Şimdi Ara

ATi Radeon HD 4890 yüksek hız aşırtma başarımıyla dikkat çekebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD-ATi'nin resmi lansmanına artık sayılı günler kalan Radeon HD 4890 modeliyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Firmanın geçtiğimiz yılın Haziran ayında lanse ettiği HD 4870 modelinden sonra yüksek performans segmenti için hazırladığı tek grafik işlemcili en hızlı modeli olması beklenen HD 4890, sergileyeceği hız aşırtma başarımıyla dikkatleri üzerine çekebilir. Saat hızları itibariyle HD 4870 modeline kıyasla daha yüksek frekanslara sahip olan HD 4890 ile kullanıcılar 1GHz GPU hızına ulaşabilir.

Önümüzdeki Perşembe günü lanse edilerek satışa sunulması beklenen Radeon HD 4890 modeline, AMD-ATi'nin 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV790 GPU'su güç veriyor. Yerini alacağı HD 4870 modeline kıyasla yukarıda da belirttiğimiz gibi daha yüksek hızlarda çalışacak olan yeni modelin grafik işlemcisi 850MHz'de, bellekleri ise 3900MHz'de görev yapacak. Paralel işlemci verimliliğinin de arttırıldığı belirtilen HD 4890'ın standart soğutucu ile yüksek hız aşırtma başarımı sergileyebileceği bildiriliyor.

Elimize ulaşan bilgilere göre kullanıcılar referans tasarım Radeon HD 4890 modelinde herhangi bir modifikasyon veya gerilim arttırımı yapmadan grafik işlemci çalışma frekansını 850MHz'den 1GHz civarı hızlara çıkarabilecek, bellekler de ise 4500MHz ve üstü hızları görebilecekler. Hız aşırtma sonucu elde edilecek yüksek saat hızları sayesinde GeForce GTX 280/285 modellerine oldukça yaklaşabileceği söylenen HD 4890, yüksek hızda çalışan özel modeller hazırlama konusunda üreticilere de önemli kolaylıklar sağlayacak gibi görünüyor.

• Bu kartın hızaşırtılmamış halinin bile stabil olmayacağını düşünüyorum.
  • Kesin bundada driver sorunlarıyla boğuşacağız...
  • Referans soğutma ile o değerlere çıkacağını sanmıyorum. Veya her kartın
  • Hala 40 doku ünitesi ve 16 ROP kullanırlarsa böyle olur. GTX 285, 600 MHZ'de 80 ROP 32 doku ünitesiyle, 1 GHZ'lik 4890 civarında bir performans verecek üç aşağı beş yukarı. Geçecek mi ATI o bile meçhul.
  • ati hiç kulanmadım ama driver sorununu çok duydum
  • quote:

Orjinalden alıntı: pes4 hamachi

ati hiç kulanmadım ama driver sorununu çok duydum

Ne gibi mesela.. Örnek verirmisin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1GHZ GPU 4500MHZ Bellek hızı ister istemez insanı kendine çekiyor ama HD4870'den sadece saat hızları ile değil doku ünitesi, sp sayısı olarak da ayrılmalıydı...
  • quote:

Ben şu zamana kadar 3 tane ATI kart kullandım halâ da kullanıyorum, driver sorunu yaşamadım
  • Bu seri de iş yapacak. HAVOK falan da işin içine girseydi hele bi', nVidia iyice Yusuf Yusuf olurdu.
  • oc li 4870 iste aynı kart
  • yaz geldikçe kartlar piyasaya çıkmaya yavaş yavaş başlıyor
  • ben ati kullanıyorum ama driver bakımından hic sorun yasamadim. tek gta4 düzgün degildi takilmalar oluyordu simdi o da olmuyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

quote:

Ben şu zamana kadar 3 tane ATI kart kullandım halâ da kullanıyorum, driver sorunu yaşamadım

Az sayıda şanslı ATI kullanıcılarından birisin demekki
  • 850Mhzden 1Ghz'e %17 hız aşırtma payı var. 648Mhzlik GTX285 %17 hız aşırtma ile 758Mhz değerine çıkarılabilir ki bu da hemen hemen her GTX285'in çıkabileceği bir değer. Bence yeterli değil ATI için. Hızaşırtma yapacak olan GTX serisinde de yapar sonuçta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 30 Mart 2009; 14:34:58 >
  • hala driver sorunu diyen bilgili insanlar var :)
  • stabil olmayacak demis bir ark.hemde default ile ben sana bi ornek verim soz sana aksam eve gidince de ss atıcam

ati referans tasarım ilk revizyonlardaan sapphire 3870 kırmızı olan ddr4

857 mhz / 2457 mhz te biosmod ile devamlı (bilmeyenler icin : devamlı oc yapmıyorum kartın biosunu modifiye ederek hep bu hızda calısmasını saglıyorum)

kullanmaktayım voltaj arttırımında da bulundum 1 kadem onuda yazıcam hatırlamıyorum

ve powerplay ayarlamaları yaptım bir kac deneme ile stabil serin ve sessiz fan hızını buldum

su an sessiz fan ile 2d yani masaustunde 49 derece

load da oyunda sesini yaklasarak duyabileceginiz sesle 78 max. derece lerde kullanıyorum

halbuki bu karta yanıyor deniyor demi.... yan idemek istedigm ati bisi olmaz diyor sıcaklıklara begenmezseniz benim gibi siz ayarlayın kardesim 1 kac deneme ile
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToySoldier

quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

quote:

Az sayıda şanslı ATI kullanıcılarından birisin demekki

bende x850pro ve x1900xt kullandim ve driver sorunu yasamadim , yasayanlarda cok az bildigim kadarla ki nvidiada da yasayanlar var az da olsa

• GTX 285 de kullandım. 4870 toxic de.

GTX 285 ile 3dmark 2006'da 16609 aldım.

4870 toxic ile 15711 aldım. 4870 toxic fiyatını fazla fazla hakediyor.

AMA;

Ama 4870 toxic furmarkda kapanacak kadar ısınmasına rağmen fan devrini artırmıyor. Ben artırıyorum.
    Ben artırınca biraz daha dayanıyor. Ama sonunda yine dayanamayıp kapanıyordu.

gtx 285 ise ısınır ısınmaz fan devrini kendi artıryordu ve 86 dereceyi kesinlikle geçmiyordu.

Akşam furmark ss'ni merakla bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: adilazimdegilx

850Mhzden 1Ghz'e %17 hız aşırtma payı var. 648Mhzlik GTX285 %17 hız aşırtma ile 758Mhz değerine çıkarılabilir ki bu da hemen hemen her GTX285'in çıkabileceği bir değer. Bence yeterli değil ATI için. Hızaşırtma yapacak olan GTX serisinde de yapar sonuçta...

yazliana gore ozel sogutmalarda cok daha ustune cikabildigini yaziyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.