Şimdi Ara

Ati 3870 neden 8800 gtden daha yavaş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ati 3870 daha yüksek saat hızlarına,DDR3 yerine DDR4 belleğe,hdmi desteği ve directx 10.1 deteğine sahip.
    Ama 8800 gt daha düşük hız ve directx 10.1'e sahip olmamasına rağmen daha yüksek performans veriyor.
    Bu durum driverlerden mi yoksa başka bir nedenden mi?

Yeni bilgisayar alırken aklımdan 3879 geçiyor ama 8800 gt konusunda tereddütlüyüm.
    Önerilerinizi belkiyorum.

• [Deleted by Admins]
  • Büyük ölçüde driver ve arkadaşın dediği gibi oyunlardaki nvidia desteği bende senin gibi 3870 arasında kalmıştım ama şimdi çok memnunum dx 10.1 gereksiz bi ayrıntı bence fazla düşünme 8800gt al biraz daha uygun olsun diyosan 9600 gt al derim.
  • mimari.
  • Yazılımsal ve Nvidia nin oyunlara verdiği destekden olabilir.Ayrıca Ati'nin orta seviye kartları fiyatına göre iyi performans veriyor ancak üst seviyeler nedense kalıyor.Ama ben yinede Ati den vaz geçemiyorum nedense.
  • nvidia nın verdiği destek ve mimari tabii ki. ne yazık ki mimarinin iyiliğini anlamaya bizim bilgi seviyemiz yetmiyor ancak testlerle değerlendirebiliyoruz.
  • ATİ nin 3xxx serisinde kullandığı mimari yapının yanlışlığından oluyor bu performans kaybı.. KAğıt üzerinde bakıldığında 3xxx serisi Nvidia nın 8xxx serisinden üstün görünebilir fakat , performansa bu Yongaların düzgün çalışıp çalışmadığının etkisi çok daha büyük oluyor muhakkak... Mesela 8800GT de 112 Shader Birimi varken HD3870 de 320 Shader birimi var .. Sayılara bakarsanız HD3870 in çok daha yüksek başarım sunmasını beklersiniz , fakat ayrıntılara inince öyle olmamasını anlamak mümkün... Mesela Nvidia nın mimarisinde 112 Shader birini GPU dan bağımsız çalışmakta ve oldukça yüksek sayılabilecek bir çalışma frekansına sahip ve bu shader birimleri tek blok halinde çalışıyor Nvidia nın 8xxx serisi kartlarda kullandığı Shader üniteleri.. Bir veri işleme gövevi geldiğinde 112 sini birden devrede yani.... ATİ nin mimarisine bakarsak 320 Shader birimi 64 x 5 şeklinde yerleştirilmiş ve Çekirdek yani GPU frekansına bağlı çalışmak zorunda bırakılmışlar... GPU frekansı kaç Mhz ise Shader frekanslarıda o oluyor yanii.. Ayrıca 64 x 5 şeklinde yerleştirlmiş olmaları , ilk 64 shader birimi ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğinde sonraki rotasyonun önemini ortaya çıkarıyor, bence anii FPS düşüklüğünü sorunlarında bellek yönetimi ve miktarı ile beraber bununda etkisi olduğuna inanıyorum ....

Sonuç olarak bunun gibi birkaç farklılık başarım farkı konusunda aradığımız cevapları bize veriyor, bunların içersinde AMD-ATİ gibi bir dev firmanın halen düzgün ve zamanında Driver çıkaramamasının etkiside oldukça büyük , umarım sorunuza nisbetende olsa cevap verebilmişimdir....

Saygılar......

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sparkle 8800gt bu sisteme olur mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Shader birimleri AA açınca kendini belli eder.Dikkat ettiyseniz Ati 3000 serisi ve 2000 serisi Aa açılmadığı sürece rakiplerinin önünde ama Aa açılınca performans yarı yarıya düşüyor.Ati'nin bunları halletmesi lazım.Mimari açıdan Ati böyle gidecekse oyun yapımcıları ile fazla sıkı çalışması lazım.Örnek olarak Call Of Juarez.
  • Evet NVidia nın oyunlara verdiği destek söz konusu ancak bunu da abartmayalım.

Konuyu açan arkadaşa;

Arkadaşım sana iki tane arabanın bir tek özelliğini söylüyorlar motor hacmini. İkisi de yüksek hatta biri daha yüksek.

Ama bir bakıyorsun biri spor otomobil biri ise kamyonet. Hangisi daha hızlıdır?

Bakınız AMD nin 2GHz lik A64 işlemcisi İntel in P4 serisinde 3.2GHzlik ürünü geçiyor. Gene intel in Core mimarisi de daha düşük hızına rağmen AMD X2 leri geçiyor. Yani her şey hız değil.

Bakınız 2900XT de de 320 işlem biri vardı. Ne oldu?

Sen kartın içine herşeyi koyabilirsin, işte şunu koy bunu koy vs vs. Önemli olan onların verimli çalışması.

Mesela ( araçlar ile bilgisayarlar baya bağdaşıyor örnekler konusunda ) sen bir araba yapıyorsun motor özelliklerine bakınca 200 beygir olduğunu görüyorsun ve bilmem kaç cc ve bilmem kaç nm tork üretiyor. Arabanın her özelliği süper yani.

Son olarak ATİ için vereceğim en güzel örnek ve sık sık söylerim. ATİ her zaman süper motorlar ve araçlar üretiyor ama iş yarışa geldiğinde direksiyona 70 yaşında tachophobia hastası bir kadını yerleştiriyor. ( Sürücü - Driver )

Ama il 10 kilometre içinde motor bloğu yerinden fırlıyor. Bunun gibi.

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Evet NVidia nın oyunlara verdiği destek söz konusu ancak bunu da abartmayalım.

Konuyu açan arkadaşa;

Arkadaşım sana iki tane arabanın bir tek özelliğini söylüyorlar motor hacmini. İkisi de yüksek hatta biri daha yüksek.

Bakınız AMD nin 2GHz lik A64 işlemcisi İntel in P4 serisinde 3.2GHzlik ürünü geçiyor. Gene intel in Core mimarisi de daha düşük hızına rağmen AMD X2 leri geçiyor. Yani her şey hız değil.

Sen kartın içine herşeyi koyabilirsin, işte şunu koy bunu koy vs vs. Önemli olan onların verimli çalışması.

Mesela ( araçlar ile bilgisayarlar baya bağdaşıyor örnekler konusunda ) sen bir araba yapıyorsun motor özelliklerine bakınca 200 beygir olduğunu görüyorsun ve bilmem kaç cc ve bilmem kaç nm tork üretiyor. Arabanın her özelliği süper yani.

Son olarak ATİ için vereceğim en güzel örnek ve sık sık söylerim. ATİ her zaman süper motorlar ve araçlar üretiyor ama iş yarışa geldiğinde direksiyona 70 yaşında tachophobia hastası bir kadını yerleştiriyor. ( Sürücü - Driver )

Evet arkadaşım bundan önce öyleydi ama 8.3 Driver ile birlikte bu sorun ortadan tamamen olmasada kalktı.Ama o mimariiyi Ati oyunlarda kullandırırsa gerçekten çok büyük işler yapar.

Pclabs sitesinden bir alıntı Ati kartları bu oyunda hep lider çünkü mimariyi kullanıyorlar.Bence Ati'nin oyunlara daha fazla destek vermesi lazım rekabet artsın.

• Mİmariyi sadece oyun yapanların insafına terk etmemek lazım, ATİ diyorki ' eğer bizim kartımıza göre oyun yapılırsa' öyle bişey yok , kimse bedavaya senin mimarine göre oyun yapmaz, yapmayacakda.. YAni Nvidia doğru olanı yapıyor, veriyor Crytek e 7 Milyon dolar, satıyor milyonlarca 8800GT .. Olay budur işte.. Ben olsam ATİ nin yerinde ya Nvidia nın izlediği yolu izlerim yada şuanda piyasadaki oyunla ve çıkacak olacak olan oyunlara göre mimari yoluna giderim... Sonrada Nvidia rüşvetçi oluyor , nedenki onu anlamıyorum .. BEn hangisi iyi oynatıyorsa onu alırım , akıl var mantık var , yavaş oynatanı neden aliyimki? Veriler , kağıt üstündeki bilgiler biryere kadar , işin rengi bencmark larda ve asıl oyun testlerinde ortaya çıkıyor... O yüzden paramın karşılığını verecek olanı tercih etmekte haklı olduğumu düşünüyorum ...

@FAr-Cry

Sadewce Call of Juarez oyununun testini koymakla neyi kanıtlamak peşindesiniz acaba? Zaten o oyunda ATİ kartlar herzaman Nvidia kartlardan üstün performans veriyor, başka bir örnekde belki Half Lİfe olabilir.. ama başka yok benim bildiğim .. Diğer tüm oyunlarda Nvidia a optimizasyonu var veye mimarisini daha iyi kullnıyor diyelim... Sadece Call of Juarez oynayacaksak ATİ kart alalım , yoksa diğerlerinde ne olacak....

İnşallah ATİ yeni serisinde bu hatalarından dönerde , Nvidia yı biraz olsun köşeye sıkıştırır.. Yoksa yakında 1000 Dolarlalara ekran kartı almak zorunda kalacak Highend ekran kartı severler....

Saygılar....

• quote:

Orjinalden alıntı: pEgaTR

Mİmariyi sadece oyun yapanların insafına terk etmemek lazım, ATİ diyorki ' eğer bizim kartımıza göre oyun yapılırsa' öyle bişey yok , kimse bedavaya senin mimarine göre oyun yapmaz, yapmayacakda.. YAni Nvidia doğru olanı yapıyor, veriyor Crytek e 7 Milyon dolar, satıyor milyonlarca 8800GT .. Olay budur işte.. Ben olsam ATİ nin yerinde ya Nvidia nın izlediği yolu izlerim yada şuanda piyasadaki oyunla ve çıkacak olacak olan oyunlara göre mimari yoluna giderim... Sonrada Nvidia rüşvetçi oluyor , nedenki onu anlamıyorum .. BEn hangisi iyi oynatıyorsa onu alırım , akıl var mantık var , yavaş oynatanı neden aliyimki? Veriler , kağıt üstündeki bilgiler biryere kadar , işin rengi bencmark larda ve asıl oyun testlerinde ortaya çıkıyor... O yüzden paramın karşılığını verecek olanı tercih etmekte haklı olduğumu düşünüyorum ...

@FAr-Cry

Sadewce Call of Juarez oyununun testini koymakla neyi kanıtlamak peşindesiniz acaba? Zaten o oyunda ATİ kartlar herzaman Nvidia kartlardan üstün performans veriyor, başka bir örnekde belki Half Lİfe olabilir.. ama başka yok benim bildiğim .. Diğer tüm oyunlarda Nvidia a optimizasyonu var veye mimarisini daha iyi kullnıyor diyelim... Sadece Call of Juarez oynayacaksak ATİ kart alalım , yoksa diğerlerinde ne olacak....

İnşallah ATİ yeni serisinde bu hatalarından dönerde , Nvidia yı biraz olsun köşeye sıkıştırır.. Yoksa yakında 1000 Dolarlalara ekran kartı almak zorunda kalacak Highend ekran kartı severler....

Saygılar....

Benim o resmi koymamın amacı Ati'nin mimarisini kullanan oyunun ne kadar farklı sonuçlar çıkarabileceğini ben burada Nvidia onu bunu almış demiyorum rekabetin yeniden başlaması için Ati'nin oyunlara yatırım yapmasından bahsediyorum sevgili kardeşim.Yazdıklarımı iyi okuyup anlarmısınız pEgaTR kardeşim.Ben hiçbirşey peşindede değilim sadece Ati benim babamın malı değil rekabetin yeniden başlaması iki firma yeniden kafa kafaya gitmesi bizim açımızdan çok karlı olacak.Eğer rekabet olsaydı 8800 Gt'ye şuan 200 dolar para verirdik.

• quote:

Orjinalden alıntı: Far-Cry

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Evet NVidia nın oyunlara verdiği destek söz konusu ancak bunu da abartmayalım.

Konuyu açan arkadaşa;

Evet arkadaşım bundan önce öyleydi ama 8.3 Driver ile birlikte bu sorun ortadan tamamen olmasada kalktı.Ama o mimariiyi Ati oyunlarda kullandırırsa gerçekten çok büyük işler yapar.

Pclabs sitesinden bir alıntı Ati kartları bu oyunda hep lider çünkü mimariyi kullanıyorlar.Bence Ati'nin oyunlara daha fazla destek vermesi lazım rekabet artsın.

Grafiğin altındaki yazıyı fark etmemişim kusura bakmayın , aynı şeyden yanayız hepimiz, zaten bu işden zarar edende bizleriz , inşallah ATİ toplar kendisinide , bizde faydasını görürüz..

Tekrar pardon , son yazdıklarınız gözümden kaçmış.....

• @Far-Cry

HL Seriside bildiğin/bildiğim/bilinen kadarı ile ATI optimizasyonlu bir oyun ama şu tabloyu koymayı unutmuşsun ;)

Sapphire 3870 Toxic OC 860/2504

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 16 Mart 2008; 15:55:06 >

• 3870 i 8800 gt değerlerine getirmek için overclock u basmak gerekiyor ben 950 mhz de sorunsuz kullanıyorum sapphire hd 3870 var riva tunerden fan hızını arttırdım bellek ise 2600 mhz de sorunsuz çalışıyor görüntü kalitesinde ati nvidia yı geçer nvidialarda birde grafik belleği yönetimi sorunu var turun başlarında 40 fps olan oyun turun sonlarında ekran kartının ram ları şiştiği için 25 fps de sabitleniyor 25 fps nin üstüne çıkmıyor tuğer adlı üye grafik belleği yönetimi konusunda uzman olmuş isterseniz forumda aratıp yazılarını okuyun nvidia oyunlara sponsor olduğu için fps değerleri hep yüksek çıkar nvidia ekran kartları teknoloji olarak ati nin gerisinde olmasına rağmen ati kartlara göre pahalıdır çünkü oyunlara verilen sponsor ücreti ekran kartı satın alanlardan çıkar

• quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

@Far-Cry

HL Seriside bildiğin/bildiğim/bilinen kadarı ile ATI optimizasyonlu bir oyun ama şu tabloyu koymayı unutmuşsun ;)

Sapphire 3870 Toxic OC 860/2504

Yok Ati optimizayonlu değil..

• quote:

Orjinalden alıntı: _tekno_

3870 i 8800 gt değerlerine getirmek için overclock u basmak gerekiyor ben 950 mhz de sorunsuz kullanıyorum sapphire hd 3870 var riva tunerden fan hızını arttırdım bellek ise 2600 mhz de sorunsuz çalışıyor görüntü kalitesinde ati nvidia yı geçer nvidialarda birde grafik belleği yönetimi sorunu var turun başlarında 40 fps olan oyun turun sonlarında ekran kartının ram ları şiştiği için 25 fps de sabitleniyor 25 fps nin üstüne çıkmıyor tuğer adlı üye grafik belleği yönetimi konusunda uzman olmuş isterseniz forumda aratıp yazılarını okuyun nvidia oyunlara sponsor olduğu için fps değerleri hep yüksek çıkar nvidia ekran kartları teknoloji olarak ati nin gerisinde olmasına rağmen ati kartlara göre pahalıdır çünkü oyunlara verilen sponsor ücreti ekran kartı satın alanlardan çıkar

Anlatmak istediğim tam olarak bu değil.Nvidia optimizasyonlu olabilir firma okadar para basıyor tabi daha çok fps verecek.Benim anlatmak istediğim neden Ati böyle bir yol izlemiyor yoksa rekabet kalmaz.

• Ati nin kartlarına her zaman bir yakınlığım olmuşsada şu an 8800 GT kullanıyorum.Bence performans farkının en temel nedeni mimari yapılarının farklı olusundan kaynaklanıyor.Bunda Shader hızınında etkisi var tabi...

Edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guneyonur -- 16 Mart 2008; 17:33:33 >
  • yeni driverlarla yaklaşıyor gtye
  • quote:

Orjinalden alıntı: Far-Cry

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

@Far-Cry

HL Seriside bildiğin/bildiğim/bilinen kadarı ile ATI optimizasyonlu bir oyun ...

Yok Ati optimizayonlu değil..

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.