Şimdi Ara

Ati + Nvidia Physx Mod 1.01 x64... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
5.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neyse, konu ati mi nvidia mı olayı değil zaten, o yöne de kaymasın istiyorum. Konu gayet açık
  • Oyunda gerçekten çok başarısız kaldı mod. Yada dediğim gibi 8600gts çok yetersiz, bilemiyorum hangisi. Ancak vantage puanlarında mod un kesinlikle çalıştığını söyleyebiliriz. İşlemci puanı 12 binlerden, 20 binlere çıktı.

Sanırım yarın sökücem 8600gts i
  • Yabancı forumlarda yazdığına göre, physx i sadece nvidia control panelinden aktif edebiliyormuşuz.Yani physx yazılımından aktif edilemiyormuş. Nvidia sürücülerini yükledikten sonra physx yazılımına tıklasamda, nvidia kotrol paneli açılıyor hep. Ayrıca physx i aktif hale getirmek için, nvidia ekran kartını da bir monitöre bağlamak gerekiyor. Ben tek monitöre iki ekran kartını da bağlarayak çalıştırdım. Yani monitör bağlantısını kesince de physx çalışmıyor.

Orijinalden alıntı: Erai

Bizde nvidia herkese zorla kart satıyor demedik zaten de, niye vatan millet sakarya meselesi yapıyorsunuz anlamıyorum, gül geç işte, gülmüyorsan da niye savunursunuz ki nvidiayı. Atiye de kızıyorum, nvidiaya da, ikiside umrumda değil, hangisi uygun ve mantıklı ise alır kullanırım, sizde aynısını deneyin, belki hoşunuza gider

Yaptığın esprinin ne gülünecek nede mantıklı bir tarafı var. Batman'de Ati kart ile AA sorununa birşey diyemem ama daha önceden Nvidia tarafından Ati ve Nvidia kart ile PhysX'in aktif olamayacağı söylenmişti. Bu gayet normal birşey çünkü PhysX tamamen Nvidia'ya ait bir teknoloji. Şahsen Ati kart almış olsadım bu durum hiç hoşuma gitmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 4 Ekim 2009; 18:52:31 >

• 8600gts fizik hesabı için yeterli gelmiyor olabilir. bir ss görmüştüm. gtx260 yanına 9800gtx takmışlardı ve 9800 sadece fizik için ayrılmıştı.

Orijinalden alıntı: VaLoUr

quote:

Bizde nvidia herkese zorla kart satıyor demedik zaten de, niye vatan millet sakarya meselesi yapıyorsunuz anlamıyorum, gül geç işte, gülmüyorsan da niye savunursunuz ki nvidiayı. Atiye de kızıyorum, nvidiaya da, ikiside umrumda değil, hangisi uygun ve mantıklı ise alır kullanırım, sizde aynısını deneyin, belki hoşunuza gider

Yaptığın esprinin ne gülünecek nede mantıklı bir tarafı var PhysX işlemlerini yaptırmak için güçlü mimarisi olan bir gpu şart. Batman'de Ati kart ile AA sorununa birşey diyemem ama daha önceden Nvidia tarafından Ati ve Nvidia kart ile PhysX'in aktif olamayacağı söylenmişti. Bu gayet normal birşey çünkü PhysX tamamen Nvidia'ya ait bir teknoloji. Şahsen Ati kart almış olsadım bu durum hiç hoşuma gitmezdi.

Sürekli olarak o konudan bu konuya nvidia ve ati fanatikliği yapan kişilerlerle gerçekten tartışmak istemiyorum. Bu konulara dahil olmak ta istemiyorum. O yüzden çok haklısın diyorum, ne mutlu millete istediği ekran kartını alana...
    Bu arada ati kart alıpta physx desteklememesi gerçekten güzel bir duygu değil. Keşke diğer herkes de doğruları konuşabilse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 4 Ekim 2009; 17:43:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

8600gts fizik hesabı için yeterli gelmiyor olabilir. bir ss görmüştüm. gtx260 yanına 9800gtx takmışlardı ve 9800 sadece fizik için ayrılmıştı.

Evet bende 9800 leri sadece physx için ayrıan sistemler görmüştüm. Ne yazık ki bende sadece 8600 var Eğer ordan burdan bir sağlam nvidia kart bulursam, sırf bu işi yapıyormu diye deniyecem. Keşke satmasaydım 8800gts 512mb ımı ya

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

8600gts fizik hesabı için yeterli gelmiyor olabilir. bir ss görmüştüm. gtx260 yanına 9800gtx takmışlardı ve 9800 sadece fizik için ayrılmıştı.

Evet bende 9800 leri sadece physx için ayrıan sistemler görmüştüm. Ne yazık ki bende sadece 8600 var Eğer ordan burdan bir sağlam nvidia kart bulursam, sırf bu işi yapıyormu diye deniyecem. Keşke satmasaydım 8800gts 512mb ımı ya

tek başına gtx 260 veya 8800 gt kullananlara sormak lazım fizik leveli high da mı oynuyorlar? eğer 30 fps üstü oynuyorlarsa ati açısından kötü. ama sendeki 8600 ile bir alt seviye fizik detayında oynanabilir belki. ayrıca 4 çekirdekli işlemcinin kalan 2 çekirdeği şu fizik hesaplarını yapsa ya

• 8600 ekran kartının phsyx işlemi için yetersiz olduğunu söyleyebilirim.Zaten batman oyununda ayarlar kısmında phsyx i high yaptığınızda direk size phsyx için ilave 9800gtx+ kullanmanız tavsiye ediliyor.En kötü ihtimal bir 8800 gt ile denerseniz mutlaka iyi sonuç alacaksınız.Ben gtx 285 + gtx 260 testinde aşırı frame artışı test etmiştim.Test olarak tek kart olarak gtx 285 Batmanı phsyx high olarak açık oynatabiliyorken tek kart oalrak taktığım gtx 260 te kasılmalar oluyordu.Tek gtx 285 takıp 3d+phsyx tek kart ile oynadığımda 45 frame ortalama yakalıyordum.İlave olarak gtx 260 ı takıp phsyx işlemini gtx 260 a transfer ettiğimde ise 75-85 framelere çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur.Türkben -- 4 Ekim 2009; 18:21:36 >
  • Physx için kullanılacak kartı için 96 veya daha üstü stream işlemcisi olan kartlar tavsiye ediliyormuş. Benim kullandığım 8600gts ise sadece 32 stream işlemcisi var. 8800gt ise 112 stream işlemcisine sahip. Böyle bi karta ihtiyacım var anlaşılan
  • Ucuz çözüm olarak 9600 gt 512,alt seviye için 8800 gt 512,üst seviye için 8800 gts 512 veya 9800 gtx+ ,zevk içinde gtx 260 gerekiyor.İleride phsyxli oyunlar çoğalınca sanırım herkeste 2 nci kart olarak mutlaka bir gtx 260 olacak...

Not:Bugün yarın bir tane 9600 GT 512 gelecek.GTX 260+9600 ile bir test yapar buraya sonucu yazarım.Tek başına gtx 260 high phsyx seçeneğine yetemiyor 9600 gt yi ekleyince akıcı oynatırsa 9600 gt bile yeterli deriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uğur.Türkben -- 4 Ekim 2009; 18:27:52 >
  • Nvidia nın kafası çalışsa zaten, ati sistemlerde physx yasaklayacağına, driverler ile ati sistemlerde physx i şöyle optimize ettik filan dese, millet gidip birer tane gtx260 filan alacak ama, nerdeeee

Sürekli olarak o konudan bu konuya nvidia ve ati fanatikliği yapan kişilerlerle gerçekten tartışmak istemiyorum. Bu konulara dahil olmak ta istemiyorum. O yüzden çok haklısın diyorum, ne mutlu millete istediği ekran kartını alana...
    Bu arada ati kart alıpta physx desteklememesi gerçekten güzel bir duygu değil. Keşke diğer herkes de doğruları konuşabilse

Yaptığın espriye sadece 2 kişi atlamış ve bunlar yine 2 klasik nvidia isimleri.. Kendileri zaten Nvidia kadrolu çalışanları, hatta CEO bile olabilir. Bu 2 kişiyi kaale almazsan bu forumda daha mutlu zaman geçirirsin.

• bir tane kartı anladık da. fizik için millete 2. bir kart kaktırmak ne demek yahu. oyunu fizik detayları highda oynamak için gtx260 yetmiyor yanına bide 9800gtx lazım. öyle kötü bir kart da değil. 9800 gtx olacakmış(bak sen!). gidip hemen bi gtx275 ve 9800gtx ikilisi alayım bari.

Orijinalden alıntı: TiesTorN

quote:

Yaptığın espriye sadece 2 kişi atlamış ve bunlar yine 2 klasik nvidia isimleri.. Kendileri zaten Nvidia kadrolu çalışanları, hatta CEO bile olabilir. Bu 2 kişiyi kaale almazsan bu forumda daha mutlu zaman geçirirsin.

Seni kim kaale alsın. Hem Nvidia kullanır hemde Ati'yi över durur. Unutmadan benim kaale alınmaya ihtiyacım yok. Çünkü her konuda yeterince bilgi sahibiyim buda bana oldukça yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 4 Ekim 2009; 18:59:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VaLoUr
    Unutmadan benim kaale alınmaya ihtiyacım yok. Çünkü her konuda yeterince bilgi sahibiyim buda bana oldukça yeter.

off of çok iddialı bir söz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucifer_Sam -- 4 Ekim 2009; 19:28:37 >

Bu arada, yukarıdaki testte bir hata yapmışım ve batmani test ederken 8600 ın çalıştıramamışım, şimdi çalıştırdım ve full physx ile kapalı alanlarda 60-62, açık alanlarda ise 25 lere kadar düşen fps le oynuyorum. Yeni screenshotları ekleyeceğim

Yani, beyler çok rahat bir şekilde ati+nvidia ile full physx oyun oynayabiliyoruz. Ki benim dandik ötesi 8600gts e rağmen, eğerki 8800gt yada 9800gt gibi bir kart varsa, muhtemelen açık alanlarda da 60 ve üzeri fps ile oyun oynamak mümkün olacaktır

Vatana millete hayırlı olsun...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.