Şimdi Ara

## ATi RV620 ve RV635'in Tasarım Çalışmalarını Bitirdi ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## ATi RV620 ve RV635'in Tasarım Çalışmalarını Bitirdi ##

Radeon HD 2400 ve Radeon HD 2600 serisi ekran kartlarında kullandığı grafik işlemcilerini 65nm üretim teknolojisi ile üreterek rakibi Nvidia'ya çalım atan AMD-ATi, kısa bir süre içerisinde 55nm üretim teknolojisine geçmeye hazırlanıyor. 65nm üretim teknolojisinde çok fazla kalmayacağı anlaşılan firma, 19 Kasım'da resmen anons etmeye hazırlandığı Radeon HD 2950 serisinden sonra yıl sonuna doğru veya en geç gelecek yılın başında piyasaya sürmeye hazırlandığı RV620 ve RV635 gpu'ları için de 55nm üretim sürecini gözüne kestirmiş durumda.

Radeon HD 2400 serisine güç veren RV610 ve Radeon HD 2600 serisine can veren RV630 gpu'larının yerini alacak olan RV620 ve RV635 gpu'ları 55nm üretim teknolojisi ile üretilecekler. Gelen yeni bilgilere göre AMD-ATi, RV620 ve RV635'in tasarım çalışmalarını bitirmiş durumda. Anlaşılan firma kısa süre içerisinde bu gpu'larında ilk örneklerini üretmeye başlayacak. PCIe 2.0 destekli olacağı ifade edile gpu'lar ayrıca DisplayPort teknolojisini de destekleyecekler. Belirttiğimiz gibi RV620 ve RV635 temelli ekran kartları ufak bir ihtimalle yıl başında doğru piyasaya sürülebilir fakat kartların ülkemize giriş yapması her ahlukarda gelecke yılın ilk çeyreğini bulacak gibi gözüküyor.

• yürü be ati.kabuğunu kırmaya başladı.haber için teşekkürler
  • haber için teşekkürler,anlamadığım bişey var 2900pro mu 2950pro mu daha iyi zannedersem kimse bilmiyo neyse çıktığı gibi 2900pro yu alacam yeter artık beklemek çok sıktı.
  • AMD de olduğu gibi ati de de sanırsam 2008 yılı oldukça parlak olacak gibi... özellikle her ikisi iyi bir ikili oluşturma peşinde gibiler...
  • beklediğim gelişmeydi..teşekkürler fx57....
  • Haydi bastır ATİ
  • daha kafalarda oluşmaya başladığı andan itibaren gelinen her safhada haber haber haber .... bir ürünüde yaptık hazır diye piyasaya ne zaman sürecek merak ediyorum. Artık piyasaya çıkana kadar kaç çeşit haber olur düşünmek bile istemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • somut birşeyler için adım atarlar inş
  • nvidia ve ati ye yasak gelsin...şöle bi 5-6 ay yeni bişi çıkarmasınlar.. buna ne yaw. kafalarımız bulaşık teline döndü :S yakın zamanda sistem toplamak istiyom ama ne mümkün. hem ekran kartı firmaları boş durmuyo hem de işlemciler ... Hepimize kolay gelsin.
  • yılın ilk yarısına uzarsa ileri seviye kartları çok bekleyeceğiz anlamına geliyor. fazla beklemesek bari yoksa 2950xt alacağız.
  • Bunlkarın ne kadar güç tüketeceği belli oldumu acaba.
    2400 ve 2600 güç tüketimi konusunda çok iyiydiler acaba bu kartlar nasıl performans gösterecek.
  • İyi bu. 55 nm. ye geçmek demek fiyatlarda da indirim demek. Sevindim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.