Şimdi Ara

ATI V-Sync Sorunsalı - Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir bazı oyunlarda ki görüntü çatlması mı deniyor, kayması mı tam olarak bilmiyorum fakat beni çok rahatsız ediyordu bu bozulma ve araştırdıktan sonra V-Sync açılınca düzeldiğini okudum. Fakat sorunda tam bu noktada başladı bazı oyunlarda oyun içerisinden açmama rağmen bu görüntü bozulması düzelmiyor.
    Denediğim oyunlar;
    -Oyun içeririnen V-Sync açmak ve bu şekilde Assassin's Creed II,Call of Duty - Modern Warfare 2,Grand Theft Auto IV ve Episodes From Liberty City,Operation Flashpoint oyunlarında görüntü bozulması düzeldi.
    -Battlefield Bad Company 2 oyun içerisinde V-Sync açmama rağmen fps 60'ın üzerine çıktı ve bozulma devam etti.
    -Borderlands oyun içerisinde V-Sync yok fakat ccc'den yaptım fps 60ın üzerine çıkmadı fakat bozulma devam etti.

Üstteki 2 oyun için ise araştırmaya devam ettim Battlefield'da çoğu kişide bu sorunun olduğunu gördüm ve önerilerde ccc/3d/wait for vertical reflesh'in always on yapılırak düzeliceğini yazmışlardı;
    Fakat sorun aynı şekil devam etti ve rivatuner ile yapanlarda olmuş onlarda da şöyle bi menüden yapmışlar;
    Bende ise açılışta hata verdi ve o menü yoktu; (Driversweeper ile driverı güzelce temizledikten sonra 10.3 ü yüklemiştim yine aynı hata ve şimdi yine temizliğini yaptıktan sonra 10.4 ü yükledim sonuç değişmedi=
    Artık nasıl yapıcağımı bilmiyordum, sıkıntıdan dolaşırken D3DOverrider'i gördüm;
    Bunu açında her oyunca V-Sync açılmaya başladı ve sonunda cam gibi görüntü elde ettim çok mutluyum
    D3DOverrider'de global seçili iken her uygulamada V-Sync açılıyor bunun bazen dalgınlıkla olabileceği için söylüyorum occt programı mesela gpu stress testi yaptırırken 60-75-85..(monitörünüz reflesh'i ne ise)fpsinin üzerinde veriyor ve gpu'yu zorluyor fakat D3DOverrider açık iken bunu sabitliyor(60-75-85..) ve gpu'yu tam anlamı ile zorlamıyor, o yüzden global yerine istediğiniz bir uygulamayı seçebilirsiniz. Ayrıca her uygulamada dıt sesi çıkması ve windowsun açılışında otomatik olarak açılmasıda program üzerinde mevcut
    Bazen kapatmak istenebilir ve windows açılışında açıldığı halde sağ altta görünmüyor bunuda Görev yöneticisinden kapatabilirsiniz;

Ben kendi yaşadığım sorunları göstermek ve bilmeyenler için kaynak olması açısından açtım konuyu, kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leech -- 29 Nisan 2010; 13:08:25 >

• ATI'nin muhteşem yazılım ekibi böyle basit bir sorunun üstesinden gelemediği için malesef ATI kullanıcıları oyunlarda V-Sync açmayı başardıklarında zafer kazanmış edasına bürünüyorlar. (Bende dahil)
    Aynı problemden muzdarip biri olarak zamanında bende araştımış ve d3d overrider'ı keşfedince b.kumda boncuk bulmuş gibi sevinmiştim.
    Bana ccc vasıtasıyla eziyet eden ATI yazılım mühendislerine teşekkürü borç biliyorum

Bu arada konu mutlaka yeni ATI'ci arkadaşlara yol gösterecektir; emeğine sağlık arkadaşım.
  • Bu ayarı açınca oyun grafikleri dahada müthiş mi oluyor?
  • Faydalı bir paylaşım olmuş. Elinize sağlık.
  • Hayır; kırılmalar olmadığı için göze daha hoş gözüküyor. Senin için önemli olmayabilir ama benim için aa'dan daha önemli bir ayar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Runoart

Bu ayarı açınca oyun grafikleri dahada müthiş mi oluyor?

Grafiklerde bi değişim olduğunu zannetmiyorum bu sadece monitörün desteklediğin reflesh ayarının üstüne çıkılığınıda bazen çıkmadanda oluşan (çoğu kişi değil diyor fakat benim gözlemlediğim) görüntü bozulması.
  • Ben bir konuda yine arkadaşa sormuştum banada monitör ile ilgili bir ayar olduğunu sölemişti bilgi için teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BÜTÜN PROBLEM ATİNİN DRİVERİNDE AYNI SORUNU BİZDE SÜREKLİ YAŞIYORUZ
    ÖZELLİKLE ATİ OYUN KONUSUNDA DRİVER SORUNUNDAN DOLAYI BİZİ SÜREKLİ ZOR DURUMA DÜŞÜRÜYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayipram

BÜTÜN PROBLEM ATİNİN DRİVERİNDE AYNI SORUNU BİZDE SÜREKLİ YAŞIYORUZ
    ÖZELLİKLE ATİ OYUN KONUSUNDA DRİVER SORUNUNDAN DOLAYI BİZİ SÜREKLİ ZOR DURUMA DÜŞÜRÜYOR

Bu noktada haksızlık yaptığınızı düşünüyorum, bir sorun tüm doğruları götürmez össde bile böyle değildi
  • 11 YILDIR PROFESYONEL BİLGİSAYARCIYIM PİYASADAKİ TÜM SİSTEM VE EKRAN KARTLARINI DENEME İMKANIM OLDU 2 YIL ÖNCE AMD ATİYİ SATIN ALANA KADAR ATİ EKRAN KARTLARINDA YAZILIM YÖNÜNDEN
    HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞAMADIK SON2 YILDIR YUKARDA BELİRTTİĞİM ÜZERE ÖZELLİKLE YAZILIMSALDAN SÜREKLİ SORUN YAŞIYORUZ BU TARZ GRAFİK HATALARI HEP YAZILIMDAN KAYNAKLI
    OLUYOR NVİDİA YANLIŞ ANLAŞILMASIN İYİ DEMİYORUM TABİKİ YAKIN AMA NVİDİADA BU YAZILIM HATALARI NEREDEYSE SIFIRA YAKIN EĞER ATİ YAZILIM DESTEĞİNİ DÜZELTİRSE SORUNDA DÜZELİR DİYORUM SAYGILARIMLA KOLAY GELSİN
  • 11 yıldır işin içindeyseniz, aradaki değişimi ve gelişimi gördüğünüzü düşünerek söylüyorum bence taktir etmektede fayda var
  • Eline sağlık hocam. Crt monitörde pesi dediğiniz gibi ekran kırıla kırıla oynuyordum ve sinirleniyordum. V-syncyi bir türlü açamıyordum oyunun ayarlarından. Yaptım ve oyun kaymak gibi akıyor
  • guzel bi paylasim olmus bizde bu sorunu cozmeye calisiyoduk. ellerine saglik
  • Programın linki var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evet, İsyan!

Programın linki var mı?

http://downloads.guru3d.com/RivaTuner-v2.09-download-163.html
  • Konu faydalı olmuş ancak başlık yanlış diyebilirim. Bahsi geçen yırtılma sorunu genel bir sorun olup hem Ati hem de Nvidia kartlarda görülmektedir. Yani bu konuda Ati'nin yazılımları suçlanmamalı. Esas suçlu olan Microsoft'tur.
  • Borderda ini dosyasında ufak bir değişiklikle aktif oluyor.http://filenetworks.blogspot.com/2009/10/borderlands-how-to-enable-vsync-enable.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Konu faydalı olmuş ancak başlık yanlış diyebilirim. Bahsi geçen yırtılma sorunu genel bir sorun olup hem Ati hem de Nvidia kartlarda görülmektedir. Yani bu konuda Ati'nin yazılımları suçlanmamalı. Esas suçlu olan Microsoft'tur.

Kullanmadığım kart hakkında yorum yapamam, nvidia kartım olsaydı şuan o mevcut oyunlarında sorunlu olup olmadığına bakabilirdim. Sonuçta anlatımımda ati kartı ile olduğu için başlık o yöndedir
  • mesajım bulunsun...
  • vsync mouse un algılama hızını uzattığı için genelde açmam ben ne kadar kırılmaları engellesede...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.