm2.0 ile sm3.0 arasında hic goruntu kalitesi farkı yok diye anlamsız yazılar yazılmıstı..

Ama zaman icinde oyunlar SM3.0 efektlerini kullanarak SM2.0 ile daglar kadar fark yarattı.. Parallax mapping, depth of field, HDR, Havok FX ve daha bircok yenilik SM3.0 ile geldi...

Zaten yeni directx ilk piyasaya cıktıgında bazı oyunlar sadece ona destek verir ve neredeyse hic goruntu kalitesi farkı olmaz. Suanda lost planet in dx10 unda oldugu gibi...

Evet bende o dönemde yoktu diyorum zaten, elbette sm3.0 birşeyler getirmiştir ve bunların en önemlisi HDR oldu.. ve tabiki 2.0 ile farkı ilk çıktığı andan itibaren vardı.. Ancak X800 lerle gelen 2.0b ileriye doğru bir optimizasyondu ve pek çok şeyide idare etti.. Görüntü kalitesini iyileştirdi.. Kısıtlı bir HDR yi andıran ışık efektleride buna dahildir.. O zamanki bu konudaki incelemeleri karşılaştırmaları anlamlı buluyorum ben ; işte bir tanesi ; tabi ingilizce lazım..

http://www.bit-tech.net/gaming/2005/08/05/scct_sm20_sm30/2

İlgili ss lere bakınca 7800 lerdeki Paralax Mapping ile ilgili farkların açıkça göründüğü belirtilmiş, evet fark var ama X850 de hiçte o kadar iğrenç değil yani gayet iyi çok küçük bir fark var; Yani illaki bir fark meydana çıkacaktı zamanla ama bu o dönemki X850 sahiplerine 7800 ler çıkınca kartlarını çöpe attıracak kadar önemli değildi..

• quote:

Orjinalden alıntı: silverdream

Band genişliği hesabını bilen yokmu???

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=313&card2=56

bant genişligi olarak hem 7800gt nin hem x1800xl nin önünde bir kart extrem bi sistemde extrem oc olursa x1800xt i rahat yakalar.
  • 699$+KDV

Aslinda 599 a satilanlarda vardi ama ben His X850XT ICEQ2 Turboya bu parayi vermistim. 1100 YTL bir para ediyordu

Kalaba mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: UUGURLUU

699$+KDV

Aslinda 599 a satilanlarda vardi ama ben His X850XT ICEQ2 Turboya bu parayi vermistim. 1100 YTL bir para ediyordu

Sendeki de bir HIS hastalığıdır aldı gitti be hocam X300se ICEQ yapsalar alacaksın valla

Şaka bir yana o HIS kartın görünüşü çok hoşuma gitmişti zamanında X850XT mavi mavi soğutucu çok karizma gelmişti hatta sormuştum bilgisayarcıya o ne diye X850Xt demişti bende şaşıp kalmıştım tabi o zamanlar şimdiki gibi Zalmanlar özel soğutucular TR de kolay bulunur değildi belli başlı yerlerde vardı İzmirde de varmış ancak o kadar zula bir yerde ki benim bilgim yoktu normal bilgisayarcı gibi görünüyordu vallahi...

Konuyu dağıtmadan yani bugünkü 8800GTX gibi ben 8800GTX den de bir efsane olmasını bekliyorum DX11 mi çıkar yoksa farklı bir DX mi çıkarırlar her zaman numerik sıra yapmıyorlar malum bazı işte gelecek DX e kadar her oyunu (neredeyse her oyunu) sorunsuz açacak DX10 un sonlarına doğru da o kartı konuşuyor oluruz vay be ne karttı bakın hala oynatıyor CRYSIS ne oyundu be diye

• bu karttan daha uzun yaşayan bi kart varsa o da s3 trio idi.

Orjinalden alıntı: şoray uzun yolda

bu karttan daha uzun yaşayan bi kart varsa o da s3 trio idi.

oda geri dönüş olsa mükemmel olur aslında
  • bu kartı 2 yıldır kullanıyorum hiç bir oyunu 1600x1200 altında oynamadım...bazen işin mokunu çıkarıp 2048 e çıktıgımda oldu .banamısın demedi.. en son..colin mcrae dirtte dırtladı..sona bi fena oldum bi feana oldum...kart sonra gonuşmaya başladı. dile geldi..-,
    -EEE OGLUM AÇTIGIM OYUNLARA SAY didi.. sona hak verdim ona.. RAFA kaldırmayı düşünmüyorum...bir 2 sene daha gider sonra iyi bir kart alırım şu an için dr10 kartlarda rayına oturmadı...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.