Şimdi Ara

ATI Radeon 2600XT yerine ne alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İmzamda görünen sisteme ve Sapphire ATI Radeon 2600XT 256 MB GDDR3 128 Bit ekran kartına sahibim. Sizce bu kart yerine hangi kartı almalıyım? (250-300 TLden fazlasını vermeyi düşünmüyorum) Bir de Ankara'da ya da internet üzerinden nereden almamı tavsiy edersiniz. Malum, Mavi Bilgisayar batınca Ankara'da bilgisayar parçası alacağımız yerlerin sayısı azaldı.

• HD 4850 Vapor-X çok uygun bir seçim olacaktır. Arada çok fazla performans farkı var. Fiyatı da 220 TL civarında. Özel soğutmalı olduğundan sessiz ve serin bir kart. GTX 260 Synergy diyeceğim ama sistemde nasıl performans gösterir çok fazla bilgim yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

İmzamda görünen sisteme ve Sapphire ATI Radeon 2600XT 256 MB GDDR3 128 Bit ekran kartına sahibim. Sizce bu kart yerine hangi kartı almalıyım? (250-300 TLden fazlasını vermeyi düşünmüyorum) Bir de Ankara'da ya da internet üzerinden nereden almamı tavsiy edersiniz. Malum, Mavi Bilgisayar batınca Ankara'da bilgisayar parçası alacağımız yerlerin sayısı azaldı.

Mavi Bilgisayarın batmasıyla hiçbir değişiklik olmadı bence. Endişe edecek bir durum yok.

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcan44

HD 4850 Vapor-X

+1

• gtx 260 veya 4850-vapor-x
    size çağ atlatacaktır..
    gtx 260 ın performansı daha yüksektir..
    eğer işlemciye biraz overclock yaparsanız darboğaz yapmasını engellersiniz..
    novabilgiayardan parçaları alabilirsiniz..hem ankarada hemde internet üzerinden satıyor..

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=4500
    http://www.teknolojix.com/detail.aspx?typeid=8280

• 280 liraya referans tasarımlı 4870'ler mevcut. bütçe 300 liraysa bence en uygun o olur..

230 lira için sapphire 4850 vapor x de uygun..
  • Şimdiye kadar hep ATI kartlar kullandığım açın ATI tercih etme ihtimalim daha yüksek olacaktır. Zira benim için öncelikli kullanım, LCD TVde 1080p film izlemek. Oyun oynamak ondan sonra gelecektir. Tabii Windows 7'nin (Sanırım DirectX 11 desteği olacak) çıkmasını bekleyip de ondan sonra ekran kartı almam daha uygun olabilir. Tabii o zamana kadar elimdeki ATI Radeon 2600XT'nin suyu çıkmış olur. 256 bit ile 448 bit veriyolu ve GDDR3 ile GDDR5 RAM arasında ne farklar çıkacak DirectX 11 ile; onu da gözardı etmemek lazım. Overclock'tan hiç anlamam; biraz riskli bir iş olduğu için de pek girmek istemiyorum; zaten makine 24 saat açık olduğu için epey bir ısınabiliyor. Önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 3 Temmuz 2009; 13:53:31 >
  • direct3D 11 daha ortaya çıkmış değil. Ona uygun oyunların yayılması da tahmin edersiniz ki çıkmasından daha sonraya kalacaktır. Ben bu işlerin 1-1.5 sene içinde olacağını sanmıyorum o yüzden şimdi ekran kartı alırken o meseleyi düşünmeye gerek yok.

gddr3 ve gddr5 aynı model gpu üzerinde fark yaratıyor. Yalnız 24 saat açık kalan bir bilgisayar için elektrik harcamasını da dikkate alırsanı iyi edersiniz bence
    o durum için sapphire 4850 vapor-x önerebilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarın 24 saat açık kalması mevzuuna dönmek istiyorum. Böyle deli güç çeken ekran kartları kullanılmadığı zamanlarda uyku moduna geçmiyor mu? Ben 3 adet harddiskin sistem diski olmayanlarını 10 dakikadan sonra uykuya geçecek şekilde ayarladım. Güç tüketimi açısından bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Bir de şu Physx vs. mevzuu var. Oyunlarda Nvidia kartlar artık daha mı avantajlı? Ayrıca bilgisayarımın işlemcisi ve anakartı 256 ya da 448 bit bir ekran kartını kaldırır mı? Ekran kartımın tam performansını kullanamayacaksam boşuna para vermeyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 3 Temmuz 2009; 16:47:53 >
  • İşlemcine çok haksızlık etme o kadarda kötü değil. HD4850'de darboğaz yapacağını sanmıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.