Şimdi Ara

ATI HD 4870 İLE HYBRID CROSSFIRE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Onboard olarak HD4200 vga barındırıyor.

VGA olarak HD 4870 kullanıyorum.

Bu iki vga hybrid crossfire yapılabilirmi? Yapılabiliyorsa nasıl yapıldığına dair bir kaynak varmı?

Not: Crossfire yapıldığı takdirde 4870 onbaord olan 4200 hızındamı çalışacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykutx -- 8 Ekim 2009; 15:51:34 >

• arkadaşim hybrid crossfire sadece giriş seviyesi ekran kartlariyla yapiliyor.

ne yazikki 4800 serisi harici bi kartla cf yapamazsın.(lucid hydro hariç)

buda crossfire list.
    http://game.amd.com/us-en/content/images/CrossFirex/CF_combo_chart.jpg
  • aykutx arkadaşım ben bu konuyu çok araştırdım. bu kartlar yeni oldugu için amd nin sitesindede net birşey yazmıyordu. ama biraz daha araştırdım sitede en sonunda birşeylere ulaştım. hyber crossfire en son HD4650 ile yapabiliyorsun diye yazıyordu. ama dediğim gibi crossfire yapabilecegin bir foto yayınlamışlar orda 785G serisi anakartlarınki yazmıyordu. bu arada HD4870 i crossfire yap bakalım olacak mı. eğer olursa anakart taki HD4200 de HD4870 olacak haberin olsun.

crossfire yapmak içinde masaüstünde farenin sağ tuşuna tıkla ve ekran kartı ayarlarına gir. gelişmiş ayarlara. ordanda sol taraftaki menü seçeneklerinde CROSSFİRE bölüü vardır. ordan yapacaksın. yap bakalım olacakmı izin veriyormu ona göre bizde bir bilgiye ulaşmış olalım. menüde crossfire yoksa zaten uyumsuz demek tir.

kolay gelsin.umarım istediğin olur.
    SAYGILAR

• quote:

Orijinalden alıntı: tektamaru

aykutx arkadaşım ben bu konuyu çok araştırdım. bu kartlar yeni oldugu için amd nin sitesindede net birşey yazmıyordu. ama biraz daha araştırdım sitede en sonunda birşeylere ulaştım. hyber crossfire en son HD4650 ile yapabiliyorsun diye yazıyordu. ama dediğim gibi crossfire yapabilecegin bir foto yayınlamışlar orda 785G serisi anakartlarınki yazmıyordu. bu arada HD4870 i crossfire yap bakalım olacak mı. eğer olursa anakart taki HD4200 de HD4870 olacak haberin olsun.

crossfire yapmak içinde masaüstünde farenin sağ tuşuna tıkla ve ekran kartı ayarlarına gir. gelişmiş ayarlara. ordanda sol taraftaki menü seçeneklerinde CROSSFİRE bölüü vardır. ordan yapacaksın. yap bakalım olacakmı izin veriyormu ona göre bizde bir bilgiye ulaşmış olalım. menüde crossfire yoksa zaten uyumsuz demek tir.

kolay gelsin.umarım istediğin olur.
    SAYGILAR

Bende de HD4200 tümleşik + HD4870 harici var oluyor mu hybrid crossfire acaba?

• 4870 ile hybrid cf yapamazsın. ayrıca pekde bi faydası olmaz sana yapılabilse bile.belik 5870 in performansı bile düşebilir..
    benim bildiğim hd 3450 ile 3200 igp. 4350 ile 4200igp hybirid oluyor. sitesinde 4650 de yazmış ama oda yeni çıkdı sanırım
  • mert can hybridi açabilmen için bios tan "surround view" enable yapman lazım. bunu yaptıktan sonra pc açılınca mouse sağ tıkla ve ekran kardı gelişmiş özelliklerine gir. sol tarafta menüler olacak orada crossfire ile ilgili bir alan olması lazım. eğer yoksa olmuyor demektir. crossfire menüsü yoksa orda bilgi merkezi var. ordan da grafik donanıma gir. orda kullanımda olan ekran kartının açıklaması vardır. onun hemen altında da onboard taki hd4200 de görünecektir. orada yazar kullanılmaya açıkmı kapalımı. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) ama daha kendim için çözüm bulamadım haberin olsun :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

Anakartım Asus M4A785TD-V EVO AM3

Bu iki vga hybrid crossfire yapılabilirmi? Yapılabiliyorsa nasıl yapıldığına dair bir kaynak varmı?

böyle bişey mümkün değil
    3450 4350 gibi kartlartla yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

böyle bişey mümkün değil

Bence oluyosa her kartla oluyordur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: alirezzak

quote:

Orijinalden alıntı: hapocod

quote:

böyle bişey mümkün değil

Bence oluyosa her kartla oluyordur .

ATI nin kendi sitesinde öyle olamayacağı yazıyor. bu link de ekran kartla arasında ve ekran kartı ile anakart arasındaki mümkün CF ler gösteriliyor anladığım kadarıyla üretim teknolijileriyle bellek aralıkları aynı olmalı
    ---
    şimdi arkaşlar yani anakartım GA-MA785GM-US2H tek kanal 2 gb ram ile o.b. de HD 4200 kullanıyorum
    ati nin sitesinde ob HD3200 ile 3450 yi ob HD 4200 de 4350 gibi 64-bit bir kartla ile yapa bilirimişim
    şimdi çevremde HD 3450 bulabilirim ve onla HD 4200 ü CF yapa bilirmiyim?
    acaba bir RAM daha alınca çift kanal bellek olunca o.b. grafik kartı bellek aralığı iki katına çıkıyormuş 128-bit oluyormuş ozaman ben her han gibi 128-bit (HD 3630, 3650 HD 4650, 4630 gibi)bir ekrankartı ile CF yapabilirmiyim?
    bilgilerinize ve tecrübelerinize soruyorum deneyen varsa lütfen paylaşsın
    saygılarla
    fare

•  ATI HD 4870 İLE HYBRID CROSSFIRE
  • arkadaşlar

konu biraz eski ama

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3425#ov

GA-880GA-UD3H (rev. 2.0) anakart aldım

Ekran kartım Hd 4890 his turbo

ATI Hybrid Graphics Technology support bu özellikten yararlanabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1403

arkadaşlar

konu biraz eski ama

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3425#ov

GA-880GA-UD3H (rev. 2.0) anakart aldım

Ekran kartım Hd 4890 his turbo

ATI Hybrid Graphics Technology support bu özellikten yararlanabilirmiyim

Hayır yararlanamazsınız DX 11 destekli olmalı ve ATI Radeon HD 5450 veya 54xx serisinden olmalı demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 2 Mart 2011; 12:14:05 >
  • Bak o kotu oldu işte :D

nebilim biraz faydası olur zannetmıstım
  • http://www.amd.com/us/Documents/45689-A-ATI-Hybrid-Gfx-Brochure.pdf

Bu adreste 780 chipset ile hybrid yapımı için gerekli ekran kartları yazıyor, yalnızca hd 3450 ve 3470 ile yapılabiliyor.
    Sonuç olarak da 3450X2 ya da 3470X2 olarak çalışıyor ekran kartı.

Bu da HD3470 ekran kartının incelemesinden bir görüntü, tabi sadece 3470. İki adet olunca performans tabi ki artacaktır.

ATI HD 4870 İLE HYBRID CROSSFIRE

• ESKİ EKRAN KARTIN ÇÖPE AT ÇÖPÇÜLER ALMAZ KARDEŞİM 3450 ÇÖPLÜK
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.