Bildirim
## ATi Radeon HD 4670'in Test Sonuçları Yayınlanmaya Başladı ## (3. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
Testlerde görünüşe göre HD3850 4670 'i ezmiş bütün testlerde.Ben 4670 i 3850 den performanslı tahmin ediyordum.İşte bellek veri yolu genişliğinin artısı.3850 önde
_____________________________ -
Hemen havanlanmışlar.
Bu kartı bu çözünürlükte AA ve AF açarak test etselerdi o zaman HD3850' nin ne kadar performans kaybedeceğini görebilirdik.Bence standart çözünürlükçüler için çok güzel bir kart.Hem az güç tüketiyor hemde performans açısından tatminkar.
_____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: Tuğer
AF'siz test bir halta yaramaz.
4000 serisinde doku birimi sayısı haricinde de AF'yi etkileyen optimizeler-geliştirmeler var ve bunları denemek gerekiyor. Özellikle, 3800'lerin AF yüzünden korkunç düzeyde başarım kaybettikleri yerler denenmeli.
Öte yandan, 3850'ye karşı genel durumları böyleyse, 9600 GT'den feci meydan dayağı yer bunlar. 9600 GT, 3870'ten çoğunlukta daha iyi bir kart çünkü (3870[4]'e nadir olmayan düzeyde dayak atma fırsatı buluyor, o derece kötü durumlar mevcut).
Umarım AA - AF testlerinde 3850'yi geçebiliyordur, HD 4670.
@Tuğer AF anlamında 3800 serisinden 4800 serisine geçildiğinde bir optimizasyon yapıldığını sanmıyorum.
Yani bence 3800 lerin 16 gibi bir TMU saysısına sahip olmasıydı bence bu sorun, Ki doku birimlerinin eksikliği bu Af açıldığında rezil performansa neden oluyordu.
4800 serisinin Af konusunda devrim niteliğinde artan performansının nedeni ise doku birimlerinin 40 a çıkması bence optimizasyon değil.
bu bağlamda Hd4600 serisinde 16 TMU olduğunu düşünürsek Hd3850 nin AF açıldığında bile önünde olmayacaktır.
bana sorarsan Hd4650 ve HD4670 ; Hd3850, Hd3870 ve HD3690 ile aynı çipi hiç değiştirmeden kullanıyor. Yani aynen Nvidia nın G92 olayı gibi.
tabi Hd4670 in detayları, transistör sayıları, hacmi gibi gerçekleri görmeden yorum yapmak zor. Daha detaylar çıkınca belli olur herşey.
Ama AF ve AA arttırıldığında performansının HD3850 yaklaşmak ne kelime daha gerisine düşeceği kanısındayım bellek bant genişliği nedeniyle.
-
Bence optimizasyon da işin içine giriyor.Bunun en basit örneği GT200 tabanlı kartların HD4 serisi kart karşısında yaşadığı garip AA ve AF kayıpları.
Bu kadar ünitenin yanında bu birimlerinde doğru kullanılması için kesinlikle bazı optimizasyonlarında getirildiğini mantıken düşünmek gerek.
Bence standart çözünürlükte AA ve AF açarak test etmeliler.Ayrıca aradaki performans farkı bence abartılmamalı sonuçta bu kart düşük değerlerde ve yine de güç tüketim ve ısı değerlerine bakarsak bu kartın performansı daha iyi denilebilir.Özellikle COD4' teki sonuçlar buna en net örnek olabilir.Bu kart madem düşük değerlere sahipse niye bu kadar az fark oluşuyor bu oyunda.İşte burada işin içine optimizasyon da giriyor.
Tabii kart için resmiyet sadece kullancı testlerinde geçerlidir ancak çıkmadan da bu test üzerine fazla konuşulmaz.Bir çıksın da daha net görelim performansını._____________________________
-
quote:
Orjinalden alıntı: splintercell
Bence optimizasyon da işin içine giriyor.Bunun en basit örneği GT200 tabanlı kartların HD4 serisi kart karşısında yaşadığı garip AA ve AF kayıpları.
Bu kadar ünitenin yanında bu birimlerinde doğru kullanılması için kesinlikle bazı optimizasyonlarında getirildiğini mantıken düşünmek gerek.
Bence standart çözünürlükte AA ve AF açarak test etmeliler.Ayrıca aradaki performans farkı bence abartılmamalı sonuçta bu kart düşük değerlerde ve yine de güç tüketim ve ısı değerlerine bakarsak bu kartın performansı daha iyi denilebilir.Özellikle COD4' teki sonuçlar buna en net örnek olabilir.Bu kart madem düşük değerlere sahipse niye bu kadar az fark oluşuyor bu oyunda.İşte burada işin içine optimizasyon da giriyor.
Tabii kart için resmiyet sadece kullancı testlerinde geçerlidir ancak çıkmadan da bu test üzerine fazla konuşulmaz.Bir çıksın da daha net görelim performansını.
Hocam işte bak COD4 te niye yakın demişsin ama 256 mb ramine rağmen 3690 da Hd4670 e çok yakın.
Hd3690 ile Hd4670 arasında ki fark direk ram farkından ve Hd4670 in işlemcisinin hızlı olmasından geliyor.
Örneği Hd3850 ile inceleme sadece. özellikle Hd3690 ile incele.
Çünki bence bu kart Hd3690 ın saat hızları arttırılmış modelinden başka bir şey değil. Isıtılıp biraz saat hızlarıyla oynanıp Hd4650 ve Hd4670 oldu.
-
hay ben gözüme ya.
Sonuçlara bakarken HD4650' yi 4760 sanmışım.
Meğerse bizim kart ilk sıradakiymiş.
neyse baştan düşündüğümüzde ben hala aynı fikirdeyim burada garip olan bence HD3690' ın ve HD4650' nin gariplikleri bence HD4670' den yana bir sorun yok.kartın özelliklerini düşündüğümüzde çok bile sunmuş performansını._____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: iscanthere
hani geçiyordu
test sonuçları pek de öyle göstermiyor ama.128bit bant genişliğinden olabilir.
Demiştim._____________________________ Referanslarım için profilimi açınız.Orada hatırlayabildiğim tüm referanslarım yazmaktadır. -
quote:
Orjinalden alıntı: yekoo
quote:
Orjinalden alıntı: tazmannia
Bence 4670i 8800gt Ayarında Yapsaydılar Daha İyi Olurdu 3850yi Bile Geçememiş Yazık Olmuş..
8800gt amp lar 4850 ayarında zaten.(sazan gibi atlamayın 4850 ısınıp elektrikli ocak moduna geçtimi 9600gt bile etmiyo canlarım benim.)
fanı biraz arttırıp oyuna daldın mı suyu donduruyor canım benim [biraz abartı oldu ama ultra sessiz olmasından kaynaklanan bir ısı var kartta onu da fan hızını biraz arttırmakla cözüyorsun
]
Bu arada cidden kart gececekti 3850 yi yha bbakalım sürücülerle yetisir umarım cidden iyi bir kart gibi gözüküyor_____________________________
-
Bu kartlar kaç $ civarında olur
_____________________________ Dahili Bileşenler: Intel Core i7 4770K || Arctic Freezer 34 eSports Duo rev2 || MSI Z87 MPOWER MAX || G.Skill RipJaws 2x4GB DDR3 1866Mhz || Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6G || Samsung 850 PRO 256GB || Seagate 1TB Barracuda || Corsair AX760i 760W || Creative Sound Blaster Z || Pioneer DVR-S21FXV DVD-RW || 3x Corsair AF140 LED
Harici Bileşenler: Corsair Obsidian 750D || Asus 23" VX239H IPS LED || Logitech G710+ || Razer Lancehead Tournament Edition || SteelSeries QcK Limited Mousepad || Edifier C2XD 53W RMS Optik || Asus RT-AC68U 1900Mbps || NetMASTER CBW-383ZN || Creative EVO ZX || Xbox One Controller + Wireless Adapter + Play & Charge Kit || Lexmark MS510DN Mono Laser -
fiyatı belli olmadan ban almış bu kart hayattta satmaz
geçen vatan bilgisayara gittim 3650 ler rafları doldurmuş alan yok
_____________________________ YAMAHA-YZF-R6 2015 -
arkadaşlar canınızı sıkmayın bir aa ve af çaılıp test yapılsın o zaman görürüz nede olsa rv7.. serisi gpu hayat veriyor bu karta hd4850 ve hd4870 deki aa ve af başarımını görünce insan bunda umutlanıyor belkide giriş ve orta segmentde artık aa ve af açmak lüks olmaktan çıkıcaktır hea ne dersiniz bide uygun bir fiyattan girerse yemede yanında yat _____________________________ ... -
quote:
Orjinalden alıntı: Tuğer
AF'siz test bir halta yaramaz.
4000 serisinde doku birimi sayısı haricinde de AF'yi etkileyen optimizeler-geliştirmeler var ve bunları denemek gerekiyor. Özellikle, 3800'lerin AF yüzünden korkunç düzeyde başarım kaybettikleri yerler denenmeli.
Öte yandan, 3850'ye karşı genel durumları böyleyse, 9600 GT'den feci meydan dayağı yer bunlar. 9600 GT, 3870'ten çoğunlukta daha iyi bir kart çünkü (3870[4]'e nadir olmayan düzeyde dayak atma fırsatı buluyor, o derece kötü durumlar mevcut).
Umarım AA - AF testlerinde 3850'yi geçebiliyordur, HD 4670.
9600gt discontinue olacak sonuçta indire indire oraya kadar getirdiler fiyatı bu fiyatlarda nvidia artık karda değil büyük ihtimale aynı şey 3850 için de geçerli_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
Gayet güzel ve performanslı bir ürün.
Tebrik ediyorum AMD / ATI 'yi.
Ha performans olarak bazı arkadaşlar gereksiz bir ürün gibi yorum yapmış. Değerli arkadaşlar herkesin bütçesi 200$ 'lık VGA almaya müsait değil. Bu açıdan baktığımızda fiyat performans oranında son derece başarılı bir ürün.
Bence nVidia 'yı çok çok zorda bırakacak bir ürün. Burada eleştirilmesi gereken bir şirket varsa o da nVidia 'dır.
Bakınız GT9400 ? 9500 ? aynı fiyat segmentinde olacak sanıyorum. ATI daha uygun fiyatta tabi. Ve ATI çok daha performanslı.
Söylenecek tke kötü bir şey bulamıyorum._____________________________ -
Ben muteber bulmadım bu siteyi henüz. Çin sitelerinin kimisi sıkma haber yaptığı gibi, başka sitelerin haberlerini de kendisininki gibi damgalayıp sunduğu oluyor. Çakma IT sitesinden beklenti ne olacak ki zaten? Çinlilerin ödün-çalmadığı- bir bu alan kalmıştı. Kopyalaya kopyalaya bitiremediler dünyayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5A20DBB6 -- 2 Eylül 2008; 22:31:33 >_____________________________ -
eğer piyasaya ucuz girerse alınabilir bir kart bana göre
_____________________________ Osman Cengiz KADIKIRAN
0535 714 17 93 -
bu hd4670:: 9500gt ile 9600gt arasında bişe
ama 9600gt ye daha yakınn heraldee .. sonuçlara göre diyiyorumm_____________________________ ASUS P5PKL SE - İNTEL CORE2 DUO E7400 - KİNGSTON 2X2 GB 800 MHZ - ASUS EN8600GT 512 MB - SAMSUNG 500 GB 7200 RPM - COOLMASTER 460W PSU - COOLERMASTER RC 690 -
Eğer sonuçlar doğruysa tam tahmin ettiğim gibi bir kart olacak. Malum, 128 bit bellek veriyolu...
AA+AF hakkında bir bilgi verilmemiş. Sanırım filtreler açık değil. Eğer filtreler açılırsa işler biraz daha kötüye gidecek gibi.
Tabi bu yorumu daha önce yapılan "9600gt'ye yakın performans verecek" haberlerine karşılık olarak yapıyorum. Fiyatı 80$ ile 90$ arası değişir ki, fiyatına göre güzel bir kart olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 2 Eylül 2008; 23:28:56 >_____________________________ -
çok kötü ya hiç çikarmasalar daha iyiydi ati de nvidia gibi sömürgeciliğe mi başlicak acaba sırf yeni seri diye hilzi oldugunu sanacaklar ama güm bi işe yaramiycak _____________________________ İçimdeki Şeytanın Ensesindeyim.... -
128 BİT HE ATİ SEN GEÇ O İŞLERİ. _____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki