Şimdi Ara

Ati X1050 ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gün önce aniden bilgisayara mavi ekran geldi.Ekranda ati2dvag hatası aldım.

Bende bu sorunu çözmek için araştırmalara başladım.BÜtün parçaları söküp temizleyip taktım.Defalarca format attım. Ekran kartının kendi cd sürücüsünü ve en son sürüme kadar bütün driverlarını yükledim.

Ekran kartı driverını yüklemeden önce bir sorun yok.Yükledikten sonra bilgisayarı baştan başlatıyorum.Simgeler ve ekran üzerinde renk ve şekil bozuklukları çıkıyor. Bu durum sonunda ekran kartımın hasarlı olduğu sonucuna vardım.Fakat bilgisayar konusunda uzman değilim.

Şu anda ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz, bizzat yaparım.Yardımlarınızı bekliyorum.

Eğer yeni bir ekran kartı almam gerekiyorsa ana kartıma uygun 100-120 tl arasında bir ekran kartı alabilirim.

işletim sistemim win Xp 32

anakart MSI Ms-7255
    ekran kartı Ati x 1050
    Ram 2gb 667 mhz

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bladdee -- 10 Eylül 2011; 16:03:12 >

• Bunu alabilirsin çok daha iyidir...

TIMESAVER 1GB HD4670 128BIT DDR3 PCI-EX 16X
    http://www.netsiparis.com/detay/12834160001/TIMESAVER-1GB-HD4670-128BIT-DDR3-PCI-EX-16X--HDMI-DVI-VGA

Havale %4 İndirim : 113,07 TL
  • Benim ram 2gb DDR2.

DDR 3 olması çalışmasına bir engel teşkil eder mi?
  • Etmez. Sistem belleği ile ekran kartı bellek tipi birbirinde bağımsızdır, PCI-e slot olması yeterli.
  • İstediğiniz DDR'lı ekran kartını takabilirsiniz, engel oluşturmaz.

• Sapphire HD5570
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD VS NVİDİA EKRAN KARTI
    11 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Problemi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Sapphire HD5570
    Arkadaşım işlemcini de söylermisin ? Çünkü darboğaz yapabilir.
  • İşlemcim Intel® Core™2 Duo Processor E4400.
  • yok o işlemci seçenek verdiğim hiç bir kartta dar boğaz yapmaz ama biraz oc yapmayı biliyorsan işlemcinin hızını arttırmanı tavsiye ederim
  • over clock yapmayı bilmiyorum.Bilgisayar donanımları hakkında yüzeysel bilgiye sahibim.

Benim yukarıda anakart modelimi yazmıştım.Forumdaki arkadaşların belirttiğine göre ekran kartının ram ile alakası yok.

Benim kafama takılan soru anakart ile ekran kartının uyumu nasıl olur.KÜçük bir ilçede oturuyorum.Ekran kartını kargo ile temin edeceğim için geri gönderme vb. işlemlerle uğraşmadan , acele etmeden en doğru seçimi yapmak istiyorum. Anakartla problem yaşamazsam çok iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.